Dodaj do ulubionych

Jaki wózek dla niemowlaka

25.12.07, 23:36
Hej!
Pomozcie przyszlemu tacie :-)) Potrzebuje porad na temat wozka -
jaki wybrac? Chodzi mi o jak najbardziej uniwersalny i
wielofunkcyjny. Ale bez funkcji fotelika samochodowego, bo to juz
wiem, ze powinien byc osobny. Napiszcie prosze na co zwracac uwage
przy wybieraniu - ile kolek, co ma miec koniecznie, jakie funkcje
itd :-)
Dzieki z gory!
Sebastian
Obserwuj wątek
    • bprusek Re: Jaki wózek dla niemowlaka 26.12.07, 09:56
      dla niemowlaka gondola. przy pierwszym dziecku mialam uniwersalny i oczywiscie sprzedalam zeby kupic spacerowke wiec pomna swych doswiadczen teraz kupilam uzywany pp (clasico + culla) a teraz przyszedl pp atlantico (tez uzywany). Z glebokiego jestem bardzo zadowolona a spacerowka sie okaze (duzo pozytywnych opinii tu na forum).
    • bprusek Re: Jaki wózek dla niemowlaka 26.12.07, 09:58
      zwroc uwage zeby gondola byla duza, dobra amortyzacja, duze kola (ja wybralam 4-kolowy)
    • mama_szymonka Re: Jaki wózek dla niemowlaka 26.12.07, 10:26
      Musisz sobie odpowiedzieć , do kiedy chcesz wozić malucha w gondoli. Jeśli długo
      , to musi być duża. Emmaljungi mają bardzo duże i wygodne gondole / ja swojego
      woziłam 8,5 miesiąca./ Zdecydowana większość rodziców przechodzi na spacerówki
      znacznie wcześniej , ale muszą rozkładać się zupełnie płasko . Co do ilości
      kółek , to trudno mi doradzić. Ja jestem zwolenniczką 4 ale nie neguję
      3-kołowców . Duzym ułatwieniem jest przekładana rączka. Miałam taki wózeczek
      przy pierwszy dziecku. Nie chodzi nawet do konca o słońce , bo to możesz
      zasłonic parasolką , ale o wiatr , snieg itp. Przy drugim dziecku miałam
      przekładaną gondolę tył-przód- trochę kłopotliwe dla kobiety. Gondola była duża
      i ciężka.
      Dobrze ,jak w budce jest okienko z siateczki-na upały. Emmaljungi mają tzw.
      "klimatyzację" w dnie gondoli.
      Tetonie są fajne , ale niskie.NIe musisz mieć gondoli tylko tzw. przedłużkę na
      podnóżku i materacyk. Ja zdecydowanie wolę wózki wysokie .Mieszkam w duzym
      mieście , więc spalin i kurzu do wysokości kolan dorosłego człowieka jest pod
      dostatkiem.
      Musisz też wziąc pod uwagę , jak często będziesz chodzic z domu na spacery , a
      jak często podjezdżać autem. W drugim przypadku , wózek musi się szybko składać
      i zajmować mało miejsca.Musi też mieć adaptery do fotelika.
      Czy mieszkasz w bloku czy domku? Czy wózek bedziecie wnosić na piętro? Wtedy
      musicie szukać lekkiego. Niektóre windy w starym budownictwie są wąskie i część
      wózków nie mieści się w drzwiach.
      Czy szukasz wózka terenowego czy bardziej miejskiego?
      Pozdrawiam świątecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka