roskolnikow1 29.04.17, 19:48 Witam serdecznie czy ktoś z forumowiczów zna może powód z którego nowo remontowana ulica Raabego nie dostała nowej nawierzchni do samej ulicy Fabrycznej tylko asfalt kończy się ok 10m przed? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4kierowca_bombowca Re: Ulica Raabego 30.04.17, 14:46 Zapewne jak i plac zabaw w Kiełpinie, inwestycje dokończy się przed wyborami tak by Gazeta Ł miała co wrzucić na okładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
roskolnikow1 Re: Ulica Raabego 30.04.17, 15:53 Moim zdaniem idiotyczny pomysł ze strony naszych władz idąc tym tropem remontowaną ul. Wiosenną zakończyłbym na wysokości bocznej bramy kościoła a pozostałe 20m zostawić jak jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4kierowca_bombowca Re: Ulica Raabego 30.04.17, 17:58 Trochę tolerancji dla inwestora. Widzisz przecież że inwestycje w toku. Pewnie jest ich tak wiele-tych rozpoczętych że trudno zakończyć te które dobiegają do końca. A przecież najważniejsze kulturalnie przedsięwzięcie wymaga dużych nakładów, piszę o stadionie kulturalnej ostoi dla mieszkańców Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
jwc3 Re: Ulica Raabego 30.04.17, 18:01 Według mnie podzielenie kolejnego zadania inwestycyjnego na dwa etapy to efekt świadomego i celowego działania władz gminnych. Nie pierwszy to przypadek takiego działania. Złośliwi twierdzą, że przy podzieleniu zadania podobno nie trzeba robić tzw. "warunków środowiskowych". W przypadku ulicy Raabego dochodzi jeszcze jeden aspekt. Należało pokazać Panu Marcinowi Gruszce kto rządzi w Łomiankach. Poza tym, ulica Raabego została źle zaprojektowana. Dotyczy to również aktualnej organizacji ruchu. Nie wiem np. po co jadąc od Fabrycznej w kierunku Rolniczej mam obowiązkowo skręcać w prawo, w kierunku Wisły? Ulica Wiosenna to kolejny temat. Prace trwają już 2 miesiące, a końca nie widać. Czyżby mieszkańcy Wiosennej również podpadli naszej władzy kochanej? W tej sytuacji, jakoś nie wierzę, że przyjęte na 2017 rok plany inwestycyjne zostaną zrealizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tamtamtuptup Re: Ulica Raabego i skład Woźniaka 11.05.17, 23:21 jwc3 napisał: > W przypadku ulicy Raabego dochodzi jeszcze jeden aspekt. Należało pokazać Panu > Marcinowi Gruszce kto rządzi w Łomiankach. > Poza tym, > Nie wiem np. po co jadąc od Fabrycznej w kierunku Rolniczej > mam obowiązkowo skręcać w prawo, w kierunku Wisły? > Pierwszy aspekt est oczywisty. I przez prywatne zagrywki wicka , wicek chce zniszczyć firmę handlującą materiałami budowlanymi, działającą od lat na Łomiankowskim rynku. Wyjazd z ul. Rabbego tylko w prawo na ul. Wiślaną został tak pomyślany żeby samochodom utrudnić wywóz towaru ze składu materiałów budowlanych. W przypadku większych samochodów paranoicznym tłumaczeniem jest że mogą gdzieś tam koło wału zawrócić i wrócić do ul. Warszawskiej. Chcą kolejną firmę rozwalić i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jeser Re: Ulica Raabego 30.04.17, 23:54 To taki świecki zwyczaj naszych inwestycji rozwijany z pietyzmem w tej kadencji. W Burakowie asfalt na 400 metrowym odcinek ulicy Warszawskiej robili co pół roku na trzy podejścia. Teraz na raty robią chodnik i ścieżkę. Zresztą ta mała inwestycja wykazała zarówno słabość przygotowania inwestycji, słabość projektową, wykonawczą i terminową. Był okres, że pracowały jednocześni nawet cztery brygady, a od 2 tygodni na rozbabranym placu budowy nie widać żywego ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Ulica Raabego 09.05.17, 09:13 Bo MIŚ musi kosztować, on nie może być tani, musi być na miarę potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś