Dodaj do ulubionych

Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji.

23.06.11, 17:12
Ksiądz dziekan Kiliszek po dzisiejszej procesji dał upust swojej nienawiści do mieszkańców Łomianek, co miały oznaczać słowa " 1 lipca pod kapliczką odbędzie się zawierzenie Łomianek Matce Boskiej, pod patronatem burmistrza Łomianek Tomasza Dąbrowskiego, teraz zostanie obrzucony błotem aż się nogami nakryje" tak ja to zrozumiałem jeśli żle dosłyszałem to proszę mnie poprawić. Pytam co ma burmistrz Dąbrowski do kościoła, jest o ile sobie przypominam jest Burmistrzem Łomianek a nie księdzem w parafii?
Niech się wężmie do tego do czego został powołany, a nie bawi się w proroka.
Natomiast ksiądz dziekan o podziękowaniach dla służb zapomniał, przypomniał mu o tym stojący obok inny ksiądz.
Już przerabialiśmy to za Sokołowskiego, ludzie obudżcie się póki jeszcze jest co zbierać!!
Obserwuj wątek
    • phalena Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 23.06.11, 19:20
      neptun666 napisał:>

" 1 lipca pod kapliczką odbędzie
      > się zawierzenie Łomianek Matce Boskiej, pod patronatem burmistrza Łomianek Toma
      > sza Dąbrowskiego, teraz zostanie obrzucony błotem aż się nogami nakryje" tak ja
      > to zrozumiałem jeśli żle dosłyszałem to proszę mnie poprawić.

Nie bywam na procesjach, więc nie słyszałam i nie potrafię poprawić, ale myślę, że jeżeli te
      słowa takie były, to ks. proboszcz nie przemyślał, co mówi.
      • 2hestia Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 23.06.11, 20:37
        Przyłączam się do uwag neptuna. Ja też byłam na procesji i o ile nigdy nie zabieram głosu w sprawach Urząd-Kościłół o tyle dziś stwierdzam autorytatywnie, że ks. Kieliszek przesadził. W taki sposób odpycha od siebie wiernych a nie przyciąga. Politykę zostawmy politykom a kościołowi wiarę i modlitwę.Budowanie autorytetu burmistrza kosztem kościoła to zły kierunek.
        • papaduluba Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 23.06.11, 21:39
          2hestia napisała:
          >Budowanie autorytetu burmistrza kosztem kościoła to zły kierunek.
          Jeżeli budowanie autorytetu to trzeba zacząć od podstaw, a na to chyba nie ma szans.
          Ten człek jedzie po równi pochylej nabierając prędkości. Oj coś mi się wydaje, że pociągnie parę
          osób w otchłań, a i biznesmen kieliszek się na tym przejedzie.
    • lomik1 Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 23.06.11, 22:07
      Czasem czytając forum, niestety coraz rzadziej, zastanawiam się nad niektórymi "pisarzami".

Po co ktoś pisze takie głupoty. Byłem i słyszałem. Ks. Proboszcz mówił, że przygotowuje na 1 lipca uroczystość(razem z innymi ksieżmi), mówił o dobrej współpracy z poszczególnymi burmistrzami i że Kościół nie wchodzi do Urzędu, tak samo jak Urząd nie wchodzi do Kościoła.

Nie rozumiem, po co to pisać takie głupoty i napuszczać jedych na drugich.
      • 2hestia Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 23.06.11, 22:29
        lomik1 musieliśmy być chyba na innych mszach i na innych procesjach.
      • bolo998 Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 11:40
        lomik1 napisał:
        > Kościół nie wchodzi do Urzędu, tak samo
        > jak Urząd nie wchodzi do Kościoła.

A księga to sama przyszła do urzędu, a na festynik to trzydzieści pare tysiączków z nieba spadło, a po "korkowe to kto Łapkę wyciąga, itd . Slepaś czy zakłamana.
        Nie rozumiem, po co to pisać takie głupoty
        • stefanprawo Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 14:04
          Jeżeli neptun dokładnie i dosłownie przytacza słowa księdza to uważam,że ksiądz mocno przesadził...Pan Dąbrowski jest Burmistrzem ŚWIECKIM Łomianek, więc jakiekolwiek powiązania władzy świeckiej z kościelną wydają mi się szkodliwe i niepotrzebne.
          Niestety w kwestii relacji duchowieństwa i Państwa świeckiego jesteśmy daleko w tyle za cywilizowaną Europą... Kościół w żadnym wypadku nie może się mieszać do polityki na każdym szczeblu też na tym podstawowym gminnym i nie powinien być też mieszany do polityki przez polityków. Notabene słyszeliście co za głupstwa opowiadał Rydzyk w Brukseli...ehh przepraszam OJCIEC DYREKTOR RYDZYK...dla niektórych dla mnie po prostu duchowny Rydzyk?.
          • dr_sztrosmajer1 Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 18:03
            stefanprawo napisał:

> Notabene słyszeliście co za głupstwa
            > opowiadał Rydzyk w Brukseli...ehh przepraszam OJCIEC DYREKTOR RYDZYK...dla nie
            > których dla mnie po prostu duchowny Rydzyk?.

Jaki on duchowny. Obódź się Stefan. To pan Rydzyk. Z duchowieństwem ma tyle wspólnego, ile ludzi do niego skutecznie zniechęca. Swoimi interesikami i wystąpieniami w stylu tego z Brukseli.
            • niecugow Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 18:15
              a kto powiedział że duchowny nie może mieć sukcesów w biznesie - zazdrość cię zżera doktorku
              • stefanprawo Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 18:33
                Oficjalnie duchownym jest,ale jeżeli chodzi o biznes to jak chce się prowadzić biznesy to ze stanu duchownego należy wystąpić..bo przecież duchowny powinien zajmować się właśnie sprawami duchowymi a nie biznesowymi to jest moja prywatna opinia. Prywatnie dodam,że nie odpowiada mi styl działania,że tak delikatnie się wyrażę Tadeusza Rydzyka i nie lubię tego Pana i tyle...a więc należy jasno i bezsprzecznie raz na zawsze rozdzielić sprawy duchowe od polityki..Swoją drogą ciekawe ilu by w Polsce zostało katolików jeżeli trzeba by było ( jak to jest w innych bardziej niż Polska cywilizowanych krajach) płacić podatek kościelny w zależności od deklarowanej wiary....już przecież ci Polacy,którzy wyjeżdżali do krajów cywilizowanych do pracy deklarowali ateizm żeby podatków na kościół nie płacić...więc pewnie jak taki podatek wszedłby w Polsce katolików też by ubyło...a drastycznie przybyło by ateistów buaaahahahahaha
                • niecugow Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 22:58
                  ty Stefan zajmij się lepiej dziurami - pomyśl też o tej w głowie buaaahahahahaha
          • hornet-lom Re:do stefanka 24.06.11, 21:06
            Ojciec dyrektor jeszcze ujdzie . Przedwczoraj faktach po faktach w TVN ktoś się wypowiadał że przedstawiciele P.O chodzili po proboszczach namawiając by popierać przed wyborami/ostatnimi/ Platformę gdyż ona da najwięcej na kościoły. I gdzie tu sens gdzie logika, a może się przesłyszałam?
            • niecugow Re:do stefanka 24.06.11, 23:00
              nie pomyliłaś się oni dla utrzymania władzy i gó... zeżrą
      • hornet-lom Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 24.06.11, 21:01
        lomik1 napisał:

> Czasem czytając forum, niestety coraz rzadziej, zastanawiam się nad niektórymi
        > "pisarzami".
        >
        > Po co ktoś pisze takie głupoty. Byłem i słyszałem. Ks. Proboszcz mówił, że przy
        > gotowuje na 1 lipca uroczystość(razem z innymi ksieżmi), mówił o dobrej współpr
        > acy z poszczególnymi burmistrzami i że Kościół nie wchodzi do Urzędu, tak samo
        > jak Urząd nie wchodzi do Kościoła.
        >
        > Nie rozumiem, po co to pisać takie głupoty i napuszczać jedych na drugich.

To właśnie jest u hesti mentalność ortodoksyjnie-polsko-pseudokatolicka.
        Jednym słowem w duszy PiS na ustach P.O.
        • stefanprawo Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 25.06.11, 11:09
          Niestety Rydzyk przechodzi samego siebie w swoich wypowiedziach i nie odwrócicie kota ogonem...Co do PiS to ja mam negatywny stosunek. Agresywna retoryka Panów i Pań z PiS na czele z P.Kaczyńskim nic poza próbami dzielenia Polaków moim zdaniem nie wnosi...zresztą PiS przegrywał wszystkie wybory od zdaje się 2005r i według mojej opinii przegra z kretesem też te jesienne więc coś jest nie tak skoro z poparciem radia maryja,dużych kampanii reklamowych od 5 lat przegrywa każde wybory?widać coś w tym jest...a póki będzie PiS póty będzie wygrywać PO i taka jest rzeczywistość...
          • stefanprawo Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 25.06.11, 11:12
            aha i jeszcze jedno reprezentanci PiS w Łomiankach,których link do zdjęć został przekazany w którymś z postów nie wzbudzają mego zaufania a nie jestem sympatykiem żadnej partii jestem neutralny i obiektywnie patrzący na politykę tę wielką i tę lokalną i jak mam takie zdanie o PiS jako osoba neutralna to już wiecie dlaczego PiS od 5 lat nie może wygrać żadnych wyborów?
          • roberto19633 Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 26.06.11, 16:17
            stefanprawo napisał:

..zresztą PiS przegrywał wszystkie wybory od zdaje się 2005r i
            > według mojej opinii przegra z kretesem też te jesienne więc coś jest nie tak s
            > koro z poparciem radia maryja,dużych kampanii reklamowych od 5 lat przegrywa ka
            > żde wybory?widać coś w tym jest...a póki będzie PiS póty będzie wygrywać PO i t
            > aka jest rzeczywistość...

Niestety drogi stefano, mam nieco inne zdanie. W momencie obecnego kryzysu, gdy wiele rodzin spłaca hipotekę we franku, istnieje duże prawdopodobieństwo graniczące z pewnością że Platforka ,,beknie,, za całokształt. Za nie mówienie prawdy, za zakładanie różowych okularów.
            Kto niby jest zieloną wyspą-Polska? Gdzie przemysł leży na łopatkach, a gospodarka jest uzależniona od pogrążonych w marazmie sąsiadów.. Tam Państwo ratuje Przemysł wszelkimi sposobami/Niemcy/, u nas platforka robi medialny image, opisuje Polskę jako kraj dobrobytu.
            A tak ogólnie nasza gospodarka bez rynków zbytu NIE ISTNIEJE.

Dlatego wygra PiS , no może przy odrobinie szczęścia Platforka , ale bez szans na samodzielne sprawowanie rządów . Pzdr
            • esscort Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 26.06.11, 18:23
              roberto19633 napisał:

> Dlatego wygra PiS

Ale w co?
    • esscort Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 25.06.11, 15:42
      neptun666 napisał:
      " 1 lipca pod kapliczką odbędzie
      > się zawierzenie Łomianek Matce Boskiej, pod patronatem burmistrza Łomianek Toma
      > sza Dąbrowskiego,

Naprawdę taka uroczystość będzie? O, to jestem spokojny, że czeka nas wspaniała przyszłość
      • tessoro79 Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 25.06.11, 23:55
        Brawo PO-lacy, to własnie o Was była mowa - szczególne do pani radnej PO-laczki z teściową z PRON!
        • lobotomia-d Re: Festiwal nienawiści po dzisiejszej procesji. 26.06.11, 11:23
          No właśnie określ co w twym pojęciu oznacza PO-laczki? Czy ten kto sieje nienawiść jak ty czy twoi bardziej tolerancyjni i kulturalniejsi przeciwnicy.
          A festiwal nienawiści zabłyśnie podczas prelekcji filmu żołnierze przeklęci! Najpierw oni byli bandytami, dziś tamci są bandytami. Tak jak by czas nie zmienił do dnia dzisiejszego niczego i trzeba było rozliczać, rozliczać i jeszcze raz rozliczać. To może rozlicz jakim cudem prawdziwy patriota mógł być wykładowcą na politechnice Warszawskiej i jakim cudem jego synowie zostali zakwalifikowani i grali role w socjalistycznym filmie. Podczas gdy inni musieli uciekać za granicę lub zaszywać się na głębokiej prowincji jako zwykli belfrowie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka