la.sonrisa 05.04.08, 18:14 Gdzie Twoja coreczka miała zrobiony rezonanas magnetyczny w Szczecinie i kto ją skierował? Czy mozna zrobić prywatnie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: do guderianki 05.04.08, 19:32 Cześć! Kierował dr Sagan (neurochirurg). Rezonans był robiony na Unii Lubelskiej. Ze względu na kolejki do Sagana z NFZ poszliśmy prywatnie (wizyta),a samo badanie było Z NFZ. Resztę konsultacji załatwiałam z Saganem poza drogą oficjalną, czyli bez rejestrowania się i prywatnego chodzenia (głównie na telefon ) Odpowiedz Link
slonko1335 Re: do guderianki 06.04.08, 13:37 Ja wiem, że pytasz Guderiankę ale i my przerobiłyśmy rezonans, więc mogę też Ci napisać. Lekarzem neurochirurgiem prowadząćym Alki też jest (a raczej był) Sagan (polecam z całęgo serce, nie ma lepszego) i on nam załatwiał jeden rezonans, pozostałe były na skierowanie od neurologa, raz od Hnatyszyn, raz od Ostapiuka. Poza skierowaniem na sam rezonans musisz mieć skierowanie od pediatry na pobyt w szpitalu (dziecko będzie poddane narkozie), najlepiej załatwić żeby był to pobyt na oddziale dziennym, bo my dwa razy na dzienny mieliśmy raz na normalny niemowlęcy i to był koszmar a Sagan jak załatwia to niestety tam z reguły. La.sonrisa czemu chcesz robić rezonans, lekarz jakiś podejrzewa ten rozszczep? bo pamiętam że kiedyś pisałaś coś o tym.... Odpowiedz Link
guderianka Re: do guderianki 06.04.08, 15:28 My nie mieliśmy skierowania od pediatry Po rezonansie pierwszym mała dobudzała się na oddziale dziecięcym (4,5 roku miała) Po reznonansie drugim leżała na dole, koło izby przyjęc na oddział W szpitalu byłysmy jakieś 2-3godziny Na pierwszy rezonans też kierowała nas dr Hnatyszyn. Z wynikiem trafiłyśmy do Sagana, który prowadził nas dalej. Odpowiedz Link
slonko1335 Re: do guderianki 06.04.08, 16:21 Może dlatego, że już duża była nie musieliście odbębnić 8 godzin po narkozie na obserwacji, nam lekarz powiedział, że niemowlęcia wcześniej nie wypiszą. Po ostatnim rezonansie jak miała 16 m-cy trzymali nas 6 godzin i to tylko dlatego, że wyżebrałąm wcześniejsze wyjście a poprzednimi razami nie było żadnych komplikacji. Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: do guderianki 06.04.08, 16:44 Dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedz. Moj synek cały czas ma problemy z wysiłkowym oddawaniem moczu, które pojawiły się około 4,5 miesiąca życia. Poza tym synek ma problemy z biegunkami, złym wchłanianiem... Diagnozowany pod różnym kontem i nic. Bardzo sie boję. Urolog na Wojciecha kazał szukac rady cyt. "u kogoś mądrzejszego". Być może coś uciska na rdzeń??? Historie choroby córeczki Guderianki znam. Słonko, dlaczego Twoja Ala miała tyle razy robiony rezonans? Czy myślicie, że mogłabym skonsultować nasz problem z dr Saganem? Bardzo sie martwie, bo krążymy po omacku. Pozdrawiam mocno. Odpowiedz Link
slonko1335 Re: do guderianki 06.04.08, 17:08 Moja cóka i cóka Guderianki mają wady cewy nerwowej, i to takie które zwykle istnieją jednocześie u naszych dzieci chyba wystąpiły osobno. Ala ma wodogłowie w tej chwili już zatrzymane i rezonanse oraz tomografia były robione w tym kierunku. Najpierw żeby zdiagnozować, potem przed operacją (któej na szczęście nie było), potem dla zobaczenia co dalej się dzieje po pół roku. Jeśłi chodzi oSagana to ja myślę, że póki co na niego za wcześnie, choć jeżeli nie daj Boże się okaże że tu jest pies pogrzebany to od razu wal do niego. Mi się wyadaje że do niego już z jakimiś konkretami trzeba trafić. \tak się zastanawiam kto mógłby dać skierowanie na rezonans, może właśnie urolog z Wojciecha, bo nie wiem czy pediatra może dać na tak specjalistyczne badanie. Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: do guderianki 06.04.08, 17:18 Najlepiej zrobie jak zadzwonie do dr sagana i zapytam, czy jest to wszystko w jego zakresie. Prosze Was o namiary na niego - najlepiej prywatnie. Z góry dziekuję. Odpowiedz Link
slonko1335 Re: do guderianki 06.04.08, 17:35 Z dzwonieniem może być problem, on nigdy nie odbiera, smsowo się z nim zawsze kontaktowałam a on oddzwaniał. Na oddziale też ciężko go złapać, choć możesz próbować, więc chyba musiałabyś się na prywatną wizytę zapisać. Przyjmuje w Sonomedzie na Pocztowej, terminy długie ale jak pojedziesz osobiście do rejestracji można wyżebrać szybszy bo mają kilka miejsc dla małych dzieci zakamuflowanych i nagłych przypadków. Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: do guderianki 06.04.08, 17:41 Słonko, czy mogłabyś wysłać mi na prive nr tel doktora? Moze wyśle smsa i poczekam, aż bedzie miał czas poświecic mi chwilę czasu. Odpowiedz Link
slonko1335 Re: do guderianki 06.04.08, 17:52 dobra jak mąż przyjdzie to Ci wyślę bo to on zajmował się zawsze kontaktem z nim, ja nerwowo wysiadałam jak wiecznie nie odbierał, tych smsów to też zwykle trzeba było kilkanaście natrzaskać zanim się odezwał i nie miałam na to siły. Powiem Ci że przez kilka miesięcy nie udało mi się do niego nigdy dodzwonić ale też i uprzedzał na pierwszej wizycie, że zwykle nie odbiera..... Odpowiedz Link
guderianka Re: do guderianki 06.04.08, 19:21 Hehe też mnie osłabiało czekanie na rozmowę z nim la.sonrisa-a może spróbuj do dr Hnatyszyn najpierw-u niej czeka się ok 2 tyg? Odpowiedz Link
la.sonrisa Slonko! napisałam na prive! 13.04.08, 12:09 Napisałam dziś do Ciebie na prive, znowu mam prośbę o kolejny nr tel. Bardzo dziekuję dziewczyny za pomoc. Z dr Saganem udało mi sie porozmawiać chwilę telefonicznie i 5 minut osobiście, widział badanie urodynamiczne, zaproponował rezonans, teraz musze tylko "załatwić" skierowanie, chyba najprościej bedzie od neurologa. Pozdrawiam mocno! Odpowiedz Link
anusia170 Re: do guderianki 22.04.08, 20:28 Dziewczyny podajcie mi nr.do dr.Hnatyszyn...Musze pilnie jechac do niej.mojemu synkwoi powiekszaja sie wodniaki...... ((( Z góry dziękuje... Odpowiedz Link