leonidas24 23.06.12, 04:14 Czy ktoś ma dzieci uczęszczające do tej szkoły.Chciałam dowiedzieć się coś więcej o tej placówce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasze.lomianki Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 10:24 Może i fajna ale takie powinny być wszystkie szkoły w Łomiankach. Mam nadzieję że takie powstaną u nas. Plany są. Teraz potrzebna ich realizacja. Dziekanów Leśny,Polski -jedne z lepszych szkół w północno zachodnim rejonie aglomeracji. Wynikami biją Samogłoski na głowę. Jeszcze tylko trzeba poprawić bazę dydaktyczną i nie ma powodów do wstydu.Odwrotnie będą powody do dumy-że potrafimy. Gorzej wygląda sytuacja w Łomiankach tu potrzebne jest dokończenie reform. Faktem jest że wymagają większej uwagi i skupienia. No ale pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
omnibus40 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 14:48 "Dziekanów Leśny, Polski - jedne z lepszych szkół w północno zachodnim rejonie aglomeracji. Wynikami biją Samogłoski na głowę." Nieprawda, jeśli chodzi o wyniki, SP na Samogłoski osiągnęła w tym roku wynik na sprawdzianie klas VI - 29,81 a SP w Dziekanowie Leśnym jedynie 27,33. Nie wspomnę już o zaspokajaniu potrzeb emocjonalnych dzieci, tu SP 77 jest o niebo lepsza. Polecam szkołę na Samogłoski, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nasze.lomianki Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 17:04 Polecasz bo: sam dałeś się wkręcić ? a może trzeba płacić za coś co jest na tym poziomie bezpłatne, ile kosztuje czesne? a jak ktoś ma trójkę dzieci, to co zasponsorujesz? Może szkoła jest dobra nie przeczę. Lecz w Konstytucji mamy zapis o szkolnictwie, dlatego uważam szkoły prywatne za odkurzacz do drenowania rodzicielskich kieszeni. Zapytam, a po ile dziś frank, ten ze Szwajcarii? Pytanie pozornie bez związku, ale gdyby ktoś się głębiej zastanowił,to.... Odpowiedz Link Zgłoś
omnibus40 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 21:11 Szkoła Podstawowa nr 77 na ul. Samogłoski 9 jest szkołą państwową, bezpłatną. Nie płaci się czesnego. Jest niewielka, kameralna, bezpieczna i przyjazna dzieciom. Ma bogatą ofertę zajęć dodatkowych. I bardzo dobre wyniki nauczania. Mylisz ją ze szkołą społeczną na ul. Wóycickiego. Dziwi mnie też atakujący ton. To tylko odpowiedź osobie, która poprosiła o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 21:40 omnibus40 napisała: > Szkoła Podstawowa nr 77 na ul. Samogłoski 9 jest szkołą państwową, bezpłatną. N > ie płaci się czesnego. Jest niewielka, kameralna, bezpieczna i przyjazna dzieci > om. Ma bogatą ofertę zajęć dodatkowych. I bardzo dobre wyniki nauczania. > Mylisz ją ze szkołą społeczną na ul. Wóycickiego. > Dziwi mnie też atakujący ton. To tylko odpowiedź osobie, która poprosiła o opin > ię. .....i rewelacyjnie alienuje dzieci ze środowiska w którym mieszkają... Jak nie chcesz szukać kolegów dla dziecka na tym forum to wyślij je do jakiejkolwiek łomiankowskiej podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
omnibus40 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 21:47 .....i rewelacyjnie alienuje dzieci ze środowiska w którym mieszkają... Jak nie chcesz szukać kolegów dla dziecka na tym forum to wyślij je do jakiejko lwiek łomiankowskiej podstawówki. Nieprawda. Ponad 50 procent dzieci na Samogłoski jest z Łomianek. Tworzą się silne więzi między nimi, liczne przyjaźnie. A dodatkowo mają jeszcze liczne grono kolegów na pobliskich Młocinach. Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas24 Re: SP na Samogłoski 25.06.12, 19:16 Dziękuję za informacje.Jaki jest poziom nauczania matematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
omnibus40 Re: SP na Samogłoski 25.06.12, 21:43 Z tego co wiem, poziom nauczania matematyki jest na niezłym poziomie. Nie dam szczegółowej odpowiedzi, bo moje dziecko jest jeszcze na poziomie nauczania początkowego. Odpowiedz Link Zgłoś