Dodaj do ulubionych

Skąd przybywa T. Dąbrowski ?

04.11.10, 15:02
Po otrzymaniu ulotki TŁ dopytywałem się o dokonania zawodowe niezależnego kandydata Tomasza Dąbrowskiego. Co to za tajemnicza "jedna z firm" ? Na forum nie było odpowiedzi i nawet dobrze poinformowany Robert milczał. Czyżby chodziło o tę firmę opisaną w Niedzieli ?
niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php?doc=nd200802&nr=39
Obserwuj wątek
    • brycezion Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 15:27
      Tak. I do tego otrzymała w tym roku prestiżową nagrodę Syzyfa Roku.
      Jednym z laureatów w kategorii polityka był Buzek.
    • roberto19633 Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 15:31
      O takich sprawach jak dokonania zawodowe będziesz mógł spytać p.Dąbrowskiego
      podczas mittingu przedwyborczego osobiście. Natomiast Jego wykształcenie jest o jedną długość wyższe od dwójki pozostałych kandydatów. Jest predysponowany do zarządzania nie bicia piany i nakręcania makaronu na uszy.
      • kmsanczia Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 15:43
        I co, zrezygnuje z tak świetnej pracy?
        • esscort Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 15:43
          w imię interesu.... społecznego ;)
          • roberto19633 Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 15:48
            esscort napisał:

> w imię interesu.... społecznego ;)
            w IMIĘ interesu społecznego to Pszczoła z Niegrzybowską powinien odkleić się od stołka.
            • kmsanczia Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 15:50
              roberto19633 napisał:
              > w IMIĘ interesu społecznego
              > powinien odkleić się od stołka.

Jak i cała rada miejska. I nad tym popracujmy. ;)

• brycezion Re: Esscort + KM 04.11.10, 16:09
                Wątpicie, że nie ma innych dobrych kandydatów, a gdy się pojawia człowiek z jakimś doświadczeniem menadżerskim, to kpicie, że pewnie " w imię interesu...społecznego". że "zrezygnuje z tak świetnej pracy?".
                To co proponujecie ? Żadnych wyborów, a na ewent. konkurentów tylko jakieś miernoty ?
                A dla Bara-kudy3 opisanie firmy w Niedzieli jest dyskredytujące Dąbrowskiego.
                • otwarty-live Re: Esscort + KM 04.11.10, 16:29

Należy zwrócić uwagę, że opis firmy w "Niedzieli" niczego nie mowi o tym kandydacie!
                  bo nie jemu jest poświęcony, tylko uroczystości w firmie sprzed dwoch lat.
                  Opis mówi, że jest jednym z dyrektorów - to już wiadomo od niego samego. Opisu
                  osiągnięć firmy nie zawiera. Nie zawiera opisu osiągnięć dyrektora. Nie mówi niczego
                  o jego doświadczeniu menedżerskim. Nie podaje jakichkolwiek danych, na podstawie
                  których można by oceniać zasadność jego kandydatury na burmistrza Łomianek. Opis
                  sam przez się nie jest dyskredytujący, jest kompletnie bez znaczenia w kontekście wyborów.
                  • brycezion Re: Otwarty-live 04.11.10, 16:39
                    Dla Ciebie "zasadność" kandydatury na burmistrza Łomianek byłaby wtedy, gdyby kandydowała Gronkieicz-Walc.
                    Najpierw doszukiwano się LPR, a teraz Niedziela kłuje w oczy.
                    • roberto19633 Re: Otwarty-live 04.11.10, 16:44
                      brycezion napisał:

> Dla Ciebie "zasadność" kandydatury na burmistrza Łomianek byłaby wtedy, gdyby k
                      > andydowała Gronkieicz-Walc.
                      > Najpierw doszukiwano się LPR, a teraz Niedziela kłuje w oczy.

Proponuje informacje o kandydacie umieścić w G.W.- wtedy będą wiarygodne .
                      • kmsanczia Re: Otwarty-live 04.11.10, 16:50
                        roberto19633 napisał:
                        > Proponuje informacje o kandydacie umieścić w G.W.- wtedy będą wiarygod
                        > ne .

Bez przesady, wystarczy GŁ. ;)
                        Chociaż po obejrzeniu ostatniego Kuby jestem fanką Michnika. :P

A tak poważnie to w sumie NIC nie wiemy o kandydacie Dąbrowskim. Tzn o jego faktycznych predyspozycjach. Nie ma strony internetowej a TŁ nie jest dla mnie żadnym miarodajnym medium.
                    • otwarty-live Re: Otwarty-live 04.11.10, 16:53
                      Brycezion. Twój wniosek jest bezpodstawny i nie wiadomo skąd wzięty. Jest ponadto tendencyjny. Na tej podstawie, iż ktoś wziął udział w firmowej mszy św. w przeddzień
                      Bożego Narodzenia, nie da się nic powiedzieć o nim ani jako o kandydacie na burmistrza,
                      ani o jego zaletach i predyspozycjach na to stanowisko. Byłoby tak samo, jeżeliby artykuł
                      takiej treści wydrukowany był w "Wyborczej". Po prostu, artykuł taki nie ma żadnych
                      walorów rekomendacyjnych.
                      • brycezion Re: Otwarty-live 04.11.10, 17:31
                        To w jakim celu Bary-kudy3 przywołał Niedzielę ???
                        • otwarty-live Re: Otwarty-live 04.11.10, 17:50
                          Proszę przeczytać jego post. Nie mogę za niego odpowiedzieć. Dla mnie wnioski są takie,
                          jak napisałem. To może szlachetne, że - jak wynika z artykułu - pracownicy firmy Jopek zgłębiają encykliki papieskie. Ale nie wynikają z nich kompetencje menedżerskie przydatne
                          do zarządzania gminą. Większe zaufanie miałbym w stosunku do kandydata posiadającego znajomość zagadnień bardziej praktycznych, administracyjnych, budowlanych, urzędniczych, budżetowych - nie teologicznych.
                        • brycezion Re: Otwarty-live 04.11.10, 17:51
                          A jeżeli poczytasz inne wpisy Bara-kudy3 o"pierdołach..., wodzie święconej..., Radiu Maryja..." które bardziej się kwalifikują do określenia "wymioty" niż Kiixa opinia o TŁ, to zrozumiesz po co Bara pisał o Niedzieli.
                          • otwarty-live Re: Otwarty-live 04.11.10, 17:55
                            Proszę nie podpowiadać mi, co mam rozumieć. Nie zajmuję się intencjami innych autorów, ani ich ocenami "Radia Maryja".
                          • brycezion Re: Otwarty-live +KM 04.11.10, 18:03
                            Nie wiemy tylko jednego : Czy Dąbrowski byłby lepszym burmistrzem od Pszczółkowskiego". I nie dowiemy się do czasu, kiedy byłby wybrany.

Resztę wiemy, wykształcenie, umiejętność zarządzania firmą, co musi się łączyć ze znajomością finansów, planowania i współżycia z ludźmi.
                            Na odbiór dyplomu Syzyfa Roku Jopek, który widać nie mógł być na gali, nie wysłałby postać drugoplanową w firmie.
                            • kmsanczia Re: Otwarty-live +KM 04.11.10, 18:31
                              brycezion napisał:
                              > umiejętność zarządzania firmą, co musi się łączyć
                              > ze znajomością finansów, planowania i współżycia z ludźmi.

Wcale tego nie wiemy.
                            • otwarty-live Re: Otwarty-live +KM 04.11.10, 19:11
                              Oczywiście, nowy kandydat może być znaczącą postacią w zakładzie. Nie odmawiam mu tego. Ale póki co - nic poza tym. To, iż udał się po odbiór nagrody dla firmy, której dyrektoruje, jest też oczywiste. Nagroda przypadła firmie za jakość produkcji ceramiki budowlanej. Ani rusz
                              nie wynikają z tego większe zalety kandydata jako kandydata na burmistrza Łomianek.
                              Byłby to ładny punkt w jego życiorysie, gdyby starał się o pracę w innej firmie o podobnym profilu. Ale Łomianki nie są taką firmą.
                • kmsanczia Re: Esscort + KM 04.11.10, 16:30
                  To już nie można nic powiedzieć, bo od razu wątpicie?
                  Inna sprawa, że ten akurat kandydat jest owiany największą tajemnicą, więc nic dziwnego że ludzie pytają.
                • dr_sztrosmajer1 Re: Esscort + KM 04.11.10, 18:39
                  Panie Kazimierzu...
              • roberto19633 Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 16:40
                kmsanczia napisała:

> roberto19633 napisał:
                > > w IMIĘ interesu społecznego
                > > powinien odkleić się od stołka.
                >
                > Jak i cała rada miejska. I nad tym popracujmy. ;)
                I za to Cię lubię. Mogę spróbować i żelazko naprawić.
                >
            • przyjaciel_siara Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 17:55
              roberto19633 napisał:
              w IMIĘ interesu społecznego to Pszczoła z Niegrzybowską powinien odkleić się od stołka.

Nie wiem, czy do ciebie, czy do innej niereformowalnej osoby tu na forum niegdyś zwracałem się z apelem, by do urzędującego burmistrza zwracać się per "pan burmistrz", a nie tykać, czy generować ksywki. Czy to naprawdę takie trudne? Mamy pana burmistrza i panią burmistrz.

Poprawne zdanie, mówiące o tym samym, o czym chcesz nam tu oznajmić powinno brzmieć: "W imię interesu społecznego należałoby w wyborach oddać głos na pana Dąbrowskiego. A w-ce z automatu osadzonym zostanie wtedy pan Grądzki".

Proponuję ci roberto byś miał więcej szacunku dla innych, a i zgorzknienie u ciebie minie.

Twój przyjaciel siara
      • dr_sztrosmajer1 Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 18:35
        roberto19633 napisał:

Natomiast Jego wykształceni
        > e jest o jedną długość wyższe od dwójki pozostałych kandydatów.
        O jedną długość czego? ;)
        • brycezion Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 18:44
          Kmsanchia - wiemy, a przynajmniej ci, którzy kierowali firmami. Inaczej nie byłby 13 lat dyrektorem, szczególnie w prywatnej firmie, gdzie ważny jest efekt, a nie "układ".
          • kmsanczia Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 19:12
            Miejmy nadzieję, że dyrekcja w tej firmie nie jest wybierana według klucza wyznaniowego. ;)

Z resztą, co tu dużo mówić, niech wygra lepszy.
            • brycezion Re: Otwarty-live 04.11.10, 19:35
              Tak rozumując Pszczółkowski powinien do tej pory być urzędnikiem.
              Dwa lata bycia radnym w opozycji nie dały Mu szans na jakieś osiągnięcia.
              • brycezion Re: Kmsanchia 04.11.10, 19:37
                To i Tobie religia przeszkadza ?
                • kmsanczia Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:07
                  W pracy? Powiedzmy, że nie usiłuję nieść światła mądrości wszędzie tam, gdzie firma spotyka się z klientami. ;) Nawet świadkowie Jehowy powstrzymują się od tego przy prowadzeniu biznesu.
                  • brycezion Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:20
                    Co z tego wynika ? Że źle prowadzi biznes ?
                    • kmsanczia Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:27
                      Nic z tego nie wynika. Ja się spieram czysto teoretycznie.
                      Tak po prawdzie większym wyznacznikiem jest to, czy facet potrafi naprawdę rządzić i nie pozwoli nikomu sobą manipulować. Ale o tym możemy się w tej kadencji nie przekonać, bo część ludzi pewnie odrzuci go ze względu na TŁ.
                      • brycezion Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:30
                        To skąd sie wzięli u Ciebie świadkowie Jehowy ?
                        • kmsanczia Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:34
                          Z ulicy. ;)
                          Podałam ich jako przykład nachalnej indoktrynacji. A jednak potrafią się od niej powstrzymać prowadząc interesy, czy zatrudniając pracowników.
                          To tak w nawiązaniu do linku z pierwszego postu.
                        • brycezion Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:35
                          A czy Dąbrowski nie będzie wybrany i z jakiego powodu, to już zupełnie inna sprawa.
                          Moim zdaniem ma trudną sytuację, zbyt późno Go zgłoszono.
                          • brycezion Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:46
                            "Nachalna indokrynacja"? Co Ty zaczynasz wypisywać.
                            A niech "niesie światło mądrości" w Łomiankach, jeśliby został burmistrzem.
                            • kmsanczia Re: Kmsanchia 04.11.10, 20:54
                              Sorry Bry, ale ja tylko odpowiadam na to, co ty wypisujesz.
                              Ale skończmy to.
                      • lomek2 Re: Kmsanchia 04.11.10, 23:24
                        Ja nie ze względu na TŁ, tylko na to jak się zaprezentował na łamach tego pisma. Zdecydowanie nie pasuje mi to do profesjonalisty. Po prostu żenua.
                        • brycezion Re:Lomek2 04.11.10, 23:33
                          Myślisz, że przetrwał w firmie 13 lat na układzie?
                          Prowadziłem z powodzeniem prywatną firmę 18 lat i facet, jak się nie nadawał, wylatywał po 3 miesiącach.
                          • brycezion Re:Lomek2 04.11.10, 23:36
                            A ja chodziłem do kościoła i zatrudniałem ateistów.
                          • lomek2 Re:Lomek2 05.11.10, 02:34
                            Nie myślę, wiem. Nie wiem, czy w tym przypadku i ogólnie mi to wisi. Polemizuję z Twoim przekonaniem o tym, że inne firmy działają tak jak kiedyś Twoja.
                • bara-kudy3 Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 20:44
                  Informacja z Niedzieli to jedynie miejsce w Internecie, gdzie można coś znaleźć o kandydacie T. Dąbrowskim. Ponieważ kandydat mgliście zeznawał, gdzie pracuję wrzuciłem w wyszukiwarkę kilka słów kluczowych (nazwisko, słowo „ceramika” itp.) i wyszedł tylko jeden trafny link. Przepraszam. Trzeba było tę tajną informację po prostu podać do publicznej wiadomości, a nie posługiwać się półsłówkami. Czy wrzucenie linka z Niedzieli pozwalającego ustalić miejsce pracy P. Dąbrowskiego obraża uczucia religijne ?
                  Wiara jest sprawą osobistą , dopóki nie wkracza w sferę publiczną. Gmina i jej agendy są pracodawcą dla setek osób, gmina prowadzi szkoły i przedszkola, wpływa na wychowanie młodzieży, dysponuje publicznymi pieniędzmi wszystkich podatników bez względu na wyznanie. Osobiście preferuję kandydatów na stanowisko Burmistrza o umiarkowanych poglądach. Wolno mi, czy już i to jest zakazane ?
                  • esscort Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 20:47
                    bara-kudy3 napisał:

> Informacja z Niedzieli to jedynie miejsce w Internecie, gdzie można coś znaleź
                    > ć o kandydacie T. Dąbrowskim.

jesteś pewny?
                    • kmsanczia Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 20:56
                      A gdzie jeszcze?
                      • esscort Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 21:01
                        a, n. tu
                        biurose.sejm.gov.pl/teksty_pdf_00/kis-36.pdf
                    • bara-kudy3 Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 20:58
                      Tak mi wyszło. Są oczywiście T. Dąbrowscy, ale trudno ich zidentyfikować jako dyrektorów pewnej firmy zajmującej sie ceramiką i oddalonej od Łomianek o 55 km. Sam sprawdź.
                    • brycezion Re: Bara-kudy3 04.11.10, 20:59
                      Pamiętamy Twoje posty z epitetami :"...pierdoły...", "...Radia Maryja...", "...święcona woda..." .
                      Trudno je nazwać umiarkowanymi.
                      • bara-kudy3 Re: Bara-kudy3 04.11.10, 21:11
                        Wywiad w TŁ był właśnie taki, jak to opisałem. Wata słowna. Każdemu myślącemu wyborcy polecam ponowną lekturę przed oddaniem głosu.
                    • papaduluba Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 21:10
                      brycezion napisał:
                      > Co z tego wynika ? Że źle prowadzi biznes ?

Brycek bądź poważny, odpuść emocje i na spokojnie ocen rynek cegły i dachówki.
                      Jest w Łomiankach kilka firm dobrze prosperujących handlujących materiałami budowlanymi.
                      Prowadza je chłopaki po zawodówkach i ogólniakach. Jakby mieli czas, chęci,trochę luźnej kasy, trochę wizji i przygotowania, to któryś z nich mógłby opisać swoje efekty finansowe i dostać jakiegoś Wiktora albo inna statuetkę z dyplomem. Jeszcze dwa lata temu cegła zdrożała 100% a i tak deweloperka stała po nią w kolejkach. Ale to se ne wrati panie brecyzjon. Kryzys powoli i tam dotarł i jak się nadarza sposobność trzeba szukać innych rozwiązań najlepiej jakby były też nieźle opłacane i blisko domu.
                      • cormer111 Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 21:35
                        www.niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php?doc=ed200028&nr=17
                        to też dobry przykład laikatu kościoła.
                        Co jedynie wskazuje, iż dana osoba może być gorliwym katolikiem, a to wolno każdemu. W dawnej Polsce, by się zabezpieczyć przed nadmierną władzą króla, spisywano pacta conventa. Myślę że pan Dąbrowski zapewne jest got ów podpisać na wołowej skórze owe pacta, że zagwarantuje rozdział gminy od Kościoła.
                        Trzeba pamiętać, że poza wiarą, to kościół jest scentralizowaną hierarchia z 2000 letnim doświadczeniem. Niektóry boją się partii które są efemerydami, gdyby popatrzeć na czas trwania i potęgę zarówno finansową jak organizacyjną.
                        A nad tym wisi pytanie dlaczego? Dlaczego świetny szef firmy, porzuca swego ukochanego właściciela i pewnie znaczącą gażę? Dlaczego, ach dlaczego? Po latach miłowania Bielan, zapał miłością do Łomianek. Dlaczego to wszystko jest takie nie spójne.
                        Oczywiście dla autora białych ksiąg i osoby nieomylnie lansującej kolejnego przewspaniałego kandydata na burmistrza takie coś to pryszcz. On i tak w kilka miesięcy po wybraniu skrytykuje każdego kandydata.
                        • kmsanczia Re: zanikm zapłonie stos, wyjaśniam... 04.11.10, 21:41
                          Cholera zazdroszczę wam odwagi (i anonimowości). ;)
                        • brycezion Re: Cormer111 04.11.10, 22:16
                          Pewnie, że skrytykuję każdego kandydata, jeśli nie będzie dotrzymywał obietnic wyborczych, bądź popełniał fatalne błędy.
                      • brycezion Re: Papaduluba 04.11.10, 22:09
                        1."Co z tego wynika" było odpowiedzią Km, gdy wyciągnęła nagle bez sensu świadków Jehowy.
                        2. "Emocje"? Skąd ten pomysł. Akurat te wybory mnie nie stresują. Nie jestem w żadnym komitecie, ani nie chodzę na zebrania. Piszę w internecie jak inni.
                        3. Rynku materiałów budowlanych nie analizuję i nie wyciągam z tego żadnych pochopnych wniosków. Tobie też to radzę.
                        4. Lekceważyć V Kongres Gospodarki Polskiej też nie powinnaś, skoro laureatem był też Buzek.
                        Chłopaki po zawodówce tam by się nie znaleźli bez względu na ilość kasy.
                        5. Reprezentując poziom do którego usiłujesz Go sprowadzić, Dąbrowski nie byłby uczestnikiem konferencji w Sejmie poświęconej Rodzinie.
                        6. Z jakiego powodu decyduje sie startować w wyborach, to Jego prywatna sprawa. Ani moja ani Twoja.

Na pytanie czy byłby lepszym burmistrzem od obecnego - nie wiemy, ani Ty, ani ja.
                        Od czego i od kogo zależy sukces w rządzeniu gminą -było już wałkowane na forum.
                        • j.urek Re: Papaduluba 04.11.10, 22:21
                          brycezion napisał: >
                          > 5. Reprezentując poziom do którego usiłujesz Go sprowadzić, Dąbrowski nie byłby
                          > uczestnikiem konferencji w Sejmie poświęconej Rodzinie. ane na forum

Człowieku, przecież to była konferencja dla samorządowców, a on był jako rydzykowy radny Bielan i przewodniczący Komisji ds. Rodziny Rady Dzielnicy
                          • brycezion Re: j.urek 04.11.10, 22:33
                            Dziekuję za post, już nie muszę odpowiadać Otwarty-live o doswiadczeniu samorządowym Dąbrowskiego.
                            A światopogląd kandydata mnie nie interesuje. Na przynależność partyjną mam taki sam pogląd jak Obama, który po klęsce Demokratów w wyborach do Izby Reprezentantów powiedział (cyt. za GW) : "Żadna partia nie ma recepty na mądrość..."
                            • otwarty-live Re: j.urek 04.11.10, 22:52
                              brycezion napisał:
                              > Dziekuję za post, już nie muszę odpowiadać Otwarty-live o doswiadczeniu samorzą
                              > dowym Dąbrowskiego.

Odnosiłem się cały czas do artykułu w Niedzieli, który nic nie mówi o tym doświadczeniu.
                              Do tego momentu widziałeś tylko i wyłącznie kierownicze stanowisko Dąbrowskiego
                              w fabryce ceramiki budowlanej, jako kryterium trafnej kandydatury. Jeżeli ono było Ci znane, dlaczego nie powiedziałeś o nim wcześniej?
                              Należy zauważyć, że doświadczenie to nie daje Dąbrowskiemu żadnej przewagi nad obecnym burmistrzem.
                              Nie można uważać, że światopogląd kandydata mnie nie interesuje ani że jest prywatną sprawą kandydata dlaczego kandyduje. Mieszkańcy mogą interesować się i tym i tym.
                        • kaczusio Re: Papaduluba 05.11.10, 20:20
                          Bezpartyjny brycezion pisze: "Z jakiego powodu decyduje się startować w wyborach, to Jego prywatna sprawa. Ani moja ani Twoja." Otóż szlachetny trybun od ksiąg wody i szamba, się myli. Motywy startu na burmistrza to sprawa najbardziej istotna dla każdego wyborcy. To kwintesencja sprawy. Brak w tym zakresie powoduje rożne spekulacje. Począwszy od nawracania na katolicyzm o grzybka, przez Świadków Jehowy, do chęci ustawienia się na tym stołku, a nawet iż to jest ucieczka do przodu z firmy którą doprowadził na kraj bankructwa. Przy czym ja tak oceniam domniemania zawarte w postach, a przynajmniej mam takie skojarzenia.
                • lomek2 Re: Kmsanchia 04.11.10, 23:31
                  Mnie przeszkadza, jeśli ktoś na krucyfiksie chce wjechać na stanowisko. A jeśli pisze co pisze z przekonania, to jeszcze gorzej. Istnieje ryzyko, że jedną z kluczowych inwestycji takiego burmistrza byłby przyurzędowa kaplica i forsowanie pomysłu nazwanie ronda imieniem JP II. Mam straszne uczulenie na wypowiedzi ocierające się o dewocję.
              • otwarty-live Re: Otwarty-live 04.11.10, 21:45
                brycezion napisał:
                > Tak rozumując Pszczółkowski powinien do tej pory być urzędnikiem.

Do Bryceziona. Nie rozumiemy się chyba. Na podstawie artykułu w konfesyjnym piśmie,
                w którym jeden raz zostało wymienione nazwisko dyrektora pewnej firmy, a wymienione zostało gdyż wraz z innymi pracownikami wziął on udział w firmowym nabożeństwie bożonarodzeniowym - nie można z braku podstaw - ani pozytywnie, ani negatywnie wnioskować o odpowiedniości tego dyrektora do stanowiska burmistrza Łomianek.
                Inaczej mówiąc, ten artykuł w żadnej mierze nie charakteryzuje go pod tym względem.
                Na podstawie tego artykułu można tylko powiedzieć, że dyrektor jest pobożnym człowiekiem,
                a to nie wnosi niczego nowego do już znanej nam jego charakterystyki, którą sam przedstawił.
                Powtarzam - to nie jest właściwa i znacząca informacja, w świetle której dałoby się go ocenić jako kandydata i przyszłego burmistrza. Byłaby właściwa, gdyby pragnął zostać ministrantem.

Natomiast, w wyborczym kontekście, informacja, że ktoś działał jako radny opozycji - jest znacząca, bo mówi o jakimś zaangażowaniu w sprawy miasta. A poprzednia nie mówi. I o to chodzi.
                • neptun666 do bryceziona 04.11.10, 22:01
                  brycezion,to po wygranych wyborach przez P. Dąbrowskiego sesje rady miejskiej będą się zaczynać od pacierza? czy różańca?
                  Śmieszny jesteś w tych swoich wywodach na temat P. Dąbrowskiego, zadam jeszcze raz pytanie
                  które już kiedyś Ci zadałem, obiecali Ci pisanie białej księgi? czy zostaniesz prezesem Spółki bo chyba to jest Twoje marzenie?
              • ktosika_1 Re: Otwarty-live 04.11.10, 22:35
                brycezion chyba pszczola nie daje Ci juz kasy? za śmieszne opracowania... Panie Andrzeju powiem tak... opciach z pana strony, jest pan żałosny, mściwy i pazerny na kase !!! Kasa , kasa , nie kazdy płaci za milczenie choć składał pan takie obietnice ze bede cicho jak coś mi dacie ... , ale nie kazdy jest tak głupi jak ....współczuje i żal mi pana.
                • papirus22 Re: Otwarty-live 04.11.10, 22:43
                  Nie rozumiem tej agresji, tych pomyj. Brycezion nie bierze udziału w kampani ale pomimo tego jest ciągle atakowany. Czy naprawdę nie można jakoś tak mniej agresywnie, napiszcie coś z z ironią ale nie ta ostro i chamsko. Wpisy na forum nie są anonimowe a Brycezion nie jest osobą publiczną.
                • brycezion Re: Ktosika_1 04.11.10, 22:55
                  Kasa, kasa... - następny Neptun666, tyle, że kulturalny, nie cham.
                  Dziękuję za współczucie, choć jest zbędne.
                  Chyba, że współczujesz mi, że do tej pory nie podłączono mi kanalizacji. To przyjmuję.

• brycezion Re: Otwarty-live 04.11.10, 23:06
                    A gdzie ja piszę, że Dąbrowski ma przewagę.
                    Wręcz przeciwnie. Pszczółkowski ma przewagę całego aparatu partyjno-administracyjnego i działa w Łomiankach już 6 lat.
                    Dąbrowskiego znają tylko ludzie, którzy Go namówili do kandydowania.
                    • otwarty-live Re: Otwarty-live 04.11.10, 23:13
                      brycezion napisał:
                      > A gdzie ja piszę, że Dąbrowski ma przewagę.

Nigdzie. To była moja obserwacja.
                      • brycezion Re: Otwarty-live 04.11.10, 23:19
                        Mylna.
                        • brycezion Re: Papirus22 04.11.10, 23:27
                          Wpisy na forum SĄ anonimowe, a moja osoba - nie. Ale to mi w niczym nie przeszkadza.
                          Nie lubię jednak partyjniactwa i wyciągania jako kontrargumentu, że ktoś jest religijny.
                        • otwarty-live Re: Otwarty-live 06.11.10, 09:24
                          brycezion napisał: > Mylna.

Jak to mylna, skoro dwa posty wcześniej sam ją potwierdziłeś ?

Pszczółkowski ma przewagę całego aparatu partyjno-administracyjnego i działa w Łomiankach już 6 lat. Dąbrowskiego znają tylko ludzie, którzy Go namówili do kandydowania.
                  • amigo465 Re: Ktosika_1 05.11.10, 08:35
                    Ależ ktoś kocha sterowanie z tylnego siedzenia i przy kolejnym burmistrzu mu to nie wychodzi. Będąc od lat w tle, jego wiedza uległa dezaktualizacji, a rości sobie przywilej wszechwiedzącego recenzenta. Ilu jeszcze burmistrzów namaścić można i na ile kadencji, zachowując przy tym czystość dziewicy? Naiwność, oderwanie od reali, pyszałkowatość czy coś innego? Ile lat można sprzedawać kit że Łomianki to pępek świata, a nie jedna z gmin Polski, cierpiąca na szereg postsocjalistycznych patologii. I że przyjdzie kolejny burmistrz i zrobi cud?
                    Cudów nie ma, a jeżeli ktoś faktycznie walczy o jakiś cel to zakasuje rękawy i po wyborach siada do pracy razem z promowanym Burmistrzem. Jeżeli tak nie robi, a jedynie destruktywnie krytykuje, to czyni najzwyklejszą manipulację. A my takich nie chcemy!
                    • brycezion Re: Amigo465 05.11.10, 10:15
                      Jest program, strategia, znane są priorytety od 12 lat.
                      Współpraca nie polega na bałwochwalczym klaskaniu, a na konkretnych działaniach.
                      Na brak mojej współpracy do połowy 2008 burmistrz Pszczółkowski nie mógł narzekać. Potem, z winy "otoczenia" współpraca ta się urwała.
                      Jeśli widziałem jednak jakieś błędy czy zagrożenia - pisałem w internecie. Nie moja sprawa czy się z moich rad korzysta. Nie obrażam się za to, nie ja ponoszę konsekwencje.
                      I nadal będę służył swoją wiedzą i doświadczeniem dla dobra Łomianek każdemu, kto o to poprosi.
          • lomek2 Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 04.11.10, 23:21
            Bez układu nawet w prywatnej firmie nie zasiądziesz :)
            • corner111 Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 05.11.10, 10:11
              Skąd przybywa T. Dąbrowski ? Ja bym powiedział, że z zakrystii, ale pewności nie mam.
              • kaczusio Re: Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 05.11.10, 20:22
                Bezpartyjny brycezion pisze: "Brycezion 04.11.10, 22:09 ... Z jakiego powodu decyduje się startować w wyborach, to Jego prywatna sprawa. Ani moja ani Twoja." Otóż szlachetny trybun od ksiąg wody i szamba, się myli. Motywy startu na burmistrza to sprawa najbardziej istotna dla każdego wyborcy. To kwintesencja sprawy. Brak informacji w tym zakresie powoduje rożne spekulacje. Począwszy od nawracania na katolicyzm o grzybka, przez Świadków Jehowy, do chęci ustawienia się na tym stołku, a nawet iż to jest ucieczka do przodu z firmy którą doprowadził na kraj bankructwa. Przy czym ja tak oceniam domniemania zawarte w postach, a przynajmniej mam takie skojarzenia.
                • brycezion Re: Skąd przybywa Kaczusio ? 05.11.10, 21:08
                  Kaczusio, ptaku wędrowny. Jak to jest z Twoją rewelacją "....Chcą krwi, a ponoć nastąpiła po raz trzeci dymisja prezesa spółki wod-kan...." (wątek "Jak ukryc długi miasta"23/10 19.44)
                  • kaczusio Skąd przybywa T. Dąbrowski ? 06.11.10, 09:17
                    Odpowiadam, ja doliczyłem się już 3 prezesów spółki, którzy odeszli. Myślałem, że umiesz liczyć do trzech i jesteś w stanie zapamiętać kolejnych prezesów na przestrzeni krótkiej historii spółki wod-kan! Rzekomo się tym interesujesz!
                    Ale w tym temacie nie o to chodzi! Więc nie zamulaj wątku!
                    Wracając do meritum sprawy , przypominam to co napisałem!
                    <Bezpartyjny brycezion pisze: "Brycezion 04.11.10, 22:09 ... Z jakiego powodu decyduje się startować w wyborach, to Jego prywatna sprawa. Ani moja ani Twoja> chodzi oczywiście o kandydata Dąbrowskiego <." Otóż szlachetny trybun od ksiąg wody i szamba, się myli. Motywy startu na burmistrza to sprawa najbardziej istotna dla każdego wyborcy. To kwintesencja sprawy. Brak informacji w tym zakresie powoduje rożne spekulacje. Począwszy od nawracania na katolicyzm o grzybka, przez Świadków Jehowy, do chęci ustawienia się na tym stołku, a nawet iż to jest ucieczka do przodu z firmy którą doprowadził na kraj bankructwa. Przy czym ja tak oceniam domniemania zawarte w postach, a przynajmniej mam takie skojarzenia.>

Rzekomo nie uczestniczysz, a faktycznie jednoznacznie bierzesz stronę, a w dodatku jak zwykle pośród półprawd, zamieszczasz dziecinne stwierdzenia.
                    • kaczusio Gdzież wirygodniość? 06.11.10, 17:39
                      www.twojelomianki.pl/images/PDF/TwojeLomianki_nr.12.pdf gdzie kandydat napisał<mieszkam w Łomiankach od urodzenia> co oznacza w naszej polskiej mowie że mieszka tu przez cały czas, A tymczasem okazuje się że nie! Ze mieszkał na tyle długu na Bielanach by tam mógł zostać poznany i wybrany na radnego. Oznacza również moim zdaniem iż na tyle czul się zintegrowany ze społecznością Bielan, by moc być przedstawicielem tamtej społeczności. To nie krotki epizod, to długi okres pozwalający się na integrację. To nie chwila gdy buduje się dom, to znacznie dłuższy szmat życia! Mam prawo domagać się by kandydat wyjaśnił wszystkie niejasności. Bo po co nam importowany burmistrz, z niejasnymi powiązaniami. Nie mniej ważne są motywy startu na burmistrza, to też są sprawy bardzo istotna dla każdego wyborcy. Te dwie sprawy to kwintesencja problemu wyboru kogokolwiek na burmistrza i jako taka wymaga wyjaśnień. I jeszcze jedno dlaczego porzuca piękne stanowisko w znanej firmie, jakie są tego przyczyny i jakie motywy? Brak odpowiedzi może rodzić domniemania, rożne , przeróżne.
                      • brycezion Re: Kaczusio 06.11.10, 19:43
                        Kaczusio, nauczycielu arytmetyki! Jeśli się pisze: "...Chcą krwi, a PONOĆ nastąpiła po raz trzeci dymisja prezesa spółki wod-kan..." to oznacza, że dotyczy ta info BIEŻĄCYCH wydarzeń. Stąd było moje pytanie, czy odwołano prezesa Lewickiego, bo różne dziwne rzeczy zdarzają się w Łomiankach.
                        Trzeba było od razu wyjaśnić, że niewłaściwie sformułowałeś swą myśl, a nie wypisywać teraz epistoły.
                        Choć nawiasem mówiąc ten akapit o prezesach w Twoim poście o długach miasta był bez sensu.

Nie musisz mi już odpowiadać, uspokoiłem się, że prezesowi Lewickiemu nic nie grozi.
                        • brycezion Re: Otwarty-live 06.11.10, 20:19
                          Nasza wymiana myśli miałe przebieg :
                          O-l:"...doświadczenie to nie daje Dąbrowskiemu żadnej przewagi..."
                          Bry: "A gdzie ja piszę, że Dąbrowski ma przewagę. Wręcz przeciwnie...itd... ?"
                          O-l:"Nigdzie. To była moja obserwacja."
                          Bry: "Mylna"

Więc o co Ci chodzi w ostatnim poście z godz.9.24 ?
                          • amigo465 wiarygodność - ależ niewiarygodna 07.11.10, 20:13
                            Fajnie jeden pisze o tym, ów o innym. A tymczasem kwestia wiarygodności Pana Dąbrowskiego leży do góry nogami. Afera z Syzyfem zorganizowana przez Twoje Łomianki pogrąża tego kandydata ostatecznie! Można nie odpowiadać już na drobniejsze pytania jak to było z tymi Bielanami i czy nas podobnie potraktuje jak mieszkańców bielan. Odpowiedz jest jedna, potraktuje nas jak traktuje nagrodę Syzyfa!
                            • roberto19633 Re: wiarygodność - ależ niewiarygodna 07.11.10, 20:29
                              Amigo proszę nie pij wieczorami do lustra. Wiele razy zwracałem Ci uwagę byś te rodem z ZMS hasła My, Wy lub pomożecie?-POMOŻEMY.- zostawił w kibelku.Wypowiadaj się tylko w swoim imieniu, gdyż my nie będziemy cię czytały->>>>>>to mówiły moje oczy.<<<<<<<
                              • 2010somsiad pycha i arogancja kandydata Dąbrowskiegio 08.11.10, 21:15
                                Słyszałem o ZMS. Tylko z e w poście był komentarz dotyczący zadanych kandydatowi dąbrowskiemu pytań. Próbujesz sprawę rozmydlić, pisząc o czymś innym. Pytania jednak zadania są dość istotne i czekam na odpowiedź. Czyżby odpowiedz amigo w imieniu kandydata Dąbrowskiego była jedyna słuszna,choć z przerażeniem ją cytuje < Odpowiedz jest jedna, potraktuje nas jak traktuje nagrodę Syzyfa!>
                                Ileż w tym pychy i arogancji!
                                • roberto19633 Re: pycha i arogancja kandydata Dąbrowskiegio 08.11.10, 21:29
                                  2010somsiad napisała:

> Słyszałem o ZMS. Tylko z e w poście był komentarz dotyczący zadanych kandydatow
                                  > i dąbrowskiemu pytań. Próbujesz sprawę rozmydlić, pisząc o czymś innym. Pytania
                                  > jednak zadania są dość istotne i czekam na odpowiedź. Czyżby odpowiedz amigo
                                  > w imieniu kandydata Dąbrowskiego była jedyna słuszna,choć z przerażeniem ją cyt
                                  > uje < Odpowiedz jest jedna, potraktuje nas jak traktuje nagrodę Syzyfa!>
                                  > ;
                                  > Ileż w tym pychy i arogancji!
                                  Klauzula niemej zgody, nie przesadzaj. Niech , amigo wypowiada się swym imieniu.
                                  Daj spokój Dąbrowskiemu, to naprawdę spokojny i wartościowy człowiek , spytaj się osobiście, pewnie będziesz miał okazję w przeciągu 12 dni do wyborów.
                                  W czym upatrujesz pychę i arogancję ,chyba w tym co pisze amigo vel corner- jemu za to płacą, a ludzie , tłuką się na forum w czynie społecznym.
                                  • corner111 Re: pycha i arogancja kandydata Dąbrowskiegio 09.11.10, 08:38
                                    Ano arogancja i pucha przejawia się miedzy innymi w tym że takie artykuły powstają. Kiepski to kandydat który dopuszcza by redaktorzy TŁ pisali w jego imieniu artykuły, a on nawet tego nie szczytuje i nie autoryzuje. Bo nie dopuszczam myśli że on sam wypuścił takiego gniota propagandowego jak artykuł w 13 TŁ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka