Dodaj do ulubionych

ile kosztują nas nagrody dla urzędników?

21.01.12, 12:31
NA stronie internetowej gminy powinny się pojawiać nie tylko informacje z prośbami o nie zalepianie tablic informacyjnych ale też te ważniejsze i istotne z punktu widzenia finansów gminy np: ile i czy w danym miesiącu i komu przyznano nagród,premii uznaniowych etc płaconych przecież z NASZYCH PODATKÓW!!! powinno się też wzmóc kontrolę nad takimi premiami bo przecież są wypłacane z naszych pieniędzy!!
Obserwuj wątek
    • obserwatorka1947 Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 12:59
      stefanprawo napisał:

> NA stronie internetowej gminy powinny się pojawiać nie tylko informacje z prośb
      > ami o nie zalepianie tablic informacyjnych ale też te ważniejsze i istotne z pu
      > nktu widzenia finansów gminy np: ile i czy w danym miesiącu i komu przyznano na
      > gród,premii uznaniowych etc płaconych przecież z NASZYCH PODATKÓW!!! powinno si
      > ę też wzmóc kontrolę nad takimi premiami bo przecież są wypłacane z naszych pie
      >
      Teraz nagrody są wypłacane w większości,,swoim".
      • neptun6666 Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 13:12
        obserwatorka1947 napisała:

> stefanprawo napisał:
        >
        > > NA stronie internetowej gminy powinny się pojawiać nie tylko informacje z
        > prośb
        > > ami o nie zalepianie tablic informacyjnych ale też te ważniejsze i istotn
        > e z pu
        > > nktu widzenia finansów gminy np: ile i czy w danym miesiącu i komu przyzn
        > ano na
        > > gród,premii uznaniowych etc płaconych przecież z NASZYCH PODATKÓW!!! powi
        > nno si
        > > ę też wzmóc kontrolę nad takimi premiami bo przecież są wypłacane z naszy
        > ch pie
        > >
        > Teraz nagrody są wypłacane w większości,,swoim".

Zaraz, zaraz. Za co nagrody? Czy Gminny budżet w nie wyjaśniony sposób zanotował ,,niebiański,, dochód ? A może te nagrody ,to z obligacji ?
        Mój drogi Burmistrzu lubię Ciebie, ale nie do tego stopnia by tolerować rozrzutność!!!!!!!!!!
        • stefanprawo Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 13:57
          Obserwatorka1947 rozwiń swoje oskarżenie o dawanie premii "swoim" kto to jest "swój" podaj przykłady i dowody...Jednocześnie interesuje mnie czy Burmistrz daje teraz nagrody i premie gdy jest kryzys finansów gminy i gmina jest zadłużona? Nie chce mi się wierzyć? po prostu nie wierzę!!! jeżeli to byłaby prawda,że Burmistrz wydaje pieniądze na nagrody,premie w dobie kryzysu a jeszcze nie tak dawno apelował o wsparcie gminy oraz o zaakceptowanie obligacji gminnych czyli kolejnej formy zadłużenia....TO BYŁBY SKANDAL niezależnie od tego dla kogo te nagordy byłyby przeznaczone i jeszcze jednoPanie Burmistrzu w imieniu przejrzystości i pełnej informacji powinno się na stronie gminy informować kto za co i jakiej wielkości premię/nagrodę dostał tak żeby kryteria jej przyznania były transparentne dla mieszkańców czyli chlebodawców urzędników....
          • stefanprawo Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 13:58
            zamiast dawać nagrody to kasę tę winno się przeznaczyć na wyrównanie skrzyżowania Chopina z Szymanowskiego!!!!
            • drabbu Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 14:27
              Drogi Stefanie. Nie wiem, czy burmistrz Dąbrowski przyznaje pracownikom urzędu nagrody i premie. Moim zdaniem - powinien, jeżeli na to zasługują przez jakieś szczególne, "ponadwymiarowe" osiągnięcia, np. załatwienie trudnej sprawy. W końcu, powinien. Ma nie tylko straszyć pracowników Radą - jak czarnym wilkiem, zwolnieniami i obniżkami, ale również docenić pracę. Ocena należy całkowicie do burmistrza. Praktyka przyznawania premii za pracę (oprócz uznaniowych mogą być również regulaminowe) jest powszechna.

Chciałbym wyjaśnić Ci pewne nieporozumienie, a mianowicie: prawo do wglądu w dokumenty płacowe, w tym w nagrody i premie wszelkiego rodzaju, ma wyłącznie zainteresowany pracownik i jego pracodawca, nikt poza tym. Tylko pracodawca decyduje o przyznaniu premii. Nikt i nic nie może zmusić pracodawcy, by je ogłaszał na stronie internetowej. W wielu instytucjach są to dane objęte tajemnicą służbową, za której naruszenie grozi kara. Tak więc, nie narażaj burmistrza na coś takiego, bo i tak srodze mu się obrywa.

Dalej, o ile wiem, nie ma możliwości przeniesienia kasy z funduszu wynagrodzeń
              (tu należą premie i nagrody) na inwestycje. Nawet na tak kluczowych skrzyżowaniach jak Chopina z Szymanowskiego. Wobec tego, całkiem nici z Twoich zapędów. Możesz jedynie zaapelować do Rady Miasta by przy układaniu budżetu na przyszły rok wysupłała na to pieniądze.
              • localpeople Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 14:49
                Prosze, jaki jestes delikatny w sprawie publicznych pieniedzy. Skoro obserwatorka jednak ma wiedze ktorzy "swoi" i "nie swoi" otrzymali nagrody, niech sie z wszystkimi ta wiedza podzieli.
                Prosimy o nazwiska ! Z podzialem na "swoich" i "tych od obserwatorki".

Zadne nagrody w Lomiankach sie nie naleza !
                • obserwatorka1947 Re:swoi 21.01.12, 15:07
                  Swoi to kolegium burmistrzowskie ,czyli ,,zarząd gminy" i faworyci p.sekretarz i p.zastępcy społecznego.

• drabbu Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 16:16
                  Naprawdę, nie chodzi o delikatność. Chodzi o to, że już od dawna pewne dane o pracowniku są chronione z zasady (podobnie jak dane osobowe) i wysokość wynagrodzeń również podlega takiej ochronie i nie jest publicznie udostępniana nieupoważnionym. W prywatnych firmach też.
                  A z gospodarowania pieniędzmi burmistrz spowiada się przed radą, a też i mieszkańcami, przy - choćby - absolutorium budżetowym.
                  • stefanprawo Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 22.01.12, 18:14
                    Do obowiązków urzędników należy w ramach podstawowej pensji wykonywanie zleconych w umowie o prace zadań bez znaczenia jest to czy są to "trudne" sprawy czy nie...jest kryzys !!!
      • oobserwatorka1 Re: ile kosztują nas nagrody dla urzędników? 21.01.12, 15:21
        Ktoś tu napisał prawdę "nagrody dla swoich"/ Rusiecki może tak nie jest, oto niektórzy z nich pełnomocnik Burmistrza ds. Ochrony Informacji Niejawnych, redaktor naczelny gazety, kierownik referatu informatyki mam podać więcej
        • anti-machiavel Re: obserwatorko z dwomaOO 21.01.12, 16:23
          Mam pytanie.
          - dlaczego nagrodę dostaje Redaktor Gaz-łomu , skoro tytuł ma ulec likwidacji.

I po cholerę było dawać zgodę na wypuszczenie obligacji?
          Skoro pieniądze rozchodzą się na premie dla tych których premiować nie należy.

Nasza kochana ,,skarbonka,, powinna nam napisać kto i ile?
          No chyba że pęka i boi się papiego.
          • neptun666 Re: obserwatorko z dwomaOO 21.01.12, 16:56
            Na nagrody za 2011 r przeznaczono i wypłacono w styczniu 24.000 tysiące zł.
            • brycezion Re: obserwatorko z dwomaOO 21.01.12, 18:26
              Warto byłoby porównać ile wypłacono nagród w latach ubiegłych.
              • ziomalreaktywacja Re: obserwatorko z dwomaOO 21.01.12, 20:27
                Warto również porównać Pana uposażenie i inne gratyfikacje z okresu gdy burmistrzem był Pan Sokołowski jak i Pan Pszczółkowski. Możliwe że Pana aktywność na forum spowodowana jest opłacaniem Go przez rodzinę taka jak w przypadku Pani ... (zapomniałem nazwiska) czego oczywiście nie przesądzam.
              • stefanprawo do brycezion 22.01.12, 18:15
                Nie interesuje mnie co było kiedyś....wybrano P.Dąbrowskiego by było lepiej niż kiedyś...a teraz rządzi Dąbrowski więc jakiekolwiek porównania nie mają sensu bryzezion...myslę,że to zrozumiesz...
                • 321art Re: do brycezion 22.01.12, 19:40
                  stefanprawo napisał:

> Nie interesuje mnie co było kiedyś....wybrano P.Dąbrowskiego by było lepiej niż
                  > kiedyś...a teraz rządzi Dąbrowski więc jakiekolwiek porównania nie mają sensu
                  > bryzezion...myslę,że to zrozumiesz...
                  Skąd możesz wiedzieć czy jest lepiej niż było, skoro nie interesują cię porównania jak było kiedyś, a jak jest teraz? Bardzo chętnie poznał bym koszta poprzedników i obecnej ekipy, choćby w celu utwierdzenia mnie w przekonaniu że mój wybór był słuszny. Ty stefanie nie głosowałeś tak jak ja, więc potencjalnie sukcesy obecnej ekipy są solą w oku dla twojej osoby. Jeżeli ktoś posiada taką wiedzę, a ujawnienie jej nie jest sprzeczne z prawem ,to bardzo proszę o info.
                  • tede-3 Re: do brycezion 23.01.12, 08:18
                    321art napisał:
                    Bardzo chętnie poznał bym koszta poprzed
                    > ników i obecnej ekipy, choćby w celu utwierdzenia mnie w przekonaniu że mój wyb
                    > ór był słuszny.

Znasz je bardzo dobrze więc nie musisz udawać greka, udawać kogoś innego niż jesteś.
                    • stefanprawo Re: do brycezion 23.01.12, 10:10
                      Nie ma sensu porównywać,trzeba zrobić lepiej niż było, bo po co nam Burmistrz ( abstrahując od konkretnego przykładu Łomianek), który zmienia poprzednika i wprowadza zmian ku lepszemu?
                      A tak na poważnie to w pierwszej turze poparłem Pana Dąbrowskiego a w drugiej nie zagłosowałem...bo miałem pierwsze obawy co do jego otoczenia, po prostu nie podobało mi się...bo przypuszczałem,że czeka nas "wojenka" i rzeczywiście....z "koalicji" zrobiła się "opozycja"...
                      Jeszcze raz podkreślam: nie ma co porównywać bo czasy są nieporównywalne i tyle...a tak naprawdę to potrzeba nam TWARDZIELA i czy Burmistrz będzie "TWARDZIELEM" to się jeszcze okaże i podsumujemy go my wyborcy...wszak on rozporządza NASZĄ KASĄ NASZYMI PIENIĘDZMI A nie prywatnymi!!!
                      Panie Dąbrowski czas zrestrukturyzować urząd i tyle...będziemy o tym przypominać...a urzędnikom czytającym teraz to forum przypominam,że są w pracy więc winni się też pracą zajmować a nie czytać forum chyba,że w czasie wolnym od pracy...bo jestem ciekaw ilu pracowników urzędu w godzinach pracy zamiast pracować przegląda to forum?Może się mylę i żaden a jeżeli jacyś przeglądają to ja się na to nie zgadzam,żeby za moje,nasze pieniądze urzędnik przeglądał forum w godzinach pracy...
                      • przyjaciel_siara dałeś ciała stef 23.01.12, 10:20
                        stefanprawo napisał:

A tak na poważnie to w pierwszej turze poparłem Pana Dąbrowskiego a w drugiej nie zagłosowałem...bo miałem pierwsze obawy co do jego otoczenia, po prostu nie podobało mi się...bo przypuszczałem,że czeka nas "wojenka" i rzeczywiście....z "koalicji" zrobiła się "opozycja"...

No to żeś dał ciała chłopie. To, że w drugiej nie zagłosowałeś, nie oznacza, że naprawiłeś swój błąd. Zresztą nie ma co się teraz przyznawać do błędów i wylewać krokodylich łez, bo to nic nie da. Trzeba teraz wyciągnąć wnioski.
                        Mógłbyś np. w ramach zadośćuczynienia zebrać ludzi i zorganizować referendum ;)

Twój Przyjaciel Siara
                        • oobserwatorka1 Re: dałeś ciała stef 23.01.12, 14:18
                          tak referendum koniecznie
                          pracownicy czytający forum w godzinach pracy są za
                    • 321art Re: do brycezion 23.01.12, 23:20
                      tede-3 napisał:

> 321art napisał:
                      > Bardzo chętnie poznał bym koszta poprzed
                      > > ników i obecnej ekipy, choćby w celu utwierdzenia mnie w przekonaniu że m
                      > ój wyb
                      > > ór był słuszny.
                      >
                      > Znasz je bardzo dobrze więc nie musisz udawać greka, udawać kogoś innego niż je
                      > steś.
                      Kim jestem? Mam przekonania prawicowe, głosowałem na Wałęsę, UW , AWS, częściowo PO i zdecydowanie najbliżej mi do PIS. Wiadomości na temat gminy czerpie z prasy lokalnej,ŁI,TŁ,GŁ, no i to forum. O premiach dla urzędników dowiedziałem się od Neptuna666, skąd on taką wiedzę posiada? Kim jest?Kim ty jesteś?Stefan nie jest wyborcą PIS, zalatuje na działacza PO, ot taka moja wiedza i kim jestem.Podtrzymuje to że warto poznać różnicę w stylu rządzenia i nie opierać się jedynie na informacjach jednej strony.
                      • 321art Re: do brycezion 23.01.12, 23:57
                        Dla formalności , poglądy a nie przekonania.
                        • lomianki2011 Re: do brycezion 24.01.12, 20:48
                          I tak nikt nie przeskoczy 340 tys zł za nagrody Pszczółowskiego w 2010;-)
                          • obserwatorka1947 Re: do lomianki2011 24.01.12, 21:20
                            lomianki2011 napisał:

> I tak nikt nie przeskoczy 340 tys zł za nagrody Pszczółowskiego w 2010;-)

Lomianki2011 może napiszesz , kto te nagrody obecnie otrzymał? Słyszałam,że ,,swoi".
                            Różnica jest taka,że Pszczółkowski miał rozeznanie na każdym odcinku pracy w Urzędzie,a teraz jakie rozeznanie ma burmistrz. Robi to , co zaplanuje słynne w Łomiankach "trio" ,
                            vice społeczny - sekretarz- mecenas Tadeusz K.

• 321art Re: do lomianki2011 24.01.12, 21:37
                              obserwatorka1947 napisała:

> lomianki2011 napisał:
                              >
                              > > I tak nikt nie przeskoczy 340 tys zł za nagrody Pszczółowskiego w 2010;-)
                              >
                              > Lomianki2011 może napiszesz , kto te nagrody obecnie otrzymał? Słyszałam,że ,,
                              > swoi".
                              > Różnica jest taka,że Pszczółkowski miał rozeznanie na każdym odcinku pracy w
                              > Urzędzie,a teraz jakie rozeznanie ma burmistrz. Robi to , co zaplanuje słynne w
                              > Łomiankach "trio" ,
                              > vice społeczny - sekretarz- mecenas Tadeusz K.
                              >
                              Pomijając resztę, to różnica wynosi 316000 zł. 360000podane przez Lomianki minus 24000 podane przez Neptun666. Różnica zarąbista, a zapewne w obydwu przypadkach premie otrzymali swoi jak to nazywacie.
                              • 321art Re: do lomianki2011 24.01.12, 21:41
                                Nie wiem skąd się wzięło 360tys ale różnica z 340 tys się zgadza.
                            • lomianki2011 Re: do lomianki2011 25.01.12, 19:11
                              A nie możesz się przyszywanej córeczki zapytać - w końcu to ona straciła sporo z powodu zmiany władzy. Może do Częstochowy pojedzie się pomodlić, w końcu tam jej korzenie:-)
                      • stefanprawo Re: do brycezion 24.01.12, 10:37
                        Nie każdy brycezionie musi być od razu działaczem. Nie jetem zwolennikiem PIS-u czyli partii z hasłami socjalistycznymi tak naprawdę, która wszędzie wietrzy spiski i widzi drugie dno moim oczywiście skromnym zdaniem.Nie przepadam też za Kaczyńskim,rydzykiem, Macierewiczem i podobnymi Nie jestem działaczem PO jak trzeba to skrytykować potrafię...nie znoszę populizmu i podlizywania się wyborcom szczególnie tym gorzej wykształconym czyli tym,któymi łatwiej według mnie manipulować ( oczywiście wyrażam tylko mój prywatny pogląd nie osądzając nikogo i niczego
                        • 321art Re: do brycezion 24.01.12, 21:57
                          Zaszczycasz mnie Stefanie myląc moją skromną osobę z Brycezjonem, którego wiedza na sprawy gminne,przeszłe i obecne , w porównaniu ze mną jest ogromna. Co do twojej osoby to myślę że jesteś mocno zmanipulowany, mimo wyjątkowego wykształcenia, albo jesteś trybikiem machiny manipulacyjnej.
                          • anti-machiavel Re: do 321 24.01.12, 22:38
                            Lub co gorsza stefan to deweloper który chciał postawić coś przy Brukowej obok Auchan. A teraz popłynęło wszystko w siną dal.
                            • z.lomianek Re: do 321 25.01.12, 23:07
                              Panowie burmistrzowie
                              ujawnijcie wszyscy swoje zarobki
                              Ile zarabiacie za nieróbstwo i lenistwo
                              Ile płacicie kolesiom i za co
                              Kto dostał nagrody i za co

Dlaczego gmina nie jest sprząta ulic?
                              przetarg jeszcze nie został zakończony
                              a WY sobie nagrody przyznajecie

• lomianki2011 Re: do 321 26.01.12, 17:45
                                Bo dba się o pieniądze gminy.
                                • obserwatorka1947 Re: do 321 26.01.12, 18:34
                                  lomianki2011 napisał:
                                  > Bo dba się o pieniądze gminy.

A możesz napisać na czym ta dbałość polega.
                                  Ponawiam wcześniejsze pytanie.
                                  Może napiszesz, kto te nagrody obecnie otrzymał? Słyszałam,że ,,swoi".
                                  Różnica jest taka,że Pszczółkowski miał rozeznanie na każdym odcinku pracy w Urzędzie,a teraz jakie rozeznanie ma burmistrz. Robi to, co zaplanuje słynne w Łomiankach "trio" ,
                                  vice społeczny - sekretarz- mecenas Tadeusz K.
                                  • z.lomianek Re: do 321 27.01.12, 21:11
                                    gmina nie sprząta ulic

> lomianki2011 napisał:
                                    > > Bo dba się o pieniądze gminy.

dba się o nasze pieniądze nie wykonując zadań
                                    a dba się o nasze pieniądze biorąc nagrody

Obniżyć pensje Panu RUSIECKIEMU
                                    obniżyć pensje Panu DĄBROWSKIEMU
                                    obniżyć pensje Panu KŁÓDKIEWICZOWI

to jakieś chore
                                    nie będą sprzątać bo dbają o pieniądze ?
                                    nie latają dziur bo dbają o pieniądze ?
                                    nie równają dróg bo dbają o pieniądze ?

dla kogo tak dbacie o te pieniądze - dla siebie chyba
                                    bo nie dla mieszkańców których macie panowie w d...

latarnie na nowe sobie wymieniają
                                    obłuda jakaś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka