Dodaj do ulubionych

Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę

05.06.06, 18:47
Chciałabym zasięgnąć opini Mam korzystających z ośrodka zdrowia w Sowiej Woli.
Zastanawiam się czy to dobry pomysł by zapisać dziecko do ośrodka zdrowia
tutaj czy może lepiej korzystać z prywatnego centrum medycznego w Warszawie.
Jaki zakres usług jest tutaj dostępny - czy wykonywane są szczepienia? Czy
pediatra dziecięcy ma dobry kontakt z dziećmi?
A może jakiś inny ośrodek zdrowia w gminie Czosnów? Proszę wszystkie
doświadczone Mamy o opinie.
Obserwuj wątek
    • amma6 Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 12.09.06, 12:48
      Ośrodek w Sowiel Woli prowadzi dr. Szpakowska - dobry lekarz. Nie wiem czy ma
      pediatrę, ale ona sama jest ok.
    • amma6 Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 12.09.06, 12:51
      Po za tym pchać się na szczepienie czy z byle katarem dziecka do Wwy, to chyba
      bezssensowne.
      • cotoneaster Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 12.09.06, 20:07
        na razie jeździmy do W-wy, dotychczas zebrane opinie odradzają wizyty u pediatry
        dziecięcego, większość Mam chadza ze swymi pociechami do pediatry dla dorosłych.
        A co będzie potem zobaczymy.
        • nikodemf Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 13.09.06, 18:38
          :)
          pediatra dla dorosłych brzmi nieźle, myślę że ów lekarz by się nieźle ubawił
          czytając to ;)
          pewnie chodzi o internistę ...
          • cotoneaster Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 14.09.06, 12:41
            tak, jakoś dla mnie to jedno i to samo i nigdy nie mogę zapięmiętać który jest
            który :)
            • amma6 Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 15.09.06, 08:11
              To jest niepubliczny środek. Jeżeli chodzi o zieci to moje także leczy
              Szpakowska i jest ok.
              • cotoneaster Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 16.09.06, 17:04
                tzn. w tym Ośrodku działa też Niepubliczny? Czy cały jest niepubliczny? Jaka
                jest cena wizyty? Czy dotrzymywane są godziny przyjęć, bo z państwowej służby
                zdrowia pamiętam wielogodzinne wysiadywanie pod gabinetem. Gdzie odbywają się
                specjalistyczne badania: np. USG bioderek u noworodka? Dużo pytań zadałam, ale
                będę wdzięczna za odpowiedź.
    • amma6 Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 18.09.06, 08:38
      Jest tylko niepubliczny, tj. prowadzony prywatnie przez dr Szpakowską , która
      odłączyła się od tonącego statku jakim jest SZOZ w Nowym Dworze Maz., wraz z
      jego wspaniałymz bankrutującym szpitalem. Ale ma podpisaną umowę z NFZ i
      wszystko jest na ubezpieczalnie, nawet badania podstawowe ( krew , mocz
      cholesterol) robią na miejscu , bodajże w czwartki. Szczepienia dzieci też
      oczywiście są robione. Z innych ośrodków jest jeszcze publiczny w Cząstkowie
      Maz. , działa jak każdy publiczny, , może tylko mniejsze kolejki jak w W wie.
      Kiedyś był też w Kazuniu, ale czy działa pełnowymiarowo, nie orientuję się, bo
      nigdy nie korzystałam.
    • amma6 Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 18.09.06, 08:41
      Co do USG bioderek , to wątpie, czy jest na miejscu, choć pewnie z kimś mają
      podpuisaną umowę. Ja osobiście robiłam w Legionowie, jest tam b. fajna lekarz
      ortopeda, wszystko mi ładnie wytłumaczyła, bo obie moje córy wymagały leczenia.
      • edek1972 pediatra Nowy Dwór Mazowiecki 19.10.06, 22:27
        Też będę mieć niemowlaka i tez szukam pediatry. Do W-wy daleko więc pozostaje
        chyba Nowy Dwór Mazowiecki - 12 km. - samochodem 10-15 minut.
        Ale do kogo tam sie zapisać???
        czy ktos może mi polecic jakiegoś pediatrę?
        • amma6 Re: pediatra Nowy Dwór Mazowiecki 20.10.06, 10:03
          W NDM pediatrów jest do wyboru , do koloru. Polecają dr Janikową z Osiedla
          Młodych. W przychodni na Paderewskiego przyjmuje od niedawna dr Dolińska
          ( przedtem w Cząstkowie, miała bardzo dobrą opinię) Po za tym mieszka gdzieś
          w twojej okolicy ( co może mnieć znaczenie).
          • mmagda74 Re: pediatra Nowy Dwór Mazowiecki 21.10.06, 13:54
            Lekarzy rzeczywiście jest co niemiara, ale pediatrów nie ma zbyt wielu.
            Ja z półrocznym synkiem zapisałam się niedawno do dr Rydlińskiej. Nazywają się
            bodajże Nasza Przychodnia i mieszczą się obok prokuratury na Paderewskiego.
            To jest nowy niepubliczny zakład opieki zdrowotnej i mają umowę z narodowym
            funduszem.
            Nie ma problemu ze szczepieniami, a Rafał nawet nie płakał przy pierwszym badaniu :)
          • zag123 Re: pediatra Nowy Dwór Mazowiecki 11.06.07, 13:19
            Dr Janikowa jest przereklamowana chyba że jesteś zdania że najdrobniejszą
            infekcję trzeba leczyć DROGIM ANTYBIOTYKIEM! Dla mnie kobieta jest no good!
    • slonecznyk Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 05.01.07, 20:29
      Witam wszystkich
      Korzystam z ośrodka zdrowia w Sowiej Woli i jestem bardzo zadowolona ale tylko
      z dr.Szpakowskiej.Kobieta jest znakomita.Zna sie na wszystkim i zawsze służy
      pomocą .Zawsze o każdej porze mozna zasięgnąć porady.A mnie i moje dzieci
      (zresztą całą rodzinę,i nie jestem z Sowiej Woli)leczy już od kilku lat.
      Pielęgniarki bardzo miłe i doswiadczone.Pani Ela suuupeeer.
      • atuk Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 31.05.07, 15:13
        Myślę że nie aż tak miłe. Osttnio popędziły dosłownie panią która sie tu
        niedawno sprowadziła i chciała zapisać rodzinę!!!!!
        A co do godzin pracy to na kierowniku placówki spoczywa obowiązek żeby w
        godzinach 8.00 - 18.00 była zapewniona opieka lekarska - potem działa już
        nocna pomoc - a tu tak nie ma! Przcież pielęgniarka to nie lekarz!
        • pinusilvestris Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 31.05.07, 21:33
          a czemuż to tę Panią przepędziły? Bo też miałam zamiar się tam zapisać.
          O Pani Szpakowskiej słyszałam z kilku źródeł, że OK, ale nie sprawdzałam.
          • maaciejkaa Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 31.05.07, 22:53
            Sie nie ma co dziwic skoro akurat sluzba zdrowia strajkuje. A tak serio to lepszego lekarza od Pani doktor Szpakowskiej nie znajdziecie w calym powiecie. Co ja mowie, nawet w calym wojewodztwie...
          • atuk Re: Ośrodek zdrowia w Sowiej Woli - niemowlę 01.06.07, 07:57
            Ta pani dopiero się sprowadziła i nie zdążyla się jeszcze zapisać więc gdy
            dziecko zachorowało wzięła dokumenty i przyszła do ośrodka. Tam usłyszała że
            zapisywać trzeba się jak dziecko jest zdrowe! A teraz ani nie zapiszą ani nie
            będzie przyjęta niech jedzie tam gdzie jeżdiła do tej pory. No i pojechała
            dobrze że to tylko NDM a jeśli by była np z Krakowa albo z Gdańska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka