sloggi 26.09.05, 00:10 Nie pytam na kogo - to nie jest ważniejsze, ciekawi mnie czy ruszyliście siedzenia i poszliście do urn? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiom1 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 07:12 Oczywiście tak. Frekwencja porażająca- czy naprawde ludzie przestali wierzyć że coś moga zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 08:36 Jak zawsze, jestem na każdych wyborach! ---Jak Ty nie interesujesz się polityką, to polityka zainteresuje się Tobą!!!--- Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:04 Byłem w swojej komisji(SP1 ul. Warszawska)-frekwencja 57% z małym ogonkiem. PO 324 głosy PiS 267 LPR 94 SLD 61 Samoobrona 32 Socjaldemokracja 28 Demokraci pl 25 PSL 21 Korwin 21 Tak więc trochę innaczej niż w kraju. Najwięcej głosów oddawano na ludzi z pierwszych miejsc list z wyjątkiem naszych miejscowych kandydatów. Grądzki/ Waśniewski po 63 głosy Bochenek 17 Odpowiedz Link Zgłoś
ren07 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:11 Jasne, że głosowaliśmy - tylko dlaczego Łomianki Dolne głosowały w Dziekanowie Polskim? To chyba Pan B. chciał ukarać Papirusa i resztę niepokornych z ŁD ( :-))) ), i dać nam do zrozumienia, że na kolejne wybory z Łomianek Dolnych pomkniemy do Dziekanowa Polskiego autostradą po Kościelnej Drodze. (BTW:po moim trupie). Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:13 No prosze jakie mamy świadome spoleczenstwo obywatelskie, aż milo. Ja głosowałam na Młocinach, nie znam danych liczbowych ale z poprzednich lat pamiętam, że głosy układały się podobnie jak w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
control Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:15 No to nie jesteśmy "Polską w pigułce". A "nasi" kandydaci byli na dalekich miejscach, więc robli za tzw. mięso wyborcze. A może ktoś widział wyniki w innych komisjach... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 13:09 U nas w Dziekanowie Polskim (czyli Dziekanów, Kiełpin, Łomianki Dolne) PO -381 PIS-340 LPR-115 PSL-44 Samoobrona-40 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:43 Ja też w SP1 - puchy. A widzieliście nowy podział POlski wg TVNu? Cały wschód i środek głosował w większości na PIS, zachód na PO. >>"Gazeta Wyborcza": PiS zrozumiało, że aby wygrać, musi pozostać partią prawicową w formie, ale lewicową w treści. A Platforma zgrzeszyła arogancją i zbytnią pewnością siebie.(...) Dziś bohaterem jest PiS, które przebojowo rozpoczęło kampanię wczesną wiosną, zaskakując tym zupełnie rywali. Swoim patriotycznym i katolickim językiem odebrało LPR monopol na "Boga, Honor i Ojczyznę", zaś amerykańską formą swej kampanii pozbawiło PO wyłączności na nowoczesną estetykę. Jednak upatrywanie sukcesu PiS tylko w talentach bezideowych technologów marketingu politycznego byłoby banalizowaniem ciekawszego i bardziej złożonego zjawiska, które zasadza się na synergii trzech S: socjotechniki, "sanacji" i "socjalu" - pisze Jarosław Kurski.<< Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:47 Warto dodać, że Kurski - autor z GW - to brat Kurskiego odpowidzialnego za kampanię PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:55 Dla mnie wniosek jest jasny - nie ten wygrywa, kto ma coś do zaoferowania, tylko ten, kto używając rozmaitych socjotechnicznych sztuczek omami wielkie stado baranków. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 10:08 A dla mnie przepis na wygraną jest taki: 70% sukcesu - poparcie najpopularniejszych mediów, 20% socjotechniczne sztuczki, 10% inne duperele jak program i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 09:58 dla zainteresowanych coś o naszym okręgu, kto do parlamentu jeszcze nie podali szczegółów, ale do senatu smoktunowicz oraz Andrzejwski. Oczywiści nie ma jeszcze wyników z Łomianek wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/20.htm Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 10:06 Oczywiście głosowaliśmy. Pierwszy raz w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
lambeert Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 10:24 Nie głosowałem i nie zamierzam również w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 10:47 lambeert napisał: > Nie głosowałem i nie zamierzam również w wyborach prezydenckich. No uważaj, bo jeszcze ci wybiorą leppera na prezia :) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 11:39 lambeert napisał: > Nie głosowałem i nie zamierzam również w wyborach prezydenckich. No i mamy black lamb tego wątku :-)). Ciekawe z jakich pobudek. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 12:08 dajcie spokój. lambe nie głosował i nie będzie (jak ogłosił) głosował w wyborach prezia. jego wybór. będziemy robić sąd kapturowy dlaczego tak się stało, jakie były pobudki itp. jak mu wybiorą leppera na prezia to będzie musiał się z tym pogodzić bo nie głosował i tyle ;) -- wanting people to pay attention you can not just tap them on the shoulder. sometimes you have to hit them in the head with a sledgehammer... and then you get their strict attention. Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 12:32 Nie przesadzaj, po prostu podejmujemy temat. Wszyscy głosowali, ktoś mówi "ja nie" pytamy dlaczego. Skoro ktoś uważa za właściwe powiadomić o swoim zaniechaniu to nie powinien mieć nic przeciwko jego uzasadnieniu, myle że nawet powinno być mu miło, że wyraziliśmy zainteresowanie jego przypadkiem. Poza tym na tym polega forum, że jedni są za inni przeciw a jeszcze inni za a nawet przeciw, nudno byłoby jakby wszyscy byli za. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Głosowaliście moi mili? 26.09.05, 13:18 logownica napisała: > myle że nawet powinno być mu miło, że wyraziliśmy zainteresowanie jego > przypadkiem. pewnie jest mu miło :) pzdr. -- wanting people to pay attention you can not just tap them on the shoulder. sometimes you have to hit them in the head with a sledgehammer... and then you get their strict attention. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.restauracyjna Re: piekne a nawet black lamb ee rt! 26.09.05, 21:39 Czarna owco-do urn! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Głosowaliście moi mili? 27.09.05, 15:05 Wyniki w Łomiankach frekwencja 54,82 największa w powiecie, oddanych głosów ważnych 8435. Wybory wygrała Platforma Obywatelska. -35,16% poparcia czyli 2966 głosów, pis 33,69% czyli 2842 głosów. Z naszego okregu będzie po 4 posłów z po i 4 z pis. Najwięcej glosów w Łomiankach uzyskał Bronisław Komorowski. Senat Andrzejewski pis i Smoktunowicz PO Dalsze szczegóły poznamy jutro Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Głosowaliście moi mili? 27.09.05, 16:14 specjalnie dla wyborów pojechałem do łomianek. na piechotę z warszawskiej podreptałem i zagłosowałem! wydawało mi się, że frekwencja nie jest zła... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Głosowaliście moi mili? 28.09.05, 09:23 No niestety. V-B. Grądzki nie dostał się do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Głosowaliście moi mili? 28.09.05, 09:50 Z tej pozycji na liście szanse miał raczej zerowe. Jednak w Łomiankach poprawił wynik PiSU. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Głosowaliście moi mili? 28.09.05, 10:26 no tak, ale skoro jedynym programem V-B. była NOŁ, to gdzie jest te 60% (przypomnę, że podobno 71% popiera trasę po wale). Odpowiedz Link Zgłoś
lambeert Re: Głosowaliście moi mili? 28.09.05, 12:50 nie głosowałem z prostych dla mnie powodów - brzydzę się polityką i politykami polskimi, nie zamierzam firmować swoim podpisem afer typu orlen, pzu czy starachowice. Poza tym uważam że gdyby wybory mogły coś zmienić już dawno byłyby zakazane, nie interesuje mnie iluzja wolengo wyboru. Co do Leppera - uważam że jest takim samym łgarzem co Tusk-półmózg czy Kaczyński- nadęty "spiepszaj dziadu" ryj świński. Pozdrawiam p.s. fajny opis widziałem u kogoś na gg - "tylko durny idzie do urny" :P Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza Wyniki z Łomianek 28.09.05, 13:20 www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/143205.htm kilkając na komitety można zobaczyć wyniki poszczególnych kandydatów Odpowiedz Link Zgłoś
elpr1 Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 15:25 Wyniki łomiankowskich kandydatów w okręgu 20(Powiaty podwarszawskie). 1. Konrad Waśniewski LPR 1580. 2. Jan Grądzki PIS 1330. 3. Janusz Zakrzewski LPR 649. 4. Wiesław Bochenek PSL 282. 5. Roman Uszyński RP 47. 6. Stanisław Tabaczyński RP 43. 7. Zbigniew Szlenk Dom Ojczysty 38. Witaszek były Poseł 1039. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 16:30 A Pan Konrad Waszniewski? Wszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 17:36 Nie wszedł. Przecież kandydował z LPR, a to ugrupowanie nie miało wielu zwolenników w Warszawie i okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 19:57 Szkoda. Tak jak nie lubię LPRu to Pana Konrada odebrałem bardzo dobrze a w sprawach Łomianek wypowiedał się rozsądniej niż nasze władze. Sam się dziwię że to piszę! O LPRze! Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 20:08 Skoro jest taki dobry to może i lepiej dla Łomianek że nie wszedł do sejmu. Z Wiejskiej zapewne nie dostrzegałby malutkich łomiankowskich problemów. A tak będzie mógł sie realizować dla dobra społeczności lokalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 21:03 Aż dziwne, ale dokładnie odebrałes to jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 22:01 Najnowsze info od v-ce Grądzkiego. Nie wszedł bo rodzice walczący o nauczycielkę i potępiający działania szkoły i gminy go opluli i zdyskredytowali............!!!!????? A ja go na spotkaniu KOŁ broniłem........!!!!! Na forum też.............!!!!!!! Mieliście rację że po wyborach mu się poglądy zmienią. Jeszcze do niedawna myslałem że gminnna opozycja przesadza z antysokołowatością i antygrądzkowatością ale juz mi sie rozjasniło. Trzeba za wszelką cenę walczyć z nimi tak samo bezwzględnie jak oni są bezwzględni wobec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza Re: Wyniki z Łomianek 28.09.05, 22:45 wyniki poszczególnych osób są nieporównywalne. Kandydowali z róznych list, z różnych miejsc i w różnym towarzystwie. Taki Grądzki miał na czele listy "trzeciego Kaczyńskiego" Dorna, a Waśniewski nieznanego bliżej młodzieńca. A już ci którzy startowali z RP albo DO byli w zupełnie innej sytuacji, przecież prawie nikt nawet nie zaglądał nawet na te listy, żeby zobaczyć kto z nich startuje, nie mówiąc już o głosowaniu. Co tu porównywać? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Wyniki z Łomianek 29.09.05, 01:08 Jest chyba co porównywać. P.Grądzki osiągnął w swym okręgo 18-te miejsce,pomimo poparcia burmistrza,zorganizowania "promocyjnego" spotkania w ICDS w dn.21.9.05 (autobus dowoził osoby z Dąbrowy). P.Waśniewski osiągnął w swym okręgu 5-te miejsce, na taką samą ilość zgłoszonych kandydatów tj.22. To o czymś mówi.P.Grądzki jest osobą powszechnie znaną w Łomiankach,p.Waśniewski-członkom LPR i trochę innym. Nie wierzę,aby 20-tu rodziców protestujących w sprawie nauczycielki miało wpływ na decyzje wyborców.Zdaje się,że do świadomości ludzi interesujących się w szerszym zakresie sprawami miasta i gminy zaczyna docierać właściwa ocena działalności naszych burmistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wyniki z Łomianek 29.09.05, 07:32 brycezion napisał: > Nie wierzę,aby 20-tu rodziców protestujących w sprawie nauczycielki miało wpływ > na decyzje wyborców. Ja też nie wierzę ale nie ja to wymysliłem...... Odpowiedz Link Zgłoś
karolus12 Re: Wyniki z Łomianek 29.09.05, 08:27 CZEŚĆ, TE WYNIKI TO CHYBA WSZYSTKIE POWIATY W GMINIE ŁOMIANKI PODANO NASTĘPUJĄCE : GRĄDZKI -921 głosów WASNIEWSKI -401 BOCHENEK -181 ZAKRZEWSKI 17 USZYŃSKI -18 SZLENK -16 Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wyniki z Łomianek 29.09.05, 09:00 No dobrze, wychodzi w Łomiankach poparcie około 10%, dużo czy mało? B. Sokołowski troche w innych wyborach, bo na B., miał w I turze 49% poparcia a II to nawet więcej. Ciężko to porównywać, ale chyba mieszkańcy w końcu przejrzeli na oczy. W ankietach dotyczących trasy po wale zebrał poparcie na poziomie 71%, a przeciez to był główny pkt. kampanii NOŁ, i gdzie jest te 61%, czyzby wyniki były nierzetelne, czyżby nastapiła lekka manipulacja. W Dąbrowie, która go miała popierać np.w przedszkolu zebrał 69 głosów na 884 o czymś to świadczy! vb.Grądzki funduje sobie za nasze pieniądze kampanię w GŁ (poza płatnymi reklamami),pokazując sie w niej udzielając wywiadów, zapraszając na różne spotkania, zdjęcia z pączkami dla seniorów, na kazdej uroczystości jest i zawsze ma zdjęcie w GŁ. Ciekawe czy ktoś prowadzi poza GŁ taką statystykę ile razy był na zdjęciu i ile razy o nim wspomniano-nakład 5500 egz. To jest właśnie kampania prowadzona regularnie i przygotowująca go do... no właśnie do czego? Karolusie czy to miałeś zostać szefem biura poselskiego p. Grądzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza Re: Wyniki z Łomianek 29.09.05, 12:39 papirus22 napisał: > No dobrze, wychodzi w Łomiankach poparcie około 10%, dużo czy mało? B. > Sokołowski troche w innych wyborach, bo na B., miał w I turze 49% poparcia a II > > to nawet więcej. Ciężko to porównywać, Nie tyle ciężko porównywać, co nie da się porównywać! To chyba jasne. Możnaby porównywać gdyby (nie daj Boże!) były JOWy Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Wyniki z Łomianek 29.09.05, 08:51 Nie jest najważniejsza liczba głosów, bo na jednej liście może byc jakis bity faworyt, który zgarnia większośc głosów, a na drugiej liście głosy rozkładają się i kilka osób otrzymuje podobna liczbę. Najważniejsze jest miejsce, które kandydat zajął na swojej liscie w wyniku głosowania. Pan Grądzki nie ma co narzekać. Przecież startując z 20 miejsca na liście PiS i będąc osobą znana jedynie w łomiankach nie miał od początku zadnych szans na wejście do sejmu. Mógł najwyzej zdobyć nieco więcej głosów i zając powiedzmy miejsce 17 na liscie. Ale nie można obrażac się na wyborców. Na głosy trzeba zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś