broneknotgeld 02.02.04, 18:07 Siodmy stan materii Siodmy stan materii to przeca te SŁOWO Na poczontku było! - Tako mi sie zdowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naata Re: Siodmy stan materii 02.02.04, 21:14 A SŁOWO ciałem się stało? -SŁOWO się rzekło , kobyłka u płotu :-) -SŁOWO do SŁOWA i książka gotowa :-) -SŁOWO ostrzejsze od brzytwy :-( ciekawe ile powiedzonek' można przytoczyć? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Siodmy stan materii 02.02.04, 21:21 Wystrzelilas jak z procy i nic mi nie przychodzi do glowy hehe, co dwa slowa to nie jedno, haha Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 02.02.04, 23:28 Czy piykne som słowa prowdy? Niy zowdy godom - niy zowdy. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 02.02.04, 23:44 Prawda, sama w sobie zawiera piekno, jednak nie nalezy mylić ją z weredyzmem. Kiedy, odwaga tania, Słowo prawdy nigdy w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Siodmy stan materii 03.02.04, 11:26 Prawda może być bardzo rózna i wcale nie musi być piękna. Może być brudna, bolesna, naga, brutalna itp. Czy zawsze trzeba ją głosić w sposób bezpardonowy? Podobno najgorsza prawda jest lepsza od kłamstwa. Zgadzam się z tym ale .... nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 03.02.04, 20:06 Spowiydź To je w nos tyż boske - powiym na spowiedzi Roz dioboł roz anioł ciyngym w sercu siedzi Jednak człowiek wyży - to pedzieć tu musza Pon Boczek nom tyż doł przeca wolno dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Siodmy stan materii 03.02.04, 22:33 O to,to tak jak ze mna, raz diabel raz aniol, ale czesciej ni to ni tamto. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 03.02.04, 23:11 I do mnie pasuje! hahahahaaa Ale u mnie przewaga tego...no...no wiecie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 05.02.04, 17:47 We raji Stoł żech we raji po bożo łaska A Łon mi pedzioł "Ciebie dom fraszka" Zapomnioł jednak dodać polotu Bestoż to krynca ze siodmych potów. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 05.02.04, 23:45 Jakub Boehme Na misa cynowo z szewca ławy blikoł Po cichu do Boga możno przi tym rzykoł Miska z jedny strony nojpiyrw mu blyszczała A potym ze inkszy światło łodbijała Już wiy! - Już łobudzioł sie we niym Bog-czowiek W kerym zło i dobro jakby po połowie Może w tym przebiyrać - zoglondać we siebie Łod niego zależy - w piekle jest czy w niebie Wyloz ze swyj izbi - stanoł se na progu I poczuł że jakby sie topioł we Bogu Łogyń w niym buzuje a woda go gasi Dusza sie do świata tym sposobym łasi Świat Bogym jest przeca - a łon z tego świata Łod sia trza Mu za to dać dobro zapłata Być durś blisko Niego pociongnońć tyż inkszych By Duch Świynty w ludziach stoł sie jeszcze wiynkszy Dyć łostawioł szydło - piora prziszła pora Natchniony napisoł ta bosko "Aurora" Kero luterany pryndko potympiyli Choć inksi do serca naprowdy sie wziyli Już prawie przeklynty - z wyroku niymowa We niebie swyj duszy wypszone kłod słowa Na wieki nastympne sie łone wyryły Wszachwieczny mu we tym dodowoł tyż siyły Choć szewc pomarł w końcu - prochym jego ciało Żyło i żyć bydzie co po niym łostało Bo mocno już siedzi to we naszych duszach Te słowo czowieka zowdy bydzie wzruszać Za Jakubym Boehme ku światłu idymy Choć ło niym niy wszyscy możno cosik wiymy Bestoż joch sie szkryflać te rymy łodważoł Ło ślonskim mistyku trocha tyż pomarzoł. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 07.02.04, 21:44 Prowda Wiela we tym prowdy że lepi dwa razy Trza pomyśleć przodzi by prowdom niy razić Jednak richtig prowda mo być w wiynkszy cynie Niż słodke cygaństwo co niszczy sumiynie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 08.02.04, 02:25 Prowda- niprowda A jo wim jedno! Prowda' ni znaczy Rzeczy sedno... Choćbych chcioł Prawde zrichtować..? Bier se po lekku, Bo idzie zwarijować...:( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Siodmy stan materii 08.02.04, 10:11 Naata! Ty o tej porze jeszcze rymujesz? Ukryty talent jakis? No,no jestem pelna podziwu, bo ja o tej porze moge tylko spac. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 08.02.04, 14:06 hehe...nocny, pociąg do "rymu", Toju ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 08.02.04, 17:23 Co jest ludzke - Boske tyż My som "klony" - przeca wiysz. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 11.02.04, 23:45 Wiem to ja Bronku, Nasze życie, wiara też, Na nieustannym 'posterunku'. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 14.02.04, 23:32 Taki kij Dlo jednych znak krziża jest życiowom tarczom Inszym zaś srebrniki za wiara wystarczom. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 14.02.04, 23:37 Piniondz Piniondz jest starszy łod krześcijaństwa Wiela tyż dzisioj znoczy dlo państwa Jo - numizmatyk czasym sie śmieja Bo wiym że piniondz to tyż ideja. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 00:25 Czytam forum Rudy Śląskiej od dawna, wiem żeś przodownik w krzewieniu "majątku narodowego" :)). Może i w Grudziądzu zabiora sie za historię, której jesteś przewodnikiem? Życzę Ci skutecznych zapaleńców w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Sama chciałabym "ogniwem" być, rzeknij słowo, może? Pomocną być mogę???...Ale...Co znaczą biedacy? Ano nic! Pomimmo, Bronku, od słowa do słowa, i wystawa gotowa........ ;)))) Życzę powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 00:33 Jeronie - mózg sie cosik łonaczy Bo co tyn wpis Twoj właściwie znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 00:42 Jo do notgeldow inkszych niy gonia Ze tym jest mynka - trza siyły słonia Tromba żech zdrachoł połomoł kły To ciynżko sprawa - kożdy to wiy Jeszcze jak chce sie tela wystawić Trza sie urobić a niy zabawić. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 00:07 broneknotgeld napisał: > Taki kij > > Dlo jednych znak krziża jest życiowom tarczom > Inszym zaś srebrniki za wiara wystarczom. ...a dla mnie Bronku nie ma świętego, Co nie weźmie srebrnika za dusze jego... I jeszcze jedno, dla rzeczy podkreślenia, Wiara nie jest większa od ludzkiego istnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 00:26 Kaj żeś jest? Kaj żeś jest? Powiydz. Cicho sie pytom Przez lata na drodze swoji Wy mie? We inkszych? Tu abo niy tu? Czamu sie serce dyrś boji? Że możno Ciebie niy ma że yno Ktoś kedyś tak Cie wymyśloł Jeronie - cosik sie przipomino Czy jo Cie latoś niy prziśnioł? Syn to był piykny żech jest we niebie Zło kajś w niypamiyńć wleciało A dobro było wy mie i w Ciebie Chciołbych by to sie nom stało! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 20:15 Ale Ty Bronku zdolny jesteś, pikne to :)) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 15.02.04, 20:51 Tako rymym jo sie bawia Czasym nawet radość sprawia We tym kajś tyn "siodmy stan" Jak go znojda - przida dran. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 29.02.04, 10:44 We fraszce jest siyła! Choć godajom - "była". Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 29.02.04, 13:11 Racja bronku.... niejednemu fraszka sie przysłużyła, albo mu kościa w gardle stanyła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 29.02.04, 17:53 Na krytyka W szkole żech mioł marne stopnie Bestoż krytyk mie niy kopnie Jak mi keryś chce ubliżyć Może przi mie sie poniżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 12.03.04, 08:43 10 000 postow na forach "GW" Teroz moga sie poasić Ciynżko przeca mie "ugasić" Mom tych postow richtig wiela Ślonskom godkom blysko sztela. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 12.03.04, 09:13 Od dawna czytam Twoje fraszki, gratuluję talentu. Pracowity jestes, Bronku! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Siodmy stan materii 12.03.04, 19:28 Tez pozdrawiam, chociaz mi ciezko idzie zrozumienie. Naata ! dzieki za rycinki, najbardziej ta ruda slaska mi sie podoba, jeszcze troche to .... az nie chce wypowiadac. Przez tego kompa z 10 kg mi przybylo. Koniecznie musze mniej tu siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 12.03.04, 23:53 Hehe - dziynki - se fedruja Wiela umia tela suja. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 14.03.04, 17:30 7500 we Rudzie Czi ćwierci łod dychy Take nasze "grzychy". Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 14.03.04, 22:02 Gratuluję, Bronku! Wdepne tam kiedy, ale Hepik mnie cosik nie lubi, godoł że mu Broka styknie hehehehe To zarty ale fakt, niezbyt "goscinnie" mnie potraktował onego razu ;-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 26.03.04, 21:36 ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11148783&a=11621781 Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 28.03.04, 12:17 "Kożdy kij dwa końce mo" To niy yno mie sie zdo Forum teroz na tym leci Fraszki źle sie jednak kleci Przyńdzie jednak cołko burza Szczimia wszysko - dyć niy stchórza Ze minusa bydzie plus Ale ździybko wsparcio - mus. No i za to dziynkuja wszyskim kerym niy wadzi to co robia i cosik na tyn tymat szkryfnyli. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 28.03.04, 23:28 Na pewno dasz sobie radę i rozsądek zwycięzy :) Nooo różnie z tym bywa ale wierzyć nalezy :) Życze powodzenia i jakby w razie co to szkryfna zawsze w dobrej sprawie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 13.04.04, 23:01 A jo sie "bija" ło wolność słowa By szło po ślonsku zowdy rymować We cołki Polsce bo w niyj jo żyja I za to teroz "tyske" se pija. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 20.04.04, 10:47 Gdzieżeś Bonku? Czy znalazłeś miejsce, gdzie wolnym słowem mówić można i pisć bez ustanku? Czy tez o wolnym słowie pisać ino będziemy, jak o starej rajfurki dziewiczym wianku? Pozorami wolności mami się nas od dawna, "wolnośc Tomku w swoim domku"...bajka nadal sławna! I piwo podrobione bywa, ale pomimo,to wolność właśnie, móc sie napić piwa! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 06.05.04, 22:24 Co nom brakuje? Cosik ty Polsce dzisioj brakuje Ciyngym "prywatom" jakby rymuje Nawet na forach niy demokracjo Yno wszechwładno "prywatyzacjo" We modzie teroz słowo "afera" A "obywatel"? -Co za cholera? Słysza _"Ze wierzby to jakby grucha" - "We tym nic wiyncy yno podpucha" Jake ze tego weznymy plony? Widza po stronie Samoobrony PO jom wspiyro jak yno może To prawie "Tango" co szkryfnoł Mrożek. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Siodmy stan materii 07.05.04, 09:06 Świetnie to opisałeś i trafiłeś w sedno, niestety (dla sedna). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 07.05.04, 12:18 Hehe - zoglondnij czasym na rudzke forum Tam trocha wiyncyj tego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 08.05.04, 14:45 Dziyń Zwyciynstwa Witom wos w dzionek z keregoch rod Sztyrdziści piyńć już klupło mi lot Wiosyn mom tyla co Ślonsko Ruda Chocioż skiż tego stamtond niy póda. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 09.05.04, 18:19 No to należy się SERDECZNE ŻYCZENIA URODZINOWE złożyć Bronkowi! A więc WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! TOBIE no i Rudzie! ;) Z pozdrowieniami Naata Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 09.05.04, 21:22 Hehe Za Ruda i za mie dziynki Skiż radości a niy mynki. Odpowiedz Link Zgłoś
ile Re: Siodmy stan materii 10.05.04, 01:16 ;)) choć nie styczeń będę wznosić toast co to zdrowia do Ci najlepszego od ilego Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 10.05.04, 01:53 ...i w rytm 'starych' toastów piosynki... Bronek powiy Ilymu...dzienki, dzienki ;)) Bronek juz po gościach posprzontany Spi se błogo ze swojom 'dziewczyną'... A myśli jego ciengiem, nawet we śnie biegnom po forumach... i nigdy nie zginom ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 12.05.04, 16:29 Dziynki Aż tak "źle" to zy mnom niy ma Ale lubia ciongnyńć tymat Yno z czasym coś łostatnio Niy ma u mie już "dostatnio". Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Siodmy stan materii 13.05.04, 10:30 "Dostatnio", u nikogo tyrozki niy mo? chcieli my toche pożyć wielkopańsko w dobrobycie ale jak się okazało nie mozliwe to 'w folwarku' przy zajętym już korycie... Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 13.05.04, 17:29 Trza by kogoś sie zapytać -Kery nowy do koryta? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Siodmy stan materii 19.05.04, 21:28 10000 postow Vivat!!! Tako teroz wrzasna Korkym tyż szampana trzasna. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Siodmy stan materii 19.05.04, 21:32 No to z Toba pije tego szampana. To lubie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Dziynki ale już teroz po "świyńcie" 21.05.04, 16:50 "Prywatyzacjo" ślonski godki "Ryba psuje sie łod gowy" Wiycie ło tym przeca To niy jakiś pomysł nowy Ze naszego neca Możno tyż "Wyborczo" - myśla Na zło strona idzie? Taki rym na forum wyśla Co z niym dali bydzie? Chciołby ktosik tympić godka? Publiczno mo niy być? Trza kajś chować jom do środka? Ślonzoki niy ryby! Powiym wiyncy - tyż "niy gyńsi" Bo "swoj jynzyk majom" Choć echt-Polok niymi krynci Godka przeca znajom Czy nom yno mo sie zdować Że my som u siebie? Polska jakby "świynto krowa"? Ciynżko żyć w tym "niebie" Nawet prosto fraszka ślonsko Kero radość niesie Potympi kto myślo wonsko We tym "polskim lesie" Czamu tako? - Znom łodpowiydź We łańcuchach dusze! Niy zaradzi tymu spowiydź Za mocne by skruszeć! Jednak jest tyż na to rada Trza w nos szukać Boga Znojdziesz - zniknie kożdo zwada Tela szkryfnońć moga. Odpowiedz Link Zgłoś