Dodaj do ulubionych

nowa inglesina espresso 2012

10.04.12, 09:37
wklejam wątek z tamtego forum, bo nie każdy zagląda tu i tam :)

widzę że w modelu 2012 jest regulowany podnóżek, oparcie rozkłada się niemal na płasko i budkę można przechylić do przodu (kosztem tyłu, odpinając go - ale zawsze)

szukam espresso z roku 2011 i nawet w katalogu go nie widzę, nie wychodziły one rok temu?
byłam ciekawa czy ten regulowany podnóżek dołożyli dopiero teraz czy rok temu już był...

jak już pisałam najlepiej pasowałaby mi aria, ale nie rozkłada się na płasko, potem znalazłam chicco simplicity (rozkłada się na płasko, ale nie ma podnóżka), no i teraz tego, jakoś mam lepsze skojarzenia z marką inglesina niż z chicco (duuużo lepsze...) no ale do takich celów jak ja ten wózek potrzebuję, skłonna byłabym zaryzykować i kupić ponownie chicco...

temat podbijania chyba sobie daruję (sprawdzę osobiście), bo widzę że to w dużej mierze zależy od wzrostu osoby prowadzącej oraz od przyzwyczajeń ;) mi się arią dobrze jeździło, a woziłam w niej 2,5 latka, natomiast niektóre z was pisały że podbija się tragicznie :)
Obserwuj wątek
    • groniek1977 Re: nowa inglesina espresso 2012 10.04.12, 21:02
      Espresso nie było rok temu, a z tego co pamiętam to ostatni rocznik to 2008. W każdym razie ulepszenia, o których piszesz są pierszy raz, bo produkcja została wznowiona w 2012 po dłuższej przerwie. Pamiętam,że espresso miało bardzo dobrą amortyzację jak na tego rodzaju wózek. Wydaje mi się,(ale wnioskuje to tylko z filmiku i jakiegoś opisu, nie pamietam gdzie:),że rozkładanie oparcia jest inne, wtedy było na pasek, teraz jest trzystopniowe-to do sprawdzenia, bo głowy nie dam.
      • magda79pn Re: nowa inglesina espresso 2012 10.04.12, 21:53
        na tą chwilę czekam za odpowiedzią ze sklepu, kiedy będzie dostępna i za ile

według info z netu, cena inglesiny to około 214 euro, czyli ponad 800zł :/ tyle nie dam za wózek dodatkowy, pewnie pozostanie mi chicco simplicity za 500zł, nie ma tylko podnóżka, trudno.
        • groniek1977 Re: nowa inglesina espresso 2012 10.04.12, 22:44
          dwa lata temu były w stacjonarnym sklepie za 400 zł jakieś wyprzedaże, ale inglesina wywindowała niestety ceny na wszystkie modele :( Mimo wszystko fajny wózeczek, z tym podnóżkiem jako jedyny też mógłby być na miastowe używanie.
      • groniek1977 Re: nowa inglesina espresso 2012 10.04.12, 22:41
        sorki za literówki ;P
        • magda79pn Re: nowa inglesina espresso 2012 11.04.12, 07:22
          bardzo fajny, ale dla niemowlaka nie może być jako jedyny :(
    • eszulczewska Re: nowa inglesina espresso 2012 06.07.12, 06:26
      Widzialas moze juz ten wozek gdzies w sklepie? Jaka cena i jak sie prezentuje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka