Dodaj do ulubionych

idzie nowe?

IP: 80.48.150.* 30.06.03, 13:03
Obiło mi się o uszy,że w Łodzi chcą zatrudnić konduktorów w tramwajach.
Argumentacja jest taka : wzrosnie ilość sprzedanych biletów,ograniczy się
dewastacja pojazdów,nie trzeba zatrudniać kanarów,wzrośnie zatrudnienie.
Idzie nowe?:)
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: parkowy Re: idzie nowe? IP: 80.48.150.* 30.06.03, 13:07
      ma już potwierdzenie :)
      www1.gazeta.pl/lodz/1,35153,1543180.html
      • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 14:22
        Gość portalu: parkowy napisał(a):

> ma już potwierdzenie :)
        > www1.gazeta.pl/lodz/1,35153,1543180.html

Odpisałabym - ale się boję, że nie odpiszesz :(((
        • chetor Re: idzie nowe? 30.06.03, 14:56
          Gość portalu: naata napisał(a):

> Odpisałabym - ale się boję, że nie odpiszesz :(((

Parkowy - Naata ma jakieś zahamowania wobec Ciebie. Co z tym zrobicie ?!
          pzdr
          • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 14:58
            chetor napisał:

> Gość portalu: naata napisał(a):
            >
            > > Odpisałabym - ale się boję, że nie odpiszesz :(((
            >
            > Parkowy - Naata ma jakieś zahamowania wobec Ciebie. Co z tym zrobicie ?!
            > pzdr

Zaraz zahomowania? Lubię się "godzić' ! :D
            • chetor Re: idzie nowe? 30.06.03, 15:21

> Zaraz zahomowania? Lubię się "godzić' ! :D

I tu się odkryła ;-)))
              • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:31
                chetor napisał:

> Gość portalu: naata napisał(a):
                >
                > > Zaraz zahomowania? Lubię się "godzić' ! :D
                >
                > I tu się odkryła ;-)))

Bo jestem otwarta ;-)))
                • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:31
                  No wiesz Parkowy , przecie Ciebie nie obraziłam ?!
                  Ale niech tam; znalazłam na stronie Łodzi ciekawe artykuły nie tylko o
                  konduktorach, z ciekawością przeczytałam trochę o historii i w ogóle! Pisze i
                  prowadzi to jak mi się wydaje , "Geograf" , tak samo zafascynowany tematem jak
                  Ty!
                  Cześć i pzdr.
                  • Gość: parkowy Re: idzie nowe? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 17:33
                    Ble,ble...Nikt nie ma zdania na ten temat? :(
                    • Gość: parkowy gdzie opinie? IP: 80.51.242.* 13.07.03, 16:25
                      • Gość: parkowy Re: gdzie opinie? IP: 80.48.150.* 13.07.03, 16:44
                        Pisaliśmy o braku pracy.Czy nie sądzicie,że należy poważnie przemyśleś ten wątek
                        Zakład wydaje mnóstwo kasy na kasowniki,kontrolerów biletów i Bóg wie jeszcze na
                        co.Tu mamy gotowe wyjście.Pomyślcie jaka to będzie atrakcja dla turystów.Można
                        dzieciom pokazywać konduktorów z kasetką na bilon zawieszoną na piersi.Gdyby do
                        tego uruchomić w sezonie linię turystyczną składającą się ze starego tramwaju,
                        była by to bomba.Po Szczecinie i okolicach jeżdżą stare tramwaje,autobusy i
                        cieszą licznych turystów i mieszkańców miasta,chcących przypomieć sobie czym
                        dawniej się jeździło.Pytam więc ,dlaczego nie w Grudziądzu?
                        pzdr
                    • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 16:34
                      Jak to gdzie? U Parkowego! A kto zna się na tym najlepiej? Ja tylko obrazki
                      oglądałam... ładne tramwaje :)
                      • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 16:59

> Jak to gdzie? U Parkowego! A kto zna się na tym najlepiej? Ja tylko obrazki
                        > oglądałam... ładne tramwaje :)

No widzisz Parkowy, to siem intuicja nazywa! :))
                        A co do konduktorów ze skrzyneczkami (srebrnymi) na monety, to oczywiście też
                        pamiętam... :)
                        • Gość: parkowy Re: idzie nowe? IP: 80.48.150.* 22.07.03, 21:17
                          Naatko,nie chodzi o to czy pamiętamy konduktorów ,czy nie.Odrodzenie tego zawodu
                          może przynieść MPK wymierne korzyści.Odpadną koszty zakupu i konserwacji kasowników i kontrolerów ,którzy sprawdzają bilety jedynie wybiórczo.Konduktor
                          dotrze do każdego pasażera i skasuje należność za przejazd.Komunikacja musi
                          być atrakcją nie tylko dla stałych mieszkańców.Odnalezienie i renowacja starego
                          wozu,wypuszenie go na linię turystyczną z konduktorem-przewodnikiem ,byłoby
                          świetną atrakcją dla przyjezdnych.Jak myślisz.dlaczego krakowiacy szukają
                          starego wozu? Właśnie dlatego!W szczecinie w sezonie jest turystyczna linia
                          tramwajowa,zawsze oblegana przez wycieczki zza Odry.Podobnie ,istnieje linia
                          autobusowa ze starymi autobusami (w tym również piętrowymi).Te pojazdy zostały
                          znalezione w Polsce w różnych dziwnych miejscach i odremontowane.Dokonali tego
                          zapaleńcy-amatorzy,tworzący Klub miłosników starej komunikacji.Dlaczego nie ma
                          takich zapaleńców w 100 tyś -nym Grudziądzu?
                          pzdr
                          • Gość: naata Re: idzie nowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 21:48
                            Bardzo dobrze rozumiem, o co chodzi Parkosiowi :) Od dawna czytam o
                            komunikacji, myślałam też nad tym co pisał Micho i Moderator na forum GP, a
                            mianowicie o zagospodarowaniu Błoni, o poprawie lub budowie infrastruktury nad
                            Wisłą. W połączeniu z zabytkowymi tramwajami i Konduktorani, jak mądrze
                            piszesz, było by to już COŚ! Utrzymanie zabytkowego charakteru, Spichlerzy, i
                            Starówki powinno być priorytetem dla Grudziądzan, to przecież wizytówka
                            napędzająca turystów, dodatkowych miejsc pracy...
                            Nie wiem tylko czy znajdzie się wystarczająco dużo chętnych i ofiarnych by
                            mobilizować te działamia? I to jest pytanie za "dziesięć punktów" Parkosiu!
                            Może....??? Pozdrawiam :)
                            • Gość: parkowy Re: idzie nowe? IP: 80.48.150.* 23.07.03, 12:28
                              Znów stanęliśmy przed ścianą,mamy dobre pomysły,brakuje ich realizacji.;(
                              • Gość: naata Re: idzie nowe? gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:29
                                ... też tak mi się wydaje, że nie warto zajmować się tym tematem
                                • Gość: naata Re: idzie nowe? gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:18

> ... też tak mi się wydaje, że nie warto zajmować się tym tematem

Zmartwiony? Nie można mieć serca do czegoś, czego nie może być, przy takich
                                  problemach i niechęci samych "zainteresowanych" nie będzie dobrze...:((
                                  czytałam forum GP, jedni podchodzą poważnie a drudzy "o drogę pytają"...
                                  A na tym forum? Sam piszesz, że młodzi nie mają czasu i ochoty, no i tak chyba
                                  pozostanie.
                                  pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka