ola_ho 06.07.07, 12:37 Chcę dzisiaj kupić wózek "parasolkę" dla prawie 2 latka. mamy spacerówkę Chicco,ale chcemy coś mniejszego i lżejszego, Wiem, ze temat rzeka, ale czy ktoś może polecić sprawdzony wózek i podpowiedzieć mi Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_ho Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 13:21 A może jednak znajdzie się ktoś do pomocy i podrzuci coś sprawdzonego? Proszę Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 13:26 Polecam Maclaren Techno XT, do niczego się nie mogę przyczepić w tym wózku :) (a jest to juz mój trzeci wózek :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
pacsirta Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 13:27 Przyłączam się do prośby oli_ho. Zastanawiam się nad hauckiem, jest kilka modeli, tylko nie wiem, czy warto.. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_ho Re: albo o połowe tańsza Inglesina Trip :) n/t 06.07.07, 13:43 Dziekuję za odpowiedzi, jak zaznaczyłam jest to temat rzeka i wiem,ze nie podałam żadnych faworytów, ale jak przeglądam te co polecałyście - wszystkie są bez przedniego drążka, a wydaje mi się ze jest on b.przydatny. Mój maluch siedzi grzecznie w wózku i nie muszę go przypinać szelkami, taki drążek wiec stanowi zabezpieczenie, ze nie wypadnie Odpowiedz Link Zgłoś
pacsirta Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 13:33 Moje pierwsze dziecko używało Baby dream i byłam bardzo zadowolona. Tylko oparcie nie rozkładało się do pozycji leżącej, a teraz takiej potrzebuję, bo mam roczne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_ho Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 13:46 Dziekuję za odpowiedzi, jak zaznaczyłam jest to temat rzeka i wiem,ze nie podałam żadnych faworytów, ale jak przeglądam te co polecałyście - wszystkie są bez przedniego drążka, a wydaje mi się ze jest on b.przydatny. Mój maluch siedzi grzecznie w wózku i nie muszę go przypinać szelkami, taki drążek wiec stanowi zabezpieczenie, ze nie wypadnie Odpowiedz Link Zgłoś
pacsirta Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 13:52 Niektóre haucki mają ten drążek, Baby dream również. Uważam, że drążek jest bardzo potrzebny, szczególnie przy mniejszym dziecku. Starszego można już nie przypinać w wózku pasami a drążek zabezpieczy je przed wypadnięciem z wózka np. gdy zjeżdża się z wysokiego krawężnika. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 a propos pałąka... 06.07.07, 14:27 Moje dziecko jeździ w maclarenie bez pałąka od 8 miesiaca. Strasznie sie balam jka to bedzie bez pałąka, ale wiedzialam ze mozna dokupic wiec mialam jakies wyjscie awaryjne :) a teraz po kilku miesiacach jazdy jesstem super zadowolona, przypinam mala tylko pasami biodrowymi, barkowych w ogóle nie używam, mala sie wierci, wychyla na boki, ma mnostwo miejsca a ja pewnosc ze nie wypanie. W dalszym ciagu mamy tez CasualPlay S6 (z pałąkiem) ale nie jezdzimy nim, trzymamy na wszelki wypadek jakby duze sniegi przyszly ;) A malej wydaje mi sie ze jest duzo wygodniej bez palaka, nawet moj maz ktory bardzo byl sceptyczny co do maclarena tez tak uwaza :) Pozdrawiam, Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
agular mam Maclarena XT z pałąkiem 06.07.07, 17:23 i wcale pałąka nie używam, kupilam wozek + gatis pałąk na allegro ale szelkami przypinam mojego 2 - latka i pałąk nie potrzebny.. Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 15:48 Paląk to akurat żaden problem - praktycznie do większości modeli pasuje uniwersalny za 10 zł na allegro lub droższa wersja foliowana za 30 zł. Ja nie polecam inglesiny trip - mnie rozczarowała - bardzo płytkie siedzonko i krótki podnóżek. Większośc parasolek to rzecz gustu i dodatkowych elementów - zalezy kto co szuka. Dla dwulatka to faktycznie cos mniejszego - jak mało jeżdzi to parasolka typu chicco caddy powinno wystarczyć - jak spi to już coś z podnózkiem i budką chyba. Mnie się podoba Maclaren Quest dla dwulatka wydaje mi się super. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Jaką "parasolkę" polecasz? 06.07.07, 19:40 Maclareny, najlepiej poprzymierzać. Mamy Techno XT i sprawdza się super. Oststnio koleżanka kupiła dla sojej prawie 2-latki Questa, jest zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś