Dodaj do ulubionych

Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim

04.11.10, 22:35
Czy jest planowane jakieś spotkanie mieszkańców z panem Dąbrowskim?
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 22:39
      Oczywiście, ale na razie icds nie dał sali, dom kultury nie dał sali.

Jak tylko uda się załatwić cokolwiek w Łomiankach dam znać:)
      • przyjaciel_siara Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 22:45
        papirus22 napisał:

Oczywiście, ale na razie icds nie dał sali, dom kultury nie dał sali.
        Jak tylko uda się załatwić cokolwiek w Łomiankach dam znać:)

Ale piszesz chyba o debacie. Ja pytam o takie spotkanie, wiesz, z mieszkańcami, żeby można było zapytać go o to, czy owo. Może w jakiejś szkole?
        • papirus22 Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 22:51
          Nie o debacie. W Łomiankach ci którzy mają inne zdanie od burmistrza nie mają dostępu do instytucji publicznych, to jakiś nowy standard w PO? To jak z tym Sołtysem jesteś czy nie?

Jak otrzymam jakies informacje to dam znać. Nie jestem w komitecie więc nie wszystko od razu wiem. Myślę, że jak będzie spotkanie to pewnie będzie można zapytać o to i owo:)
          • przyjaciel_siara Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:27
            papirus22 napisał:

Nie o debacie. W Łomiankach ci którzy mają inne zdanie od burmistrza nie mają dostępu do instytucji publicznych, to jakiś nowy standard w PO? To jak z tym Sołtysem jesteś czy nie?

Przesadzasz z tym standardem. Nie zwalaj wszystkiego na PO. Naprawdę PO tak Ci zalazło za skórę? Debatę należałoby zorganizować na jakimś neutralnym gruncie... I po problemie. Mało miejsca w Łomiankach? Nie daj Boże wysiadłoby nagłośnienie w ICDS i znów poszłoby to na konto PO. Wiesz... Strzeżonego... No.

A co do mojej "funkcyjności". Dla Ciebie mogę być i burmistrzem :)) Czy to nie Ty przypadkiem kiedyś napisałeś o mnie "człowiek władzy"? Sołtys? Strzelaj dalej... :)

Jak otrzymam jakieś informacje to dam znać. Nie jestem w komitecie więc nie wszystko od razu wiem. Myślę, że jak będzie spotkanie to pewnie będzie można zapytać o to i owo:)

To się cieszę, bo zdjęcia czasem przekłamują. Są fatalne. Kto wam robi zdjęcia? Bondyra? Weź np. to zdjęcie rodzinne na kanapie z TŁ. Dlaczego nie jesteś w komitecie?
            • papirus22 Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:32
              Po co miałbym być w komitecie? Nie pisz o zdjęciach bo zrobimy konkurs gdzie w ulotce PO schował sie lider listy nr3?
              a. za wałem
              b. w trawie
              c. za koleżanką
              • przyjaciel_siara Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:42
                Aż zerknę...

No tu w sprawie tego kandydata muszę Ci przyznać rację :)

A co do komitetu. Dlaczego? Wniósłbyś do towarzystwa nieco świeżej krwi. Takie to towarzystwo dość kaprawe... Uchyl rąbka tajemnicy: nie zaproponowano Ci wejścia do komitetu, czy nie chciałeś?
                • esscort Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:46
                  przyjaciel_siara napisał: Uchyl rąbka tajemnicy: nie zaproponowano Ci wejścia do komitetu, czy nie chciałeś?

Wydaje mi się, że członkowie komitetu wyborczego nie mogą kandydować, a Papirus chyba kandyduje
                  • przyjaciel_siara Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:52
                    esscort napisał:

Wydaje mi się, że członkowie komitetu wyborczego nie mogą kandydować, a Papirus chyba kandyduje

No tak, znaczy nie chciał :)
                    • esscort Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:57
                      tego nie wiem
                  • papirus22 Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 05.11.10, 00:02
                    Człokowie komitetu jak najbardziej kandydują, nie ma to znaczenia. Naprawdę nie bardzo miałem kandydować, bo mam wiele innych zajęć, a taka działalność wymaga dużo czasu.

W końcu się zdecydowałem, ale tylko dlatego ze w komitecie jest wiele fajnych i mądrych ludzi, a nie powiem sam kandydat na burmistrza robi świetne wrażenie. Niekonfliktowy, spokojny, merytoryczny. Jakby z innego świata go tu zrzucili, zupełnie innego. Swoją drogą bardzo zależy mi aby weszli do rady mądrzy ludzie a w TŁ jest ich wielu. Te opluwania kandydata, gazety czy komitetu niczego nie dadzą, to się skończy i mam nadzieję że się zmieni w Łomiankach na lepsze, bo teraz nie jest za dobrze.
                    • przyjaciel_siara Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 05.11.10, 00:18
                      papirus22 napisał:

W końcu się zdecydowałem, ale tylko dlatego ze w komitecie jest wiele fajnych i mądrych ludzi, a nie powiem sam kandydat na burmistrza robi świetne wrażenie.

A kto jest w komitecie? Pytam, bo nie wiem, czy nigdzie o tym nie było, czy mi coś umknęło?

Swoją drogą bardzo zależy mi aby weszli do rady mądrzy ludzie a w TŁ jest ich wielu.

Kurcze, jak to zrobić, byś z jednej strony nie podpadł "swoim" a z drugiej strony bym mógł uzyskać od Ciebie listę np. 3 najmądrzejszych Twoim zdaniem kandydatów z TŁ. Może, żeby się nie zorientowali napisz jedynie ich inicjały ;)

Te opluwania kandydata, gazety czy komitetu niczego nie dadzą, to się skończy i mam nadzieję że się zmieni w Łomiankach na lepsze, bo teraz nie jest za dobrze.

Trochę jesteś stronniczy. Nie obserwuję, byś ze specjalnym zaangażowaniem protestował, gdy nagminnie opluwany jest burmistrz Pszczółkowski.
                      • papirus22 Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 05.11.10, 00:30
                        przyjaciel_siara napisał:
                        O to na początku spytaj Jolę, na pewno ci odpowie.

"Trochę jesteś stronniczy. Nie obserwuję, byś ze specjalnym zaangażowaniem protestował, gdy nagminnie opluwany jest burmistrz Pszczółkowski."

Wiesz Wiesław wiele osób w trakcie kadencji obrażał, wiele atakował nie tylko na sesajach, myślę że wołabyś o tym nie słyszeć. Ja np. się na niego nie gniewam za te "fucki" mi pokazywane na dwóch sesjach(to taki żart miał chyba być, więc tak to traktuję:),
                        ale inni po prostu znosili pewne rzeczy a teraz odreagowują. Czy jest opluwany? Pewnie tak i pewnie nie, ale taka rola burmistrza. Sokołowski zawsze po naprawdę ciężkim ostrzale podchodził i dziękował za dyskusję, Wiesław tak nie umie. Od burmistrza trzeba wymagać większych standardów.
    • brycezion Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 22:40
      Nie moja sprawa, ale gdyby miały przyjść jakieś neptuny - odradzałbym.
      • przyjaciel_siara Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 22:48
        brycezion napisał:

Nie moja sprawa, ale gdyby miały przyjść jakieś neptuny - odradzałbym.

Nie żartuj :)
        Neptun to naprawdę fajny gościu... Nie należy się go bać.
      • esscort Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 22:51
        a ja bym chyba nie odradzał. Kandydat Dąbrowski jest mało znany. Powinien odbywać jak najwięcej spotkań. A przyjdą na pewno mieszkańcy Łomianek - różni. Może niektórzy krytyczni czy wręcz tendencyjni, ale takie jest życie kandydata, że musi się z tym zmierzyć. Oczywiście można zrobić spotkanie, na które przyjdą sami zwolennicy, ale to bez sensu chyba. Raczej nie da się wygrać wyborów chowając sie przed wyborcami. Przynajmniej trudno to zrobić. A burmistrz tez musi stawać w różnych sytuacjach, więc przyda się taki sprawdzian. Generalnie to nie ma się czego bać.
      • lomek2 Re: Spotkanie mieszkańców z Panem Dąbrowskim 04.11.10, 23:33
        Rozmawiać trzeba umieć z każdym, w tym zapędzić przeciwnika w kozi róg.
        • brycezion Re: Przyjaciel_siara 04.11.10, 23:47
          Dlaczego miałbym się bać Neptuna666 ? Po prostu z chamami nie ma rozmowy.
          • przyjaciel_siara Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 00:00
            brycezion napisał:

Dlaczego miałbym się bać Neptuna666 ? Po prostu z chamami nie ma rozmowy.

A już myślałem, że ten wątek będzie najkulturalniejszym :(

Dlaczego piszesz, że Neptun to cham? Bo ma inne zdanie? Czy mam przywołać tu wypowiedzi z wybranych wątków naszego łomiankowskiego forum? Zalecam ostrożność, bo zaraz się okaże, że tu poza okazjonalnymi gośćmi tylko kmsanczia to nie cham...
            • papirus22 Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 00:05
              kmsanczia ostatnio kipi agresją, ale może jej przejdzie kiedyś, czasem kobiety mają słabsze dni:)
              • kmsanczia Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 00:17
                Cóż, ja przynajmniej mogę to zwalić na PMS. A ty na co? ;)
                • papirus22 Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 00:19
                  na ciebie:)
                  • kmsanczia Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 00:21
                    Uważaj, bo nienawiść co prawda negatywne, ale jednak uczucie. ;)
                    • zozozolka Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 23:46
                      PMS to coś czego mężczyźni nie rozumieli nigdy i nigdy nie zrozumieją
                      • kmsanczia Re: Przyjaciel_siara 05.11.10, 23:59
                        zozozolka napisała:
                        > PMS to coś czego mężczyźni nie rozumieli nigdy i nigdy nie zrozumieją

Zdarzają się tacy, którzy znoszą cierpliwie to zjawisko, niestety niektórym się udziela. ;)
                        • brycezion Re: Przyjaciel_siara 06.11.10, 00:27
                          Zacytuje Ci "inne zdanie" Neptun666 :"Brycezion jak zwykle swoje, my o zupie bry o dupie".(wątek "Spotkanie z burmistrzem i...znów kompromitacja"
                          4/11 19.13).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka