Dodaj do ulubionych

WOZKI TAKO

09.02.17, 10:29
NIe wiem czemu ale ciagle moj watek jest usuwany!! I nic nie moge sie dowiedziec o wozkach TAKO!! Powoli mnie denerwuje to forum.... wczoraj juz 2-krotnie zaczynalam ten temat. Zastanawiam sie nad Tako Chess i Adamex Barletta i nie wiem co mam wybrac....czy moze ktos doradzic??
Obserwuj wątek
    • jakel35 Re: WOZKI TAKO 09.02.17, 12:26
      Ja ci odpisałam, ale skoro nie doczytałeś to powtórzę. Wózki TAKO to mega ciężkie czołgi. Zakładam że to głównie mama będzie spacerować z maluchem, więc nie rób jej tego. Ten wózek + dziecko + torba z drobiazgami + zakupy = ok 30 kg.
      Adamex już nie co lepszy wybór, ale ma więcej złych opinii niż dobrych, mają jakieś problemy z przednimi kołami, z którymi nie mogą sobie poradzić.
      Jeśli koniecznie chcesz polski wózek i jak się domyślam do 2 tys. to spójrz na poniższe wózki. Mają mnóstwo pochlebnych opinii, a wagowo są nieco lżejsze od Tako.
      Spójrz na takie wózki jak:
      - Babetto
      - Roan
      - Jedo fyn
      z innych na prawdę fajnych wózków jest emmaljunga, teutonia, hartan, boogabuu, ale tu już koszt wysoki.
      • konewaewa Re: WOZKI TAKO 09.02.17, 13:04
        Wlasnie co chwile usuwaja mi watek i nie moge sie niczego dowiedziec.... Jutro jade do sklepu ogladax Tako i Adamexa, pisales ze Adamex ma jakies wady...o co chodzilo??
        • thea19 Re: WOZKI TAKO 09.02.17, 14:11
          O to, że to wszystko są czołgi z jednej fabryki w Chinach i szkoda na to zdrowia i pieniędzy. Jak już musisz polski to rozważ marki roan, jedo, x lander, navington. Większa szansa, że wytrzymają okres gwarancyjny bez odpadnięcie koła, złamania stelaża, zerwania zaczepów itd. Internetu umiesz używać więc poszukaj negatywnych opinii o tych tako i adamexach, rurkach czy innych dymexach ( jeden pies, różnią się nazwą na ramie).
          • konewaewa Re: WOZKI TAKO 09.02.17, 15:45
            Moja siostra ma TAKO i sasiadka ma TAKo i nic im sie nie dzieje z wozkami...nie wiem czemu jest taka nagonka na to?? Ciezkie to moze i sa, ale jesli miedzy firmami jest roznica 0,5 kg czy 1 kg to nie robi mi to zadnej roznicy tak naprawde. No nic musze isc do tego sklepu i sama sie przekonac chyba.... Napisze jutro jakie sa moje odczucia co do tych wozkow.
            • Gość: net Re: WOZKI TAKO IP: *.internetia.net.pl 09.02.17, 17:19
              konewaewa ostatnio mało było o tako a teraz jakiś wysyp nagle i rzuciły mi się w oczy te tematy. Tu piszesz "sama się przekonać" a na sąsiednim forum z tego co mi sie rzuciło w oczy coś że "za 3 miesiące żona będzie rodzić" ... rozdwojenie jaźni? kobieta/mężczyzna? czy coś się pozajączkowało spamerowi?
              • ela.dzi Re: WOZKI TAKO 09.02.17, 17:46
                Ja też to zauważyłam :D Ja nie wiem do czego się przekonywać w sklepie, chyba do tego, że po równej podłodze i bez balastu każdy wózek nawet tandetny czołg sensownie jedzie. Sąsiadkaa Tako 3 lata i wygląda jak wózek menela. 3 razy pękał jej stelaż podczas jazdy z dzieckiem. Podziękuję.
            • thea19 Re: WOZKI TAKO 09.02.17, 18:37
              jakby pojezdzily porzadnym wozkiem to by wiedzialy jak to jest prowadzic wozek, ktory sam jedzie. ja osobiscie w zyciu bym nie zaplacila za ten zlom ponad 2k. to jest warte max 800zl bo nie dozyje konca gwarancji i nikt tego nie odkupi. dobry wozek po 2 latach mozna odsprzedac za min 2/3 ceny bez laski. sama sprzedalam 9 wozkow w ciagu max 3 dni od wystawienia w cenie jakiej chcialam. tego tako to menel spod smietnika moze by wzial.
              • konewaewa Re: WOZKI TAKO 10.02.17, 14:07
                Bylismy dzisiaj w sklepie i postawilismy 2 wozki obok sienie i One sa prawie identyczne dla mnie. Jeden i drugi prowadzi sie dobrze, skladanie rowniez, waga jest praktycznie ta sama 0,5 kg to zadna roznica dla mnie. Tako ma ladniejsza kolorystyke i wiecej akcesoriow mimo ze jest drozszy od Adamexa o 300pln. Pani poinformowala nas ze na Adamexa czeka sie 8 tygodni co mnie przerazilo!! Pewnie zdecydujemy sie na TAKO bo dostalismy od sklepu rekawiczki i parasolke w cenie, i owiele lepiej wyglada tam fotelik Cybexa na ramie.
                • thea19 Re: WOZKI TAKO 10.02.17, 20:45
                  skoro sie zachwycasz prowadzeniem wozka w sklepie to co tu dodawac? i te rekawiczki i parasolka! bierz i ciesz sie.
                  nie masz pojecia co to znaczy prowadzic dobry wozek bo w sklepie pusty po plaskim kazdy dobrze jedzie. ja nie kupilam i nigdy nie kupie chinskiego zloma.
                • Gość: MamaKaroli Re: WOZKI TAKO IP: *.internetia.net.pl 10.02.17, 21:36
                  Ja już pisałam w innym wątku: wybieraj WÓZEK a nie dodatki! ta masa dupereli i kolorki są dla niedoświadczonych i nieświadomych. Wózki prawie identyczne bo na tych samych czesciach z chińskiej fabryki... jakie mają być. Grunt ze ładnie wygląda i rękawiczki, parasolka. taki robaczek na haczyku :D
                  Więcej nic nie napiszę bo szkoda moich rad ... człowiek z kategorii "Jaki masz samochód? Czerwony!"
                • jakel35 Re: WOZKI TAKO 12.02.17, 14:12
                  Mało wózków obejrzałeś/łaś (bo już nie wiem kim jesteś) 0,5 kg różnicy? serio? Między Tako a pozostałymi częstochowskimi wózkami jest dobre 3 kg różnicy, a to sporo. Przeważnie takie wózki to waga 12-14 kg. Już po samych kołach widać że ważą znacznie więcej od innych, a producent często podaje wagę bez kół.

Ps jak zamówisz na allegro jakikolwiek wózek dostaniesz znacznie więcej "gratisów" a czekać będziesz maks miesiąc.
                  Nie kupuj TAKO. Jest mnóstwo wózków, lepszych wózków, w podobnej a czasem nizszej cenie.
    • nicole18l Re: WOZKI TAKO 21.05.17, 16:35
      Czesc, moja znajoma kupila jeden z wozkow na stronie www.babycar.eu
      jest bardzo zadowolona a ona duzo jezdzi :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka