Dodaj do ulubionych

Klasa integracyjna

12.10.10, 23:33
Dlaczego w naszej gminie nikt sie nie stara o klasy integracyjne.Dzieci z problemami jest coraz więcej.Dyrekcja rozkłada ręce,brak pomieszczeń no i funduszu.Gdzie jest burmistrz,piekne mamy to co widać ale tak naprawde prawdziwych problemów nie ma kto rozwiązać.Rodzice pozostawieni są bez pomocy.
Obserwuj wątek
    • neptun666 Re: Klasa integracyjna 13.10.10, 00:14
      kasiczka75 możesz pisać jaśniej:
      a) w jakim wieku masz to dziecko?
      b)do jakiej szkoły próbowałaś posłać swoje dziecko i jaką dostałaś odpowiedż?

dalej piszesz:
      Dyrekcja rozkłada ręce,brak pomieszczeń no i funduszu.

Jaka dyrekcja? burmistrz na pewno jest w urzędzie byłaś gdzieś ze swoim problemem czy oczekujesz że formułowicze mają ci pomóc?

dalej piszesz:
      piekne mamy to co widać ale tak naprawde prawdziwych proble
      > mów nie ma kto rozwiązać.Rodzice pozostawieni są bez pomocy.

Co mamy piękne?
      Spróbuj iść do szkoły i jeśli uznasz że Cię żle potraktowano wtedy idż do burmistrza on naprawdę nie gryzie.
      • sparrow.jack Re: Klasa integracyjna 13.10.10, 11:15
        Z tego, co mi wiadomo, to do utworzenia klasy integracyjnej potrzeba kilkorga dzieci, osobną sprawą jest stopień niepełnosprawności i wynikające z tego obowiązki dla nauczycieli. Można też zatrudnić dodatkowego nauczyciela tylko do tego jednego dziecka, ale to jest rzadko praktykowane. Najpierw napisz, co powiedziano ci w szkole, dokładnie, a potem idź do Urzędu, oni cię skierują we właściwe miejsce, jeśli nie będą mogli tego załatwić, ale specjalistą w tej dziedzinie nie jestem.
    • krzysiom1 Re: Klasa integracyjna 14.10.10, 21:49
      Urząd rządzi, urząd radzi, urząd nigdy Cię nie zdradzi.............
      Słodkie laurki UG wystawiacie.......
      • corner111 Re: Klasa integracyjna 15.10.10, 10:04
        Zapomniałeś dodać; Urząd musi przestrzegać prawa, - bo wtedy twój komentarz na nic by się zdał!
        • nii-dea Grupa integracyjna w przedszkolu 15.10.10, 15:20
          Kilka lat temu w przedszkolu samorządowym nr 1 w Łomiankach był chłopiec z zespołem Downa - jeszcze za panowania poprzedniej Pani Dyrektor.
          W SP nr 1 w Ł. nie widziałam nigdy dzieci niepełnosprawnych, nawet nie wiem czy jest odpowiednio przystosowana, wszędzie schody i schody... Słyszałam tylko o szkole bądź klasie integracyjnej na Żoliborzu, ale nie wiem dokładnie gdzie... Pewnie w UG wiedzą.
          • toyara Re: Grupa integracyjna w przedszkolu 15.10.10, 17:06
            Szkoła z klasami integracyjnymi jest na ul.Fontany. Dziecko musi mieć orzeczenie z zaleceniem umieszczenia go w takiej klasie. W przeciwnym razie podlega normalnym procedurom rekrutacyjnym dla dzieci zdrowych (średnia 4-4.5, min. bardzo dobre zachowanie, rozmowa kwalifikacyjna).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka