Dodaj do ulubionych

co by tu....:)))

IP: 80.48.150.* 21.06.03, 20:11
Jeszcze nie tak dawno,pewna pesymistka z Grudziądza pisałaże nie uda nam się przgonić w ilości postów jakieś tam miasta z Kujaw....:)
Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: co by tu....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 20:18
      A jakiś pesymistek napisał , że w "pojedynkę" tłoku nie zrobimy :D
      • Gość: krysiaroz Re: co by tu....:))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 22:49
        A tu tlok robimy we czworke hehehehehe
        • Gość: naata Re: co by tu....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 22:55
          Gość portalu: krysiaroz napisał(a):

> A tu tlok robimy we czworke hehehehehe

Jak dobrze policzymy, to nawet w wiecej he he he he
          • Gość: parkowy Re: co by tu....:))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 16:23
            Tak czy inaczej,wpisuje się coraz więcej osób.
            www.stk.pl/index.php
            Może to jest wyjście?Czy w Grudziądzu również działa coś podobnego?
            • Gość: naata Re: co by tu....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 17:22
              Z tego co czytałam to nie działa, dziwię sie mieszkańcom, było nie było 100.000
              miasta ... tego nikt za nich nie załatwi! Jak widać Świecie potrafi i tylko im
              pogratulować !
              • Gość: parkowy Re: co by tu....:))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 17:49
                Przecież to bzdet!Jeśli czegoś takiego nie można załatwić,to o czym my tu klepiemy? ;-(
                • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 20:16
                  Wiem ,że nie jest to "bzdet" dla Ciebie, a wkurzać się jest o co , bo nie można
                  sobie wyobrazić żadnej promocji i reklamy bez, w tej chwili już prostej, formy
                  przekazu , jaką jest tv i radio! To jest żenujące , aby takie miasto jak
                  Grudziadz nie miało, tych właśnie, możliwości !!!
                  • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 21:29
                    No dobrze.Masz rację,a masz może pomysł jak przeskoczyć tę niemoc?Kiedyś naiwnie
                    sądziłem,że istnieje coś takiego jak patriotyzm lokalny,teraz,poza nielicznymi
                    wyjątkami nie ma czegoś takiego.Jest kilku ludzi,którzy urodzili się w G-dzu,
                    są w stolicy,znamy ich twarze z telewizorni i co?Wstydzą się chyba prowincji.
                    A właśnie oni mogliby przebić mur niemożności.Tylko po co.....
                    pzdr
                    • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 21:51
                      Nie nazwałabym tego patriotyzmem lokalnym , tchnie to zaściankiem , a właśnie z
                      tego, czas zacząć wychodzić , nie tylko Grudziądz, ale każde miasto ,
                      miasteczko, musi mieć takie możliwości ! W czasach komputerów , internetu (!)
                      bez własnej rozgłośni czy tv, to "epoka kamienia"!
                      Nie może być podziału na Polskę A i B i C itd. Dostęp do informacji , włsnego
                      przekazu, musi być niezależny od widzimisię politycznych koterii! Łaski nie
                      robią , przecie są w służbie Narodu no nie? Tą, właśnie służebność, powinno ? -
                      musi się egzekwować!Z tego co wiem , są w Grudziadzu ludzie , którym leży to
                      na sercu , mieszkańcy muszą im pomóc! A my co ? Kto to w ogóle czyta?
                      • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 23:11
                        Przecież czytam...:))Naata na prezydenta!!!
                        • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 09:19
                          Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Przecież czytam...:))Naata na prezydenta!!!

No nie, to już zaklepane przecie ;))) Jak mnie poprosisz to mogę Ci
                          podpowiadać :D
                  • Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 22:52
                    Ale teraz mamy vice prezydenta ze Swiecia i ona wszystko blokuje, jak nie urok
                    to .......
                    • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 09:23

> Ale teraz mamy vice prezydenta ze Swiecia i ona wszystko blokuje, jak nie
                      urok
                      > to .......

Nie mam nic przeciw Świeciu , ale co to, w Grudziądzu nie było nikogo? Myślę ,
                      że władze miasta, z tegoż, wywodzić się muszą, no nie ? A co wyborcy ?
                      • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 23.06.03, 12:02
                        Porobiło się:))Szefem straży miejskiej w Świeciu jest grudziądzani,a Grudziądzu
                        rządzą mieszkańcy Świecia...Bez pół litra tego nie pojmiesz....hi hi hi
                        pzdr
                        • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 12:21

> Porobiło się:))Szefem straży miejskiej w Świeciu jest grudziądzani,a
                          Grudziądzu
                          > rządzą mieszkańcy Świecia...Bez pół litra tego nie pojmiesz....hi hi hi
                          > pzdr

Czy to o słynnym "Bracie" mowa ? :) A może tak połączyć miasta ? he hehe
                          • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 23.06.03, 12:27
                            Widziałaś jak zagrzewał naszych w "zmaganiach miast"?A to połączenie...tak sobie
                            głośno myślę,gdyby załadować Ich na barkę i z prądem Wisły...;))
                      • radzisz4 Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 23.06.03, 12:26
                        Po za tym w UM pracuje jescze pare osób spoza grudziądza na wysokich
                        stanowiskach w tym szwagier pani wice. Bo w grudziądzu zapewne niema takich
                        fachowców jak w Świeciu czy w metropolii Warlubiu... :)))
                        • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 12:46
                          radzisz4 napisał:

> Po za tym w UM pracuje jescze pare osób spoza grudziądza na wysokich
                          > stanowiskach w tym szwagier pani wice. Bo w grudziądzu zapewne niema takich
                          > fachowców jak w Świeciu czy w metropolii Warlubiu... :)))

To z Warlubia też? Z tego co pamiętam , z Warlubia pochodziły "rody", które w
                          Grudziadzu interesy prowadziły ! Nic się nie zmieniło, sami swoi !!!
                          Zauważ jednak ,Radzisz , że to Grudziądzanie tolerują ,przecież bez głosu nie
                          są? hmmmm .... co Ty na to?
                          • radzisz4 Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 23.06.03, 12:49
                            Ludzie to toleruja bo wiedzą ich sprzewciw nic nie zmieni...
                            • Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 21:01
                              Naata,Ty to masz widomosci, naprawde nic sie nie zmienilo. Najladniejszy dom w
                              Grudziadzu ma facet z Warlubia hahahaha
                              • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:54
                                Aż boję sie powiedzieć , moja część rodziny też z Warlubia :P Myslę , że nie
                                oni tam rzadzą , to nie ten kierunek :))))
                              • chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 24.06.03, 11:14

> Najladniejszy dom w Grudziadzu ma facet z Warlubia hahahaha

To chyba dobrze, że mieszka w G-dzu i zostawia w nim swoje pieniądze. Niech się
                                wybudują jeszcze inni z całej Polski !!
                                pzdr
                                • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 12:52
                                  Słusznie Chetor , inwestorzy i kapitał , jak na całym cywilizowanym świecie ,
                                  nie zaściankowe, drobnomieszczańskie myślenie , często z patiotyzmem lokalnym
                                  łączone. No, ale przede wszystkim Dobry Gospodarz !
                                  • Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 12:14
                                    Oj Radzisz widze ze nie wiesz o jakim domu pisze a wlasciciel nie mieszka w
                                    Grudziadzu no co. Naata ten komentarz chyba byl zbedny ja tylko odpowiedzialam
                                    na haslo Warlubie bez przygany a gwoli wyjasnienia. Mimo wszystko pozdrawiam.
                                    • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 12:33

> Oj Radzisz widze ze nie wiesz o jakim domu pisze a wlasciciel nie mieszka w
                                      > Grudziadzu no co. Naata ten komentarz chyba byl zbedny ja tylko
                                      odpowiedzialam
                                      > na haslo Warlubie bez przygany a gwoli wyjasnienia. Mimo wszystko pozdrawiam.

No to się narobiło !
                                      Krysiuroz ja znowu nie określiłam "celu" , mój pogląd odnosi sie nie tylko do
                                      wypowiedzi Chetora ,uogólniłam problem. Może a na pewno niefortunnie to
                                      znalazło sie pod Twoją wypowiedzią! Nie było to zamierzone ...
                                      Jeżeli chodzi o obcy kapitał , to właśnie gdzieś też napisałam, że jest on
                                      potrzebny, jeżeli nie ma możliwości rozwoju gospodarczego miasta , które
                                      straciło przemysł,i świeci pustkami w kasie.... Może na przyszłość będę
                                      bardziej rozwijać tok myślowy :))) A co do Warlubia , jestem zupełnie
                                      neutralna ,osobiście nie mam żadnych kontaktów i nie orientuję się zupełnie ,
                                      no może kiedyś ? baaardzo daaawno temu ? ...
                                      Pozdrawiam serdecznie
                                  • Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 12:16
                                    Przepraszam to nie Radzisz mial byc a Chetor pomyleczka ale On nie z Grudziadza
                                    to nie wie.
                                    • chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 25.06.03, 13:52

> Przepraszam to nie Radzisz mial byc a Chetor pomyleczka ale On nie z
                                      Grudziadza
                                      >
                                      > to nie wie.

Krysiuroz - przestaję rozumieć!
                                      Najpierw piszesz, że najładniejszy dom w G-dzu ma ktoś z Warlubia. Potem gdy
                                      napisałem, że to dobrze dla Grudziądza dajesz mi jakąś niezrozumiała odpowiedź.
                                      pzdr
                                      • Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 15:32
                                        To nie do Ciebie to do Naaty a Ciebie tylko pomylilam z Radziszem. Pa
                                        • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 25.06.03, 19:17
                                          Ciekawe,kto namotał,he?:))
                                          Jedno jest pewne:nie ważne skąd,kapiał powinien wpłynąć do Grudziądza>
                                          pzdr
                                          • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 20:58

> Ciekawe,kto namotał,he?:))
                                            > Jedno jest pewne:nie ważne skąd,kapiał powinien wpłynąć do Grudziądza>
                                            > pzdr

Przepraszam , ale co to jest "kapiał" ;)))
                                            • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 25.06.03, 21:04
                                              Kolejny raz...:)Dlaczego do cholery nie mamy tu emotionków do pisania?;)))
                                            • chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 26.06.03, 09:14
                                              Gość portalu: naata napisał(a):

> Przepraszam , ale co to jest "kapiał" ;)))

No wiesz Naata? To już jest zwykłe czepianie koleżanko. Przeca widać co ino
                                              połknął był "t".
                                              I na przyszłość - nie odbieraj mi zajęcia cooo ????
                                              pzdr
                                              • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 10:56
                                                chetor napisał:

> Gość portalu: naata napisał(a):
                                                >
                                                > > Przepraszam , ale co to jest "kapiał" ;)))
                                                >
                                                > No wiesz Naata? To już jest zwykłe czepianie koleżanko. Przeca widać co ino
                                                > połknął był "t".
                                                > I na przyszłość - nie odbieraj mi zajęcia cooo ????
                                                > pzdr

Ja kurcze , naprawdę nie załapałam... połaczyłam to z "małym" zamieszaniem i
                                                myslę sobie co ma wpłynąć ? Ty Chetorku czytasz w myslach :))) Parkowemu ...
                                                • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 26.06.03, 15:26
                                                  przeca skrobałem,co my rozumiemy się bez słowów.;))
                                                  • chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 26.06.03, 15:37
                                                    Ludzie !!!
                                                    Gdy my się kiedyś, kedyś spotkamy - to dopiero będzie baaaallll :)))
                                                    pzdr
                                                  • Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 16:16
                                                    No tak , czuję się prawie intruzem ;-)))
                                                    Chyba , że po baaalu? he he he
                                                  • Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 26.06.03, 19:25
                                                    Gość portalu: naata napisał(a):

> No tak , czuję się prawie intruzem ;-)))
                                                    > Chyba , że po baaalu? he he he
                                                    ----------------------------------------------
                                                    Przecież napisał "ludzie".:)Trzeba Chetorowi uświadomić,coby po ludziach dodał
                                                    Naatę?hihihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka