Gość: parkowy IP: 80.48.150.* 21.06.03, 20:11 Jeszcze nie tak dawno,pewna pesymistka z Grudziądza pisałaże nie uda nam się przgonić w ilości postów jakieś tam miasta z Kujaw....:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: naata Re: co by tu....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 20:18 A jakiś pesymistek napisał , że w "pojedynkę" tłoku nie zrobimy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: co by tu....:))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 22:49 A tu tlok robimy we czworke hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 22:55 Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > A tu tlok robimy we czworke hehehehehe Jak dobrze policzymy, to nawet w wiecej he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu....:))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 16:23 Tak czy inaczej,wpisuje się coraz więcej osób. www.stk.pl/index.php Może to jest wyjście?Czy w Grudziądzu również działa coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 17:22 Z tego co czytałam to nie działa, dziwię sie mieszkańcom, było nie było 100.000 miasta ... tego nikt za nich nie załatwi! Jak widać Świecie potrafi i tylko im pogratulować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu....:))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 17:49 Przecież to bzdet!Jeśli czegoś takiego nie można załatwić,to o czym my tu klepiemy? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 20:16 Wiem ,że nie jest to "bzdet" dla Ciebie, a wkurzać się jest o co , bo nie można sobie wyobrazić żadnej promocji i reklamy bez, w tej chwili już prostej, formy przekazu , jaką jest tv i radio! To jest żenujące , aby takie miasto jak Grudziadz nie miało, tych właśnie, możliwości !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 21:29 No dobrze.Masz rację,a masz może pomysł jak przeskoczyć tę niemoc?Kiedyś naiwnie sądziłem,że istnieje coś takiego jak patriotyzm lokalny,teraz,poza nielicznymi wyjątkami nie ma czegoś takiego.Jest kilku ludzi,którzy urodzili się w G-dzu, są w stolicy,znamy ich twarze z telewizorni i co?Wstydzą się chyba prowincji. A właśnie oni mogliby przebić mur niemożności.Tylko po co..... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 21:51 Nie nazwałabym tego patriotyzmem lokalnym , tchnie to zaściankiem , a właśnie z tego, czas zacząć wychodzić , nie tylko Grudziądz, ale każde miasto , miasteczko, musi mieć takie możliwości ! W czasach komputerów , internetu (!) bez własnej rozgłośni czy tv, to "epoka kamienia"! Nie może być podziału na Polskę A i B i C itd. Dostęp do informacji , włsnego przekazu, musi być niezależny od widzimisię politycznych koterii! Łaski nie robią , przecie są w służbie Narodu no nie? Tą, właśnie służebność, powinno ? - musi się egzekwować!Z tego co wiem , są w Grudziadzu ludzie , którym leży to na sercu , mieszkańcy muszą im pomóc! A my co ? Kto to w ogóle czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 22.06.03, 23:11 Przecież czytam...:))Naata na prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 09:19 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Przecież czytam...:))Naata na prezydenta!!! No nie, to już zaklepane przecie ;))) Jak mnie poprosisz to mogę Ci podpowiadać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 22:52 Ale teraz mamy vice prezydenta ze Swiecia i ona wszystko blokuje, jak nie urok to ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 09:23 Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > Ale teraz mamy vice prezydenta ze Swiecia i ona wszystko blokuje, jak nie urok > to ....... Nie mam nic przeciw Świeciu , ale co to, w Grudziądzu nie było nikogo? Myślę , że władze miasta, z tegoż, wywodzić się muszą, no nie ? A co wyborcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 23.06.03, 12:02 Porobiło się:))Szefem straży miejskiej w Świeciu jest grudziądzani,a Grudziądzu rządzą mieszkańcy Świecia...Bez pół litra tego nie pojmiesz....hi hi hi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 12:21 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Porobiło się:))Szefem straży miejskiej w Świeciu jest grudziądzani,a Grudziądzu > rządzą mieszkańcy Świecia...Bez pół litra tego nie pojmiesz....hi hi hi > pzdr Czy to o słynnym "Bracie" mowa ? :) A może tak połączyć miasta ? he hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 23.06.03, 12:27 Widziałaś jak zagrzewał naszych w "zmaganiach miast"?A to połączenie...tak sobie głośno myślę,gdyby załadować Ich na barkę i z prądem Wisły...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
radzisz4 Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 23.06.03, 12:26 Po za tym w UM pracuje jescze pare osób spoza grudziądza na wysokich stanowiskach w tym szwagier pani wice. Bo w grudziądzu zapewne niema takich fachowców jak w Świeciu czy w metropolii Warlubiu... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 12:46 radzisz4 napisał: > Po za tym w UM pracuje jescze pare osób spoza grudziądza na wysokich > stanowiskach w tym szwagier pani wice. Bo w grudziądzu zapewne niema takich > fachowców jak w Świeciu czy w metropolii Warlubiu... :))) To z Warlubia też? Z tego co pamiętam , z Warlubia pochodziły "rody", które w Grudziadzu interesy prowadziły ! Nic się nie zmieniło, sami swoi !!! Zauważ jednak ,Radzisz , że to Grudziądzanie tolerują ,przecież bez głosu nie są? hmmmm .... co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
radzisz4 Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 23.06.03, 12:49 Ludzie to toleruja bo wiedzą ich sprzewciw nic nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 21:01 Naata,Ty to masz widomosci, naprawde nic sie nie zmienilo. Najladniejszy dom w Grudziadzu ma facet z Warlubia hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:54 Aż boję sie powiedzieć , moja część rodziny też z Warlubia :P Myslę , że nie oni tam rzadzą , to nie ten kierunek :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 24.06.03, 11:14 Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > Najladniejszy dom w Grudziadzu ma facet z Warlubia hahahaha To chyba dobrze, że mieszka w G-dzu i zostawia w nim swoje pieniądze. Niech się wybudują jeszcze inni z całej Polski !! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 12:52 Słusznie Chetor , inwestorzy i kapitał , jak na całym cywilizowanym świecie , nie zaściankowe, drobnomieszczańskie myślenie , często z patiotyzmem lokalnym łączone. No, ale przede wszystkim Dobry Gospodarz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 12:14 Oj Radzisz widze ze nie wiesz o jakim domu pisze a wlasciciel nie mieszka w Grudziadzu no co. Naata ten komentarz chyba byl zbedny ja tylko odpowiedzialam na haslo Warlubie bez przygany a gwoli wyjasnienia. Mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 12:33 Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > Oj Radzisz widze ze nie wiesz o jakim domu pisze a wlasciciel nie mieszka w > Grudziadzu no co. Naata ten komentarz chyba byl zbedny ja tylko odpowiedzialam > na haslo Warlubie bez przygany a gwoli wyjasnienia. Mimo wszystko pozdrawiam. No to się narobiło ! Krysiuroz ja znowu nie określiłam "celu" , mój pogląd odnosi sie nie tylko do wypowiedzi Chetora ,uogólniłam problem. Może a na pewno niefortunnie to znalazło sie pod Twoją wypowiedzią! Nie było to zamierzone ... Jeżeli chodzi o obcy kapitał , to właśnie gdzieś też napisałam, że jest on potrzebny, jeżeli nie ma możliwości rozwoju gospodarczego miasta , które straciło przemysł,i świeci pustkami w kasie.... Może na przyszłość będę bardziej rozwijać tok myślowy :))) A co do Warlubia , jestem zupełnie neutralna ,osobiście nie mam żadnych kontaktów i nie orientuję się zupełnie , no może kiedyś ? baaardzo daaawno temu ? ... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 12:16 Przepraszam to nie Radzisz mial byc a Chetor pomyleczka ale On nie z Grudziadza to nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 25.06.03, 13:52 Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > Przepraszam to nie Radzisz mial byc a Chetor pomyleczka ale On nie z Grudziadza > > to nie wie. Krysiuroz - przestaję rozumieć! Najpierw piszesz, że najładniejszy dom w G-dzu ma ktoś z Warlubia. Potem gdy napisałem, że to dobrze dla Grudziądza dajesz mi jakąś niezrozumiała odpowiedź. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 15:32 To nie do Ciebie to do Naaty a Ciebie tylko pomylilam z Radziszem. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 25.06.03, 19:17 Ciekawe,kto namotał,he?:)) Jedno jest pewne:nie ważne skąd,kapiał powinien wpłynąć do Grudziądza> pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 20:58 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Ciekawe,kto namotał,he?:)) > Jedno jest pewne:nie ważne skąd,kapiał powinien wpłynąć do Grudziądza> > pzdr Przepraszam , ale co to jest "kapiał" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 25.06.03, 21:04 Kolejny raz...:)Dlaczego do cholery nie mamy tu emotionków do pisania?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 26.06.03, 09:14 Gość portalu: naata napisał(a): > Przepraszam , ale co to jest "kapiał" ;))) No wiesz Naata? To już jest zwykłe czepianie koleżanko. Przeca widać co ino połknął był "t". I na przyszłość - nie odbieraj mi zajęcia cooo ???? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 10:56 chetor napisał: > Gość portalu: naata napisał(a): > > > Przepraszam , ale co to jest "kapiał" ;))) > > No wiesz Naata? To już jest zwykłe czepianie koleżanko. Przeca widać co ino > połknął był "t". > I na przyszłość - nie odbieraj mi zajęcia cooo ???? > pzdr Ja kurcze , naprawdę nie załapałam... połaczyłam to z "małym" zamieszaniem i myslę sobie co ma wpłynąć ? Ty Chetorku czytasz w myslach :))) Parkowemu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 26.06.03, 15:26 przeca skrobałem,co my rozumiemy się bez słowów.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) 26.06.03, 15:37 Ludzie !!! Gdy my się kiedyś, kedyś spotkamy - to dopiero będzie baaaallll :))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 16:16 No tak , czuję się prawie intruzem ;-))) Chyba , że po baaalu? he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: co by tu..? ....jest jeszcze dużo :))) IP: 80.48.150.* 26.06.03, 19:25 Gość portalu: naata napisał(a): > No tak , czuję się prawie intruzem ;-))) > Chyba , że po baaalu? he he he ---------------------------------------------- Przecież napisał "ludzie".:)Trzeba Chetorowi uświadomić,coby po ludziach dodał Naatę?hihihi Odpowiedz Link Zgłoś