Dodaj do ulubionych

Upadajacy Grudziadz

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 21:18
Na tym forum pod haslem "Uwielbiam GRUDZIADZ" jest wypowiedz Joanny z dnia
03.04.2002 pod ktora moglbym sie podpisac duzymi literami. Sa to slowa wrecz
prorocze gdy pisze - cytuje wyrwane fragmenty tekstu "Grudziadz jest pieknym
miastem, tylko niedocenianym przez mieszkancow A WLADZE MIASTA NIE POTRAFIA
WYKORZYSTAC JEGO PIEKNA. (opuszczone zdanie) ... to miasto upada pod kazdym
wzgledem turtystycznym, moralnym, gospodarczym, i rynku pracy." koniec
cytatu , podkreslenie moje.
Do identycznego wniosku doszedlem i ja mimo ze Joanny nie znam a to forum
odkrylem dzisiaj. Do tej pory pisalem w Grudziadzkim Forum, (zamknietym
prawdopodobnie na skutek interwencji wladz miasta), a ostatnio forum Gazety
Pomorskiej, Miasta - Forum dla mieszkamcow naszego regionu, Grudziadz.
Nie wiem czy znane sa Wam perypetie mieszkancow Sochaczewa z uciazliwoscia
ruchu samochodowego szosy Poznan - W-wa biegnacej przez miasto, albo ile
czasu poswiecono w Warszawie na znalezienie optymalnej trasy szosowej wschod-
zachod czyli Berlin - Moskwa aby ta szosa byla jak najmniej uciazliwa dla
mieszkancow ? Tymczasem ze zdumieniem dowiedzialem jaki los mieszkancom
Grudziadza zgotowal prezydent tego miasta B. Tafelski, otoz postanowil
zniszczyc Al. Pilsudzkiego (druga co do waznosci ulice miasta, wyciac rosnace
na niej kilkudziecioletnie lipy i przerobic aleje na szose przelotowa Torun-
Kwidzyn zapewniajac tysiacom mieszkancow halas i spaliny. Jest co prawda
opracowany plan obwodnicy tz. "srednicowki" ale tak kosztowny ze nigdy nie
bedzie zrealizowany, nalezalo wiec opracowac alternatywny duzo tanszy plan
wybudowania szosy rownoleglej do Alei Pilsudzkiego przebiegajacej zaledwie
kilkaset metrow obok przez teren ogrodkow dzialkowych i dolaczenia jej po
skosie (Czarna Droga) do dwupasmowej ul. Focha w poblizu Teatru. Zabraklo
wyobrazni i checi, wystarczylo przerwac bezsensowna inwestycje po moich
protestach Forum Grudziadzkim. Kto nie potrafi szanowac dobrych pomyslow
swoich dziadow i ojcow (Grudziadz mial byc wedlug przedwojennej koncepcji
Miastem Ogrodem) tego pewnie niebawem szlag trafi o czym doskonale wiedza
Anglicy, Niemcy, Skandynawowie, Szwajcarzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Stary Toruń a może? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 02.08.02, 17:45
      A w Toruniu zabrali się za promocję miasta w Internecie. Zobaczcie
      www.um.torun.pl a potem kliknijcie w górny róg na baner do interaktywnej mapy.
      Dobry początek promocji zabytków, turystyki, puybów, muzeów itp. Co sądzicie o
      czymś takim dla Grudziądza ?
      • Gość: sheki Re: Stary Toruń a może? IP: *.espol.com.pl 03.08.02, 19:37
        Strona super.Grudziądz może jedynie zazdrościć.Trzeba jedynie chcieć ale czy włodarzom Grudziądza się chce.....
    • Gość: wstrząs Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.torun.dialup.inetia.pl 07.08.02, 22:49
      Całkowicie zgadzam się z "silnym", brak sensu i pomyślunku u naszych władz
      miejskich jest przerażający, no ale póki CZERWONI przy władzy to tak
      będzie.Myślę , że poprzednia władza z prez. Pasikowskim na czele za wiele
      dobrego nie zrobiła ,ale przynajmniej nic nie zepsuła w mieście.
      GŁOSUJCIE NA TAFELSKIEGO W WYBORACH A NIC SIE NIE ZMIENI, A BĘDZIE JESZCZE
      GORZEJ. MŁODYCH DO WŁADZY - STARYCH DO LAMUSA (A SZCZEGÓLNIE CZERWONYCH).
    • Gość: Nestor Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 10.08.02, 22:42
      Generalnie masz racje Silny tylko jako starszy od Ciebie chciałbym zauwazyc ,iz
      swiat tak jest urzadzony ,ze jak ktos cos spieprzy to DOBRY BOG zalatwi go
      zaraz np. piorunem albo ten decydent przegra w najblizszych wyborach tylko na
      ogol NIC Z TYCH RZECZY !!!!!
      • cubante Re: Upadajacy Grudziadz 13.08.02, 21:20
        Plakac sie chce jak patrze na ten nasz G-dz z lotu ptaka.
      • Gość: silny Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 00:11
        Zgadzam sie z toba Nestorze ze nie ma tak dobrze i byc moze nastepne wybory
        wygra znowu B.Tafelski i zapewni sobie prace i dobrobyt na nastepne lata ale
        nie porzypuszczam aby zmadrzal w ciagu tych 4 latach raczej przypuszczam ze na
        1 dobra decyzje beda przypadaly dwie bzdurne i w koncu przegra nastepne i
        odejdzie w nieslawie, a to bedzie ten "szlag" a mieszkancow Grudziadza ktorzy
        dopuszcza do tego wyboru tez niestety trafi "szlag" ci bez pracy beda musieli
        opuscic Grudziadz w poszukiwaniu pracy a ci z praca beda zyli w strachu ze ja
        niebawem straca w dodatku w smrodzie spalin i haslasie co przyczyni sie do
        wczesniejszego wystepowania chorob i do wczesniejszego z....ia z tego swiata i
        to bedzie ten ich "szlag". Czyli minely juz czasy beztroskiego podchodzenia do
        sprawy wyborow trzeba stosowac tu madrosc "jak sobie wybierzesz (poscielesz)
        tak sie wyspisz". Nigdy nie widzialem B.Tafelskiego, nic o nim nie wiem, w
        swojej naiwnosci sadzilem ze jest z prawicowej skompromitowanej ekipy
        Krzaklewskiego i Buska a dopiero pare dni dowiedzialem sie z Gonca
        Grudziadzkiego ze jest z SLD, czyli z partii na ktora glosowalem w ostatnich 2
        wyborach i w ktorej pokladam nadzieje ze wyprowadzi Polske z naprawde
        ciezkiej sytuacji. Nigdy nie lubilem komunistow i uwzam ze 45 lat ich rzadow w
        Polsce to hanba narodu Polskiego i lata stracone. Ale gdy zauwazylem jakie
        problemy angazuja uwage premier Suchocka, Krzaklewskiego i Buska zrozumialem ze
        musze glosowac na SLD bo ta zabawa moze sie zle skonczyc.
        Czyli nauczylem sie oceniac ludzi po ich czynach, fachowosci, skutecznosci w
        dzialaniu pochodzenie jest dla drugorzedna sprawa.
        Wyczulem ze sprawa ponownego wyboru B. Tafelskego jako kandydata SLD do wyborow
        samorzadowych zaskoczyla srodowisko dziennikarskie, dla mnie to przejaw braku
        zdolniejszego kandydata w szeregach SLD, smutne to bardzo nie wiem co soba
        reprezentuja kandydaci Unii Pracy i PSL bo uwazam ze korzystnym dla miasta
        bylby wybor kogos z koalicji rzadzacej a dopiero gdyby byli niezbyt rozgarnieci
        to wybieralbym kogos z opozycji, w kazdym razie nie wybieral bym B.Tafelskiego
        za to co chce zrobic z Al.Pilsudzkiego, za glupi pomysl kolei miejskiej, chyba
        tez nie ma zadnych sukcesow w wykorzystaniu atrakcyjnosci turystycznej miasta
        tudziez rozwoju miejscowego przemyslu. Kogo wybrac oto jest
        pytanie ?
        • Gość: maxen Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.08.02, 11:51
          JANUSZA DZIĘCIOŁA
        • Gość: NESTOR Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 15.08.02, 16:16
          Jezeli nie blefujesz to przeczytaj zyciorys P. (d. tow.)Tafelskiego.
        • Gość: Nestor Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 16.08.02, 00:20
          Jak poznales zyciorys to nie bedziesz juz mial złudzeń.
          Wybór to zawsze trudność ! Znacznie łatwiej wymyślać wzorzec (np. idealnego
          polityka )niż głosować na osoby z listy.
          Coś się może zmieni gdy wszyscy zaczniemy pisać ,mówić konkretniej np.:
          " ja uważam,że coś powinno być zrobione tak i tak zaś pan X zrobił to coś żle z
          tego i tego powodu.Właściwa forma załatwienia jest następująca...... .Jestem
          tego pewien bo jestem fachowcem ,a nie tylko politykiem czy wyłącznie
          politykiem "
          Koniec marzeń bo w której partji są fachowcy nie umoczeni w układy ?
        • Gość: Nestor 1 Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 16.08.02, 00:22
          Jak poznales zyciorys to nie bedziesz juz mial złudzeń.
          Wybór to zawsze trudność ! Znacznie łatwiej wymyślać wzorzec (np. idealnego
          polityka )niż głosować na osoby z listy.
          Coś się może zmieni gdy wszyscy zaczniemy pisać ,mówić konkretniej np.:
          " ja uważam,że coś powinno być zrobione tak i tak zaś pan X zrobił to coś żle z
          tego i tego powodu.Właściwa forma załatwienia jest następująca...... .Jestem
          tego pewien bo jestem fachowcem ,a nie tylko politykiem czy wyłącznie
          politykiem "
          Koniec marzeń bo w której partji są fachowcy nie umoczeni w układy ?
          • Gość: silny Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 17:21
            Nie zmienie mimo wszystko swojego zdania nie zyciorys sie liczy ale wyniki
            ktore osiagnal dany polityk w swojej kadencji, oczywiscie, sld bedzie
            podsumowywac dzialalnosc B. Tafelskiego w samych superlatywach, opzycja w
            negatywach, normalni mieszkancy tez maja na pewno swoje zdanie, Czy widziales
            moze Nestorze takie opinie w internecie, jakie jest twoje podsumowanie
            kadencji B.Tafelskiego ? Gdzie pozatym mozna znalezc zyciorys B.Tafelskiego w
            interenecie przeczytam to jako ciekawostke. Ja nie mieszkam w Grudziadzu
            chociaz los miasta nie jest mi obojetny. Nigdy nie zajmowalem sie polityka
            zawodowo nie znam tak zwanych ukladow, nie wiem na ile wladze panstwowe
            maja kontrole nad dzialalnoscia samorzadow, czy jesli teoretycznie prezydent
            miasta bedzie podejmowal bzdurne decyzje na wskutek wystapienia u niego
            lagodnej formy choroby psychicznej to czy mozna go zmienic czy nie wczasie
            trwania jego kadencji i kto to moze zrobic ?. Wydaje mi sie ze miasto Grudziadz
            jest w tak dramatycznej sytuacji ze wybor wlasciwego czlowieka ma kapitalna
            wage. Na kogo bedziesz glosowal Nestorze i dlaczego ?
            • Gość: NESTOR Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 01.09.02, 20:18
              Na nikogo w Grudziądzu bo ....Nie mam czynnego prawa wyborczego w Grudziądzu.

Zareklamuj kogoś z G-dza to może zamelduję się w nim.

Teraz z innej beczki:
              Czy ktoś pomyślał o tym,że może 500 "zaświadczeń o prawie do głosowania "
              mogłoby wywrócić układ w okręgu jak będzie planowana frekwencja.A może mylę się
              bo nie znam aktualnej ordynacji tak jak pozostałe 99,9 %obywateli.
              • Gość: silny Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 21:40
                Niestety nie znam nikogo w Grudziadzu kto moglby ulatwic ci zameldowanie
                Nestorze. Niezbyt dokladny zyciorys B.Tafelskiego znajduje sie na
                www.grudziadz.pl w Serwisie Samorzadowym, bez miejsca urodzenia i szkoly
                podstawowej, szkoly sredniej. Caly serwis samorzadowy to pasmo "Sukcesow"
                obecnego samorzadu - nawet przebudowa al. Pilsudzkiego na szose przelotowa
                Torun - Kwidzyn ta najwieksza bzdura od czasow II wojny swiatowej jest tam
                zaliczona do sukcesow, zas za sztandarowa budowe oczyszczalni sciekow miasto
                bedzie placic od 2003 r. co podaje jeden z czytelnikow Gazety Pomorskiej
                (dzisiejszej) w opiniach. Jak mozna przeczytac na stronie www.grudziadz.com.pl
                w artykulach, po zapadnieciu zmroku na ulicach miasta rzadza zlodzieje i
                zwolennicy przemocy (bandziory ?). Podobno w czerwcu bezrobocie osiagnelo ponad
                30 % a teraz chwilowo spadlo ponizej tej wielkosci - patrz dzisiejsza
                G.Pomorska. Wyglada na to ze szczescie Grudziadza wyjechalo na urlop ?
                Dlaczego Wojsko Polskie w tej trudnej dla miasta sytuacji oddaje do dyspozycji
                miasta obiekty i budynki ( m.in koszary przy ul.Chelminskiej) najmniej
                atrakcyjne nie dajace sie przerobic na atrakcyjny hotel ? Przeciez roczna
                sluzbe wojskowa mozna by z powodzeniem tam odbyc. A moze oddac do dyspozycji
                miasta niewatpliwa atrakcje turystyczna Cytadele ?. Chyba nadeszly ciezkie
                czasy, ktos powinien wykazac sie spolecznym dzialaniem a moze "spolecznicy"
                wygineli ?
            • Gość: NESTOR Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 01.09.02, 20:21
              P.s. życiorys to może w SLD ? nie szukałem
              • Gość: silny Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 20:34
                Nestorze odpowiedzialem troche niefortunnie na twoja poprzednia wiadomosc i
                nie mam pewnosci czy ja zauwazyles, ostatnio tez napisalem w forum Gazety
                Pomorskiej moj komentarz do trzech wiadomosci z 9.10.02, nie wiem czy dasz rade
                dotrzec do oginalow tych wiadomosci bo archiwum G.P chyba nie dziala
                prawidlowo. Tutaj podaje ci co tam napisalem - :
                Prezydent miasta Grudziadza B.Tafelski jako jedyny prezydent miasta w Europie
                ktory w XI
                wieku przeprowadzil szose przez swoje miasto stara sie o ponowny wybor.
                Chcial poniewczasie naprawic ta bzdure i zdobyc pieniadze z PHARE na
                budowe obwodnicy ,
                ale zgodnie z moimi przewidywaniami obwodnica jest zbyt kosztowna a nieudolna
                ekipa prezydenta nie jest w stanie ugryzc problemu (jaki Pan taki kram).
                Jak moglismy przeczytac w wiadomosci "w Urzędzie Marszałkowskim mówią, że
                wnioski były niedopracowane"
                i rowiez "od pracowników Urzędu Marszałkowskiego dowiedzieliśmy się też, że
                Grudziądz powinien przysyłać stałą, przygotowaną do rozmów, kompetentną ekipę a
                nie wciąż innych ludzi. Stwarza to wrażenie braku profesjonalizmu i
                rzeczywistego zainteresowania pozyskaniem unijnych funduszy. " -
                koniec cytatow.
                Drugim projektem ekipy prezydenckiej byla budowa terminalu celnego, tania
                sprawa tez odrzucona, ale wtedy prezydent siegnal reka do kapelusza (do
                kieszeni podatnikow - najprawdopodniej) i terminal bedzie . Mam nadzieje ze
                zostanie zbudowany przez dobrego architekta uwzgledniajacego jego przerobke na
                hotel po roku 2004 bo
                jak latwo przewidziec tylko towary ze wschodniej granicy beda wymagaly cla gdy
                przystapimy do Unii Europejskiej.
                Prezydent miasta najprawdopodobniej nie urodzil sie w Grudziadzu ani nie
                spedzil w tym miescie swego dziecinstwa. Mowi ze 5 tygodni to za malo aby
                przygotowac wiarygodny projekt dla zdobycia pieniedzy od PHARE ale 4 miastom
                to wystarczylo.
                Prezydent ciagle chwali sie swoja sztandarowa inwestycja oczyszczalnia sciekow
                ale nie wyraza sie jasno czy nie spowoduje to skutkow finansowych w przyszlosci
                (patrz "Pojedynek na antenie" 09.10.02) na stwierdzenie przeciwnika ze "
                Wszystkie (inwestycje B.Tafelskiego) zostały zrealizowane na kredyt. Zadłużenie
                miasta zagraża bezpieczeństwu finansowemu miasta." Tafelski odpowiedzial -
                "To przejaw krańcowej niekompetencji i braku znajomości finansowej miasta",
                wedlug starej zasady ze najlepsza obrona jest atak, ale nasuwa sie pytanie
                komu tu brak kompetencji ?.

• Gość: silny Re:Upadajacy Grudziadz(do cyklu "Kto nami rzadzi") IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 20:42
                  Nestorze co sadzisz o wyborach samorzadowych w Grudziadzu ? Dzisiaj wyslalem do
                  forum G.P.tekst -
                  " Co prawda B.Tafelski nie przegral jeszcze wyborow w II turze ale praktycznie
                  (chyba ? ) utracil mozliwosc sprawowania urzedu miasta bo opozycja zdobyla
                  nieduza przewage w wyborach (samoobrona
                  jezyczkiem u wagi ?), tak wiec jesli B.Tafelski przegra wybory w II turze to
                  prawopodobodnie zechce zostac w Radzie miasta - a przypuszczalnie jako
                  czlowiek ktorego ambicje przekraczaja znacznie zdolnosci nie bedzie sie
                  nadawal do wspolpracy na rzecz dobra mieszkancow Grudziadza.
                  Ta moja opinie opieram miedzy innymi na tym co przeczytalem w Goncu
                  Grudziadzkim (online) cytuje
                  - „Tafelski zagroził, że jeśli SLD go nie poprze, to on wystartuje sam. W ten
                  sposób sam by nie wygrał, ale przy okazji podzielona lewica też nie. Aby za
                  wszelką cenę utrzymać władzę, musieli zgodzić się na niego. Nie mieli wyjścia.”
                  Czytelnik
                  (imię i nazwisko do wiad. red)" koniec cytatu.
                  Co bym w tej sytuacji radzil nowemu prezydentowi Grudziadza A.Wisniewskiemu
                  (gdy zostanie wybrany) jak najwiecej jawnosci z obrad Rady Miejskiej Grudziadza
                  az do bolu t.zn. miedzy innymi - zainstalowania stalej kamery internetowej na
                  tych obradach i bezposrednich transmisji z obrad do internetu a gdy nie bedzie
                  tych obrad przelaczanie na stala kamere na rynku miasta. Takich stalych kamer
                  jest w polsce kilkadziedziesiat.
                  W godzinach
                  wieczornych mozna by urzadzac retransmisje. Jakie z tego bylyby korzysci o tym
                  pozniej.
                  Eda dlaczego nie lubisz Pani Malgorzaty Kufel, sytuacja Grudziadza jest tak
                  niewesola ze kazda inteligentna osoba czy z lewicy czy z prawicy jest na wage
                  zlota.
                  Nie przeczytalem jeszcze zadnego fachowego komentarza do wyborow w Grudziadzu,
                  moge sie mylic ale jestem otwarty na krytyke - oczekuje poprawek. "
                  jest to posrednia odpowiedz na wypowiedz Edy (RE ), kilka slow napisalem
                  rowniez w tym forum "Gdzie jest dobre forum" w odpowiedziach, co na ten temat
                  sadzisz ew.- sadzicie ? pzdr. "Kto nami rzadzi"
                  • Gość: NESTOR Re:Upadajacy Grudziadz(do cyklu 'Kto nami rzadzi' IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 10.11.02, 23:18
                    Jaki jest adres internetowy G.P. ? Jakie sa wyniki prezydenckie
                    (aktualnie )
                    • Gość: XXL Re:Upadajacy Grudziadz(do cyklu 'Kto nami rzadzi' IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 09:19
                      Wiśniewski jest już prezydentem i ot jest fakt. Życzę mu powodzenia i
                      realizacji haseł (miejsca pracy !!!!!)
                    • Gość: silny Re:Upadajacy Grudziadz(do cyklu 'Kto nami rzadzi' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 22:51
                      Gość portalu: NESTOR napisał(a):

> Jaki jest adres internetowy G.P. ? Jakie sa wyniki prezydenckie
                      > (aktualnie )

nestorze adres masz bo widzialem twoje pytanie w forum G.P. wyniki cytuje za
                      G.P.-

Nie 15 a 13, nie 8 a 10
                      Taka Rada
                      Dziś publikujemy niemal ostateczne wyniki wyborów do grudziądzkiej Rady
                      Miejskiej.

W porównaniu z pierwszymi, nieoficjalnymi wynikami, opublikowanymi w
                      poniedziałek, nieco zmienił się układ sił politycznych w grudziądzkim
                      samorządzie. "Ruch dla Grudziądza" stracił dwa miejsca w Radzie Miejskiej na
                      korzyść koalicji SLD-UP. Dziś już wiadomo, że w grudziądzkim samorządzie
                      zasiądzie 13 reprezentantów "RdG", 10 SLD-UP i 2 Samoobrony RP.
                      Nazwiska "wybrańców" poniżej, w nawiasach ilość zdobytych głosów:
                      OKRĘG 1- Jadwiga Konieczna (Ruch dla Grudziądza), 487 głosów), Antoni
                      Wiśniewski (SLD-UP, 429), Arkadiusz Goszka (RdG, 165), Gizela Górska
                      (Samoobrona RP, 163), Zdzisław Żuchowski (SLD-UP, 157),
                      OKRĘG 2 - Bogdan Kulwicki (Samoobrona, 427), Krystyna Bagniewska (SLD-UP,
                      319), Witold Kraśniewski (RdG, 306), Wiesław Kozłowski (SLD, 195), Dariusz
                      Gajda (RdG, 184),
                      OKRĘG 3 - Małgorzata Kufel (SLD-UP, 619), Marek Sikora (RdG, 568),
                      Eugeniusz Piasecki (RdG, 322), Sławomir Szymański (RdG, 299), Grzegorz
                      Miedzianowski (SLD-UP, 182),
                      OKRĘG 4 - Zdzisław Lewandowski (SLD-UP, 456), Władysława Czyż (RdG, 267),
                      Andrzej Witkowski (RdG, 235), Roman Czerki (RdG, 227), Danuta Mielniczuk (SLD-
                      UP, 213),
                      OKRĘG 5 - Bożesław Tafelski (SLD-UP, 476), Andrzej Wiśniewski (RdG, 430),
                      Mariola Sokołowska (SLD-UP, 421), Janusz Dzięcioł (RdG, 389), Krzysztof
                      Kosiński (RdG, 278).
                      Zmienią się jeszcze nazwiska w Okręgu nr 5. Jeśli prezydentem Grudziądza
                      zostanie Andrzej Wiśniewski, to jego miejsce w radzie zajmie następny z
                      listy "RdG" - Krzysztof Kupczyk (158 głosów). Jeśli urząd ten grudziądzanie
                      powierzą Bożesławowi Tafelskiemu to na krzesło radnego wskoczy Andrzej Borowski
                      (120).

(dd)

31 Października 2002

• Gość: naata Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 20:54

Może przywołanie minionych dyskusji zachęci do kontynuowania???
      Co do naszych Gości, nie są tacy nowi, jak się wydawało ;) Pionierzy tego
      forum! Gratuluję!

• Gość: warionucha Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.spray.net.pl 14.07.03, 20:59
        Ciekawe jak zakończyła się ta historia z trasą przelotową przez Al.
        Piłsudskiego... Przeczytałem posta Silnego sprzed roku - to rzeczywiście
        horror co wymyślił Tafelski! Przykłady, na które się powołał są jak
        najbrdziej na miejscu - jeśli ludzie ( = mieszkancy Grudziądza) nie zrozumieją
        tego prostego faktu, że od nich wiele zalezy, to nigdy nie będzie dobrze w
        mieście nad Wisłą.

W
        • Gość: naata Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 21:08
          Gość portalu: warionucha napisał(a):

> Ciekawe jak zakończyła się ta historia z trasą przelotową przez Al.
          > Piłsudskiego... Przeczytałem posta Silnego sprzed roku - to rzeczywiście
          > horror co wymyślił Tafelski! Przykłady, na które się powołał są jak
          > najbrdziej na miejscu - jeśli ludzie ( = mieszkancy Grudziądza) nie
          zrozumieją
          > tego prostego faktu, że od nich wiele zalezy, to nigdy nie będzie dobrze w
          > mieście nad Wisłą.
          >
          > W

Dlatego tak ważne jest zabieranie głosu przez ludzi jak Wy!
          Tylko Ci mogą pomóc, którzy są w stanie dać mądre rady, fachowe opinie...

• Gość: silny Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 22:29
            Będę tu trochę przekorny, Naata już było kilkadziesiąt wpisów gdy zajrzałem na
            tą stronę, no może moje posty trochę rozruszały to forumzajrzałem do
            najodległejszego wpisu (nie wiem czy to najstarszy) i oto on
            : zaczyna się nowy sezon żuzlowy - jaki on będzie?
            Autor: magikos@NOSPAM.gazeta.pl , z ciekawości
            Data: 30-03-2002 22:03
            --------------------------------------------------------------------------------
            CZY NASZA UKOCHAN DRUZYNA JEST W STANIE POWALCZYC NA TORZE .....koniec cyt.
            Tak naprawdę to Parkowy ma najwięcej postów na tym Forum i on jest jego ojcem
            duchowym. Pozdrawiam Cię- Parkowy, pozdrawiam też wszystkich forumowiczów tego
            forum.
            p.s. na forum G.P. ktoś zapowiadał utworzenie nowego Grudziądzkiego forum
            na początku lipca być może (spekuluję ) związane to miało być z rozbudową
            oficjalnej strony miasta.
            • Gość: naata Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 22:52
              Gość portalu: silny napisał(a):

> Będę tu trochę przekorny, Naata już było kilkadziesiąt wpisów gdy zajrzałem
              na
              > tą stronę, no może moje posty trochę rozruszały to forumzajrzałem do
              > najodległejszego wpisu (nie wiem czy to najstarszy) i oto on
              > : zaczyna się nowy sezon żuzlowy - jaki on będzie?
              > Autor: magikos@NOSPAM.gazeta.pl , z ciekawości
              > Data: 30-03-2002 22:03
              > ------------------------------------------------------------------------------
              -
              > -
              > CZY NASZA UKOCHAN DRUZYNA JEST W STANIE POWALCZYC NA TORZE .....koniec cyt.
              > Tak naprawdę to Parkowy ma najwięcej postów na tym Forum i on jest jego ojcem
              > duchowym. Pozdrawiam Cię- Parkowy, pozdrawiam też wszystkich forumowiczów
              tego
              > forum.
              > p.s. na forum G.P. ktoś zapowiadał utworzenie nowego Grudziądzkiego forum
              > na początku lipca być może (spekuluję ) związane to miało być z rozbudową
              > oficjalnej strony miasta.

Ja bardzo przepraszam, ale ja nie poddaję w wątpliwość zasług Parkowego, mojego
              towarzysza od pierwszego (mojego) postu. Wspominałam już kiedyś, Silnego,
              Nestora, Sloggiego. Przykład tego wątku jest najlepszym odzwierciedleniem,
              Waszej wspólnej dyskusji na temat naszego miasta.
              To było zamierzone Silny. Cieszę się z tak szybkiego odzewu... też Pozdrawiam!
              • Gość: parkowy Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: 80.48.150.* 14.07.03, 23:58
                Powiem jedno :Cieszę się,że jesteśmy jednomyślni w sprawie Grudziądza.Jest to
                nasze miasto i nie ma znaczenia gdzie obecnie mieszkamy.Jesteśmy zaniepokojeni
                stanem w jakim się ono znalazło.Cieszę się,że nie ma dla nas tematów niewygodnych.Piszmy dalej,będziemy mieli satysfakcję,że coś zmienia się po
                naszej myśli.
                pzdr
                • Gość: naata Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 00:13
                  Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Powiem jedno :Cieszę się,że jesteśmy jednomyślni w sprawie Grudziądza.Jest to
                  > nasze miasto i nie ma znaczenia gdzie obecnie mieszkamy.Jesteśmy zaniepokojeni
                  > stanem w jakim się ono znalazło.Cieszę się,że nie ma dla nas tematów
                  niewygodny
                  > ch.Piszmy dalej,będziemy mieli satysfakcję,że coś zmienia się po
                  > naszej myśli.
                  > pzdr

Lubię Ciebie Parkowy za tą Twoją spontaniczność i wiarę! Ale ? Czy po naszej
                  myśli? Wiara czyni cuda! Oby sprawdziły się Twoje słowa... :))
              • Gość: warionucha Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 10:36
                Wspominałam już kiedyś, Silnego,
                > Nestora, Sloggiego.

Wydaje mi się, że kiedyś zetknąłem się ze Sloggim na innym forum - czy on też
                ex- grudziądzak?

W
                • Gość: naata Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 11:54
                  Najlepiej gdyby sam powiedział ... :)
                • Gość: parkowy Re: To ROCZNICA grudziadzkiego forum! :) IP: 80.51.242.* 15.07.03, 12:14
                  Nie pamiętam czy Sloggi określił jednoznacznie swój rodowód.:)Jest miłośnikiem
                  tramwajów w mieście i to zaczęło naszą z nim dyskusję.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11207
                  to jego prywatne forum
                  pzdr
    • Gość: warionucha Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 12:12
      Tylko, że on ty chyba dawni nie zajrzał... ;-)

W
      • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 12:27
        Ja zaglądam tam czasami, ale tam sami młodzi, tak jak Sloggi. ;)
        • Gość: warionucha Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 12:32
          tzn. gdzie zaglądasz? - bo mi chodziło o to, że sloggi nie zagląda do naszego
          forum tutaj.

W
          • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 12:51
            Czasami zagląda, "nosi" swoją sygnaturkę, tam można go spotkać i zapytać kiedy
            nas odwiedzi? :)
            • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 20:45
              Gość portalu: naata napisał(a):

> Czasami zagląda, "nosi" swoją sygnaturkę, tam można go spotkać i zapytać
              kiedy
              > nas odwiedzi? :)

Czy znalazłeś?
              • Gość: krysiaroz Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 21:12
                Pozdrawiam rocznicowo wszystkich slacych dobre zyczenia dla Grudziadza.
                Szczegolnie Naate, jest niezastapiona. Ale Kochani, to wszystko o czym piszecie
                z taka troska nie jest takie proste. Grudziadz nigdy nie mial szczescia do
                dobrego gospodarza, zawsze byl przywieziony w teczce/ mowie o okresie
                powojennym/. A i ostatni tez niczym sie nie wyroznia.
              • Gość: warionucha Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 22:11
                Tak - znalazłem, ale jeszcze nie kontaktowałem się z jego "forum odrzuconych"
                czy "cóś" takiego.

W
                • Gość: parkowy Re: Upadajacy Grudziadz IP: 80.51.242.* 15.07.03, 23:02
                  Sloggi wróci kiedy zaczniemy dyskusję o tramwajach.;))Swoją drogą próbowałem
                  coś na ten temat napisać i żadnego odezwu.:((
                  pzdr
                  • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 23:07

> Sloggi wróci kiedy zaczniemy dyskusję o tramwajach.;))Swoją drogą próbowałem
                    > coś na ten temat napisać i żadnego odezwu.:((
                    > pzdr

Sloggi ma za dużo roboty... tyle forów??? Podziwiam... :)
                  • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 23:05

> Sloggi wróci kiedy zaczniemy dyskusję o tramwajach.;))Swoją drogą próbowałem
                    > coś na ten temat napisać i żadnego odezwu.:((
                    > pzdr

Mam nadzieje, że koleje też lubi! To wygląda bardzo ciekawie i zachęcająco!
                    A swoją drogą zadałeś sobie dużo pracy, EFEKT imponujący... ;)) Gratuluję!
                    pozdrawiam
                    • Gość: parkowy Re: Upadajacy Grudziadz IP: 80.48.150.* 21.07.03, 10:33
                      Dzięki!Mam nadzieję poszukać jeszcze coś ciekawego.
                      pzdr
                      • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 11:35

> Dzięki!Mam nadzieję poszukać jeszcze coś ciekawego.
                        > pzdr

Poszukaj koniecznie, dobre efekty daje to Twoje szukanie Parkosiu! Ciekawe
                        bardzo! :)
                        pozdr
                        • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 16:25
                          Gość portalu: naata napisał(a):

> Gość portalu: parkowy napisał(a):
                          >
                          > > Dzięki!Mam nadzieję poszukać jeszcze coś ciekawego.
                          > > pzdr
                          >
                          > Poszukaj koniecznie, dobre efekty daje to Twoje szukanie Parkosiu! Ciekawe
                          > bardzo! :)
                          > pozdr

Przyznam, że już czekam na następne ... jak to się idzie szybko przyzwyczaić?
                          :)))
                          • Gość: parkowy Re: Upadajacy Grudziadz IP: 80.48.150.* 22.07.03, 20:26
                            Daj mi chwilę wytchnąć.:) Obiecuję poszukać coś specjalnego.
                            pzdr
                            • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 22:06

> Daj mi chwilę wytchnąć.:) Obiecuję poszukać coś specjalnego.
                              > pzdr

Dobrze, czekam ale nie za długo :))
                • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 23:06
                  Krysiuroz, to jest problemem, że np. ja nie jestem na miejscu i nie czuje tego
                  co Ty, a na doniesieniach prasowych nie mozna nadto polegac,dlatego nasze tu
                  pisanie powinno opierać sie na "filarach", tzn. ludziach świetnie znających
                  rzemiosło... a nie wstydzących się 'forum regionalnego'. Wlaśnie po to jest
                  anonimowość, a tak źle z naszym forum nie jest, nie ma tu gówniarzy i jak do
                  tej pory, mimo 'niepoważnych' tematów (zreszta całkiem miłych), utrzymalismy
                  spokój, no i powagę...Ano tak myślę i pozdrawiam :)
                  • Gość: parkowy Re: Upadajacy Grudziadz IP: 80.48.150.* 15.07.03, 23:09
                    Naata,ujęłaś to doskonale!Mam nadzieję,że na wiklinach rozszerzymy ten temat.:)
                    pzdr
                    • Gość: naata Re: Upadajacy Grudziadz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 23:30

> Naata,ujęłaś to doskonale!Mam nadzieję,że na wiklinach rozszerzymy ten
                      temat.:)
                      > pzdr

Czasami wstępuje jakś chec zrobienia jeszcze czegos , a potem zwątpienie, czy
                      warto? po co? Nie wychylać sie... są inni, młodsi! A może, opłaca sie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka