nova_niva 21.11.04, 23:23 uczę informatyki i jednocześnie zajmuję sie administracja sieci na pracowni, robie to w czynie społecznym:)))...czy Wy też tak macie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefka77 Re: nauczyciel informatyki-administrator 22.11.04, 08:23 dokładnie tak mamy a nawet więcej:))) administracja całej sieci szkolnej (a jest tego trochę), wszystkie przerwy zajęte przez: dyrekcję, nauczycieli, bibliotekę, sekretarkę, księgową, innych 50 nauczycieli bo wszystkim akurat "coś nie działa" albo "komputery są głupie", a wspomniałam jeszcze o dyżurach...? tak po trzy jednego dnia:) życie szkolnego informatyka jest ciężkie:))))) 3maj się cieplutko. Odpowiedz Link
nova_niva Re: nauczyciel informatyki-administrator 22.11.04, 22:52 dzieki stefcia troszke mnie pocieszyłas, chyba powinnismy załozuc stowarzyszenie wzajemnego wspierania sie:) zycze duzo sloneczka:) Odpowiedz Link
stefka77 Re: nauczyciel informatyki-administrator 23.11.04, 11:59 ja proponuję stworzyć listę odpowiedzi na głupie pytania, już mam parę gotowych odpowiedzi dla nękaczy typu: dlaczego mi myszka nie działa, czy drukarka, bo u mnie zaczęły się pojawiać sceny takie jak ta: koleżanka przyniosła mi do szkoły swój domowy kompik bo jej filmy nie miały dźwięku:) popracujesz trochę w takich warunkach i już niczemu się nie będziesz dziwić, to jakie problemy mają dzieci z komputerami to naprawdę pryszcz:) No właśnie, ciekawe jakie historie mają na swoim koncie inni szkolni informatycy? W tym wszystkim administracja siecią to sama przyjemność. Odpowiedz Link
dorotkap2 Re: nauczyciel informatyki-administrator 22.12.04, 19:06 Ja tak miałam przez pierwsze dwa lata, później powiedziałam dość i czekałam, co będzie dalej. Zaczęło się wszystko sypać, chodziłam za dyrekcją i pytałam, kiedy zatrudni administratora, po jakimś czasie znalazła się 1/3 etatu dla administratora. Życzę powodzenia . pozdrawiam. Odpowiedz Link
sylviakia Re: nauczyciel informatyki-administrator 29.11.04, 19:43 heh dizewczyny dołaczam do klubu.. a jeśli chodiz o wsparcie zapraszam tu: sbs.2p.pl i na zjazd w Mrozach... ja juz wpooli anucyzłam sie aserytwnosci mówię sorry to przyjdź do czytelni albo do pracowni i wklep sobie / ściągnij sobie/ znajdź/ wydrukuj itp itd... w przeciwnym wyapdku bym w ogóle nie wyszła ze szkoły.. :D Jedyny wyjątek to sa polecenia słuzbowe typu proszę na wczoraj przygotowac... pozdrawiam Sylvia Odpowiedz Link
stefka77 Re: nauczyciel informatyki-administrator 01.12.04, 11:56 wiecie co? właśnie zauważyłam że w pewnym poście narzekają na ilość godzin:))))))) ale się uśmiałam, to wyobraźcie sobie że do tych "obowiązków" informatyka i dyżuracza mam jeszcze 30 godz. dydaktycznych nic tylko się pociąć:) a jeszcze dyrekcja wyszła ostatnio z założenia że naszym obowiązkiem jest siedzieć w szkole 40 godzin, no więc wymyśla każdemu tyle zajęć dodatkowych żeby się nie nudził. I się nie nudzę, od 1 września zdążyłam w pokoju wypić tylko jedną herbatkę (zimną). Ciekawe czy też tak macie? Odpowiedz Link