Dodaj do ulubionych

Wyremontowana ulica przy SP1

20.06.10, 14:54
Wspaniały pokaz możliwości remontowych. Tylko dlaczego budzi we mnie tyle kontrowersji? Dlaczego nie poprawiono jakości ulicy Paschalisa prowadzącej w stronę bloków. A może znaczenie miała lokalizacja domu rodzinnego Pana Burmistrza? Może ktoś mi to wytłumaczy? Też chciałbym aby moja ulica tak wyglądała.
Obserwuj wątek
    • sebku1 Re: Wyremontowana ulica przy SP1 20.06.10, 21:47
      to chyba dawno nie byłeś na ul.Paschalisa, a to, że akurat przy szkole wykonali
      to tak ładnie i dokładnie wcale mnie nie dziwi, to jest szkoła i dawno powinno
      to być tak zrobione.
      • babel_30 Re: Wyremontowana ulica przy SP1 21.06.10, 09:33
        Popieram wypowiedz poniższą fakt że przy ulicy jest dom rodzinny Burmistrza nie
        daje podstaw że ulica jest zrobiona tylko i wyłącznie dla niej. Uważam że dobrze
        że przy szkole jest poprawiona ulica i tak zrobiona, można różne wnioski
        wysnuwać ale trzeba brać pod uwagę że do szkoły tą droga chodzą dzieci a rodzice
        przywożą swoje pociechy pod sam budynek.
        Ja bym poszedł nawet dalej bo tą ulice od Jezuickiej do Kościuszki zrobił bym
        zakaz wjazdu wszystkich pojazdów ze względu na dzieciaki.

sebku1 napisał:

> to chyba dawno nie byłeś na ul.Paschalisa, a to, że akurat przy szkole wykonali
        > to tak ładnie i dokładnie wcale mnie nie dziwi, to jest szkoła i dawno powinno
        > to być tak zrobione.
    • meltibi Re: Wyremontowana ulica przy SP1 29.06.10, 16:32
      ulica przy szkole wymagała remontu już dawno; tak naprawdę zmobilizowała do jej
      wykonania kanalizacja. Po zdjęciu betonowych płytek, które nie nadawały się już
      do niczego trzeba było położyć coś innego. Nie da się ukryć, że stan dróg jest
      fatalny, brakuje chodników (warto wspomnieć o Nadmeńskiej gdzie jeżdżą tiry,
      betoniarki z pobliskiej betoniarni a dzieci chodzą ulicą, bo nie ma chodników -
      szerokość drogi zachęca kierowców do szybkiej jazdy a o wypadek przecież
      nietrudno). Nie da się ukryć, że otoczenie szkoły, kościoła czy centrum zawsze
      będą bardziej dopieszczane niż ulice położone dalej. Pozostaje mieć nadzieję, że
      po kanalizacji rzeczywiście ruszą prace przy remontach ulic.
      A jeśli chodzie o przedszkola - dofinansowania mogą dostać tylko przedszkola o
      statusie przedszkoli niepublicznych - rzadko, które taki status osiąga - w
      Kobyłce są tylko 2. Nawet gdyby było więcej - to dofinansowanie dostaje się za
      dzieci należące do danej gminy - utrzymywalibyśmy więc nasze dzieci - a to chyba
      dobrze.
      • rozyczka70 [...] 30.06.10, 11:00
        Treść postu jest niedostępna.
    • owieczka1 Re: Wyremontowana ulica przy SP1 01.07.10, 13:35
      Nie bądźcie naiwni tam by nie było remontu jak by tam ktoś znaczący nie mieszkał bądź jego rodzina.
      • lebiotko Re: Wyremontowana ulica przy SP1 02.07.10, 20:49
        Dobre.
        Wychodzi na to, ze tylko ulice z wysoko postawionymi mieszkancami sa
        remontowane.
        Mozna sie usmiac po same pachy.
        Moja rada- przekupic jakiegos urzednika zeby zamieszkal na naszej ulicy
        :) albo lepiej odstapic mu swoj dom. I po sprawie.
        • sebku1 Re: Wyremontowana ulica przy SP1 03.07.10, 22:24
          Ośrodek zdrowia też remontują bo mieszkają w nim sami włodarze miasta :)
          • owieczka1 Re: Wyremontowana ulica przy SP1 04.07.10, 13:28
            A kto kieruje ośrodkiem zdrowia?
            znajomy burmistrza!!!!
            • owieczka1 Re: Wyremontowana ulica przy SP1 04.07.10, 14:02
              a czy niedługo nie będzie wyborów ?
              Burmistrz się stara żeby znowu go wybrano
              • wrezz Re: Wyremontowana ulica przy SP1 05.07.10, 10:57
                No i dobrze, że się stara żeby go wybrano. Chyba na tym to polega, a
                przynajmniej powinno. Politycy się starają, i jeśli im wychodzi to
                wyborcy wybierają ich ponownie. Czyż nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka