Dodaj do ulubionych

APEL !!! Move your ass !!!

02.12.13, 01:51
Wychodzę dziś z roli i chcę powiedzieć coś od siebie.
Od blisko miesiąca poznaję lepiej sprawy Łomianek. Wokół opowiastek o ŁomPiongu zgromadziła się grupa ludzi, która chce w ten sposób wyrażać swoje odczucia.
Dlatego wkurza mnie maksymalnie jak widzę, że tutejsza władza chce swoimi manipulacjami robić nam wodę z mózgu i zawłaszczyć kolejny kawałek rzeczywistości – nasz Internet, a konkretnie ten jego kawałek, w którym lubimy być.
Ruszmy się i nie pozwólmy odebrać tej części naszej wolności!
Pokażmy kto tu rządzi.
Proszę osoby, które wspierały mnie na tym forum o współpracę. Ułóżmy listę nicków wysługujących się władzy lub reprezentujących władzę. Przyjmijmy zasadę, że nie odpowiadamy na ich wątki. Nawet jak będą prowokować (zawsze można założyć nowy lub odpowiedzieć w innym). Niech jak tajniacy nie mieszają się z porządnymi ludźmi.
Listę ”Z NIMI NIE ROZMAWIAMY” będziemy uaktualniać i publikować zawsze, kiedy zajdzie potrzeba.
Proszę o propozycję takiej listy. Kieruję ją do osób, które uczestniczyły w naszych rozmowach (przepraszam jeśli kogoś pominąłem):
Drabbu, Modlin_1, Mister_Z, Grey_Ghost, Unga_Dunga, Tede3, Be-Cacy, Z.Lomianek, Dzony_Bravo, Tuzimka, Emma.0.07, Lokalny24, Kasia_Buczkie, Bimber66, Samly, Lux2013, Ziomalreaktywacja, Offnick, I-Dam, Wolfkiller, Denta-Stasia, Kroolkarool, Nani1916.

Apeluję do wszystkich użytkowników Internetu, dla których słowo „wolność” ma jeszcze jakieś znaczenie, by przyłączyli się do nas.

Łomianki Rozum
Obserwuj wątek
    • okleoik Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 08:22
      eee panie radny to już było.

Z 24 nicków które pan wymienił to jest ok. 6-8 radnych, 3-4 kandydatów na radnych z PełO którym się nie udało i pan Jan z Rolniczej co ma kilka nicków no i pan Maciej co reklamuje swój portalik. To wciąż te same osoby, które tylko zmieniają nicki na nowe. Reszta się nie zmienia.

• mo-7 Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 09:08
      Ale o co kaman? Przecież można zablokować nicki w ustawieniach i wtedy nie widzi się wpisów osób zablokowanych. Od dawna korzystam z tej funkcji i przeglądanie forum stało się przyjemnością.
    • ento16 Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 09:21
      Dobra inicjatywa.
      Mówi się na to - nie karmić trolla ;)
    • be-cacy Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 10:03
      Popieram łomianki_rozum.Przyłączam się do apelu.
    • esscort Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 10:11
      Rozum, fajne piszesz te opowiadanka, ale nie wydaje ci się, że w imię "wolności" próbujesz wprowadzić cenzurę i dyktaturę? Kto ma niby ustalać o dopuszczeniu do grupy tych, co tu "rządzą" i jak miałoby się to egzekwować? Robienie jakichś list osób niepoprawnych źle mi się kojarzy. Dlaczego ktoś, kto reprezentuje władze miałby być dyskryminowany? Przecież wielokrotnie pojawiały się na forum postulaty, by przedstawiciele urzędu wypowiadali się na forum. Chcesz, by forum było gazłomem tylko w drugą stronę? Czy to aby na pewno jest "wolność"? Popieram Mo-7. Każdy może skorzystać z funkcji blokowania nicków i po prostu nie czytać i nie rozmawiać z tymi, którzy są poniżej poziomu, który sobie ustali. Są nicki reprezentujące urząd i ewidentnie przekraczające wszystkie nawet liberalne zasady - np prochownia2. Każdy wie, kto to jest (zresztą ostatnio zniknął, może pojechał na jakąś bitwę) i każdy wie, że jest zakompleksionym, starającym się (tak jak umie) przypodobać pracodawcy prymitywem i można go sobie zablokować. Pewnie, że nie ma co rozmawiać z kimś, kto atakuje po chamsku, personalnie, w sposób obraźliwy. Ale czemu chcesz eliminować inaczej myślących? Czy aby nie ulegasz jakimś dyktatorskim pokusom? Polemizuj, kłóć się, wyśmiewaj to, co jest do wyśmiania, ale daj innym przedstawiać swoje zdanie. Ja jestem za stawianiem granic, ale granic związanych z poziomem wypowiedzi, a nie z miejscem zatrudnienia czy sympatii "politycznych". Nudne by było forum, gdyby wszyscy zastosowali się do twojego apelu
      • mister_z Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 10:56
        Widzę to trochę inaczej niż przedmówca.
        Wolność wypowiedzi to dość szeroki parawan, za którym są ci, którzy bez niej nie wyobrażają sobie życia ale i ci, którzy chcą ją ograniczyć. Poprawność polityczna każe każdemu dać prawo. I tego nie podważam. Prawo wypowiedzi, tak.
        Rozum uważa, że ludzie, którzy podobnie myślą powinni zrobić z tej wspólnoty użytek. Nie sam na sam z władzą blokować sobie posty, tylko zrobić coś dobrego dla zbiorowości.
        Na postawach, wychodzących ze słusznych założeń, które proponuje esscort, żeruje władza w otumanianiu społeczeństwa.
        Ja popieram ten pomysł nie dlatego, że jest odkrywczy, czy nawet skuteczny ale dlatego, że pokazuje, że nie jesteśmy stadem baranów, które można wszędzie zaprowadzić. (przepraszam za przenośnię, to nie było do nikogo konkretnie).
        • z.lomianek Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 11:39
          popieram ten pomysł tylko w odniesieniu do chamstwa prochowni.

A to, że Rusiecki wypisuje się pod nickiem okleoik, sztomat, ramol to mnie nie rusza. Przynajmniej utwierdzam się jak mało jest inteligentny kopiując wpisy innych. Sam nic nie potrafi napisać ponieważ jego IQ jest na poziomie prochowni.
          Niech dalej się pogrąża :D - mam z tego niezłą zabawę.
          • kasia.buczkie Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 13:27
            Jestem przeciwko pomysłowi Rozuma !!!! Prochownia dostarcza mi dużej porcji rozrywki. Lubię patrzeć jak z mozołem, w odpowiedzi na inteligentne posty Rozuma, skrobie te swoje "wycia bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę". Pozbawione jakiegokolwiek sensu wpisy naszego ułana forumowego są bezcenne. Prochownia pokazuje wielką intelektualną moc jego mocodawców. Bronią Łom-Piongu było dotąd personalne ataki i walenie na odlew każdego kto miał inne zdanie. ŁomPiong, którego wytworem jest ułan, całkowicie pogubił się mając za przeciwnika drwinę i inteligentne poczucie humoru. Nie banujmy Prochowni, jest to nasz ukryty agent wewnątrz ŁomPiongu.
            • nani1916 Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 13:58
              czasem trzeba im odpowiadać, jak wypisują bzdury, które ktoś może wziąć na serio jak to z tymi małymi zarobkami burmistrza...
        • esscort Re: APEL !!! Move your ass !!! 02.12.13, 14:29
          mister_z napisał:
          > Rozum uważa, że ludzie, którzy podobnie myślą powinni zrobić z tej wspólnoty uż
          > ytek. (...)
          > Ja popieram ten pomysł nie dlatego, że jest odkrywczy, czy nawet skuteczny ale
          > dlatego, że pokazuje, że nie jesteśmy stadem baranów, które można wszędzie zapr
          > owadzić. (przepraszam za przenośnię, to nie było do nikogo konkretnie).

OK, ale czy "wspólnym użytkiem" jest dalsze naparzanie się, ale każda strona w "swoich" wątkach? Przecież posty przedstawicieli urzędu to także informacja - i merytoryczna, i o intencjach, i (czasem) o poziomie niektórych urzędników - ich mentalności, sposobie myślenia itp.
          Przecież posty Prochowni2 to cenny materiał poznawczy (i fakt, że coś takiego może powstać, i fakt, że jest tolerowane). Kasia Buczkiewicz ma rację - Prochownia (wbrew swoim intencjom na pewno chwały urzędowi nie przynosi, sobie zresztą też, a przecież prędzej czy później to, co myśli o mieszkańcach Łomianek i w ogóle o świecie "nasz" pseudo ułan gdzieś spod Sochaczewa wycieknie szerzej, nie tylko na Łomianki, ale też do osób i instytucji, które są sponsorami jego działań. I na pewno będzie komuś wstyd - jeśli już nie jest).
          Mimo wielu zastrzeżeń co do poziomu i stosowanych argumentów, to uważam, że forum jest jakąś wymiana myśli i opinii na rożne lokalne tematy. Wobec tradycyjnej już cenzury w gazłomie i w serwisie urzędu nie ma innych takich miejsc.

Jaki "wspólny użytek" miałby być z tego, że na forum jakaś "komisja" (nie wiem w jaki sposób i na jakiej podstawie) będzie publikować listy nicków podejrzewanych o współpracę z urzędem, a następnie nastąpi ich bojkot? Czy każdy post z urzędu "zasługuje" na bojkot? A jeśli nie jest głupi? Poza tym, jaki byłby sens forum, gdyby - jak proponuje Rozum - odpowiadać na czyjeś posty w innych wątkach :) Forum jest dla ludzi a nie dla hermetycznych grup szyfrantów ;) Myślisz, że jak ktoś np. z urzędu napisze twoim zdaniem nieprawdę, to jeśli odpowie mu się w innym wątku, to ktoś się w ogóle w tym połapie?
    • bimber66 Re: APEL !!! Move your ass !!! 03.12.13, 02:36
      Drogi lomianki _rozum, czy przewidujesz w swojej powieści odcinek dotyczący "Szopki w ŁomPiong -u"? To taki świąteczny temat adekwatny do naszych reali. Mamy już "laleczki" kolorowe i świecące na słupach. Choinkę, ala Grinch, albo jak kto woli szrot made in kosmos. Szopka też by mogła mieć swoje miejsce w naszej rzeczywistości.
      P/s.
      Jestem wiekowy, przeżyłem dużo, ale wolność uważam za sprawę najważniejszą w życiu człowieka!
      Popieram Twój APEL!!!
    • ojciechrzestny Re: APEL !!! Move your ass !!! 03.12.13, 04:25
      Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz!?
      • lomianki_rozum Do uczestników dyskusji 03.12.13, 15:21
        Dziękuję wszystkim za udział.
        Przyjmuję uwagi krytyczne, dziękuję na głosy aprobaty.
        Z dyskusji wyciągam następujący wnioski:
        - Zgadzamy się co do oceny sytuacji
        - Czujemy, że mamy wzajemne poparcie i jeśli trzeba, to możemy mieć wpływ na forum a może na coś więcej
        - "Czarna lista" jest trudna do realizacji a jej celowość dyskusyjna więc jej nie wdrażamy
        - Robimy swoje

Pozdrawiam
        Łomianki Rozum
    • prochownia2 Re: APEL !!! Move your ass !!! 03.12.13, 21:59
      o widzę że synowa co zamieniła się narzeczonymi i pronówa z partyzantem w swoim codziennym prymitywnym natarciu. PEŁnO was tutaj, a lista wstydu coraz dłuższa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka