broneknotgeld 15.06.05, 08:28 Trza byście coś wciepli forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=25099174&a=25223974 Zaroz bydzie ciepli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naata Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 13:08 Witaj Bronku! Troche mnie wstyd, bo nie zaglądam ostatnio do Rudy, ale to się zmieni, jak czasu i rynu przybędzie. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 13:50 Ja juz dawno bez rymu, tak mnie na tym forum zakrecili, ze nie moge sobie ze soba poradzic:-) pozdrawiam bronkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 13:54 Noooo nieeee Bronek, mogłeś trochę więcej wciepnąć o nas ;-) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 20:15 Hehehe Niy idzie ło to cobych jo yno ciepoł ło Grudziondzu. Nojlepsze hasła zowdy wykoncypuje miejscowy. Mogłyby se znojść w tym wontku, no a jak autor wciep je tyż na forum fraszki, to bych se cieszoł. Tam jest wontek w kery zbiyrane by były hasła z rożnych miast. Pozdrowiom z Rudy Ślonski. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 20:37 Musimy se jakoś radzić, Grudziądz, Toruń, Brodnica i Ruda Śląska... a mój mówi, że mi tyn kompjuter z okna spuści ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 20:52 Naata - toż zniywol go fraszkom I niych tyż myśli że łaskom. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Hasła promujonce Grudziondz 15.06.05, 20:59 he he przed zniewoleniem to były igraszki po zniewoleniu zostały się 'fraszki' ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hasła promujonce Grudziondz 16.06.05, 07:32 Czy musza pytać - komu łostały? Pewno wnerwiony terozki cały! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hasła promujonce Grudziondz 16.06.05, 07:33 Naata - toż czeba Grudziondz promować A niy szpas ciyngym na forum dować. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Hasła promujonce Grudziondz 16.06.05, 08:33 Promocji my już początek, niezły, zrobili było 200 postów a teraz 34 tysięcznik się chyli Cudów nie zdziałasz lecz liśli złotem płacisz Znajdziesz propagandę, która się wnet wzbogaci Od roków dwóch trombim tu o paskudnych szyldach na zabytkowych kamienicach Ratusz niedaleko od Rynku możem se dalej gadać po próżnicach, To co? Nie lepiej o vicach? Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 Promocja G-dza w piosence 15.06.05, 20:43 O Kutno! Wykonawca: ***Grzegorz Turnau*** słowa: Jeremi Przybora muzyka: Jerzy Wasowski Jakie to smutne – jakie to smutne – wysiadła miłość ze mnie za Kutnem ! Jeszcze w stolicy wsiadałem na Głównym z uczuciem uczuć kolosom równym – za Kutnem pociąg stanął i ... cześć ! – wysiadła miłość i poszła gdzieś. O Kutno ! O Kutno ! wyprałoś mnie z uczuć jak płótno. O Kutno ! Okrutne Kutenko ! – odjęłoś mi miłość jak ręką. Próżno w Toruniu czeka dziewczyna – zbiegłej miłości mojej przyczyna. Jaki to smutek, ach, jaki to smutek, gdy od przyczyny się urwie skutek ! Co robić, człowiek nie wie już sam – O ! – jak ja znam to, jak ja to znam ! O Kutno ! O Kutno ! – wyprałoś mnie z uczuć jak płótno. O Kutno ! Okrutne Kutenko ! – odjęłoś mi miłość jak ręką. Jak to się stało, no jak to się stało, że serce Kutna nie przetrzymało ? Co jest w tym Kutnie, no, co jest w tym Kutnie – że ono nieraz jak nożem utnie ? ***Aczkolwiek kiedyś było i tak – z Grudziądzem miałem podobny fakt. Grudziądzu, Grudziądzu tyś serce mi zrobił z mosiądzu. Grudziądzu, okrutny Grudziążku ! – Uczucie-ś ukrócił w zalążku.*** Aczkolwiek kiedyś było i tak - *) Z Krakowem miałem też taki fakt. Krakowie ! Krakowie ! Tyś pustkę mi zrobił w alkowie. Krakowie, okrutny Krakówku ! – Miłości-ś mej miejscem pochówku. No – tak... Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Promocja G-dza w piosence 15.06.05, 20:55 O! Kutno! Ale Fajne! ..i moi ulubieńcy Lubie posłuchać sobie G.Turnau, Sikorowskiego..wiadomo, sami Dobrzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Promocja G-dza w piosence 16.06.05, 11:17 Chodzimy na spotkania z prezydentem, mowimy co boli nasze miasto i co? ano nic, poslucha, pochwali siebie, a co pod nosem ratusza sie panoszy to sie panoszy, reklamy, szyldy obskorne, nieporzadek parkingowy, balagan, malo koszy na smieci przy malych uliczkach, wiatr hula i brod jak byl tak zostal, ale ratusz ma sie dobrze, nowu jakas wstege przetnie, pochwali sie i przemowi i tak gada i gada juz nawet kablowki nie ogladam, bo zle mi sie robi. Juz nie mowie o powazniejszych rzeczach, na ktore trzeba jakiegos pieniadza, nie tylko troche dobrej woli i gospodarskiego spojrzenia. Pozdrawiam lubiacych Grudziadz. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Promocja G-dza w piosence 16.06.05, 13:17 Najgorzej z tubylcami, ciężko im dojrzeć pozytywne zmiany. Tak zresztą mają wszyscy mieszkańcy swoich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 Broneknotgeld- pytanie do Ciebie 14.07.05, 22:35 Z takim zamachem chcialam skierowac do Ciebie moje pytanie ze mi niewyszlo.. Broneknotgeld- nie bede szukac po calym internecie skad przybywasz i dokad zmierzasz:-). Ale ciekawi mnie niesamowicie fakt Twojego publikowania na FG "Slownika slaskiego". Skad ten pomysl i dlaczego? Pytam dlaczego, a jednoczesnie przyznaje, ze mnie zainteresowales gwara slaska. O tym znajduje info w necie, a co z Toba? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Broneknotgeld- pytanie do Ciebie 16.07.05, 01:04 No toż zaproszom na forum stolicy fraszki - styknie yno kliknońć link w sygnaturce. Co do rożnych wontkow, kere ciongna, to jest tego tela, że som już sie w tym traca. Pomysły dowo same życie, yno czasu brak na wszysko. Pozdrowiom z Rudy Ślonski. Odpowiedz Link Zgłoś