25.02.11, 20:37
Od nocy nie ma wody w części Łomianek.
O ile rozumiem awarię i potrzebę czasu, żeby powróciła woda do kranów o tyle nie rozumiem, dlaczego nie ma (nie widziałam) podstawionego samochodu z wodą...
Dobrze, że mam wodę w piwnicy, która przyszła gruntem ;)

Ale tak na serio, czy ktoś widział gdzie jest beczkowóz?
Obserwuj wątek
    • roberto19633 Re: Susza... 25.02.11, 20:46
      vivi22 napisała:

> Od nocy nie ma wody w części Łomianek.
      > O ile rozumiem awarię i potrzebę czasu, żeby powróciła woda do kranów o tyle ni
      > e rozumiem, dlaczego nie ma (nie widziałam) podstawionego samochodu z wodą...
      > Dobrze, że mam wodę w piwnicy, która przyszła gruntem ;)
      >
      > Ale tak na serio, czy ktoś widział gdzie jest beczkowóz?
      ..vivi nie obraź się , ale woda w beczkowozie poddaje się prawom fizyki i zamarza w temperaturze poniżej zera. Dlatego nigdzie podczas lodowatej zimy nie podstawia się beczkowozów. Musisz być cierpliwa i czekać na usunięcie awarii. Swoją drogą kto jest Prezesem ZWiK ?
      • wardecka78 Re: Susza... 25.02.11, 20:53
        swoja droga kto jest burmistrzem?!
        podobno znowu kogos wywalili...
        • roberto19633 Re: Susza... 25.02.11, 21:02
          wardecka78 napisała:

> swoja droga kto jest burmistrzem?!
          > podobno znowu kogos wywalili...
          >
          > Dziękuję wardecka ja akurat mam zajęcia i to nadmiar. Nie pcham się do urzędu jak Ty. Dlatego uważam za niestosowne byś w odpowiedzi na mój post wypisywała slogany typu do<< roboty darmozjady.>>

Swoją drogą nie jestem Prezesem ZWiK, tam powinnaś kierować swe szczytne hasła. Prezesem jest chyba ktoś z Łomiankowskiego koła P.O. ? Prawda , czy może się pomyliłem?
          >
          • wardecka78 Re: Susza... 25.02.11, 21:05
            Rob nie należę do po i nie mam zamiaru sie tam pchać
            jadnakże to burmistrz chyba moralnie czuwać nad mieszkancami - moralnie to nie składanie rąk w modlitwie
            pewnie niektorzy nie mają wody (np. starcy) co robi straż miejska w tym kierunku?
            straz miejska to chyba jurysdykcja naszego tomaszka...

• neptun666 Re: Susza... 25.02.11, 21:07
            roberto19633 napisał:

Swoją drogą nie jestem Prezesem ZWiK, tam powinnaś kierować swe szczy
            > tne hasła. Prezesem jest chyba ktoś z Łomiankowskiego koła P.O. ? Pr
            > awda , czy może się pomyliłem?

Oczywiście że się pomyliłeś,ostatnio często się mylisz.
            Pomyśl o tym,dlaczego?
            > >
          • drabbu Re: Susza... 25.02.11, 21:09
            roberto19633 napisał:>
            Prezesem jest chyba ktoś z Łomiankowskiego koła P.O. ? Prawda , czy może się pomyliłem?

Nieprawda. Pomyliłeś się.
          • dr_sztrosmajer1 Re: Susza... 28.02.11, 00:14
            roberto19633 napisał:

> Swoją drogą nie jestem Prezesem ZWiK, tam powinnaś kierować swe szczy
            > tne hasła. Prezesem jest chyba ktoś z Łomiankowskiego koła P.O. ? Pr
            > awda , czy może się pomyliłem?
            > >
            Bardzo się pomyliłeś roberto. Prezesem jest człowiek wybrany w uczciwym konkursie. Doświadczenie i kompetencje ma naprawdę imponujące. Jak to miło wylać wszystko na "te peło". Ale tutaj pudło. Facet totalnie z zewnątrz i bez powiązań politycznych. Naprawdę WP nie popełniał tylko morderstw, malwersacji i molestowania nieletnich. Robił też pożyteczne rzeczy. Uwierz, bo to oczywista oczywistość.
        • kmsanczia Re: Susza... 25.02.11, 21:04
          Swoją drogą uwielbiam nie mieć wodociągu. :P
          • wardecka78 Re: Susza... 25.02.11, 21:07
            ja mam i rure i hydrofor

w 80% korzystam z hydrofora - od wiosny to bedzie 100%
            mozna zerwac umowe ze zwikiem?
          • esscort Re: Susza... 25.02.11, 21:08
            właściwie to po co nam ta rura? :)
            • drabbu Re: Susza... 25.02.11, 21:10
              esscort napisał: > właściwie to po co nam ta rura?

Bardzo ładnie prezentuje się w programach wyborczych :)
            • kmsanczia Re: Susza... 25.02.11, 21:11
              esscort napisał:
              > właściwie to po co nam ta rura? :)

Żeby można było z czystym sumieniem asfalt położyć. :)
              • wardecka78 Re: Susza... 25.02.11, 21:15
                głupia walka polityczna -
                na tyle głupia ze nia rzygam i dlatego w ramach protestu przestaje z niej korzystac

precz z rurą
                precz z tomkiem
          • roberto19633 Re: Susza... 25.02.11, 21:15
            Mam nadzieję że Gmina ma jakieś centrum zarządzania kryzysowego.
            Chyba jestem jednym ze szczęściarzy którzy korzystają z dwóch ujęć .
            Swoją drogą ZWiK powinno brać się za robotę, a Prezes szybko wyskakiwać z domowych kapci, by pójść z pomocą tym płacącym na duże pensje odbiorcom wody . Cóż jeżeli awaria nie zostanie usunięta w przeciągu 24 h, powinien zapomnieć o premii.

Zaraz ,jak Pan Prezio ma na nazwisko, niech sobie przypomnę?
            • wardecka78 Re: Susza... 25.02.11, 21:16
              Roberto
              a od czego jest dabrowski?
              niech wstaje z kolan i wyjdzie z koscioła
              niech sie zajmie w koncu społecznoscia ktora oddala na niego głos - i nie mowie o tych z tzw "bliskiego otoczenia"
      • vivi22 Re: Susza... 25.02.11, 21:22
        Po pierwsze primo:
        wyobraź sobie roberto, że samochód z wodą już jest na łomiankach i sukcesywnie ludzie biorą wodę. Ha! Pomyliłeś się :)
        Po drugie primo: ludzie, opanujcie się i nie dyskutujcie w moim wątku nie na temat, dobrze?
        Z góry bardzo dziękuję.

A teraz każdy bierze wiaderko wody i przynosi do mieszkańców ulic Brukowa, Łąkowa, Warszawska od ronda, Buraków.
        Nie słyszę sprzeciwu...

• roberto19633 Re: Susza... 25.02.11, 21:26
          Jeżeli już to po primo, jest sekundo. A poza tym jest tak zimno że wino w kieliszkach zamarza.
          • vivi22 Re: Susza... 25.02.11, 21:48
            Ale ja napisałam: po drugie primo...
            A wina nie otwieraj. Przynieś ze sobą w butelce a otworzymy na miejscu :) A jak będziesz biegł z wiaderkiem z wodą to woda nie zdąży zamarznąć ;)
        • drabbu Re: Susza... 25.02.11, 21:31
          vivi22 napisała: > Po drugie primo: ludzie, opanujcie się i nie dyskutujcie w moim wątku nie na temat, dobrze?

Vivi, no to gdzie mamy się podziać? Czy zakładać nowy, osobny wątek, wątek do dyskusji nie na temat? Ale po co, skoro Twój już jest?
        • kmsanczia Re: Susza... 25.02.11, 21:57
          vivi22 napisała:
          > ludzie, opanujcie się i nie dyskutujcie w moim wątku nie na temat

więcej nie zamierzam
    • tgserwis Re: Susza... 25.02.11, 22:23
      Wszystkich spragnionych zapraszam do mnie z baniaczkami. Wody mam pod dostatkiem więc się podzielę. Bezpłatnie. I nie chodzi mi o wodę z piwnicy, ale o czyściutką i pyszną wodę z własnego ujęcia. Im więcej się jej weźmie, tym lepiej. Mniej zostanie w gruncie do zalewania piwnic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka