cim 12.10.05, 17:16 Mam Urban Rider od Mutsy. Nie ma bardziej praktycznego wozka w miescie. Zobaczcie www.mutsy.nl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monis_26 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 12.10.05, 18:37 Hm wózek praktyczny bardzo, a zwłaszcza rozwiązanie z fotelikiem samochodowym rozkładanym na płasko. Nasz synuś na skończone 6 miesięcy, do tej pory bardzo byliśmy z niego zadowoleni, ale wyjeliśmy dzisiaj spacerówkę i okazuje się że ma ona na wysokości dolnego odcinka kręgosłupa jakiś dziwne, twarde zgrubienie, coś jakby pręt i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie rozłożenia oparcia i spania w niej dziecka. Przecież to dorosłego by drażniło a co dopiero dziecko. Byliśmy w innym sklepie oglądać wózek i to samo. Nie wiem czy taka partia czy tak wszystkie mają, ale nie zamierzam tego tak zostawić. Wózek za takie pieniądze powinien być bez takich niedogodności dla dziecka. Acha i zapomniałam wspomnieć o materiale, w lato synek miał aż mokre plecy jak jeżdził w foteliku samochodowym. Poza tymi dwoma negatywami to bez zarzutu. Prawda jest taka że za te pieniądze to i takich wad nie powinno być, a my rodzice jesteśmy bardzo wymagający jeżeli chodzi o sprzęt dla naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 12.10.05, 18:46 Przykro mi to stwierdzić, ale mam inne zdanie. Tak jak Mutsy nam sie bardzo podobał jako wózek sam w sobie tak odpadł z praktycznego punktu widzenia. Praktycznośc wózka zależy od oczekiwań użytkownika. Dla mnie wadami wózka było: - mała gondola (moja córka urodziła się we wrześniu a z gondoli przesiadła się do spacerówki w marcu i była już sporym dzieckiem, więc chciałam, żeby w kombinezonie i śpiworku było jej wygodnie) - wąska spacerówka (mnie zależało na szerokim siedzisku, żeby dziecko zimą mocno opatulone mieściło się w wózku w śpiworze) - mały kosz na zakupy, możnaby prawie powiedzieć, że brak kosza - spacerówka mało zabudowana, więc mniej chroni przed wiatrem To są rzeczy które dla mnie zdyskwalifikowały ten wózek, choć niewątpliwie z wyglądu jest super. My kupiliśmy ostatecznie emmaljungę. Dla mojej koleżanki, która wnosi wózek na 4 piętro wózek byłby niepraktyczny przez swój ciężar. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
grandet Najlepsze wozki robi MUTSY?? 12.10.05, 18:53 Mnie zachwycal na obrazkach. Kiedy go wyprobowalam to zmnienilam zdanie. Kolubryna, za duze kola i te ciagle skrecanie. Juz na niego nie choruje. Odpowiedz Link Zgłoś
dementi Re: Najlepsze wozki robi MUTSY?? 12.10.05, 19:58 Właśnie obejrzeliśmy stronę MUTSY. Wprawdzie nie ma punktu odniesienia ale rzuca sie w oczy, że gondola jest za mała, a spacerówki na krasnala. My wybraliśmy Emmaljungę i po 4 mies. doświadczeniach, nie zamienilibyśmy na inny. Duża gondola, duża spacerówka, do tego akcesoria, przestrzeń na zakupy, torba. Stabilny i solidnie zrobiony. Bez ściemy. Pozdrawiamy dzidzie, mamusie i tatusiów. M&J&Z Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 12.10.05, 22:41 Mutsy rzeczywiście wygląda super ale nic poza tym. Fatalnie się nim manewruje, ma niewygodne siedzisko, mały kosz na zakupy. Są o wiele lepsze wózki. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 13.10.05, 10:10 Dziekuje za wszystkie opinie bo mnie osobiscie rowniez nurtuje ten wozek (speed lub buzz)ale jeszcze poza internetem go nie widzialam... Zachwycil mnie przede wszystkim, ze ma w swoim komplecie nosidelko pieciopunktowo rozkladane i tak zglebiajac temat zachwycal coraz bardziej, ale i budzil watpliwosci... Obiecuje dopisac wiecej odczuc po obejrzeniu go. Na razie widzialam Quinny - rowniez moj faworyt ale rowniez i w tym wozku widze zalety i wady (opisalam je w poscie o Quinny) - szkoda, ze pomimo tak drastycznej ceny jak za dwa powyzsze wozki i tak nie sa one idealne( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 kilka pytań 13.10.05, 10:16 tez zastanawiam sie nad tym wózkiem ale troche mnie martwi cena na pewno super rozwiązaniem jest to że fotelik samochodowy sie rozkłada na płasko ale prosze powiedzcie do jakiego wielku dziecko faktycznie sie w nim mieści przecież po jakims czasie nóżki wystaja z fotelika i rozkładanie na płasko sie nie sprawdza - a może sie mylę? no ten kosz na zakupy to faktycznie kanał poza tym te wszystkie dodatki wszystko trzeba dokupywac torba, folia, wiem że tez trzeba kupic jakis adapter do montowania fotelika i z tego wychodzi że wózek jeszcze bardziej drożeje i ja juz sama nie wiem czy to naprawde warto boje sie że kupie taki drogi wózek i bede sie z nim bujac bo bede niezadowolona ktos wspominał o materiale nam znowu w sklepie ten włąsnie materiał bardzo zachwalano, ze trwały że super i w ogóle! MAM OLBRZYMI ZGRYZ najpierw chciałam kupić inplasta ale podobno ma małe siedzisko i gondolke później miał być bebecar ale mówia że za bardzo plastikowy że raczka sie często niszczy, i cały skrzypi no i teraz jestem na etapie mutsy............ dzidzia ma przyjść a świat w grudniu wiec jeszcze troche czasu a może emilejunga? juz sama nie wiem aha czy ten fotelik rozkładany na płasko pasuje do innych wóżków bo dla mnie jak na razie najważniejszy jest ten fotelik ale trzeba przyznac że wózeczek jest naprawde bardzo ładny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Re: kilka pytań 13.10.05, 10:28 Z męzusiem równiez zdecydowalismy sie na Mutsy, ogladalismy wózki przez 6 miesięcy, lae dzidzi przychodz na swiat za 3 tygodnie więc juz nie pozostało wiele czasu dozastanoweinia. Wahaliśmy sie pomiedzy Mutsy, Quinny Buzz i Peg Perego AT4. Niestety Quinny nie ma wogóle kosza na zakupy, poza tym spacerówka nie rozkłada sie na płasko, poza tym zadnych wad, PP-za cięzki. Zdecydowaliśmy sie na Mutsy, ale dokupilismy foteli Maxi Cosi Cabrio, znacznie bezpieczniejszy dla dziecka, niż te Mutsy-no cena niestety rowniez znacznie wyższa. Wybraliśmy kolor Cargo Blue, czytałam wiele pozytywnych opini na temat tego wózka. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 hmmm.... 13.10.05, 10:45 czyli rozumiem że do mutsy pasuje ten fotelik ale powiedz mi dlaczego własnie ten fotelik cenowo jest bardzo podobny (ja w sklepie widziałam ten do mutsy - play tez za około 600 zł) a ten play rozkłada sie całkiem na płasko co jest zalecane przez ortopedów czy ten zakupiony przez was fotelik pasuje tez do wózków bebecar? no bo jak wyczytałam ma mechaniczny regulator głębokości? cokolwiek to znaczy ;-) czy to znaczy że on też jest regulowany na płasko? naprawde juz sama nie wiem co mam zrobić niby ten mutsy bardzo ładny ale dla mnie problemem jest to że nie ma kosza tzn ma ale bardzo mały i ciągle sie zastanawiam nad bebecarem czy spacerówke macie w tym samym kolorze? bo ja chciałam w innym niz gondolka czy jest taka możliwość bo wszędzie czytam że kupuje sie wszystko osobno? Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Re: hmmm.... 13.10.05, 10:56 My zamówiliśmy spacerówke i gondole w tym samym kolorze. Ważne jest to, że daszek jest osobno dla gondoli i spacerówki, w niektórych wózkach jest tylko jeden, więc jesli gondola nie bedzie juz potrzeba mozna ją sprzedać. Co do fotelika wybraliśmy Maxi Cosi ze wzgledu bezpieczeństwa, ma takie dwa zagłówki po bokach ktore chronia główke niemowlęcia. Kiedyś widzialam testy fotelików i własnie ten wypadł najlepiej. Z tego co mówił sprzedawca fotelik Mutsy tych zagłówków nie ma. Ja widzialam fotliki Mutsy za około 380 zł (sklep Calineczka, na Grochowskiej), nie wiem czy to model Play. A i nie wiem czy Ten fotelik pasuje do Bebecar, też ogladalismy ten wózek, ale bardzo skrzypi, zauważyliśmy to nie tylko w sklepie, ale również na ulicy. Ale wiadomo kazdy ma inne priorytety. Kasia Ps. Może znajdę strone z tymi testami to ją wkleję Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: hmmm.... 13.10.05, 11:09 no wielkie dzięki ja sama szukałam takich testów ale nie znalazłam w nich włąsnie tego fotelika juz sama nie wiem co robic tez uwazam że bebecar skrzypi przez co wydaje sie troche mało trwały wielkie dzięki za uwagi i znowu głowa pełna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Re: hmmm.... 13.10.05, 11:16 powodzenia w wyborze, choć nie jest łatwy, my wybieraliśmy 6 miesięcy a i tak nie jestem w 100 % przekonana czy dobrze zrobiliśmy. Wiecej na ten temat bede mogła powiedzieć jak juz będę miała praktykę. Pozdr cieplutko Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kajjoa Re: hmmm.... 13.10.05, 11:56 widziałam Mutsy w komisie Junior w Al. Krakowskiej 219 nie wiem jaka była jego cena, czerwony - stan bdb. Mozna zadzwonić (846-42-19) i wypytać się o szczegóły, aha widziałam z gondolą, więc nie wiem jakie tam były jeszcze dodatki. Pzdr Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: a propos fotelika 13.10.05, 10:38 Fotelik jest na prawde super wiele osob na forum gazetowym go polecalo i twierdzili,ze starcza do wozenia dziecka na stelarzu do ok. 6 msc, do przewozenia w samochodzie na o wiele dluzej... W sklepie jednak na jedno zwrocilam uwage, ze jest on dosc duzy i sam w sobie ciezki ( foteliki bez funkcji rozkladania sa o wiele lzejsze, no a do kazedego trzeba doliczycdziecko na poczatek ok. 3,5 kg) i do spascerowania tylko z fotelikiem dosc duzy - mysle,ze warto przemyslec ta kwestie... Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: a propos fotelika 13.10.05, 10:48 może i jest cięzki (szczerze mówiąc nawet nie wiem) ale dla nas najwazniejsze jest to że sie rozkłada na płasko bo bardzo dużo podrózujemy samochodem a ja wyczytałam że dziecko w takim foteliku zwykłym (nie rozkładanym) może przebywac do dwóch godzin no i mamy zgrzyt bo wychodzi na to ze wózek kupimy tylko pod fotelik ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: a propos fotelika 13.10.05, 11:13 Hej, O ile wiem foteliki play pasują również do wózka inglesina, ale proszę informację potwierdzić ewentualnie, ponieważ ja się tym interesowałam dwa lata temu. Zastanawialiśmy się właśnie nad wózkiem inglesian i do nich pasowały foteliki play (rozkładane na płasko). A maxi cosi cabrio rzeczywiście ma najwyższe oceny w testach zderzeniowych i jest to najbezpieczniejszy fotelik. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: a propos fotelika 14.10.05, 20:25 Foteliki Play pasują do starszych stelaży Inglesiny. Te nowsze (z systemem Easy Clip) są kompatybilne (że się tak ładnie wyrażę ;-) tylko z fotelikami Huggy. Odpowiedz Link Zgłoś
monis_26 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 14.10.05, 20:21 Kilka słów sprostowania: My też jesteśmy dosyć zadowoleni z tego wózka. Synek ma 7 miesięcy, od 4 miesiąca nie jeździ w gondolii bo już nie chciał a na spacerówkę za wcześniej i tu super sprawdził się fotelik. Jeździliśmy z nim nawet na spacerach, bo jak mały chce zobaczyć świat, podnosimy oparcie a jak śpi to rozkładamy na płasko. I tu chwała ludziom którzy to wymyślili, byłam na początku przerażona gdy widziałam dzieci w innych fotelikach w których były w pozycji banana. Przykra sprawa nas zastała z tą spacerówką no i ten materiał, teraz wybrałabym zdecydowanie inne poszycie tego wózka (a wiem że możliwości jest dużo), bardziej materiałowe niż takie ślizgie. Odpowiedz Link Zgłoś
olina77 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 14.10.05, 21:59 Sąsiadka ma i w życiu bym nie chciała mieć Mutsy. Gondola malusieńka! Materiał w budce po pierwszym deszczu pofarbowany od środka. Materiał w gondoli pomechacony. Kół skrętnych nie używa, bo wózek nią żądził (nasze chodniki). Za taką cenę - beznadzieja! Też rozważaliśmy Mutsy, ale na szczęście sąsiedzi mięli kilka miesięcy przed nami to się napatrzyliśmy i zrezygnowaliśmy. Mamy Emmaljungę Smart Duo Combi. Super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak do monis_26 15.10.05, 12:08 Równiez zamówiłam ten wózek, juz dałam zaliczke, czy możesz mi napisać co nie tak jest z tą spacerówką, czy tez chodzi o jakiś pręt który przeszkadza, nie wiem jakos go nie zauwazyłam, no ale w końcu do wózka nie wsiadałam. Jesli chodzi o pokrycie my zamówiliśmu blue cargo, wydawł sie bardzo przyjazny. Będę wdzieczna za odpowiedź. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
monis_26 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 15.10.05, 16:48 Jeżeli chodzi o spacerówkę to ta wystająca część jest na oparciu. U nas wygląda to tak jakby dali za mało pianki i przez to plastik który jest jakby oparciem ma na poziomie kości ogonowej siedzącego dziecka taką wystającą część. Ciężko to wytłumaczyć, ale gdy już dostaniecie spacerówkę, rozłóż oparcie na płasko, przejedź ręką i sprawdź czy nie ma żadnych wypukłości, wtedy będziesz wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 15.10.05, 20:00 Dziękuję, zanim odbiore wózek sprawde to dokladnie, w końcu nie kosztuje on pare groszy... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 18.10.05, 22:11 tez zastanawialam sie nad tym wozkiem ale ze wzgledu na strasznie mala gondole - odpadl kupilam bebecara - model racer st i jestem baaaardzo zadowolona jest moze zbyt ciezki, ale na szczescie nie musze go nigdzie wnosic ma potezna gondole i moja 3,5 miesieczna corcia, wazaca 6200 ma w niej jeszcze sporo miejsca - nie wyobrazam sobie, ze mialaby ja teraz przesadzic do spacerowki lub do fotelika (nawet rozkladanego) - byloby jej chyba za zimno pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 20.10.05, 12:43 ja też mam mutsy i też jestem zadowolona co do kosza na zakupy, mnie sie mieszczą wszystkie codzienne zakupy + torba z rzeczami dla dziecka, poza tym dla mnie kosz w emmaljundze - okropny, metalowy jest nie do przyjęcia co do wielkości gondoli - my używamy krótko więc nie wiem, ale znajomych córeczka jeździla w niej od grudnia do czerwca co do tapicerki - ja przewidzialam ten problem i spacerówkę zamówilam w innym kolorze i z innego materialu, kolor sport 14, na zdejęciach wygląda jak beżowy, a w rzeczywistości trochę przypomina sztruks tylko bardziej bawelniany w cieniutkie beżowo biale paseczki, jest też taka wersja czarno biala, jest to zupelnie inny material Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 20.10.05, 14:03 co do wielkości gondoli - my używamy krótko więc nie wiem, ale znajomych > córeczka jeździla w niej od grudnia do czerwca Pamiętaj, że w czerwcu dziecko na ogół jest inaczej ubrane niż w styczniu czy lutym Czy w tym koszu na zakupy mieści się duża paczka pieluch ? nie sądzę ? A na tych okropnych metalowych, fakt nie są najpiękniejsze, mieści się razem z innymi zakupami. Poza tym emmaljunga w ostatnich kolekcjach zastępuje kosze metalowe siatkowymi, choć nie we wszystkich modelach. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 21.10.05, 16:04 a po co w koszu na zakupy ma się mieścić paczka pieluch ? pieluchy jak i wszystkie inne duże rzeczy kupuje mąż i przywozi samochodem do domu nie jeżdzę z dzieckiem po takie zakupy bo wózek to dla mnie wózek spacerowy, a nie wózek przewozowy do zakupów poza tym nikt nie każe Wam kupować takiego wózka, nie rozumiem tylko po co krytykujecie zwlaszcza, że autorka wątku nie prosi o opinie negatywne ;-))) dla mnie emmaljunga jest po prostu brzydka i nie chcialabym mieć takiego wózka a mutsy jest naprawdę super i zgadzam się z autorką wątku Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 21.10.05, 20:14 Ja również duże zakupy raczej przywozę w samochodzie, co nie zmienia faktu, że zdarzało mi się nie raz kupić pieluchy samodzielnie i nie raz widziałam kobiety tachające pieluchy w rękach, bo na bagażnik nie wchodziły. Owszem nikt nie każe takiego wózka kupować, ale również nikt nie zabroni mi wyrazić swojej opini na forum, zresztą wydawało mi sie że właśnie do tego forum służy, dla mnie mutsy nie jest praktyczny, ale ładny, a autorka wątku zasugerowała, że to najbardziej praktyczny wózek i z tym własnie się nie zgadzam. Ja Ciebie również nie prosiłam o negatywną opinię o emmaljundze a jednak ją wyraziłaś. Po co ? Przecież nikt Tobie nie każe emmaljungi kupować. Mutsy jest ładny, ale niepraktyczny dla mnie. A Ty możesz się ze mną nie zgodzić i ja uszanuję Twoją opinię. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 21.10.05, 21:46 a jak mąż wyjedzie na miesiąc albo zachoruje to nie będziesz kupowała pieluch? Tylko nie pisz, że sama przywieziesz swoim samochodem, bo posiadanie samochodu czy prawa jazdy nie jest obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 21.10.05, 23:52 Niektórzy jak widać mają nie tylko idealny wózek, o którym negatywnie pisnąć słówka nie można ale i - niechorującego i niewyjeżdżającego męża - absolutnie niezawodny i bezawaryjny samochód no i oczywiście sami jesteśmy nieskączenie idealni: mamy prawo jazdy, umiemy prowadzić i nigdy nam nie zabrakło pieluch w środku dnia a na codzień kupujemy świeże bułeczki. Też bym chciała taka być. Nic tylko pozazdrościć. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 22.10.05, 14:15 chyba zupełnie na odwrót zrozumiełaś moją wypowiedź :-). A swoją drogą uważam, że Emmaljunga ma beznadziejny koszyk, bo zakupy mi z niego zjeżdżały. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 22.10.05, 18:41 hmm, albo Ty mają, ale to ma jakby mniejsze znaczenie. Mnie z emmaljungi nie zajeżdżały, choć fakt, że te kosze są płytkie, ale teraz emmaljunga i tak w większości robi kosze materiałowe. Ja używałam często tego kosza, jak mój mąż musiał wyjechać służbowo na trzy miesiące. Jeździłam na zakupy samochodem, ale zabierałam wózek, bo moje dziecię nie chciało siedzieć w sklepowym, wtedy ten kosz sprawdził się świetnie. A wracają do wątku to nadal nie rozumiem ataku na moją osobę, przecież ja nie twierdzę , że mutsy to zły wózek ogólenie, tylko, że był zły dla mnie, a to moja subiektywna ocena a nie generalna. Za generalną opinię za to uważam stwierdzenie, że nie ma bardziej praktycznego wózka od mutsy w mieście. Według mnie praktyczność wózka zalezy od potrzeb użytkownika, co już zresztą napisałam gdzieś w tym wątku. Dla mnie emmaljunga była wózkiem praktycznym i wygodnym, ale nie twierdzę nigdzie, że taka jest generalnie, że jest najpiękniejsza, najlepsza, najbardziej praktyczna, czy że ma ładny kosz. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 22.10.05, 20:48 cos mi się wydaje, że moją pierwszą wypowiedź potraktowałaś jako skierowaną do siebie a tak nie było i nastąpiło małe zamieszanie. Co jest pretekstem do dygresji, że -moim zdaniem - "drzewko" z postami nie jest czytelne i sama czasami nie wiem kto komu odpowiada. Pozdrawiam, bez urazy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
april_75 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 03.01.06, 18:49 jadis76 napisał: > ja też mam mutsy i też jestem zadowolona > co do kosza na zakupy, mnie sie mieszczą wszystkie codzienne zakupy + torba z > rzeczami dla dziecka, poza tym dla mnie kosz w emmaljundze - okropny, metalowy > jest nie do przyjęcia > co do wielkości gondoli - my używamy krótko więc nie wiem, ale znajomych > córeczka jeździla w niej od grudnia do czerwca > co do tapicerki - ja przewidzialam ten problem i spacerówkę zamówilam w innym > kolorze i z innego materialu, kolor sport 14, na zdejęciach wygląda jak beżowy, > > a w rzeczywistości trochę przypomina sztruks tylko bardziej bawelniany w > cieniutkie beżowo biale paseczki, jest też taka wersja czarno biala, jest to > zupelnie inny material W piątek z mężem pojechaliśmy do sklepu i kupiliśmy cały zestaw Mutsy ( urban rider, gondola + spacerówka + fotelik, kolor - sport 14, torba ). Wczesniej nie znalismy tej firmy. To była spontaniczna decyzja i mam nadzieję, że nie bedziemy jej żałowali. Poród mam zaplanowany na 19 kwietnia, ale postanowiliśmy zrobic ten zakup, żeby nie zaprzątać sobie już tym głowy, bo przeciez jeszcze tyle zakupów przed nami. Czytam te wszystkie opinie, ale i tak jakoś mnie one do końca nie przekonują. Wiadomo, że każda z nas ma inne wymagania co do wózka. - Ja duzo jeżdżę autem dlatego potrzebny mi fotelik samochodowy rozkładany na plasko tak jak ten Mutsy.W takim przypadku jest dla mnie ważna równiez łatwośc skladania wózka.W Mutsym stelaż sklada się jednym ruchem. Po zdjęciu kółek z łatwością mieści sie w moim bagarzniku. - Zakupy robię w minimalnych ilościach chyba, że jadę na nie z mężem to wtedy robimy większe sprawunki, ale czy wózek dziecięcy mam wtedy traktować jako wózek na zakupy? Mały koszyk pod wózkiem nie jest więc problemem. - Gondoli za długo używac nie będę. Mam nadzieję, że małe rozmiary nie będą problemem. - Spacerówka faktycznie ma jakiś twardy element na wysokości krzyża, ale to tak naprawdę dopiero w trakcie używania okaże się czy jest to bardzo uciązliwe dla dziecka. - Duże pompowane kołasą dla mnie idealne. Mieszkamy w miejscu gdzie mozna powiedzieć, że jest teren crossowy. - Dzięki skrętnej osi wózek świetnie sie prowadzi. Rozumiem, że niektóre osoby moga miec z tym problem, ale to kwestja wprawy. - Kolor tapicerki jaki wybraliśmy ( prążkowany, berzowy ) jest jak najbardziej odpowiedni na okres wiosenno-letni i na 100% nie bedzie z nim problemów typu; farbowanie. reasumując - mam jak najlepsze przeczucia co do tego wozka i mam nadzieję, że będę mogła je potwierdzić kiedy już bedę czynną jego użytkowniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.stefanowicz Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 09.01.06, 16:51 Jesli mogę zapytać ile zapłaciłaś za cały komplet??? Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 21.10.05, 18:15 taaaa... i zaplac za wozek 1800 w necie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
juventa5 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 24.10.05, 16:44 Tez zamowilam Urban Ridera. Odbieram w tym tygodniu. Naczytalam sie o roznych za i przeciw na forum i rozwazalam wiele opcji i producentow. Na koncu zostal mutsy. Mieszkam wysoko, ale mam winde, wiec kwestia ciezkosci wozka (bo faktycznie jest ciezki) odpada, bo nie bede go nosila. Wozek super sie sprawdza w terenie, a ja czesto wyjezdzam na wies i do lasu. A te tapicerki to w innych firmach tez sa sztuczne. Moja kolezanka kladzie cienka poduszeczke ua plecy w spacerowce i sprawdza sie super. No i co wazne: na niego jest najmniej reklamacji i nie trzeszczy po dluzszym uzytkowaniu. Na wielkie zakupy nie bede wybiarala sie wozkiem, wiec niewielki kosz nie stanowi dla mnie problemu. Nie wiem jak w praktyce bedzie z wystajaca czescia w spacerowce (kazdy wozek po rozlozeniu tak ma?) i farbowaniem tapicerki. Najwyzej bede reklamowac. Na razie jestem zadowolona z wyboru. Moja kolezanka ma mutsy od 2 lat i tez jest zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 03.01.06, 22:57 Od 8 tygodni użytkuję Mutsy, na razie gondolę i jestem bardzo zadowolona, prowadzi sie bardzo lekko, nawet jak sa duze śniegi. Polecam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka129 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 07.01.06, 19:30 Prosze o informacje na temat wózka mutsy. Czy budka z gondoli przekładana jest do spacerówki, czy są to osobne budki. Chodzi mi o to czy po okresie uzytkowania gondoli będę mogła ją sprzedać i uzytkować tylko spacerówkę z budką? Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 08.01.06, 13:45 są dwie osobne budki, i to duży plus bo można ja póxniej w całości sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
natasza141 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 24.02.06, 10:39 Dziewczyny, piszecie o musty'm.Powiedzcie mi, czy to nie jest twardy wózek? Mam wrażenie ze jest bardzostabilny ale jednocześnie twardy i opcja ko.lysania całkowicie odpada.Czy ja się mylę?Podpowiedzcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia50 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 24.02.06, 19:39 Ja też mam pytanie. Czy to prawda, że po złożeniu stelaża można "wjechać" po schodach? Mieszkam na 4 piętrze i się zastanawiam czy jest taka opcja,bo nie chce go wnosić. Podobno ma duże koła. Poza tym czy jest dobry na nierównych chodnikach i na spacery po lesie, na plaży? pozdrawiam prosze o odpowiedż kogoś kto używa ten wózek, Mutsy Urban Rider i dziękuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 26.02.06, 23:02 Moi rodzice mieszkają na piętrze i często mąż "wjeżdża" na górę,ale ostrzegam,że sama nie dałabym rady(wózek jest ciężki).Użytkujemy Mutsy od 11m- cy.Ma duże skrętne(lub nie, bo istnieje możliwość blokady)pompowane koła. Mieszkamy w okolicy lasów,więc wózek jest często "testowany" w terenie i sprawdza się rewelacyjnie.Nie groźne mu śniegi, piasek,górki i polskie chodniki ;)Osobiście polecam - rewelacja.Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Najlepsze wozki robi MUTSY, mutsy.nl. 26.02.06, 22:56 Mutsy sprawia takie wrażenie,ale ja zarówno w gondoli jak i w spacerówce bez problemu usypiam mała(jeżdżąc i kołysząc wózkiem),Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś