Dodaj do ulubionych

Forumowa sonda na temat G-dza

19.06.05, 21:04
Tydzien temu postawilam na tym forum pytanie :"Jak się zyje w Gudziadzu?"
Mialam wlasne przypuszczenia na ten temat, zaczynalam poznawac opinie
mieszkancow, bylych mieszkancow i sympatykow miasta i tak zrodzilo się we mnie
kolejne pytanie :"A jaka jest znajomosc Grudziadza wśród pozostalych
mieszkancow Polski, ich zdanie na jego temat?"
„Kto z Forumowiczow zna Grudziadz?” takie pytanie mnie wiecej postawilam na 11
forach regionalnych GW. Przyznaje, ze sama mam sporo uwag dotyczacych mojego
stylu „animowania” dyskusji z forumowiczami, po to aby mój watek, glownie
ciekawy dla mnie, nie dla innych, był zawsze na gorze forum i zwracal uwage
w celu sciagniecia kolejnych odpowiedzi, ale była to moja pierwsza proba tego
rodzaju. I nie tylko. Była to „najciezsza robota „ jaka moglam sobie
wyobrazic na forum. Do tej pory bywalam najczesciej biernym uczestnikiem
roznych forow. Czytalam, wyciagalam korzystne wnioski dla siebie z lektury,
uczylam się z doswiadczenia innych, pasozytowalam na ich informacjach i
...często krytykowalam co na nich pisano – zwlaszcza jak moje zdanie było
inne. Taka poza na leniucha. Teraz znalazlam się po tej drugiej stronie i
...zobaczylam jakie to trudne, ile sily i zaangazowania wymaga.

Dlatego w tym miejscu musze, chce i czynie z przyjemnoscia - wyrazam moje
najwieksze uznanie dla czworki ciagle (czyli chyba od 2 lat jeśli się nie
myle) tu obecnych Forumowiczow: Toi, Naaty, Chetora i Parkowego. Gdyby nie
Oni, to forum by niemal nie istnialo. Bylby to wyjatek w skali kraju, aby
miasto niemal 100 –tysieczne nie posiadalo wlasnego aktywnego (sic!) forum.
Moje uznanie jest tym wieksze, ze poza Toja pozostala Trojka mieszka poza
Grudziadzem, nie dotycza Ich wiec już kwestie dotyczace tego miasta, a oni
nadal się nim interesuja i sa zaangazowani w sprawy G-dza. Nigdy by to do mnie
nie dotarlo, gdyby nie wlasne doswiadczenie, którym dziele się teraz z
biernymi uczetnikami tego forum - a tych jest sporo, ale tak ja wola „na
leniuszka”. Mam nadzieje, ze znajdzie sie kilku, ktorzy z mojej konkluzji
wyciagna kontruktywne wnioski:-)

A teraz już scisle na temat .
W ramach mojego sondazu otrzymalam spora ilosc odpowiedzi, z których wylonil
się obraz naszego miasta w oczach innych. Jest bardzo ogolny, malo
szczegółowy, ale co zaskakuje bardzo pozytywny (poza opiniami dotyczacymi .
obecnej sytuacji na rynku pracy i jej konsekwencjami dla miasta). Wśród wielu
odpowiedzi nie znalazlam wlasciwie zadnej negatywnej uwagi – co przyznaje
jest dla mnie zaskakujace, ponieważ sa miasta w Polsce, które w niemal
wszystkich budza przynajmniej kilka negatywnych skojarzen i gdzie ja bylabym
natychmiast sklonnna odpowiedziec: "Sorry droga pytajaca, ale Twoje miasto
jest do d***, bo ..."
Wstepnie zamierzalam dokonac glebszej analizy otrzymanych opinii, ale nie
wiedzialam wówczas ile zaangazowania będzie mnie kosztowal sam ich monitoring.
Poza tym doszlam do wniosku, ze każdy z zainteresowanych wynikiem sam powinien
Ograniczylam się zatem do krotkiego podsumowania
Najczesciej powtarzajace się uwagi na temat Grudziadza to :
- Ładna dobrze utrzymana Starówka
- Najmniejsze miasto z tramwajami
- Piekna panorama miasta od strony Wisly
- Miasto znane dzieki sportowcom
- Malo znane i niedoceniane
- Widoczny upadek miasta w ciagu ostatnich 15 lat (obecna atmosfera w
miescie dla niektórych przygnebiajaca)

Ponizej podaje linki do forow, na których zamiescilam moje pytanie.
Zapoznanie się z nimi powinno być bardzo dowartosciowujace dla wszystkich
bylych i obecnych Grudziądzan z wylaczeniem tych odpowiedzialnych za
gospodarcze zjawiska w miescie w ciagu ostatnich kilkunastu lat. Nie jestem
ekspertem od makroekonomii i promocji regionalnej, dlatego nie pociagne
dalej tej mysli. Nie tu i nie na tym watku, ale chcialabym do tego wrocic w
przyszlosci.

A oto lista forow gdzie pojawilo sie moje pytanie:

Bialystok : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=562&w=25205660
Łódź: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=25205387
Poznań: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=25205862
Zielona Góra: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=25204674
Rzeszów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=25205273
Lublin: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=25205523
Radom: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=25204899
Opole: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=25205134
Kielce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=25205742
Wroclaw: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=25204395
Gorzow: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=25204508

Teraz czas na Wasze krotkie komentarze. Jak odebraliscie opinie o naszym
miescie? Jakie wnioski się Wam nasuwaja? Itd...

Obserwuj wątek
    • naata Re: Forumowa sonda na temat G-dza 19.06.05, 23:18

Szacuneczek, Dodo! Ukłony wielkie Tobie!
      Zaskoczona jestem Wielka Robotą, jaką sobie zadałaś dla promocji naszego
      Grudziądza! Już widzę, TAKĄ DODO w naszym Ratuszu... eeech!
      Parkoś kiedys pisał, że ci co chcieli coś zrobić, mieli ambicje... wyjechali...
      Smutne to, niestety! Jednostki, jak Toja i jeszcze paru, to stanowczo za mało!
      Być może po Twej 'interwencji' jakże fachowej, znajdzie się kilku skutecznych w
      działaniu, Grudziądzan? Fajnie by było! Osobiście nie wierzę, ale może ktÓś z
      samorządu, z ratusza, czy ja wiem skąd jeszcze(?) DOCENI DODO, Twoja pracę i
      zaangażowanie?
      Dzięki Dodo!
      Pozdrówki serdeczne!
      • dodo66 Re: Forumowa sonda na temat G-dza 19.06.05, 23:41
        Wiara czyni cuda. Chciec znaczy moc. I to nie sa puste slogany. Trzeba tyko
        wiedziec jak i byc cierpliwym. Polecam te slowa - najwazniejsze wnioski jakie
        wyciagnelam w ciagu 39 lat mojego zycia - wszystkim Grudziadzanom, zwlaszcza tym
        "biernym". Moze nasze madrosci zyciowe to temat na kolejny watek na tym forum?:-)
    • parkowy Re: Forumowa sonda na temat G-dza 19.06.05, 23:37
      Przede wszystkim muszę oświadczyć co następuje:Dodo,masz od całego B-4 dużą kszynkę piwa,naszą największą zwyczajową nagrodę!Za całokształt Twej krótkiej obecności na naszym forum,a od męskiej części załogi również gorące buziaki.:)
      Jestem pełen podziwu dla Twojego zaangażowania,poważnie.Czytałem wcześniej odpowiedzi wpływające na zadane przez Ciebie pytanie na innych forach.Odpowiedzi są w zasadzie zbieżnymi z moim odczuciem odbioru Grudziądza.Grudziądz jest pięknym miastem,to nie ulega wątpliwości.Tak samo bezsprzecznym jest fakt nagłego upadku przemysłu w Grudziądzu.Stomil splajtował głównie dzięki odcięciu od głownego rynku - ZSRR.Nie bez znaczenia pozostał export tanich wyrobów z Chin,producenta dla wszystkich w świecie bezkonkurencyjnego.Upadek przemysłu stoczniowego,pociągnął na dno Warmę,producenta wyposażania okrętów.Brak krajowych odbiorców poważnie ograniczył produkcję Unii i Odlewni.Z powyższego można wysnuć wniosek,grudziądzkie zakłady pracy na dobrą sprawę NIGDY nie eksportowały do tzw drugiego obszaru płatniczego.Po upadku całego bloku wschodniego,siłą rzeczy upadły również nasze zakłady.Rozwiązaniem może być powstanie na bazie byłych przedsiębiorstw produkcja zupełnie nowych wyrobów,zorientowana głownie na eksport.Dotychczas dogodny transport był jednym z hamulców rozwoju miasta,nowa autostrada może to zmienić.Nie bez znaczenia pozostawła bierna postawa władz miasta.Budowa kolejnych marketów nie rozwiąże problemów bezrobocia.Należy stworzyć odpowiednie zachęty dla potencjalnych inwestorów w postaci umorzenia podatków,czy stworzenia specjalnej strefy przemysłowej,będącej pod specjalną opieką prezydenta miasta.Chodzi tu głównie o stworzenie specjalnej ścieżki dla potencjalnycj inwestorów,zwalniających ich z biegania od biurka do biurka dal zdobycia kolejnej pieczątki.W wielu miastach wszelkie formalności można załatwić w jednym miejscu,w ciągu kilkudziesięciu minut.
      p.s.
      Dodo,przyjęcie Ciebie na pełoprawnego członka naszej mini spłeczności nastąpi oczywiście po nieodzownym chrzcie,podczas najbliższych wiklin.:D
      • dodo66 Lubie piwo-mieszkam w miescie Lecha:-) 20.06.05, 00:03
        Dzieki, Kazdy wysilek sie oplaca jak jest doceniany przez innych...
        Ciesze sie, ze nie musialam sugerowac- glowna mysl tych opinii na temat G-dza
        to: piekne zmarnowane miasto. Nie tylko przez samorzad - ale tez przez
        pozbawionych wyobrazni i odpowiedniej wiedzy zarzadzajacych najwiekszymi
        przedsiebiorstwami w G-dzu. Jaki wniosek wyplywa z faktu, ze inne firmy o
        rownym profilu produkcji mogly sie utrzymac a grudziadzki przemysl padl niemal w
        calosci? Wiem, ze latwo o tym pisac -ale to od pisania (refleksji) sie zaczyna.
        Odbudowa zmarnowanej szansy jest bardzo trudna - ale nie niemozliwa. Swiadczy o
        tym obecny rozwoj Łodzi, miasta rownie podupadlego w ciagu ostatnich 15 lat, a
        dzis uznawanego przez analitykow za "tygrysa" Polski. Nie ma wiec rzeczy
        niemozliwych. "Nie wstyd jest upasc, wstydem jest sie nie podniesc". To bedzie
        moje haslo - sygnaturka na tym forum. Z dedykacja dla Samorzadu Miasta ale
        rowniez dla jego mieszkancow.
        • chetor Re: Lubie piwo-mieszkam w miescie Lecha:-) 20.06.05, 10:28
          Wybacz,ale porównywanie Łodzi i Grudziądza to ...., szkoda porównywać. Inni
          ludzie, inna mentalność, i baaardzo ważne inni posłowie + premier. To właśnie
          ilość posłów oraz premierostwo Millera przyczyniło się do rozwoju Łodzi. To oni
          naściągali inwestorów, tutaj nie ma takich możliwości, niestety.
          Bardziej mi pasuje porównanie Grudziądza i Kwidzyna. Tam władze wykazały
          praktyczny zmysł w przyciągniu inwetorów, od nich powinien uczyć się Grudziądz.
          Między innymi to o czym wspominał Parkowy, ulgi podatkowe, szybko załatwiane sprawy.
          Pzdr
      • naata Re: Forumowa sonda na temat G-dza 20.06.05, 00:06
        Dodo,przyjęcie Ciebie na pełoprawnego członka naszej mini spłeczności nastąpi
        oczywiście po nieodzownym chrzcie,podczas
        najbliższych wiklin.:D
        ------------------------------------------------------------------------
        Parkosiu! Dodo, dla promocji Miasta, zrobiła więcej w trzy dni, aniżeli my w
        ciągu dwóch lat.. ponad ;P
        Krzynki nie sa złe, ale , może(?) Szampan, dobry jakis, byłby wskazany dla
        Dam??? ;-) ;P
        wiem, wiem.. mówie o rzeczach oczywistych ;-)sorki ;-) .......;P
        Pozdrówy, idę spać, choć o zniszczeniu przemysłu w Grudziądzu mogłabym jeszcze
        popyskować.. i nie byłoby to ideologicznie poprawne, obecnie.(jestem
        bezideowcem!) W 'Warmie' pracował mój rodziciel. W "pepegach" moja matusia...
        • chetor Re: Forumowa sonda na temat G-dza 20.06.05, 09:49
          Dodo - jestem pod wrażeniem poświęconej energii, czasu i zaangażowania - chylę
          czoło. Mam pytanie. Czym kierowałaś się wybierjąc te, a nie inne miasta?!
          Powędrowałąś po wschodzie, południu, zachodzie i dorzuciłaś Łódź oraz Poznań.
          Dlaczego ominęłaś północ i miasta z województwa?!

Jeszcze kilka słów do analizy Parkosia odnośnie G-dza, z którą generalnie się
          zgadzam. Oprócz rozpadu sowietów inną przyczyną upadku wielkoprzemysłowych
          zakładów była zmian ustroju, a co za tym idzie zasad rządzenia firmami. We
          wszystkich dużych firmach był totalny przerost zatrudnienia, najmniejszy chyba w
          Warmie. Wiadomo, każdy _musiał_ mieć pracę, pod warunkiem, że był _grzeczny_.
          Wśród tysięcy zatrudnionych była cała masa tzw. chłopo-robotników, którzy w
          okresie prac polowych brali na potęge zwolnienia lekarsie i obrabiali swoje
          pola. Nadejście nowego wymusiło ich zwolnienie. Do tego nałożyły się kombinacje
          starej nomenlatury, kóra chciała przetrzymać, bez zmiany myślenia, te zmiany.
          Często nie znając się na nowoczesnym zarządzaniu podejmowano kretyńskie decyzje,
          które w końcu doporwadziły do upadku tych firm.

Dodo - miłego urlopu - wracaj do nas, a wtedy bęziemy myśleć o chrzcinach. Do
          kSzynki piFka oczywiście się dorzucam z przyjemnością :-))
          Pozdrawiam
          • dodo66 Re:Dlaczego wybralam te a nie inne miasta 20.06.05, 14:07
            Tak jak pisalam wczesniej - nie stosowalam jakiejs szczegolnej metodologii w tym
            sondazu. Wybralam fora miast z populacja powyzej 100tys. Pominelam Polnoc i
            miasta z wojewodztwa, poniewaz zalozylam ze w tym regionie powinno sie znac
            G-dz. Ponadto musialam sie ograniczyc co do ilosci watkow, ktorymi potem mialam
            sie opiekowac.
            Mysle, ze za jakis czas mozna by bylo zrobic kolejny sondaz, na forach miast
            blizej Grudziadza. Otrzymany obraz naszego miasta w oczach mieszkancow naszego
            regionu i wojewodztw osciennych bylby pewnie duzo bardziej szczegolowy - a
            wyniki duzo ciekawsze od tych powyzej. Ale to juz powinien przeprowadzic ktos z
            regionu. Kto sie zglasza?" Kszynka pifka " w nagrode ..:-)
    • trawolta Re: Forumowa sonda na temat G-dza 20.06.05, 09:44
      Kawał solidnej roboty . Tyle tylko, że przyczyn małej ilości osób
      odwiedzających to forum szukałbym w braku możliwości wejścia jako gość. Nie
      każdemu chce się zakładac konto na gazecie żeby odpowiedzieć na jakiś post.
      Mnie akurat to nie przeszkadza, na forum Toruń jak założysz wątek to kilku
      godzinach ginie z pola widzenia.
      • chetor Re: Forumowa sonda na temat G-dza 20.06.05, 10:04
        Masz trochę racji z tym logowaniem. Nie był to jednak nasz wymysł, w pewnym
        momencie GW postawiła warunki, albo znjadą się "opiekunowie", albo forum ginie.
        Toruń i inne miasta, w którcyh wychodzą dodatki regionalne GW nie zostały objęte
        taką "prywatyzacją" stąd brak przymusu logowania.
        • naata Re: Forumowa sonda na temat G-dza 20.06.05, 10:56
          Prawda, z tym logowaniem. Ale, założenie konta to przecież nie problem. Za to
          tutaj, tak nie cenzuruja, jak np. na onecie ;)
        • dodo66 Re: Logowanie na forum G-dza 20.06.05, 14:14
          Nie znam zasad rzadzacych forami GW- ale moze by zapytac GW o zmiane warunkow?W
          koncu jesli przemawia to na korzysc forum -czyli mogloby je ozywic- to jest to
          silny argument za. Nie wiem - mysle.
          • naata Re: Logowanie na forum G-dza 20.06.05, 19:37
            Nie mam pojęcia, nasi Opiekunowie, może wiedzą coś na ten temat?
            Myślę, jednak, że logowanie daje wiedzę, GW, kto, skąd i co pisze? ;p
            • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 10:34
              Cały czas zastanawiam się nad tym. Może Parkoś coś dopowie. Ja jestem za a nawet
              przeciw. Patrząc zdroworozsądkowo założenie konta na GW nie jest żadnym
              problemem, a również i korzystne w celu ukrycia swego IP. Dla niektórych
              użytkowników, korzystających z komputerów w pracy ukrywanie IP jest korzystne,
              gdyż zapobiega jego identyfikacji. Z kolei napływ takich "dzikich" może nam
              nieźle popsuć to forum, tak jak jest na G.Pomorkiej. Dzisiaj tam zaglądałem,
              ciągle te same frustracje.
              Rzecz nadal uważam za otwartą. Czekam na dalsze opinie.
              • parkowy Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 12:43
                Mieliśmy otwarte forum.Pamiętam spory,czy Parkowy to rzeczywiście Parkowy,bo ma inne IP.:)Nielogowanie może rzeczywiście zwiększyć liczbę uczestników forum.Wypunktujmy wszystkie za i przeciw,potem demokratycznie zadecydujemy.Zacznę pierwszy...
                ZA logowaniem
                ---------
                - Wiemy z grubsza kto jest kto,
                - Mamy kontrolę nad forum,
                - logowanie jest łatwiejsze,nie muszę za każdym razem wpisywać nicka,
                - duża przejrzystość forum.

PRZECIW logowaniu
                -------------------
                - nieporozumienia z IP (już mieliśmy takie przypadki)
                - mieliśmy otwarte forum przez ponad rok,nikt nowy nam nie przybył.
                - namnożenie nicków tej samej osoby :) (też przerabialiśmy),
                - niepotrzebne kłótnie z frustratami,

Dalej dopiszcie sami
                pzdr
                • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 12:53
                  Gdyby GW dopuściła pisanie bez logowania, to ci, którzy chcą się logować mogą to
                  dalej spokojnie robić. Nadal będziemy zidentyfikowani jak my i tylko my. Co
                  zacznie wyrabiać reszta, trudno w tej chwili powiedzieć.
                  Moją największą wątpliwość budzi poziom dyskusji (chamstwa) z forum GP jak
                  również, już zamkniętego forum miejskiego. Jeśli coś takiego działoby sie tutaj
                  to ja się chyba poddaję.
                  Ostatecznie możemy sobie założyć całkowicie prywatne forum TWA ;-))
                • trawolta Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 13:01
                  Jeśli mogę, to chciałbym zaproponować żeby zostało jak jest. Popatrczcie na
                  inne fora: personalne wycieczki, międzymiastowe animozje, etc
                  • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 13:12
                    Masz na myśli pewnie Toruń i Bydzię?! Tam jest horror, bo od jakiegoś czasu
                    jakieś oszołomy robią totalną zadymę na obu forach, podpuszczając wszystkich
                    przeciw sobie, makabra.
                    • dodo66 Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 16:40
                      Trudno mi zajac jednoznaczne stanowisko - analizujac Wasze za i przeciw.
                      Wylaczam sie wiec z tej dyskusji i polegam na Waszym doswiadczeniu. Nie wiem czy
                      bylby mozliwy jakis miesieczny okres probny dzialania forum bez logowania, aby
                      przetestowac co by sie dzialo? I ewentualny powrot gdyby Wasze przypuszczenia
                      okazaly sie sluszne? Nie potrafie pomoc niestety ..
                      • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 21:39
                        Może to wcale niezły pomysł na taką próbę. Musz pogadać z adminem, ale zajmę się
                        tym w przyszłym tygodniu. Teraz będę trochę rozjeżdżony.
                        Pzdr
                        • dodo66 Re: Logowanie na forum G-dza 21.06.05, 21:51
                          Dzieki za szybka reakcje-doceniam Twoja opieke nad forum -po moich
                          doswiadczeniach wiem ile zaangazowania to wymaga. Ja z mojej strony popatrzylam
                          na inne fora regionalne pod katem adresatow postow. Wniosek: +/- 80 % postow
                          pochodzi od "gosci". W zwiazku z tym jestem teraz zdecydowanie na "TAK".
                          • dodo66 Re: Logowanie na forum G-dza 22.06.05, 00:22
                            Urlop- wspaniala rzecz:-).Jest czas i ochota, aby poznac rzeczy nowe (dla mnie
                            to fora regionalne). Pochodzilam po nich, probujac znalezc odpowiedz dla tego
                            forum "czy logowanie czy nie" i utwierdzilam sie w przekonaniu ze, "TAK dla
                            Gosci" na tym forum. Po pierwsze: Nie zauwazylam po lekturze postow z lub bez
                            logowania roznicy w poziomie wypowiedzi. Po drugie : Kazdy czlowiek ma 2
                            oblicza: publiczne (takie pod innych) i prywatne (zwiazane z jego osobistymi
                            przekonaniami i doswiadczeniem).
                            Zalozmy, ze na tym forum pojawiloby sie pytanie:(podaje bardzo prosty przyklad,
                            ktory przed chwila sama na sobie przerobilam ): "Ile mieszkancow ma Bialystok?".
                            Niezalogowana strzelilabym od razu -"150 -200 tys."
                            Jako "dodo66", zeby glupoty nie palnac, bo przeciez mnie znaja na tym forum,
                            znalazlabym najprawdopodobniej (uczciwosc nie jest cecha stala) te dane i
                            odpowiedziala "ok.300 tys". Prawidlowa odpowiedz brzmi: 296 tys. Ktora z tych
                            odpowiedzi bylaby bardziej reprezentatywna dla stawiajacego pytanie?Poza tym
                            internet jest miejscem gdzie niezwykle wazna jest anonimowosc i
                            nierozpoznawalnosc. I to najczesciej sklania wielu do szczerosci. Moje wnioski -
                            Wasze doswiadczenia - teraz to polaczmy. Forumowiczow brak na tym forum i
                            dlatego trzeba o nich powalczyc.
                            • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 22.06.05, 08:24
                              Dziewczyno, nie masz lepszych pomysłów na urlop, tylko internet??????!!!!!
                              Co do odblokowania właściwie też jestem za, ale z możliwością dalszego
                              moderowania. Będe skrobał do Admina :)
                              • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 22.06.05, 08:30
                                Zagalopowałem się!!

Parkoś - zgadzasz się ?!! Zaczekam na Twoją odpowiedź.

• naata Re: Logowanie na forum G-dza 22.06.05, 08:38
                                  Tak ładnie napisałam dość długi post i mnie jakiś Anioł, zawiesił ;-)
                                  Nie będę powtarzać, napisze co myślę o tym, jak znajdę troszke czasu.
                                  W zasadzie jest mi to obojętne, osobiście wolę się logować.
                              • dodo66 Re: Logowanie na forum G-dza 22.06.05, 09:18
                                A co mozna robic lepszego w urlopowy dzien spedzany w domu po godzinie 22.00?
                                Imprezowac ze znajomymi ktorzy jutro ida do pracy? Odkurzac? Sluchac muzyki na
                                full? Pozostaje sen, seks, TV, ksiazka, a gazete zastepuje coraz czesciej
                                wlasnie internet.
                                Powodzenia u Admina!
                                • dodo66 Re: Logowanie na forum G-dza 22.06.05, 21:31
                                  Zajrzyjcie na inne forum GW - pojawia sie tu rowniez problem logowania - jest
                                  tez odpowiedz administracji. Nie wiem czy fora regionalne podlegaja rowniez tej
                                  "ogolnopolskiej polityce", ale jesli tak, to temat mamy z glowy. Czego ja nie
                                  potrafie zrozumiec, moze wiec warto sie mimo wszystko do nich zwrocic, by
                                  uzyskac odpowiedz, ktora bylaby przekonywujaca (lub nie).

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=25486637&v=2&s=0
                                  • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 23.06.05, 09:49
                                    Też już natrafiłem na ten wątek. Z kolei w Toruniu ustanowiono moderatora, ale
                                    nadal można pisać bez logowania.
                                    Czekam na odpowiedź Parkosia i będę rozmawiał w przyszłym tygodniu.
                                    • parkowy Re: Logowanie na forum G-dza 24.06.05, 17:55
                                      Nie czekaj na mnie,tylko działaj!Mnie również leży na sercu rozwinięcie tego
                                      forum,nawet za cenę chandryczenia się z gośćmi,.Wliczam to w cenę.:)Odblokujmy
                                      to forum,jeśli bedzie zgoda adminów.NIech coś się wreszcie zacznie dziać,bo na
                                      dłuższą metę sami nie pociągniemy tego dalej.Już teraz brak wpisów jednej,czy
                                      dwu osób urasta do rangi problemu.To się rzuca w oczy.Z otwartymi ramionami
                                      powitam na forum każdego,kto zechce rzetelnie pisać,któremu drogi jest nasz
                                      Grudziądz.
                                      Reasumując,jestem za odblokowaniem.!!!
                                      • toja50 Re: Logowanie na forum G-dza 25.06.05, 13:13
                                        Walczcie za mnie takze, niektore pomysly nie wiem czy sa z tego swiata,
                                        alogowanie juz niejedno forum polozylo, to tak z doskoku, nie czytajac calosci,
                                        ale do boju Panowie.
                                        • naata Re: Logowanie na forum G-dza 25.06.05, 19:05
                                          Czyli otwieramy się na świat? ;-)))
                                          • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 27.06.05, 14:56
                                            Dziś jestem padnięty, ale jutro nagryzdam w tej sprawie do administracyji ;)
                                            • naata Re: Logowanie na forum G-dza 27.06.05, 15:46
                                              Osobiście i tak będe się logować, weszło mi w krew.. ;-)))
                                              • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 28.06.05, 08:49
                                                Ja też będę się logował bo wedy wiadomo who is who ;)

Napisałem do Admina w obgadanej przez nas sprawie logowania. Czekamy na dopowiedź.
                                                • parkowy Re: Logowanie na forum G-dza 28.06.05, 20:53
                                                  Ja też nie wyobrażam sobie wejścia na forum bez logowania.Jeśli jednak ma to rozwinąć nasze forum,niech się dzieje co chce.:)
                                                  • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 29.06.05, 07:59
                                                    Nadal w stanie oczekiwania odpowiedzi, musi Admin zajęty bardzo ;)
                                                  • parkowy Re: Logowanie na forum G-dza 29.06.05, 15:24
                                                    Trzeba spróbować na forum dla adminów.Tam częściej o konstruktywne i szybkie odpowiedzi.;)
                                                  • toja50 Re: Logowanie na forum G-dza 04.07.05, 20:51
                                                    Czyli co???????????????
                                                  • parkowy Re: Logowanie na forum G-dza 04.07.05, 23:57
                                                    ...Czyli po staremu,logujemy się.:) Można by było zrezygnowac z fukcji opiekunów forum,tylko wtedy nie wiemy jaki los czekałby całe forum.Sam już nic nie wiem...
                                                  • chetor Re: Logowanie na forum G-dza 05.07.05, 08:49
                                                    Jedziem dalej jak dotychczas - to moje zdanie.
                                                  • toja50 Re: Logowanie na forum G-dza 05.07.05, 11:29
                                                    Przyjelam do wiadomosci, jak Wy nie wiecie to ja wcale, wiec zostaje przy
                                                    starym.
    • ciekawska_z_forum Re: Forumowa sonda na temat G-dza 05.07.05, 22:49
      Chyba wzięłam w niej udział. Nie wiedzialam jednak ze bedzie to przedmiotem
      takiej analizy.
    • mmk9 Re: Forumowa sonda na temat G-dza 13.07.05, 09:36
      Chyba o tym było za mało. A "d...y z mosiądza" ,ktorą to frazę w różnych
      kontekstach cytowali forumowicze, mieli U Ł A N I z Grudziądza /w jednej z
      żurawiejek/
      www.cwk.grudziadz.pl/index.php?did=1
      • mmk9 Re: Forumowa sonda na temat G-dza 13.07.05, 09:38
        Ale ja tego nie puszczę na inne fora, to może juz ty, Dodo ?
        • dodo66 Witam mmk9 na tym forum ! 13.07.05, 10:47
          .. a innym forumowiczom przedstawiam sympatyczke G-dza, z ktora najpierw malo a
          potem bardzo przyjaznie dyskutowalam w czasie trwania mojej sondy na powyzszy
          temat.
          Na razie nic na inne fora nie bede puszczac, bo to wymaga zbyt duzego
          zaangazowania czasowego, ale cos trzeba bedzie znowu wymyslec, by bylo
          ciekawiej. Moze Ty masz jakis pomysl?
          • chetor Re: Witam mmk9 na tym forum ! 13.07.05, 11:26
            Ja już ją poznałem, tzn. czytałem o tych mosiężnych d**** ;-)))
            • toja50 Re: Witam mmk9 na tym forum ! 13.07.05, 13:57
              A teraz zadnych ulanow, tylko wspomienia, szkoda tego grudziadzkiego wojska,
              bylo weselej;-)
              • dodo66 Zapomnialam o ciekawskiej_z_forum... 13.07.05, 17:47
                ...tez juz spotkanej w forumowej dyskusji o G-dzu, ale byla kiedy mnie tu nie
                bylo, a teraz jakos zniknela..
                • chetor Re: Zapomnialam o ciekawskiej_z_forum... 13.07.05, 18:44
                  Faktycznie, z wojakami było weselej, tłumniej, a także lepiej kręciły się
                  interesy w sklepach.
                  • toja50 Re: Zapomnialam o ciekawskiej_z_forum... 18.07.05, 11:54
                    Tak Chetor, byl ruch w ineresach hehehe i o to chodzi:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka