Dodaj do ulubionych

Inglesina Magnum czy Graco De Luxe?????

15.06.06, 09:57
Cześć,
czytam od jakiegośczasu forum,bo sama przymierzam się do zakupu wózka dla
naszego maleństwa, które powita ten świat w sierpniu. Mieszkam na 4 piętrze
bez windy, więc podstawowym kryterium doboru jest WAGA!!!! Mężu musi
popracować na zachcianki żonki i maleństwa,więc będę skazana czasem wnieść
czy też znieść ten wózek dlatego ta waga jest dla mnie taka
ważna.Zastanawiałam się czy go nie zostawiać na dole, ale kolega mi
uświadomił, że nie ważne jaki spokojny blok, i tak ktoś może się połasić na
wózek i spieniężyć go. Dletego mam pytanie, może któraś z was miała do
czynienia z tymi dwoma typami wózków które podałam, może same używacie albo
ktoś z rodziny miał? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki i opinie na
tezmat tych wózków. Jak z ich jakością, czy są awaryjne? A który wy
wybrałybyście na moim miejscu?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 15.06.06, 21:36
      konsekwentnie odradzam graco.zaznaczalam to na wielu watkach.inglesina jest
      ok.ja nie mialam ale kumpela nie mogla sie nachwalic
      • pasik Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 16.06.06, 09:44
        Również to potwierdzam ..badziewie Graco..jedna wielka porażka.
        Teraz mam Inglesinę na pompowanych kołach..ale jeszcze chwilkę muszę poczekać
        aby wyrazić opinię na forum.
    • aga_sama Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 17.06.06, 21:31
      Ja mam używaną Magnum. Testowałam ją raz z bratankiem w środku, bo mój mały
      jeszcze w brzuchu:)
      I tak, jeżeli podst. kryterium to waga, to są wózki lżejsze. Plusem Magnum jest
      to, że gondolę odczepiasz jednym ruchem i możesz wnosić na raty. Możesz na dole
      zostawić stelaż bez kół - odpinają się jednym ruchem.
      Wózek jest baaaardzo miękki, ma świetną amortyzację, buja się na wszystkie
      strony. Nam na tym zależało, ale niektórzy wolą sztywniejsze zawieszenie. Super
      się prowadzi, bardzo lekko wjeżdża na krawężniki, bieg po łące też nie stanowi
      problemu.
      Minusem jest głośna budka. Ja chyba dokupię torbę nosidło...
      Najlepiej spróbuj pomacać obydwa wózki w sklepie. Być może nie potrzebujesz
      "terenowej" inglesiny na wielkich kołach i w Twojej okolicy starczy coś na
      mniejszych kołach, lżejszego.
      • ladydaisy Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 18.06.06, 20:42
        Cześć,
        dzięki za opinie, powiem wam teraz szczerze, że stawiałam od początku na
        Inglessine, ale mąż zawsze lubi coś wyszukać jeszcze, bo "nie kupuje się
        pierwszej rzeczy jaką się zobaczy". Nie wiem jeszcze czy kupimy nowy, czy
        używany, bo akurat tak się dobrze składa że koleżanka sprzedaje, ale jeszcze
        tak bez przekonania właśnie inglessinę i też jest bardzo zadowolona. Nie ma
        tylko nosidełka ale to już mogę dokupić zawsze nawet nowe. Biegać po łace z
        wózeczkiem nie zamierzam, ale teren w którym mieszkam nie należy do
        najłatwiejszych. Moje osiedle położone jest na górce, czyli zawsze gdziekolwiek
        się nie wybiorę mam najpierw z górki, a potem muszę pod nią podchodzić, a na
        koniec jeszcze to 4 piętro, dla poprawy kondycji bomba!!!! Chciałabym tylko
        wiedzieć co miała któraś z was na myśli pisząc o dość głośnej budce?
        pozdr.
        • aga_sama Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 19.06.06, 09:47
          Twój Mąż ma rację, wózki trochę się różnią i warto obejrzeć kilka. Buda jest
          głośna w nowych i starych Inglesinach. Plastikowy stelaż skrzypi/ strzela ...
          Trudno opisać ten dźwięk, ale nie jest ani cichy, ani przyjemny. Poznasz go w
          każdym sklepie z wózkami, bo wiele modeli tak ma.
          Jeszcze jedna wada Inglesiny - na stelażu możesz zamontować tylko ich fotelik
          huggy, o którego bezpieczeństwie niewiele wiadomo. Nie znalazłam go w testach
          ADAC, sprzedawcy też go specjalnie nie polecają. My kupiliśmy chicco i będziemy
          go nosić.
          jeżeli będziesz kupować wózek od znajomej, spróbuj ją namówić na spacer w Twojej
          okolicy. Jak wjedziesz na swoją górkę, to będziesz wiedziała, czy ci wózek
          odpowiada.
          • kachho Re: Inglesina Magnum 23.06.06, 18:32
            Wnosiłam ten wózek przez 7 miesięcy też na czwarte piętro ;-). Oczywiście na
            raty. Wózek super choć rzeczywiscie skrzypi i budka głośno chodzi. Potem
            kupiliśmy super maxa i ten był zdecydowanie lżejszy. a Inglesinę polecam
            uzywaną - duzo taniej a są praktycznie niezniszczalne. Sama za parę miesięcy
            będę kupować Magnum na allegro :-)
    • berenika-27 Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 26.06.06, 19:50
      "mąż zawsze lubi coś wyszukać jeszcze, bo "nie kupuje się
      pierwszej rzeczy jaką się zobaczy"." Bardzo słusznie ale... ja niestety przy
      zakupie wózka posłuchałam się męża i wybraliśmy GRACO. Bo mężowi bardzo się
      podobał jego wygląd, a że był stosunkowo lekki i miał bajery to kupiliśmy. Do
      dzisiaj przeklinam ten dzień choć wózka już dawno nie mam. Nie kupuj nic z tej
      firmy, straszny szajs.
      pozdrawiam
      • pasik Re: Inglesina Magnum czy Graco De Luxe????? 27.06.06, 15:07
        Popieram Graco było przekleństwem...raz dwie babcie kółka goniły przy sklepie:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka