Dodaj do ulubionych

Kultura ogolnie

22.01.04, 21:24
Czy chca nas na sile odkulturalnic tym 22% vatem na wszystko co sie czyta,
oglada, pisze itd itp . Nigdzie tak nie ma a u nas ma byc i juz. Wciskaja nam
ten unijny kit na kazdym kroku, tylko to nie tak, ale tego juz nikt nie
wytlumaczy. Cholera. Jak z tymi kasami w taksowkach. Jak to glupio wyglada,
no niepowaznie. Pytalam juz, moze ktos wie, w jakim jeszcze kraju maja kasy w
taxi?
Obserwuj wątek
    • parkowy Re: Kultura ogolnie 22.01.04, 21:39
      Po raz kolejny nasi politykierzy wyłażą przed szereg.Twierdzenie,że w Unii są takie stawki jest kłamstwem!Podobnie z taksówkami,nie wszystkie kraje mają kasy fiskalne i nie mają one tak skorumpowanych polityków,którym sprzedawcy kas siedzą w kieszeni.
      • chetor Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 12:04
        Wiadomo wszem i wobec, że chodzi o wyciągnięcie forsy z nas wszystkich.
        Dlatego są kasy, dlatego większy vat i generalnie będziemy bardziej okradani
        żeby tam u góry można było bardziej wszystko rozpie.....
        • naata Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 12:47
          ...taaaaak, i to wciskanie kitu, że musimy oszczędzać!? Na co cholera i dla
          kogo? a przede wszystkim z CZEGO? Szczyt [..](odpowiednie wpisać!)... a 7%
          vatu od pochówków? Nawet śmiać się z tego nie idzie! Jak ktos powiedział, żyć
          nie umierać!!!
          • toja50 Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 13:01
            Moze wyjedziemy na Marsa? woda juz jest, a jedzonko zabierzemy, tylko co z
            pifkiem?
            • naata Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 13:24
              ..nie czujesz ToJu, że my juz na innej planecie?? :))) marsjanie pewnie udaja,
              że ich nie ma, jeden przyrząd juz zaginął, bronia sie przed naszą cywilizacją!
              Nie dziwota, zaraz im popsujemy wszystko, a najbardziej statystyki ;)))
              • toja50 Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 13:53
                Mysle, ze trafnie to ujelas. Kurcze, nigdzie nas nie chca, moze chociaz Oleksy?
                • chetor Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 20:10
                  Co Oleksy? - chce nas czy jak?
                  A jeśli na marsie jest woda to można tylko chmielu zabrać ze sobą i parę
                  dodatkow i ....... gotowe! Dziś miałem nie pisac o ....., no nie?
                  ;)))
                  • parkowy Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 20:24
                    A swoją drogą jestem ciekawy,czy dożyję lądowania ludzi na Marsie.;)
                    • chetor Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 20:26
                      Na razie doczekałem Twojego lądowania na forum :))
                      • naata Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 20:45
                        hehe..to juz prawdziwy desant :)))
                        • parkowy Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 20:51
                          Aaaa,robaczki!!! Miło Was widzieć!!:))
                          • naata Re: Kultura ogolnie 23.01.04, 20:57
                            Nam również, Parkosiu! ;))
                            • toja50 Re: Kultura ogolnie 24.01.04, 15:52
                              Pozdrawiam desant robaczkow :-)))
    • toja50 Re: Kultura ogolnie 27.01.04, 14:09
      Ludzie, zauwazyliscie, ze my jakos tak na miernoty glosujemy? Blu Cafe? co to
      jest? Poziom ogolny juz chyba siega dna, Kwasniewska, Lis/ niczego nie ujmujac
      tym osobom/ na prezydenta, a ja chce Kamele, mocna kobitka, moze by to
      ogarnela, chociaz na to nasze bagno trzeba jakiegos s............ Wcale mi sie
      wymsknelo.
      • chetor Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 10:51
        Nooo, nie całkiem się zgadzam z oceną BC. Muzycznie to oni są bardzo dobrzy a
        jedynie przyjęli taki, a nie inny styl wokalizy, który nie wszystkim pasuje.
        A co do kobitek, to kto wie, może by się przydał taki duet Kamela+Zyta ???
        • toja50 Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 12:35
          Wiem, wiem, ze facetom to sie podoba, ale piec krokow i wymacow cialem w te
          same strony to troche nudno hehehe
          • naata Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 15:28
            no i wybrali "kurs" wokalizy....majtki heheheheeee
            Zgadza sie graja dobrze tylko co z tego? Padna na Eurowizji i już, nie jestem
            przekonana, czy zgabna figurka Okupnik wystrczy?
            • broneknotgeld Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 19:03
              Ta Kamela mie przignała
              Wiela pukli łona miała?
            • chetor Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 19:54
              Opienie uznanych gwiazd (cytaty) o Blue Cafe:
              ------------------------------------------------
              "Zespół ma nowoczesne brzmienie i rozebraną, seksowną wokalistkę, a to się
              sprzedaje. Ich piosenka jest prosta i ma dziecięcą melodię." - powiedziała
              MARYLA RODOWICZ, której nie podoba się też wymyślony i sztuczny głos TATIANY.
              Mimo wszystko artystka życzy grupie wszystkiego najlepszego.

ZBIGNIEW WODECKI "kupił" BLUE CAFE: "Muzyka Blue Cafe jest dobrze zaaranżowana
              i zagrana. Można dyskutować o manierze wokalnej Tatiany. Taki mieli pomysł, a
              ja to kupuję." - powiedział gazecie wokalista.

KORA JACKOWSKA zastanawia się nad autentycznością chrypki OKUPNIK. Wokalistkę
              MAANAMU nie interesuje jednak Eurowizja. "(...) tworzę muzykę rockową.
              Piosenki Blue Cafe znam tylko z radia. Życzę im jednak, żeby zajęli pierwsze
              miejsce."
              ---------------------
              I co? Mówiłem, że muzycznie są bardzo dobrzy.
              pzdr :)

• naata Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 21:29
                A czy ja powiedziałam, że muzycznie sa źli???
                Wymienieni przez Ciebie artyści znaja prawidła rynku i branzy...
                Co tu duzo gadać, kasa sie liczy i jak z reszta sami artyści mówia: to sie
                sprzedaje, to kupuję. Markowski w jakims wywiadzie tez powiedział, że nie
                marudzi się, tylko, jak robi sie to, co sie lub i za co, jeszcze chca płacić
                to...sie robi! A swoja droga, co ma powiedziec weteranka Rodowicz, Jackowska i
                Wodecki? nie moga dołować MŁODYCH muzyków, jest ich i tak mało na naszych
                scenach. Gdzie te wszystkie talenty z 'Szansy na sukces", czy od Wodeckiego?
                Brak siły przebicia, brak mecenatu, o kasie nie wspomnę, jak starzy wyjadacze
                wychodza na scene by dorobic na życie....? miejsca powinno byc dla wszystkich,
                bo ja też lubie starych;)) Ale przede wszystkim dla młodych, co nie znaczy, że
                każdym młodym musze sie zachwycać! Tylko mnie nie bijcie;)))
                • chetor Re: Kultura ogolnie 28.01.04, 22:24
                  A za co miałabyś być bita, za poglądy(?), to już nie te czasy ;)
                  Ja też się nie zachwycam każdym młodym(ą) ani też każdym(ą) starym(ą).
                  • toja50 Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 12:00
                    No i wuluszczyl o co Mu chodzilo i nawet sie natrudzil, zeby byc dobrze
                    zrozumianym hehe a ja i tak tego nie ogladam, nie slucham, bo wydaje mi sie to
                    sztuczne jak choinka i juz. Mam prawo? No to dobrze. Pozdrawiam. Naata w sporej
                    czesci sie z Toba zgadzam tez wole starych i niektorych mlodych. Ale to
                    naturalne.
                    • chetor Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 12:04
                      Naturalnie, że naturalne :D
                      • naata Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 12:42
                        EEEEE nie czujesz moich żartów, ale nie przejmuj sie, nie Ty jeden ;))))
                        • toja50 Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 12:44
                          Znam to Naata, no to tez naturalne, ze kobiece zarty inne od meskich, no nie?
                          to chyba w kazdym domu hehehe
                          • naata Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 13:48
                            Żarty w domu moga sie źle skończyć jak nie są po myśli pana! hehehehehe
                            Taki domowy kabarecik ;))))
                            • chetor Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 16:07
                              Skoro nie tylko ja mam kłopot ze zrozumieniem, to powinno to dać Ci do
                              myślenia ;))
                              • toja50 Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 17:29
                                Wszystko z Naata kapujemy, chociaz nie wiem juz do ktorej co kierujesz ale to
                                nie wazne., bo i tak wszystko sie kreci mesko-damsko.
                                • naata Re: Kultura ogolnie 29.01.04, 23:15
                                  hehe... no i dało :)
                                  • parkowy Re: Kultura ogolnie 30.01.04, 00:07
                                    He he ,piszcie co chcecie,ja i tak wolę oglądać Okupnikową niż Rodowiczkę.:)Rodowicz przejadła mi się całkowicie,Kora też chyba najlepsze przeboje ma za sobą,a Wodecki...,wolałem Niemena.Nie mam nic przeciw występów młodzieży.Każdy potrafi powiedzieć,kiepsko śpiewa,show pod publikę itp.Tylko,że nikt z branży nie daje szansy młodym.To najlepiej widać podczas wręczania Fryderyków.
                                    • chetor Re: Kultura ogolnie 30.01.04, 10:32
                                      Nareszcie wróciłeś, od razu mam wsparcie ;)
                                      • naata Re: Kultura ogolnie 30.01.04, 10:38
                                        Parkowy napisał:"He he ,piszcie co chcecie,ja i tak wolę oglądać Okupnikową
                                        niż Rodowiczkę.:)"

nie dziwię się, że wolisz 'oglądać' Okupnik ;))))
                                        • toja50 Re: Kultura ogolnie 30.01.04, 10:46
                                          Ja tez sie wcale nie dziwie, no zupelnie sie nie dziwie hehehehehehe gdziezby
                                          sie tu dziwic, przeciez to zrozumiale moi panowie, jeno glos, glos sie liczy i
                                          zobaczymy co z Okupnik zostanie za lat chociazby 20, nic, zobaczycie nic. A
                                          mlodych lubie jezeli maja cos do przekazania co potrafie zrozumiec, taka kolej
                                          rzeczy, niech sie pchaja, niech pokazuja itd nie mam nic przeciwko. A
                                          Okupnikowej glos i tak mi nie pasuje, moze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka