Dodaj do ulubionych

Piotrek uważaj

18.01.12, 22:53
na siebie, do sesji 30.stycznia jeszcze 1,5 tygodnia zadyszki dostaniesz, nie biegaj tak po sołectwie Szopena i nie agituj żeby przyjść na sesję.
My wiemy że martwisz się o swoją d..ę a nie o mieszkańców, nie z nami te numery.
Pracowników na sesję też ściągniesz? Ściągniesz bo inaczej ich wywalisz, prawda?
Możesz mieć kłopot z seniorami i radiem Maryja Oni w tym czasie modlą się o Łomianki
pod kapliczką chyba raczej nie będą robić za publiczność.
Najwyżej możesz liczyć na byłą przewodniczącą.
Obserwuj wątek
    • ojciechrzestny Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 00:26
      Neptunie,

mogą być tego znikome plusy ale plusy - Papi spali troszkę tłuszczyku z 4-liter!!!
    • swojak_net Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 14:32
      neptun666 napisał:

> na siebie, do sesji 30.stycznia jeszcze 1,5 tygodnia zadyszki dostaniesz, nie b
      > iegaj tak po sołectwie Szopena i nie agituj żeby przyjść na sesję.
      > My wiemy że martwisz się o swoją d..ę a nie o mieszkańców, nie z nami te numery
      > .
      > Pracowników na sesję też ściągniesz? Ściągniesz bo inaczej ich wywalisz, prawda
      > ?

Jeżeli mają być pracownicy, to tylko i wyłącznie po 18, gdy skończą pracę. Sesja zaczyna się o 15.
      URZĘDNICY W URZĘDZIE, RADNI NA SESJI.
      • neptun666 Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 14:52
        swojak napisał:

Jeżeli mają być pracownicy, to tylko i wyłącznie po 18, gdy skończą pracę.
        Sesja zaczyna się o 15.
        URZĘDNICY W URZĘDZIE, RADNI NA SESJI.

Ja mam inne wiadomości, tym razem na sesję mają przybyć wszyscy pracownicy,
        wicek lata po urzędzie i plecie że radni mają zabrać pieniądze z wynagrodzeń pracowników i będą dalsze obniżki pensji i zwolnienia.
        zapomniał tylko powiedzieć że chodzi o wynagrodzenie burmistrza,
        pracodawcą pracowników jest burmistrz i tylko On może zmniejszać i podwyższać pensje.
        Ale jak to mówią " głupi naród wszystko kupi" w maślane oczy wicka też uwierzy.
        • esscort Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 15:07
          neptun666 napisał:
          > zapomniał tylko powiedzieć że chodzi o wynagrodzenie burmistrza,
          > pracodawcą pracowników jest burmistrz i tylko On może zmniejszać i podwyższać pensje.

O, Stefan się ucieszy. Ciekawe, co na to radny Grądzki, na którego wniosek na początku kadencji dano burmistrzowi (początkującemu w samorządzie i raczej z kiepskimi referencjami w temacie zarządzania) maksymalne wynagrodzenie. Ludzie to jednak z nie swojej kasy lubią być szczodrzy.
          Miejmy nadzieję, że radni sobie też proporcjonalnie obniżą diety
        • drabbu Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 16:04
          neptun666 napisał:
          > Ja mam inne wiadomości, tym razem na sesję mają przybyć wszyscy pracownicy,
          > wicek lata po urzędzie i plecie że radni mają zabrać pieniądze z wynagrodzeń pr
          > acowników i będą dalsze obniżki pensji i zwolnienia.
          > zapomniał tylko powiedzieć że chodzi o wynagrodzenie burmistrza,

Mam pytanie: czy wobec tego nie byłoby właściwe, żeby jakaś dobra dusza założyła STRONĘ INTERNETOWĄ dla naszej Rady, na której takie "rewelacje" byłyby OD RAZU wyjaśniane i prostowane, jako pozbawione podstaw? To by ucięło ploty. Pracownicy (rozumiem ich obawy), mieliby źródło informacji, a i wiceburmistrz nie traciłby już służbowego czasu na latanie po urzędzie w takich celach.
    • stefanprawo Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 15:10
      Czy chodzi o wicka Rusieckiego? Może wyjaśnisz nam P.Rusiecki jaki mechanizm trzeba wdrożyć,żeby nasze uliczki wyglądały tak ulica Szczytowa? Może Pan podpowie mieszkańcom jak to zrobić? ja też chciałbym żeby moja mało uczęszczana uliczka była tak zrobiona przez gminę jak Szczytowa...
      • kfz20 Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 16:01
        Już wiesz kto zrobił ul. szczytową więc zapytaj Pszczólkowskiego,zresztą dziękowano Mu za to.I zapytaj Go dlaczego wydał tak dużo na WARSZAWSKĄ przed samymi wyborami i na Poziomkową itp. wydał pieniadze jak tam nikt prawie nie mieszka wówczas na pewno i na twoją ulicę starczyłoby pieniędzy.Do znudzenia bzdurnire piszesz. Dałęś coś Gminie?,zrobiłeś coś dla Gminy? Ile mieszkasz ? Ile z Twoich podatków oddałeś do naszej Gminy? Bo Ja np. dałem na ul. Chopina. Od koryta Cię odsuneli?.
        • esscort Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 16:16
          Kfz20, chcesz powiedzieć, że inwestycje w łomiankach są wg. kryteriów stażu zamieszkiwania i/lub wysokości podatków. Jeśli tak, to akurat inwestycje w łomiankach Starych i na Warszawskiej by były uzasadnione, bo można domniemywać, że tam są najstarsi stażem mieszkańcy.
          Ale nie sądzę, by tu od 15 lat takie kryteria obowiązywały. I nadal nie obowiązują. Jakoś znaczna część Dąbrowy nawet latarni nie ma (w przeciwieństwie do niektórych całkiem nowych ulic), a dużo ulic to dziurawe drogi gruntowe, gorsze niż w jakiejś wsi na wschodniej Białorusi.
          O nie, Kfz20, twoje wywody nie do końca trzymają sie kupy :(
          • z.lomianek Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 17:43
            kfz20 napisał:

> e piszesz. Dałęś coś Gminie?,zrobiłeś coś dla Gminy? Ile mieszkasz ? Ile z Twoi
            > ch podatków oddałeś do naszej Gminy? Bo Ja np. dałem na ul. Chopina. Od koryta
            > Cię odsuneli?.

Piotrek to Ty
            czy ktoś z rodziny ?
            Czytam i jakbym Ciebie słyszał, a może ktoś Cię tu cytuje

Mamusia się boi że od koryta niedługo Cię odstawią
            i że skok na kasę gminną - drenowanie podatków
            na Twoją pensję niedługo się zakończy.

Biegasz po Chopina i mówisz nieprawdę
            zamiast na oświetlenie Chopina
            przeznaczyłeś pieniądze na oświetlenie Szczytowej
            na której są latarnie.

Dbasz tylko o siebie a nas mieszkańców masz w d...

• tuzimka Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 19:13
            esscort napisał: > O nie, Kfz20, twoje wywody nie do końca trzymają sie kupy :(

Esscorcie - kupy to jak najbardziej się trzymają.
            • 2hestia Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 19:28
              Kupą mości forumowicze.
      • hubertus71 Re: Piotrek uważaj 19.01.12, 19:44
        Szczytowa byla kiedy jeszcze nie bylo Chopina, Szymanowskiego i innych ulic. Na Szczytowej konczyly sie zabudowania. Wiec moze tym sobie zasluzyla. Poza tym moim zdaniem Szczytowa chodzi wiecej ludzi niz np. Chopina. Sporo widze tu matek z dziecmi itp. Stamtad to chyba wiekszosc samochodami jezdzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka