Dodaj do ulubionych

Ulica Raabego

29.04.17, 19:48
Witam serdecznie czy ktoś z forumowiczów zna może powód z którego nowo remontowana ulica Raabego nie dostała nowej nawierzchni do samej ulicy Fabrycznej tylko asfalt kończy się ok 10m przed?
Obserwuj wątek
    • 4kierowca_bombowca Re: Ulica Raabego 30.04.17, 14:46
      Zapewne jak i plac zabaw w Kiełpinie, inwestycje dokończy się przed wyborami tak by Gazeta Ł miała co wrzucić na okładkę.
      • roskolnikow1 Re: Ulica Raabego 30.04.17, 15:53
        Moim zdaniem idiotyczny pomysł ze strony naszych władz idąc tym tropem remontowaną ul. Wiosenną zakończyłbym na wysokości bocznej bramy kościoła a pozostałe 20m zostawić jak jest ;)
        • 4kierowca_bombowca Re: Ulica Raabego 30.04.17, 17:58
          Trochę tolerancji dla inwestora. Widzisz przecież że inwestycje w toku. Pewnie jest ich tak wiele-tych rozpoczętych
          że trudno zakończyć te które dobiegają do końca.
          A przecież najważniejsze kulturalnie przedsięwzięcie wymaga dużych nakładów, piszę o stadionie kulturalnej ostoi dla mieszkańców Łomianek.
    • jwc3 Re: Ulica Raabego 30.04.17, 18:01
      Według mnie podzielenie kolejnego zadania inwestycyjnego na dwa etapy to efekt świadomego i celowego działania władz gminnych. Nie pierwszy to przypadek takiego działania. Złośliwi twierdzą, że przy podzieleniu zadania podobno nie trzeba robić tzw. "warunków środowiskowych".
      W przypadku ulicy Raabego dochodzi jeszcze jeden aspekt. Należało pokazać Panu Marcinowi Gruszce kto rządzi w Łomiankach.
      Poza tym, ulica Raabego została źle zaprojektowana. Dotyczy to również aktualnej organizacji ruchu. Nie wiem np. po co jadąc od Fabrycznej w kierunku Rolniczej mam obowiązkowo skręcać w prawo, w kierunku Wisły?
      Ulica Wiosenna to kolejny temat. Prace trwają już 2 miesiące, a końca nie widać. Czyżby mieszkańcy Wiosennej również podpadli naszej władzy kochanej?
      W tej sytuacji, jakoś nie wierzę, że przyjęte na 2017 rok plany inwestycyjne zostaną zrealizowane.
      • tamtamtuptup Re: Ulica Raabego i skład Woźniaka 11.05.17, 23:21
        jwc3 napisał:

> W przypadku ulicy Raabego dochodzi jeszcze jeden aspekt. Należało pokazać Panu
        > Marcinowi Gruszce kto rządzi w Łomiankach.
        > Poza tym,
        > Nie wiem np. po co jadąc od Fabrycznej w kierunku Rolniczej
        > mam obowiązkowo skręcać w prawo, w kierunku Wisły?
        >
        Pierwszy aspekt est oczywisty. I przez prywatne zagrywki wicka , wicek chce zniszczyć firmę handlującą materiałami budowlanymi, działającą od lat na Łomiankowskim rynku.
        Wyjazd z ul. Rabbego tylko w prawo na ul. Wiślaną został tak pomyślany żeby samochodom utrudnić wywóz towaru ze składu materiałów budowlanych. W przypadku większych samochodów paranoicznym tłumaczeniem jest że mogą gdzieś tam koło wału zawrócić i wrócić do ul. Warszawskiej. Chcą kolejną firmę rozwalić i tyle.

• jeser Re: Ulica Raabego 30.04.17, 23:54
      To taki świecki zwyczaj naszych inwestycji rozwijany z pietyzmem w tej kadencji.
      W Burakowie asfalt na 400 metrowym odcinek ulicy Warszawskiej robili co pół roku na trzy podejścia.
      Teraz na raty robią chodnik i ścieżkę. Zresztą ta mała inwestycja wykazała zarówno słabość
      przygotowania inwestycji, słabość projektową, wykonawczą i terminową. Był okres, że pracowały
      jednocześni nawet cztery brygady, a od 2 tygodni na rozbabranym placu budowy nie widać żywego ducha.
    • krasno-ludki Re: Ulica Raabego 08.05.17, 22:41
      Pewnie kasy zabrakło
      • tytus_andronicus Re: Ulica Raabego 09.05.17, 09:13
        Bo MIŚ musi kosztować, on nie może być tani, musi być na miarę potrzeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka