didenceto
17.03.12, 11:01
Witajcie!
Mieszkam od wielu lat za granicą. Na końcu Czerwca zostanę po raz drugi mamą. Tym razem chciałabym kupić dla dziecka wózek polskiego producenta. Od prawie dwóch miesięcy czytam w internecie opinie o polskich wózkach.
Spodobały mi się najbardziej wózki dwóch producentów, ale tylko tak ze zdięć i video w youtub-ie mi jest trudno się zdecydować który wybrać. I tu proszę o pomoc wszystkich, którzy używaja czy używali te wózki, lub widzieli i wypróbowali w sklepach.
Pierwszy wózek to Jedo Fyn 4ds. Mam pytanie odnośnie obslugi tego wózka. Na zdięciach bardzo mi się podoba jak wygląda gondola. Jest lżejszy nisz inne (wersja spacerowa to 12 kg). Ma skrętne pompowane koła. Ale czy łatwo się składa? Czy łatwo się montuje gondola do stelażu, i takie samo pytanie i o spacerówce? Czy wózek ma dobre amortyzatory? Czy materiały, z których jest wykonany są dobrej jakości, czy jest możliwość wyprania tapicerki? I czy po złożeniu zmieści się do bagażnika VW Polo?
Drugi producent, który mi zrobił dobre wrażenie (ale tylko ze zdięć i video w youtub-ie), to Bebetto. Spodobały mi się najwięcej dwa modele - Solaris i Aquarius. Są trochę cięższe nisz Jedo Fyn 4ds, ale z video widać, że mają bardzo zwrotne koła, super amortyzatory. Ale nie jestem pewna w jakości wykonania tego wózka. Czy koła wypadają, czy się psują szybko? Czy materiały z których jest wykonana tapicerka są dobre, czy wózek ma miękką tapicerkę, przyjemną w dotyku?
Oto video wózków:
Solaris: www.youtube.com/watch?v=13lQxx7euhg
Aquarius: www.youtube.com/watch?v=XiAQlbWefTs
Który z tych trzech wózków wybrać?
Z góry dziękuje za pomoc! Mam jeszcze 2 miesiące do decyzii, mam nadzieję, że tu mi pomożecie w tym trudnym dylemacie.
P.S. Przepraszam za mój polski, wiem że nie najlepszy, ale dawno nie miałam praktyki