Dodaj do ulubionych

Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do protestu

10.10.10, 14:59
Mam już wstępną wersję skargi. Proszę osoby przeciwne budowie osiedla i gotowe do podpisania skargi o kontakt na trekkie@gazeta.pl

Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 11.10.10, 06:36
      Chyba trochę już za późno na protesty? Dlaczego w Polsce przeciętny przeciwnik inwestycji budzi się dopiero gdy widzi koparki? Na protesty był czas na etapie podejmowania decyzji i wydawania pozwoleń na budowę.
      Masz jakieś dojście do dziennikarza z któregoś z programów interwencyjnych? Więcej szkody narobisz Ronsonowi, nagłaśniając fakt budowy osiedla na terenie skazonym w sposób podobny jak na Węgrzech. Temat aklualny-powinni się zinteresować.
      • trekkie Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 16.10.10, 12:19
        @krzysiom1, nigdy nie jest za późno. Czy jak już kogoś zaczęli gwałcić to za późno jest krzyczeć „pomocy”? Rozumiem, że jakbyś złapał złodzieja w trakcie kradzieży lub po niej to byś machną ręką mówiąc: — Trochę już za późno.

Budowa jeszcze się nie rozpoczęła — to co widzimy to wymiana skażonej ziemi. Pozwolenia na budowę nie ma, a warunki zabudowy zostały wydane z naruszeniem prawa. Z argumentami będziesz mógł się zapoznać jak tylko opublikuję tutaj skargę.

Każdą decyzję można cofnąć, plany zmienić, budynki przebudować lub zburzyć - prawo powinno działać tak by kara była nieuchronna bo inaczej następni będą próbowali robić podobne przekręty.

Nie chcę robić szkody Ronsonowi — tak jak policjant wlepiający mandat z przekroczenie prędkości nie działa na szkodę kierowcy. Chcę by Ronson nie działał na preferencyjnych warunkach i działał w granicach prawa. Nie zależy mi wskazywaniu przyszłym mieszkańcom wad i głupoty budowy osiedla w takim miejscu, w ogóle mi nie zależy na przyszłych mieszkańcach. Dbam o interes istniejących - w tym swój, a ten nic nie ma do tego czy ziemia jest skażona czy nie i czy w blokach będzie ciśnienie w kranach czy nie.
        • stefanprawo Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 12.04.11, 16:02
          aa
      • jaberwoki Nac,nack 08.01.11, 21:07
        Trekki żyjesz? czas wrócić do gry, życie biegnie dalej wracaj do swych celów.
    • trekkie Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 31.10.10, 18:15
      Da zainteresowanych dokument prostetu:

docs.google.com/fileview?id=0B6Z_VHrfm21UNzI2ZTdjYzItNzZmMi00NmMxLWI0MGQtOTk5YWM0OWFkY2E5&hl=pl
      Do osób które wcześniej wyraziły zainteresowanie wysłałem wiadomość na priv, jeśli ktoś nie jej otrzymał lub jeszcze by się chciał dołączyć, to proszę o kontakt trekkie@gazeta.pl
      • roberto19633 Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 11.01.11, 19:45
        trekkie napisał:

> Da zainteresowanych dokument prostetu:
        >
        > docs.google.com/fileview?id=0B6Z_VHrfm21UNzI2ZTdjYzItNzZmMi00NmMxLWI0MGQtOTk5YWM0OWFkY2E5&hl=pl
        > Do osób które wcześniej wyraziły zainteresowanie wysłałem wiadomość na priv, jeśli ktoś nie jej otrzymał lub jeszcze by się chciał dołączyć, to proszę o kontakt trekkie@gazeta.pl

Trekkie , z tym osiedlem powinna być ostra jazda. Ale widzę że wiekszość ludzi zaczęła przyjmować te plany z bezsilną biernością. Jakoś nikt nie protestuje nikt nie podbija tego wątku- znaczy się, niema akceptacja. W sumie nikt nawet nie wyjaśnił sprawy reklamówki Ronsona. Wszystko pięknie przyschło. Zobaczymy jak zaczną zasiedlać te bloki, będzie się może coś działo na forum.
        • trekkie Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 11.01.11, 22:33
          Jak mi powiesz jak się dobrać do warunków zabudowy albo pomożesz napisać skuteczne odwołanie od decyzji bez wiedzy jakie są warunki zabudowy to możemy jeszcze powalczyć.

Wysłałem pisma do SKI, UMIG i UM, na razie nikt mi nie odpowiedział… pewnie nie zachowałem jakiejś absurdalnie skomplikowanej procedury i pismo poszło do kosza.

Jeszcze będę próbował z innej strony — tylko teraz mam urwanie głowy w pracy.

Sprawa reklamówki jest mało istotna, myślę, że były burmistrz żałuje, że w niej wystąpił. Mnie tam bardziej interesują kulisy wszystkich kolejnych decyzji, które pozwoliły na tą budowę.
    • was2000 prokuratura i CBŚ dla ronsona na nowy rok 14.01.11, 10:01
      z wielką chęcią się przyłączę gdyż jet to przekręt na wielką skalę a gdy zacznie wychodzić wszystko na jaw to nie jeden biznesmen/były polityk będzie trząsł gaciami jak mu prokuratura wejdzie na głowę .
      Mi wydaje się że skoro UM łomianek wydał im pozwolenia i całą resztę to u siebie nie będą robić bałaganu na samym sobie !!!! , to nie ma co pisać do nich tylko od razu wyżej a w pierwszej kolejności do wszystkich urzędów walczących z korupcją i oszustwami czyli prokuratura i CBŚ na czele.
      • stefanprawo Re: prokuratura i CBŚ dla ronsona na nowy rok 14.01.11, 14:16
        Drodzy Państwo,
        Pamiętajmy kto wydał karygodne warunki zabudowy dla gallmaru ( nie dla ronsona) był to P.Łucjan Sokołowski. Warunki zabudowy były wydane niezgodnie z przepisami prawa i to jest fakt gdyż z analizy działek sąsiadujących na pewno nie mogły wyniknąć takie korzystne dla firmy gallmar warunki gdyż żadna z sąsiadujących z gruntem przekazanym gallmarowi działek nie była w ten sposób zagospodarowana a tylko na jednej z działek sąsiadujących stał budynek wielorodzinny ( gminny,socjalny) jednokondygnacyjny. Uzasadnione jest zatem pytanie: NA JAKIEJ PODSTAWIE PRAWNEJ PAN ŁUCJAN SOKOŁOWSKI,będący w tym czasie Burmistrzem Miasta i Gminy Łomianki wydał tak skandaliczną decyzję o warunkach zabudowy dla działki,którą gmina przekazała gallmarowi? Następne pytanie, dotyczy już działania Burmistrza Pszczółkowskiego: Dlaczego Gmina nie wpisała zastrzeżenia do księgi wieczystej gallmaru z roszczeniem o wykonanie lokali socjalnych, gdy gallmar sprzedawał grunt ronsonowi i zgodziła się na wpłatę przez gallmar kaucji na wypadek gdyby mieszkań socjalnych gallmar nie wybudował? Dlaczego jeżeli już przyjęto taką kaucję tej kaucji nie wyegzekwowano przy przekazywaniu gruntu gallmarowi? Dlaczego przekazując grunt gallmarowi w zamian za wybudowanie lokali socjalnych gmina nie zostawiła sobie furtki w razie nie wykonania zobowiązania przez gallmar w postaci dużego odszkodowania?

Zdaje się,( nie jestem na 100% pewny,ale może ktoś pamięta) że Pan pobecny wice Burmistrz Rusiecki brał udział w programie tv interwencje P.Eroll w tvp regionalnej i jako radny był zaangażowany w trakcie tego reportażu więc teraz P.Rusiecki powinien również przeanalizować tę sprawę i z pozycji władzy rozpocząć działania...np: sprawdzić lub zlecić to odpowiednim organom państwo dlaczego wogóle wydano takie warunki zabudowy? Panie Rusiecki do dzieła...
        • krzysiom1 Re: prokuratura i CBŚ dla ronsona na nowy rok 14.01.11, 14:28
          Program Pani Erol nie dotyczył budowy, pozwoleń, itp..
          Dotyczył tylko i wyłącznie spobu przeprowadzenia wysiedlania mieszkańców domów na terenie przekazanym Gallmarowi. Wczorajsze interwencje byly chyba dalszym ciągiem tamtego programu.
          • roberto19633 Re: stefan 14.01.11, 15:33
            Zdecydowanie popieram twoje zdanie w sprawie Gallmar- Ronson.
            Odpowiedzialność z biegiem czasu rozpływa się we mgle.
            Faktem jest że idzie gra o duże pieniądze.
            • swarozyc314 Re: stefan 14.01.11, 22:13
              I dlatego mówi się o wysiedlaniu a nie o dziwnych sprawach inwestycji Rolsson -Galmar. I trudno się dziwić że obecni też biorą wodę w usta. 500 mieszkań ta z milion do kasy gminy a może i lepiej. A oni tyle naobiecywali, więc i Rolsson jest już piękny.
    • k.jurek Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 14.01.11, 23:44
      Tu trzeba jedynie skutecznie informować potencjalnych nabywców mieszkań na tym osiedlu o niebezpieczeństwie przebywania na zagrożonym żywiołem terenie. Wtedy Ronson sam się wyniesie wraz z wszystkimi pozwoleniami, albo będzie sprzedawać te mieszkania za 10% ceny.
      • roberto19633 Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 15.01.11, 16:20
        Po pierwsze swarożycowa nie przerzucaj odpowiedzialności za bloki Ronsona na nowy samorząd. To jest wierutna bzdura. Budowę zaczęli kolesie W.P i Asa, najmocniej zainteresowani wystąpili w reklamówce , to pewnie była forma małego rewanżu .
        Po drugie przy tak wysokich wodach gruntowych z całą pewnością będzie stała woda w garażach. No chyba że zaczną sprzedawać mieszkania w porze suszy, a na to się nie zanosi. Po trzecie nikt nie powiedział że bloki zostaną dopuszczone do eksploatacji. Na razie jest cicho, ale poczekamy i zobaczymy.
    • stefanprawo Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 13.04.11, 14:27
      Niestety już rośnie i dla mnie nie wygląda to najlepiej bo zepsuje harmonię architektoniczną ponieważ w sąsiedztwie są same nowe domy...ehh uważajmy,żeby Łomianki nie zmieniły się w Piaseczno!! NIE DLA OSIEDLA NATURALIS!!!
      • beatris133 Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 14.06.11, 14:29
        polecam wątek forum.gazeta.pl/forum/w,229,117534886,,kim_jest_stefanprawo_.html?v=2
        • esscort Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 14.06.11, 14:31
          coś się uwziął na Stefana?
          Każdy może przez jakiś czas być na przysłowiowych "prochach", to znaczy każdy ma prawo do słabszych momentów, ważne żeby umiał z tego wyjść
    • osa551 Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 18.07.13, 22:58
      Pozdrowienia od arsenu i kadmu, które tam się znajdują z glebie, na nieznanych dotąd głębokościach. To co wybrali z ziemi nie uwzględniało dołów z odpadkami po przedwojennej garbarni pana Raabe.
    • anonymous6 Re: Naturalis f. Ronson- potrzebne podpisy do pro 18.07.13, 23:09
      Ronson i wysoki poziom? A to dobre:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka