Dodaj do ulubionych

dług publiczny

18.09.03, 08:41
Ostatnie notowania złotego dobitnie wskazują na coraz mniejsze zaufanie
zagranicznych inwestorów do obecnej ekipy rządzącej.Obecny dług publiczny balansuje na krawędzi dopuszczalnej przez konstytucję.Grozi to załamaniem
finansów państwa.Zbyt mały wzrost gospodarczy,duży deficyt budżetu ,
to główne przyczyny powyższego.Kiedy wreszcie rządzący zrozumieją prostą
zależność :niekompetencja + brak zaufania = bałagan w finansach.
W przeciwieństwie do narodowego pajaca należy wołać :Balcerowicz musi wrócić!
Zacznę chyba na powrót zbierać dulary w skarpetę...
pzdr
Obserwuj wątek
    • chetor Re: dług publiczny 18.09.03, 08:52
      Balcerowicz wróć - ten okrzyk mógłby u wielu wywołać odruch Pawłowa, czyli
      stukanie się w czoło ;-)
      U mnie nie - ja też bym chciał.
      Bajzel coraz większy ale towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się dzielnie.
      Myślę, że chce się utrzymać aż do wejścia o UE.
      Nie wierzę też ichniej statystyce, że tak ładnie wzrósł pkb. Oni mają chyba
      taką specjalną, swoją, statystykę.
      Tylko dlaczego, cholerka, my wszyscy będziemy, jak zwykle, za to płacić.
      • naata Re: dług publiczny 18.09.03, 09:15
        Mam przeczucie, że szykuje sie niezła zadyma, "Maria" nie popuści, a wzrost
        notowań PO potwierdza moje przypuszczenia. Nie wiem, jak to widzi Olechowski,
        bierny z niego polityk, Zytą i Tuskiem wygranej nie załatwi! Wszystko może się
        zdarzyć, nie jedną niespodziankę przeżyliśmy. Wzrost PKB najbardziej odczuwają
        bezrobotni i upadające firmy. Ja w nic nie wierzę, myślę, jak tu zimę przeżyć
        • parkowy Re: dług publiczny 18.09.03, 09:20
          Olechowski jest poza PO już od dawna.Szkoda braku poparcia dla UW.Liczę
          na szybki wzrost popularności unitów pod wodzą Frasyniuka.Tylko te dwie
          partie są w stanie poradzić sobie z finansami państwa.Populistom mówię , won!
          • chetor Re: dług publiczny 18.09.03, 09:30
            parkowy napisał:

> Olechowski jest poza PO już od dawna.Szkoda braku poparcia dla UW.Liczę
            > na szybki wzrost popularności unitów pod wodzą Frasyniuka.Tylko te dwie
            > partie są w stanie poradzić sobie z finansami państwa.Populistom mówię , won!

Jakoś mi to umknęło - Olechowski sam wypadł czy go ... ??
            Co do UW to uważam, że się myslisz. Z nich już nic nie będzie, tam nie ma wg
            mnie przywódcy ani ludzi. Szkoda mi ich, bo też ich kiedyś popierałem.
            Wzrost poparcia PO jest znakomity. Głównie dzięki JMR. Ale teraz gdy wyjaśnią
            (?) sprawę mostów w wa-ce nie wiadomo jak będzie.
            • Gość: parkowy Re: dług publiczny IP: 80.51.242.* 18.09.03, 09:35
              Drogi Olechowskiego z Po rozeszły się po wyborach prezydenckich.To była decyzja
              samego Olechowskiego i z tego co pamiętam ,rozstano się w zgodzie.
          • naata Re: dług publiczny 18.09.03, 09:31
            No tak, Tusk jest przecież pierwszym w PO. Może i racja, że liberałowie, to tez
            przeżytek. Wszystko juz było! Dla mnie nie ma partii na miarę czasów, może
            powstanie , wyłoni się w przyszłości??? Radykalizm może i byłby lekarstwem na
            naszą biedę? Słowo won, źle mi się kojarzy - przepraszam.
            • chetor Re: dług publiczny 18.09.03, 10:28
              Może dlatego, że z Olechowskim pożegnano się kulturalnie, to dlatego mi
              umknęło ;-) Tzn. wiedziałem, że była zmiana warty ale nie wiedziałem, że
              całkiem odszedł.
              Ale tak po prawdzie to nie mam w tej chwili żadnej partii, pod którą mógłbym
              podpisać się jendą reką, a co dopiero obiema.
              pzdr

• Gość: naata Re: dług publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 11:09
                To chyba jest problemem większości,tak mi się wydaje?
                • Gość: krysiaroz Re: dług publiczny IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 15:47
                  Wlasnie to jest problem wiekszosci. Nie ma na kogo glosowac i kogo popierac,
                  wszystko juz bylo i sie sknocilo/ nie chce uzywac bardziej odpowiedniego
                  slowa /A Olechowski tak predko nie odejdzie od polityki, narazie jest w letargu
                  ale juz nie podskoczy,bo widac ze nie jest lubiany, jego jezyk jest
                  niezrozumialy, troche podejrzany i taki jakis malo wyrazisty oprocz wzrostu. No
                  i Unia Wolnosci nie ma przywodcy, ma duzo zarozumialstwa,ale i tak wolam
                  Balcerowicz wroc, bo znowu bedziemy zaczynac od zera, ile to juz razy nic sie
                  kupy nie trzyma. A populistom mowie: cisza, zamknac gebe i sie uczyc.:-(((
                  • Gość: naata Re: dług publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 20:16
                    Masz rację, populiści spokój! To takie znamienne, że zarozumialcy nie umieją
                    słuchać i się wsłuchiwać, uważają siebie za wyrocznię, patrząc z góry
                    na "maluczkich". W Polsce nie brak wykształconych, madrych ludzi,więc tym
                    bardziej wkurza bezczelność "elyt". Efekty odwrotne od zamierzonych...
                    Myślisz, że Olechowski wróci do polityki??? Ja nie wierzę, a może???
                    Przystojny to on jest, ale juz za stary by urodą kokietować, jedyną fankę ma
                    pod ręką i dobrze, niech chodzi na ryby... Zaoszczędzi sobie politycznych
                    rozczarowań. Choć ch..ka ich wszystkich wie?
                    Eee tam z polityką, pozdrawiam i cześć
                    • Gość: krysiaroz Re: dług publiczny IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 21:16
                      Tak, ta polityka to najwieksza k.... swiata jak mawiali starsi odemnie, ale bez
                      niej nie da sie zyc.Hehe Tylko trzeba miec wlasciwa orientacje, ale ktora to
                      jest? Chlopaki wiedza ale czy to prawda?
                      • Gość: naata Re: dług publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 21:30
                        PRAWDA z punktu widzenia tego, kto ją przedstawia??!
                        Rzecz subiektywna, postaraj sie poszukac prawdy w sądach, nawet tych
                        najwyższych!? Poszukaj prawdy w fanatyźmie religijnym? A orientacja powinna
                        wynikać z przekonań i prawdy? A Chłopaki to kto? Nie ma patentu, ani na prawdę,
                        ani na poprawną orientację...
                        • Gość: parkowy Re: dług publiczny IP: 80.48.150.* 18.09.03, 23:42
                          Ot i cała Naata.Jeśli wszyscy wybieraliby tylko przystojniaków,nie wiem jak
                          daleko zaszliby.Może obecna degrengolada jest tego wynikiem?
                          Chłopaki na szczęście mają swoje z góry upatrzone typy i nie zamierzają ich
                          zmiwniać,jeśli się nie mylę.Jesteśmy stali w uczuciach,kochana.:)
                          pzdr
                          • chetor Re: dług publiczny 19.09.03, 08:32
                            Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Ot i cała Naata.Jeśli wszyscy wybieraliby tylko przystojniaków,nie wiem jak
                            > daleko zaszliby.Może obecna degrengolada jest tego wynikiem?
                            > Chłopaki na szczęście mają swoje z góry upatrzone typy i nie zamierzają ich
                            > zmiwniać,jeśli się nie mylę.Jesteśmy stali w uczuciach,kochana.:)
                            > pzdr

Jestem taki stały w uczuciach, że moje stałe gnaty mi się zastały od tej
                            stałości ;-)))
                            pzdr
                            • naata Re: dług publiczny 19.09.03, 08:42
                              Ha ha ha Chetorku, dobrze powiedziane, czy Ty aby tekstów nie piszesz :-))
                              Moje uczucia poprawiają sie w miarę czytania forum i nie moge powiedzieć, że są
                              stałe, przewijają sie między wątkami :))
                              • Gość: krysiaroz Re: dług publiczny IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 12:47
                                Oj chyba bardziej miedzy autorami hehehehe. Ale jakas zmienna jestes.Od czego
                                to zalezy?
                                • Gość: naata Re: dług publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 13:21
                                  Krysiuroz nie wierzę w stałość jako taką, tylko krowa nie zmienia menu, reszta
                                  w przyrodzie jest w nieustannym ruchu :-)))
                                  Moja zmienność wynika z "różnorodności" i ludzi, którzy ją tworzą, reszta jest
                                  stałą. To chyba tez nieźle? he he he
                                  A tak w ogóle rażą mnie pewne zwroty ale to już pod pomnikiem, między nami
                                  babami:-)
                                  pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka