Dodaj do ulubionych

do radnych w sprawie BIS-ki

10.12.12, 18:05
Szanowni radni gminy Łomianki. Czy jest Państwu coś wiadomo o planach p. burmistrza przywrócenia poprzedniej częstotliowści kursowania Ł Bis w Dziekanowie Nowym ? Mieszkańcy Dziekanowa zostali pozbawienie sporej częsci dotychczasowych kurów autobusów i mimo obietnic burmistrza poprawy nie widać. Mieszkańcy nie domagają się żadnych nowych luksusów, żadnych inwestycji - chcą jedynie by nie było gorzej niż za Pszczólkowskiego ! A jest gorzej, chociaż mieszkańców przybyło !!! Nie bardzo w tej sprawie widzimy efekty działania "naszej radnej" Elżbiety Podolskiej.
Obserwuj wątek
    • niejeden01 Re: do radnych w sprawie BIS-ki 10.12.12, 18:42
      Rada doskonale zna sprawę, bo pisma mieszkańców były przesyłane do wiadomości Przewodniczącego.Aby zapewnić komfort dojazdów Kiełpina, Dziekanowa Bajkowego, Polskiego utworzono linię BIS-Sadowa.Czy to oznacza,że radny Staniak okazał się bardziej skuteczny niż radna Podolska?BIS-Sadowa od ul.Podróżnej wozi powietrze.Dziekanów Nowy został oszukany, podniesiono ceny biletów w zamian za znaczne zmniejszenie kursów BIS przez Dziekanów Nowy.
      • bajkowy.marcin Re: do radnych w sprawie BIS-ki 10.12.12, 19:40
        Ależ drogi radny bajkowego, vel mieczu, vel niejeden01, vel 22radny
        Gdybyś raczył wysłać umyślnego, z klęcznikiem na opłatek w Dziek.Nowym , dowiedziałbyś się o efektach pracy radnej z Dziekanowa.
        Dowiedziałbyś się, jak większość obecnych , nie bojących się święconej wody o terminie przywrócenia kursów BiS oraz ich zwiększonej ilości.
        Jeżeli masz pytania, siedzisz nieopodal Podolskiej , spytaj się jej /najbliższy termin 17.12.2012 sesja nadzwyczajna/ o szczegóły. Zacznij wreszcie interesować się życiem gminy, nie walić jak przygłup w klawiaturę kompa.
        Pozdrawiają cię ci których omijasz szerokim łukiem, czyli mieszkańcy Dziekanowa.
        Z Wigilijnym pozdrowieniem :
        COCO JUMBO I DO PRZODU.
        • vodananlyn2 Re: do radnych w sprawie BIS-ki 10.12.12, 19:52
          miecz to radny Etienne? Nieźle, to jakie ma jeszcze nicki?
        • niejeden01 Re: do radnych w sprawie BIS-ki 11.12.12, 08:02
          Taki z ciebie człowieku detektyw ja z koziej d.....y trąba.Od kiedy to ważne wiadomości dla mieszkańców ogłasza się na spotkaniach wigilijnych?Po co te wszystkie BIP-y INFO,strony KMŁ czy Gazeta.Zabieranie głosu w słusznej sprawie nie jest "łomotaniem w klawiaturę".Szkoda tylko,że przeważnie jest niestety nieskuteczne, w myśl zasady.....karawana jedzie dalej.Zachęcam tych,którzy mogą i którym się chce aby wytykali błędy , nierozsądne decyzje i niedotrzymywanie obietnic przez tych,którym zawierzyliśmy.Mam do tego prawo tylko tracę wiarę czy warto tracić zdrowie i nerwy?
    • ulfednir Re: do radnych w sprawie BIS-ki 11.12.12, 10:11

Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że planowane jest zwiększenie częstotliwości kursowania BISki w Dziekanowie Nowym już w okolicach nowego roku. Jednakże nie nastąpi to przez odtworzenie pętli autobusowej, lecz poprzez planowane zwiększenie ilości kursów do i z Czosnowa. Zwiększenie ilości kursów nie zależy tylko od Łomianek, ale także od zgody Czosnowa na większe dopłaty za usługi KMŁ.
      • niejeden01 Re: do radnych w sprawie BIS-ki 11.12.12, 10:52
        Dlaczego Dz.Nowy ma być uzależniony od zgody Czosnowa na większe dopłaty do KMŁ? Czy ja płacę podatki do Czosnowa? Czy pasażerowie Łomianek są uzależnieni od dopłat Młocin czy Bielan?Przecież ich mieszkańcy też korzystają z KMŁ.To jest paranoja!!! a do dodatkowych kursów BIS-Sadowa ktoś dopłaca? czy czasem nie mieszkańcy Dz.Nowego?Pętla na stacji BIPI mogła być bezpłatna!!!A co będzie jak za miesiąc czy dwa Wójt Czosnowa rozmyśli się? Już raz tak zrobił,.znowu zostaniemy bez autobusu?Sadowa ma dwie linie:Ł i BIS, a cóż to za metropolia??
        • mieczprawdy Re: do radnych w sprawie BIS-ki 11.12.12, 11:50
          Wychodzi na to, że wójt Czosnowa załatwi mieszkańcom Dziekanowa Nowego to co zabrał im burmistrz Dąbrowski (przywrócenie poprzedniej częstotliwości Bisek). A właściwie ma załatwić, jak będą pieniądze z podatków mieszkańców gminy czosnów. No to ja się pytam, gdzie burmistrz Dąbrowski wydaje pieniądze podatników mieszkających w Dziekanowie Nowym ?
          • jadebiska1980 Re: do radnych w sprawie BIS-ki 11.12.12, 16:33
            To skandal, skandal i jeszcze raz skandal !!!!!
            • niejeden01 Re: do radnych w sprawie BIS-ki 14.12.12, 08:35
              Kiedy BISKI dla Dziekanowa Nowego?Może pani bezradna wreszcie się odezwie?Obiecywała razem z prezesem KMŁ i Burmistrzem!!!
              • j.urek Re: do radnych w sprawie BIS-ki 14.12.12, 09:57
                Też jestem zainteresowany. Przed wyborami bezradniaczka Podolska sporo obiecywała i udzielała się na forum, forum.gazeta.pl/forum/w,229,118444150,118444150,Elzbieta_Podolska_kandydat_odpowiedz_dla_quaz2510.html
                Prosimy zatem p. radną o jakieś sprawozdanie - co zrobiła dla Dziekanowa za podwyższone diety?

• mieczprawdy Re: Milcząca Ela 14.12.12, 17:11
                  Radna Podolska przed wyborami:"Kandyduję gdyż obecne i poprzednie władze zapomniały, że Łomianki to także sołectwa Dziekanów Bajkowy, Polski, Nowy , Leśny . Przepraszam , pamiętają o nas tylko w okresie wyborów. Mam nadzieję,że za moim pośrednictwem potrzeby tych zapomnianych rejonów będą zawsze głośno artykułowane na sesjach ( głos mam donośny -jestem nauczycielem) " Pamiętają o nas tylko w okresie wyborów, no właśnie. Pani radna została wybrana, diety otrzymuje i głos straciła.
                  • niejeden01 Re: Milcząca Ela 14.12.12, 18:30
                    Bardzo nieładnie.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pani bezradna nie jeżdzi BIS-ką.
                    Gdyby tak postała godzinkę na przystanku, to by się bardziej postarała.
                  • bajkowy.marcin Re: lepsza milcząca , niż nic nie mogący 14.12.12, 20:18
                    Lepiej gdy ktoś milczy a nie w kółko gada jak nakręcony i nic nie robi tylko pompuje swoje ego. Przynajmniej coś zrobiła , jak na razie 75% z tego co obiecała:/a to dopiero połowa kadencji/
                    -plany zagospodarowania przestrzennego są? są
                    -wodociąg ukończony? ukończony
                    -Straż Pożarna dostała dofinansowanie? dostała
                    -Szkoła ma monitoring? ma
                    W przeciwieństwie do bezradnych zawodowo i społecznie radnych ,,opozycyjnych sołectw, zrobiła przez dwa lata kadencji więcej niż niejeden i niejedna przez dwie .
                    Widzicie zagrożenie? słusznie, jesteście bezradni? to was gryzie oraz tłamsi.Ona robi wam nic nie wychodzi.
                    Wyjdźcie na ulice Dziekanowa Polskiego i Bajkowego, dowiecie się nieroby
                    jaka jest opinia mieszkańców, nie tylko z Polskiego , Nowego ale również Bajkowego , na temat pracy p.Podolskiej.

Fakty i efekty mówią same za siebie . Ludzie widzą i nie zamulicie efektów jej pracy
                    • siemasz.1 Re: Milcząca Ela 14.12.12, 21:43
                      bajkowy.marcin napisał(a):> Przynajmniej coś zrobiła , jak na razie
                      75% z tego co obiecała:/a to dopiero połowa kadencji/

To ma niby znaczyć, że do końca kadencji wykona 150 procent? No to Dziekanów stanie się najbardziej kwitnącym rejonem Łomianek i może i Biska się w tym zmieści.
                      • krzysiom1 Re: Milcząca Ela 14.12.12, 22:05
                        I jest fajnie...:)
                        • mieczprawdy Re: Milcząca Ela 15.12.12, 12:31
                          Krzysiom fajnie to nie jest !!! Zmniejszenie częstotliwości kursowania Biski jest dla mieszkańców Dziekanowa Nowego największym problemem- to sprawa głownie dojazdu dzieci do szkół, starszych osób do lekarza, apteki i sklepów . Po zmianie rozkładu zdarza się że osoby te przez godzinę oczekują na mrozie na autobus- praktycznie jedyną możliwość powrotu do domu. Niestety w tej sprawie nie zauważam aktywności radnej Podolskiej, ani jej silnego głosu nauczycielskiego. Uważam, że nie wypełniła w tej sprawie obietnicy wyborczej. Przed wyborami pani radna potrafiła znaleźć drogę na forum, może i dziś nas tu poinformuje o swoich działaniach- może to zrobić za pośrednictwem procentra- bajkowegomarcina. Być może o jakiś działaniach nie wiemy. Nie wykluczam. Co do reszty zasług to wodociąg był zaplanowany w poprzedniej kadencji, taka sama w tym zasługa radnej Podolskiej jak poprzednich radnych. Jeżeli chodzi o plany, to starsi mieszkańcy Dziekanowa dobrze wiedzą, że na planach ogromnie zyskają właściciele ziemi przy Kolejowej, nie koniecznie większość mieszkańców. Mieszkańcy Dziekanowa Nowego czekają na odpowiedź , co z Biską ??
    • bajkowy.marcin Re: do radnych w sprawie BIS-ki 15.12.12, 12:49
      A co na to Radny Etienne. Biska jeździ przez Bajkowy. Co z dziećmi ,dorosłymi, dziadkami.
      Co na to Bezradny Etienne produkujący się pod licznymi nickami.
      Czyżby rozpoczął kampanię wyborczą?
      Dziwi mnie tylko jego bezsilność jako osoby kumulującej władzę, sołtys- radny w jednej osobie i nic mu nie wychodzi?
      Czy był już chociaż raz w KMŁ?
      Po drugie , nie samym KMŁ człowiek żyje, no chyba tylko w dziek.bajkowym , gdzie wszystko staje się problemem i gdzie nic nie można zrobić w sprawie
      utytłanych błotem wąskich ulic i marazmu architektonicznego. Może poszerzysz ulicę lub je chociaż utwardzisz?
      Na razie zacznij je chociaż odśnieżać.
      I jeszcze jedno, jakoś wszyscy mieszkańcy potrafią dotrzeć do radnej. Czyżbyś się wstydził?
      Marcinku trochę odwagi -radna cię nie ugryzie.
      • mieczprawdy Re: do radnych w sprawie BIS-ki 15.12.12, 13:20
        Procencie masz rację, ze inni radni też olewają Dziekanów Nowy, ale to twoja Ela obiecywała silnym glosem upominać sie o nasze sprawy i jedynie ona ma poparcie burmistrza. Na razie jest tylko gorzej niż było, choć naprawienie tego jest proste i nie wymaga wielkich nakładów. poproś Elę do komputera niech napisze: mieszkańcy Dziekanowa Nowego wasze głosy były mi potrzebne żeby zostać radną, załatwiłam sprawę gruntów przy Kolejowej, a na resztę nie mam już energii, ani ochoty. Albo niech napisze walczę o przywrócenie autobusów, ale nie jest to proste. Zrobię jednak wszystko by reprezentować również interesy mieszkańców obrzeży gminy. Albo niech napisze i tak macie za dużo połaczeń i jest was tak niewielu, że żaden burmistrz i radny nie bedzie wami zaprzątać sobie glowy. Dziekanów Nowy nie gryzie. Proszę o odpowiedź.
        • 321art Re: do radnych w sprawie BIS-ki 15.12.12, 13:54
          mieczprawdy napisał:

> Procencie masz rację, ze inni radni też olewają Dziekanów Nowy, ale to twoja El
          > a obiecywała silnym glosem upominać sie o nasze sprawy i jedynie ona ma poparc
          > ie burmistrza. Na razie jest tylko gorzej niż było, choć naprawienie tego jest
          > proste i nie wymaga wielkich nakładów. poproś Elę do komputera niech napisze: m
          > ieszkańcy Dziekanowa Nowego wasze głosy były mi potrzebne żeby zostać radną, za
          > łatwiłam sprawę gruntów przy Kolejowej, a na resztę nie mam już energii, ani oc
          > hoty. Albo niech napisze walczę o przywrócenie autobusów, ale nie jest to prost
          > e. Zrobię jednak wszystko by reprezentować również interesy mieszkańców obrzeży
          > gminy. Albo niech napisze i tak macie za dużo połaczeń i jest was tak niewiel
          > u, że żaden burmistrz i radny nie bedzie wami zaprzątać sobie glowy. Dziekanów
          > Nowy nie gryzie. Proszę o odpowiedź.
          Ktoś pisał na forum że sprawa Bisek jest już rozwiązana. Nie widzę powodu by radna Podolska musiała się tu udzielać,wolna wola. Wobec sytuacji olewania jak wspominasz i wielu innych spraw związanych z sytuacją w naszej gminie,uważam istotnie że nadszedł czas by poważnie pomyśleć o kolejnym referendum,tymczasem dotyczącym możliwości odwołania rady gminy.
    • ulfednir Re: do radnych w sprawie BIS-ki 15.12.12, 21:57
      Wszystkim zainteresowanym polecam informację znalezioną na stronach KMŁ:

kmlomianki.info/index.php?bo=rozklad_4_8_12/zmiana_rozkladu_1_2_13
      • 90procent Re: do radnych w sprawie BIS-ki 16.12.12, 00:14
        ulfednir napisał:

> Wszystkim zainteresowanym polecam informację znalezioną na stronach KMŁ:
        >
        > kmlomianki.info/index.php?bo=rozklad_4_8_12/zmiana_rozkladu_1_2_13

WOW?!!! Jestem zaskoczony autopromocją , garfield. Wystarczy!!
        o tym już Radna Podolska napisała. Może jednak powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka