IP: 194.205.246.* 15.06.06, 15:23
czy polecacie.w tym roku bylam w Keralii bylam zachwycona podroca...czego
moge spodziewac sie po Goa?
znalazlam oferye wycieczek fakultat typu: agra, new delhi , taj mahal,
Zurawi rzeka splyw, krokodyle...
poleccie cos
Obserwuj wątek
    • padams Re: Indie goa 19.06.06, 14:29
      Aga z nieba mi spadlas. Wybieram sie do (na??) Keralie w pazdzierniku. Nie wiem
      gdzie mozna sie zatrzymac i ktora czesc jest najciekawsza. Czy moglabys cos
      polecic? Z Bombaju bede jechal pociagiem na Goa, tam kilka dni a potem wlasnie
      Keralia. Bardzo prosze o tone informacji.
      Jakby co
      Piotr.adamski@pagemoy.com
      Dziekuje
      • masaladosa Re: Indie goa 21.06.06, 18:56
        stary nie wybierasz sie na keralie (a moze jedziesz do karelii?:) tylko do
        kerala bo tak nazywa sie ten stan
        dobrze jest ustalic gdzie sie jedzie bo kerala jest tropikalna a karelia raczej
        arktyczna-troche inne ciuchy trzeba brac:)
        w kerala w niemal kazdej nadmorskiej miejscowosci jest mnostwo guest house'ow a
        podczas podrozy po backwaters spi sie na lodzi wiec generalnie nie ma problemu
        z noclegami-jezeli nie jedziesz w czasie monsunu to polecam rozejrzenie sie po
        wschodniej czesci stanu gdzie sa piekne pokryte czesciowo dzungla a czesciowo
        plantacjami herbaty i przypraw gory-ghaty zachodnie-np munnar periyar czy
        neliyampathi to dobre bazy wypadowe na krotkie treki czy safari w parku narodowym

mdosa
        • Gość: domin Re: Indie goa IP: 62.111.159.* 22.06.06, 13:49
          Niom, chodzi o Keralę na pewno:) Polecam Varkalę i okolice. Im dalej od turystów
          tym lepiej, ale Varkala to dobra baza wypadowa. Radzę tylko nie jechać do
          Kovalam - komercha jak cholera, drogo, brak klimatu, sporo Niemców itp. Poza tym
          sporo do zobaczenia, wg mnie znacznie lepsze miejsce niż Goa. Jak masz wiecej
          pytań to śmiało.
          • Gość: magda Re: Indie goa IP: 194.205.246.* 22.06.06, 15:02
            no wlasnie ...znacznie lepsze miejsce...dlaczego?
            • Gość: domin Re: Indie goa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:17
              Na Goa masz Majorkę, w Kerali Indie:)
              • padams Re: Indie goa 23.06.06, 16:47
                Dzieki za odpowiedzi.
                Mesaladosa, czlowieku prosze nie czepiaj sie literek. Doceniam Twoja erudycje
                ale pewnie i Tobie zdarza sie zrobic blad.
                Co do kolejnych pytan w sprawie Indii.
                Planuje z Bombaju (Mesaladose wiem, ze juz teraz Mumbai) pojechac pociagiem na
                Goa i zatrzymac sie na plazy Patnem. Podobno cicha i raczej spokojna no ale
                tylko podobno. Czy ktos zna ta plaze? 2km od Palolem. Co do pociagu. Bede
                jechal klasa 2AC ale gdzies doczytalem, ze okna sa mocno przyciemniane i
                niewiele przez nie widac. Czy wiecie moze cos o tym?
                Po kilku dniach na Goa ruszam w dol na poludnie i wszelkie porady co i jak i
                gdzie sa mile widziane.
                Z gory dziekuje
                Pozdrawiam - Piotr
                • Gość: maharani1 Re: do goa, w goa IP: 61.1.79.* 23.06.06, 18:37
                  nie chce sie czepiac, ale:

Goa NIE jest wyspa

pzdr. z goa
                  • Gość: Lena Re: do goa, w goa IP: 80.48.96.* 24.06.06, 09:03
                    Czepiasz się. Taka jest specyfika językowa,że mówi się np. na Chorwację, na
                    Węgry, na Słowację i na Goa choć żadne z tych miejsc nie jest wyspą. To wie
                    każdy Polak. Angielski jest łatwy - GO GOA:)
                    Szkoda,że z Goa nic na temat :)
                • Gość: domin Re: Indie goa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:19
                  Spoczko, Bombaj, Mumbai. W Indiach funkcjonuą często dwie nazwy miast, np.
                  Chennai - Madras i każdy wie o co chodzi. Patnem nie znam. 2AC to luksus:))) Ja
                  zawsze podróżuję sleeperem:) Okna jak okna, na pewno wypolerowane nie będą:) A z
                  południem Indii... Masz już przewodnik? Mogę polecić South India LP, tylko, żeby
                  nie całe Indie, bo strasznie streszczone to będzie. Pascal chyba ma dobrze
                  streszczone LP. Jak poczytasz to pytaj, bo atrakcji bardzo dużo i ciężko się
                  rozpisywać. Trochę fotek znajdziesz na www.padalis.blox.pl . Z Kerali masz rzut
                  beretem do Tamil Nadu, a tam rewelacyjne jest Kanyakumari. Ciarki mnie
                  przechodziły z wrażenia w tym miejscu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka