bonbon.ella 28.06.15, 03:40 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markusj77 Re: nowa szkoła 30.06.15, 11:56 Super decyzja, że zaczną rozbudowywać w końcu szkołę w Dziekanowie Polskim! Ta szkoła bardzo rośnie (od dwóch lat są 2 duże klasy w roczniku, podczas gdy wcześniej była jedna mała klasa w roczniku), a nie ma w niej ani sali gimnastycznej, ani szatni ani sal do nauki. Jednocześnie szkoła jest super i ma świetne wyniki. Zacznijmy jak najszybciej! Faktycznie cały czas nie do końca rozumiem decyzję dot. budowy szkoły w Dąbrowie. Zakładam, że potrzeba czegoś, co odciąży szkołę w Łomiankach i zrobi to SZYBKO. Odpowiedz Link Zgłoś
miu4 Re: nowa szkoła 30.06.15, 13:45 markusj77 napisał: > > Faktycznie cały czas nie do końca rozumiem decyzję dot. budowy szkoły w Dąbrowi > e. Zakładam, że potrzeba czegoś, co odciąży szkołę w Łomiankach i zrobi to SZYB > KO. Myślisz, że szybko wybudują, wykończą, urządzą szkołę w Dąbrowie? Oby. I jestem jak najbardziej za rozbudową istniejących już szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: nowa szkoła 30.06.15, 18:11 Nie wiem. Ja się zgadzam, trzeba najpierw rozbudowywać, gdzie jest sens i można, co akurat obiecują w DZiekanowie Polskim. Zobaczmy... Ale faktycznie Dziekanow polski czy Sadowa chyba nie jest za bardzo alternatywą dla dzieci z Chopina czy Wiślanej. Dąbrowa wg mnie też słabą, ale może budowa w Dąbrowie to lepsze niż wybieranie nowego terenu. Trudno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj_s7 Re: nowa szkoła 30.06.15, 22:10 Markus, czy Dąbrowa jest alternatywą dla dzieci z Chopina i Wislanej? A jak bezpiecznie przejdą przez Kolejową? Samolotem? Zacznij myśleć o dzieciach a nie o dotacjach z gminy na następny rok szkolny. Wprawdzie są wakacje, ale wrzesień już za dwa miesiące. Myśl społecznie, myśl o mieszkańcach a nie przez pryzmat własnych interesów. Przedszkole Kids story, mówi ci to coś:)) Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: nowa szkoła 30.06.15, 23:06 Nic mie nie mówi. Ja mówiłem, że ja osobiście nie uważam szkoły w Dąbrowie, za udany pomysł. Ale nie wiem jakie są alternatywy, bo to nie mój rejon, więc nie wnikałem za bardzo. Mi zależy na budowie szkoły w Dziekanowie Polskim jako główny priorytet - bo to łatwy, oczywisty i niezbędny priorytet. Odpowiedz Link Zgłoś