albe-rcik 09.10.08, 15:59 Witam, proszę o opinię o tych wózkach - który najlepszy? Warto kupować ten drogi czy wystarczy smart? Może są inne lepsze wózki? Co sądicie o chicco for me? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubi88 Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 16:42 Z tych dwóch to zdecydowanie Emma.Nieporównywalnie lepsza jakość.Co do modelu Emmy lub moze i innego jakiejś firmy to wszystko zależy czego oczekujesz.Czy wóżek ma być lekki(wnoszenie na piętro),jaki ma być po składaniu(duży, mały).Kiedy rodzisz(od tego zależy wielkość gondoli).Czy czesz przekładaną rączkę,czy tylko siedzisko itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 17:54 Nie ma porównania. To tak, pytać co jest lepsze: maluch czy mercedes... Czy też w przypadku Emmy - volvo;) Odpowiedz Link Zgłoś
e.beebies Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 19:15 sądze że nie widziałaś tych wózków na żywo-z tąd takie pytanie.Radzę wybrać się do sklepu i sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 20:23 Na tym forum znaczna większosc powie Ci ,że Emmaljunga. Odpowiedz Link Zgłoś
albe-rcik Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 21:04 no tak, ale w Wałbrzychu nie ma ani jednego ani drugiego wóżka. Emmaljunga smart jest OK? Przyznam, że cena przystępniejsza niż inne modele. Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 22:00 Tylko nie Chicco! Zdecydowanie Emmaljunga. Chicco to słabe wózki, szybko robią sie rozklekotane, słabe kółka, słaba amortyzacja. Miałam i nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: EMMALJUNGA czy chicco? 09.10.08, 22:58 wiesz, Chicco to taka firma co produkuje i wózki i ubranka i zabawki i wanienki i akcesoria do karmienia i.... no wszystko produkuje :) A ja się nauczyłam że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Albo jak ktoś zna się na wszystkim to tak naprawdę nie zna się na niczym... I tą samą opinię mam o produktach Chicco... niestety. Emmaljunga specjalizuje się tylko w wózkach i akcesoriach do wózków. Od blisko stu lat chyba. To mówi samo za siebie. Wózki Emmy są pancerne, nie rozklekotują się, są obszerne zarówno jako gondole jak i spacerówki, dobrze się prowadzą. Ich "wady" to dosyć duża waga (choć nie wszystkich bo np. modele City Cross, Nitro City i Cangaroo są bardzo lekkie) i spore rozmiary po złożeniu (choc znowu nie dotyczy to wszystkich modeli ale tych klasycznych na pompowanych kołach). Smart to bardzo dobry wózek, jakościowo świetny, wygodnie się go prowadzi, dziecko ma wygodnie. W komplecie dostajesz torbę i śpiwór. Waży pewnie więcej niż większość Chicco bo około 16 kg. To i tak niewiele zważywszy na cztery ogromne koła pompowane, które zapewniają świetną amortyzację. No i po złożeniu, wersja spacerową jest spora. Do malutkiego bagażnika może byc ciężko ją zapakować. Z droższych modeli Emmaljungi myślę że warto zainteresować się modelem City Cross - jest lekki i mniejszy po złożeniu. Pytałaś chyba tez o Chicco For Me - o tym akurat modelu czytałam tu prawie same złe opinie. Bo ja jakkolwiek marki Chicco generalnie nie lubię to jednak wiem, że mają lepsze i gorsze modele - niektóre są całkiem spoko. Ale na pewno nie jest to For Me - ten im się nie udał raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
albe-rcik Re: EMMALJUNGA czy chicco? 10.10.08, 21:48 dzięki, już wiem wszystko. Zdecydowaliśmy się na edge z podwoziem sport. Dzięki jeszcze raz:))))) Odpowiedz Link Zgłoś