Dodaj do ulubionych

Dziura zniknęła!!!

05.01.06, 18:24
Może to omamy wzrokowe, ale wydawało mi się że zniknęła słynna dziura na rogu
Kolejowej i Brukowej. Czy ktoś z was też to zauważył? Dajcie znać bo nie wiem
czy mam iść do lekarza od oczu.
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 19:06
      no widzicie, kto siedzi cicho to nic nie ma, a tak ponarzekam, pokłócę się
      powyzywam, Wy dorzucicie swoje i już się biora do roboty, a na koniec powinni
      podac się do dymisji, to nasze fourm by zamarło
      • frags Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 20:11
        Echhh myślałem, że będę pierwszy, który o tym napisze. To jednak świństwo. Taka
        była swojska ta dziura, tylko miejscowi wiedzieli o niej, obca swołocz wpadała
        w nią i miała nauczkę. A teraz dziury nie ma. Nie ma też wielgaśnych kolein na
        Jeziornej, o które wdzięcznie podzwaniał mój naderwany już tłumik. Szanowni
        Sąsiedzi (krzysiom, nie chowaj się!) musieli oczywiście wszystko popsuć i
        rozjeździć ten śnieg, tak że się zrobiło płasko! A jeszcze wczoraj się na
        Jeziornej zakopałem. Co teraz? Nowego śniegu się domagam, a jak nie to precz z
        burmistrzem! (To żarty są, jakby co...).
    • esscort Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 20:18
      No to ja jutro wrócę z roboty troche później, żeby nie przeszkadzać w
      podłączaniu wodociagu do chalupy.
      • frags Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 20:24
        Panie Burmistrzu, a ja bym chciał kolejkę. Elektryczną na płycie 2m na 3m. No i
        z pięć pociągów, jakies stacje itp, co tam Panu wpadnie w rączki...
        • mazowianka Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 21:33
          Frags, a co to burmistrz to św. mikołaj
          prezenty rozdaje,to ja też chcę,chodnik
          na mojej ulicy.
        • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 08:43
          frags napisał:

> Panie Burmistrzu, a ja bym chciał kolejkę. Elektryczną na płycie 2m na 3m. No
          i
          >
          > z pięć pociągów, jakies stacje itp, co tam Panu wpadnie w rączki...
          A ja słyszałam, że to Grądkowi wszystko wpadało do rączki a on potem tylko
          przekazywał....
    • mwsylwia Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:35
      Możemy sobie pogratulować. Ja sobie w każdym razie gratulję:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=34277217&a=34279491
      Ale wiecie co? Ja sądziłam, ze tym razem nasz B sie nie da na takie łatwe
      gierki. Myślałam, że powie "O nie - nie będziecie sie ze mnie naśmiewać,
      specjalnie, na złość nie naprawimy tej dziury".
      Jeżeli Randolff masz racje, to tu mnie nasz B zaskoczył.
      • frags Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:45
        Ale kolejki nie dał. Cholera, ja tam wszysko mam, kanalizację, wodociąg, no,
        może mógłby Jeziorną wyasfaltować do Spokojnej przynajmniej. No i ta kolejka...
        • randolff Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:50
          Dlaczego do Spokojnej? Jak już będzie leciał z asfaletem to niech skręci w
          Spokojną! 200 m go nie zbawi.
          • mwsylwia Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:52
            Randolff - myślę, że spokojna spokojnie sie na asfalt łapie. Jest przecież na S,
            tak jak Staszica i (o ile sie nie mylę) Sierakowska :)
          • kmsanczia Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:52
            Randolffie. Spokojnie. ;)
            • krzysiom1 Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 22:10
              No nie! To ja myslałem że Was zaskoczę.
              O 15 jeszcze była o 22 jej nie ma. Cuda!
              • esscort Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 22:40
                bedą jaja, jeżeli jutro okaże się, że znowu jest
                • iod Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 22:54
                  nie ma jej, nie ma, właśnie wróćiłam z W-wy-. Niesamowite!
                  To ja chciałam przypomnieć tylko o mojej lokalnej dziurze (nie wiem, może
                  powinnam zdjęcie dołączyć, tylko nie wiem, czy dziury czy moje :))))
                  • daisy32 Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:32
                    Jednej dziury mniej, ale nie martwcie się jest ich pełno w Łomiankach wystarczy
                    na następne 20 lat. O ile Pan Burmistrz nam się nie zmieni i zamiast budować
                    hotele nie wiadomo dla kogo zajmie się kanalizacją i dziurami w drogach. Swoją
                    drogą osoby, których auta uległy zniszczeniu powinny otrzymywać odszkodowania.
                    Tylko podwozie czołgu jest w stanie wytrzymać takie dziurska.
                    Rozpacz!
                    • mwsylwia Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:51
                      Cześć Daisy :))
                      Dawno Cię nie było
                      • daisy32 Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:54
                        Cześć, musiałam zniknąć na troszeczkę, ukoić skołatane nerwy.
                        • mwsylwia Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:58
                          :)
                          A co za niegodziwiec je skołatał?
                        • lolaxyz Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:58
                          Mam nadzieje, że to nie forum Ci je tak skołaatało?
                          • daisy32 Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 09:01
                            skradziono 5 laptopów z mojego biura, a co najgorsze gdy zaczełam prowadzić
                            dochodzenie i pośpieszać policję, to facet powiedział mi, że to nie W11.
                            Skandal!!!!1
    • lolaxyz Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 08:57
      Cudem ocalałam wczoraj (i o dziwo moj samochód) zmierzając do swej posiadłosci
      ziemskiej ul. Wiejską na odcinku za Rolniczą, jadąc w kierunku Wisły. Czegoś
      podobnego nigdy nie widziałam. Doły na pół metra, jeden przy drugim. Naprawde,
      jeśli chcecie zobaczyć najgorszą ulicę Łomianek i wogóle osobliwość XXI wieku
      to namawiam - z praktycznych względów - na spacer.
      • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:02
        lolaxyz napisała:

> Cudem ocalałam wczoraj (i o dziwo moj samochód) zmierzając do swej
        posiadłosci
        > ziemskiej ul. Wiejską na odcinku za Rolniczą, jadąc w kierunku Wisły. Czegoś
        > podobnego nigdy nie widziałam. Doły na pół metra, jeden przy drugim.
        Naprawde,
        > jeśli chcecie zobaczyć najgorszą ulicę Łomianek i wogóle osobliwość XXI wieku
        > to namawiam - z praktycznych względów - na spacer.
        Rozumiem, że ta informacja to dla tych co czytają w gminie. Wsyscy powinni
        zgłaszać potrzeby to gamonie się wezmą za robotę. Chociaż czy nie wyręczamy ich
        zbytnio. Słyszałam, że od 1 I nowego gamonia ustawili na patrzenie w forum. Nic
        nie robi tylko czyta i biega na górę. Mówią, że stracił stanowisko stary UBEK a
        teraz młodszy ten od patrzenia będzie działał na rzecz bezpiecznego miasta
        • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:04
          Podobno w gminie powołali specjalną komisję ds.Forum.
          \czyli bandę półgłówków!!!!!
          • iod Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:06
            a jakie są zadania specjalnej komisji ds. forum, codzienne czytanie??? Taki
            film kiedyś był, też niby się czytaniem tylko zajmowali...
            • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:08
              a ile za to płacą??
          • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:08
            daisy32 napisała:

> Podobno w gminie powołali specjalną komisję ds.Forum.
            > \czyli bandę półgłówków!!!!!

Na pewno przewodniczący to ten gamoń Grądek....więc i tak nic nie zdziałają, no
            chyba że w sprawie dziur...
            • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:10
              W SPRAWIE INNYCH DZIUR NA PEWNO.
              SŁYSZAŁAM, ŻE LUBIĄ SIĘ DOBRZE ZABAWIĆ.BAWILI SIĘ NIEŹLE W DZIEŃ POGRZEBU
              PAPIEŻA, CÓŻ ZA HIPOKRYZJA...
              • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:13
                daisy32 napisała:

> W SPRAWIE INNYCH DZIUR NA PEWNO.
                > SŁYSZAŁAM, ŻE LUBIĄ SIĘ DOBRZE ZABAWIĆ.BAWILI SIĘ NIEŹLE W DZIEŃ POGRZEBU
                > PAPIEŻA, CÓŻ ZA HIPOKRYZJA...
                Widziałam, tylko zdjęcia późniejsze z Rzymu gdzie gamoń Grądek się uśmiechał.
                Ale wracając do podwyżek i awansów to ciekawe kogo ten nowy gamoń od patrzenia
                w forum sprzedał lub sprzeda ????
          • papirus22 Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:19
            Moi drodzy niech Was nie zdziwi, że nasz b, zaczął czytać forum i wyciągać
            wnioski, w końcu mamy rok wyborczy, więc musi. Należy dodać, że nie może nam
            zatkać ust, a więc może jedynie wyrwać argumenty robiąc to czego zarządamy, nie
            ma wyjścia, musimy tańczyć jak mu zagramy, dopóty się nie wyciszymy, nie ma
            innego wyjścia, musi i już. Jest to zwykła zagrywka polityczn, która nie
            rozwiązuję oczywiście żadnych powaznych problemów Łomianek, bo w rok kanalizaji
            nie wybuduje, w rok nie wyasfaltuje wszystkiego, może zatkac dziurę, na głównej
            ulicy i koniec bo na innych np., mojej jest ich 50, więc tu niczego nie zrobi,
            zamiedbania z 8 lat rządów nie usunie. Nie może cofnąc czasu, i uzyskać dotacji
            unijnej, bo termin rozpoczęcia budowy juz minął rok temu. Może natomiast
            przyjąć wszystkie uwagi mieszkańców do studium, może bo na to potrzebuje
            godziny, niech więc wykaze dobra wolę i to zrobi, abyśmy nie musieli z nim po
            sądach łazić, aby p. Korpanty nie musiał tracić swoich uprawnień zawodowych
            (rzecznik odpowiedzialności zawodowej-czeka). Aby odszedł z tej gminy z
            resztkami honoru, niech przestanie forsować swoją chorobę psychiczną(mam na
            myśli wizje) i paranoje jakimi nas faszeruje w każdej GŁ.
            • daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:20
              pisz krócej, bo nie każdemu chce się czytać te kolaboraty
              • papirus22 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:25
                nie chcesz nie czytaj, juz pisałem, jak ktoś nie lubi o polityce to niech nie
                wchodzi w moje wątki.
                • daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:29
                  nuie mówię o temacie tylko o formie przekazania informacji, a to jest bardzo
                  istotne
                  • papirus22 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:32
                    nie lubisz długich to nie czytaj..
                    • daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:33
                      szybko wpadasz w złość:)))))))))
                      • papirus22 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:39
                        a Ty na forum
                        • daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:41
                          :)
                          • daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:46
                            Swoja dro
                            • kmsanczia Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:48
                              O, Daisy ukradli laptopa sprzed nosa, jużnie dokończy pisania... :(
              • lolaxyz Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:33
                daisy32 napisała:

> pisz krócej, bo nie każdemu chce się czytać te kolaboraty

ELABORATY
                • daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:37
                  jesteś złotousta, dzięki za poprawkę, człowiek uczy się przec całe życie
            • mwsylwia Re: DO PAPIRUSA 06.01.06, 10:56
              Z Twojego listu wysnułam taki oto wniosek:

Od dziś powinniśmy tylko pisac o przepisach na torty i umawiać się na spotkania
              towarzyskie. Bo niby dlaczego mamy być biurem do Wymyslania Inwestycji i
              Kreowania Dobrego Wizerunku UMiG Łomianki???? Nam nie płaca za pomysły więc nie
              powinniśmy im podpowiadać.
              A tak B. może zawsze powiedzieć "ależ my jesteśmy otwarci na głosy mieszkańców -
              proszę oto przykład - dziura była, mieszkańcy zaalarmowali - a my naprawiliśmy
              jak najszybciej się dało"
              • papirus22 Re: DO PAPIRUSA 06.01.06, 11:06
                Problem jest ludzka pamięc (najczęściej krótka) i tu ubolewam, bo jak przez 7
                lat mieszkńcy prosili, buduj pan ta kanalizację zrób nam ta ulicę czy postaw
                latarnię to Sokół nie reagował, a teraz jak juz wybory za pasem to nagle się
                wsłuchuje w głos mieszkańców. Około rok temu pisałem o roku 2006, że czeka nas
                zalew inwestycji w tym roku, i wsłuchiwania sie w głosy mieszkańców. Niestety
                moim zdniaem nalezy podsumowac obie kadencje Sokoła bardzo negatywnie, ale
                możesz miec inne zdanie.
                Sokół musi odejść, a najlpeij niech sam złozy rezygnację...
        • lolaxyz Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:12
          labes napisała:
          > Rozumiem, że ta informacja to dla tych co czytają w gminie. Wsyscy powinni
          > zgłaszać potrzeby to gamonie się wezmą za robotę. Chociaż czy nie wyręczamy
          ich zbytnio. Słyszałam, że od 1 I nowego gamonia ustawili na patrzenie w forum.
          Nic nie robi tylko czyta i biega na górę. Mówią, że stracił stanowisko stary
          UBEK a teraz młodszy ten od patrzenia będzie działał na rzecz bezpiecznego
          miasta

Tych dziur to sie nie da tak po prostu, zalać z wiaderka, nawet nie pomysłałam,
          zeby moj post coś zmienił.
          A co do nowego "patrona" to witamy serdecznie Pana, gratulujemy ciekawej pracy,
          siedziec na forum i jeszce żeby za to płacili, pozazdrościc. Będziemy sie
          starali ciekawie pisać, żeby sie Panu nie nudziło i żeby Pan mógł czesto biegać
          na góre bo wiadomo, ze taka siedząca praca do źle na kręgosłóp wpływa.
          • lolaxyz Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:13
            chyba kręgosłup miałam na mysli :))
          • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:13
            KRĘGOSŁUP
            • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:23
              daisy32 napisała:

> KRĘGOSŁUP

Słyszałam, że ma ale z waty gdzie dmuchnie to ON ciągnie
              • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:50
                Są jak choragwie na wietrze gdzie powieje tam się zwracają.
                Słyszałam o facecie, który rezygnując z uczestnictwa w opozycji otrzymał w
                Gminie niezłą posadkę. Nasz Pan S.proponuje pracę w zamian za zamknięcie ust.
                • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:02
                  daisy32 napisała:

> Są jak choragwie na wietrze gdzie powieje tam się zwracają.
                  > Słyszałam o facecie, który rezygnując z uczestnictwa w opozycji otrzymał w
                  > Gminie niezłą posadkę. Nasz Pan S.proponuje pracę w zamian za zamknięcie ust.

Stara stalinowska metoda Pana B jak ktoś krzyczy to dać mu pracę i niech się
                  zam.... Pan B tak robi nawet na spotkaniach z mieszkańcami. Znam przykłady
                  • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:03
                    Jakie podaj...ciekawe, trzeba napisać jakiś artykulik na ten temat
                    • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:14
                      daisy32 napisała:

> Jakie podaj...ciekawe, trzeba napisać jakiś artykulik na ten temat

Muszę najpierw zapytać Tych osób. Ale tak było między innymi na spotkaniu w
                      Łomiankach Starych, gdzie Pan B był mocno atakowany. po spotkaniu proponował
                      prace żonie pewnego mądrze mówiącego Pana. Nie była zainteresowana.
                      • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:17
                        chyba wiem o kogo chodzi, temu Panu też proponował "dogadanie się", ale ten Pan
                        chyba nie powiedział ani tak, ani nie. Czy się mylę?
                      • papirus22 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:22
                        nie po spotkaniu Łomianek starych tylko Łomianek Chopina, i widziałem wszystko
                        bo stałem obok.
                        • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:28
                          Czy to istotne? najwazniejsze, że tak właśnie było
                          • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:53
                            daisy32 napisała:

> Czy to istotne? najwazniejsze, że tak właśnie było

I już ktoś biegnie na górę.....tup, tup...Nie chybi!!! Będzie nowa metoDa
                            przekonywania.. na bank. O już wiem.. Myślę, że w najliższej GŁ będzie
                            informacja o zatrudnieniu 20 osób w Centrum Rowerowym.. Przecież wybory tuż,
                            tuż..a tak było w ostatnich.
                            • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:56
                              następny poroniony pomysł Burmistrzunia, nie spłacił jednego kredytu, a wziął
                              następny.
                              • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:03
                                daisy32 napisała:

> następny poroniony pomysł Burmistrzunia, nie spłacił jednego kredytu, a wziął
                                > następny.

Słyszałam, że jeden z radnych domagał się Centrum Kosmicznego..ja tam bym
                                chciała, nawet na balkon bym wyszła żeby tych kosmitów z urzędu zobaczyć jak
                                lecą ....daleko bezpowrotnie
                                • daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:04
                                  niezłe, czas to ukrócić
                                  • labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:08
                                    daisy32 napisała:

> niezłe, czas to ukrócić

No chyba sami sie złożymy na te centrum kosiczne,,, Kto jest za niech dopisze
                                    • mwsylwia Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:11
                                      labes napisała:
                                      > No chyba sami sie złożymy na te centrum kosiczne,,, Kto jest za niech dopisze
                                      > post

Najpierw zastanówmy się, czy składamy sie na:

"Gazeta Sokołowska na sprzedaż!
                                      Jedyna i niepowtarzalna okazja, aby mieć własną, dobrze prosperującą lokalną
                                      gazetę. A przecież wszyscy dobrze wiemy, że czwartą władzę w Polsce stanowi
                                      prasa. Dla kandydatów na polityków, czy to tych z wyższej półki (startujących do
                                      parlamentu), czy tych z niższej (startujących w wyborach samorządowych - na
                                      burmistrza) lokalna, licząca się na rynku gazeta, to 70% wygranej w wyborach.
                                      Gazeta taka jak nasza, której koszt zakupu zwraca się w ciągu pierwszego roku
                                      funkcjonowania na rynku! Nasza oferta jest skierowana właśnie do takich osób -
                                      mających duże ambicje i aspiracje polityczne, do lokalnych stowarzyszeń (tych z
                                      kasą) jak też do wszelkiego rodzaju "tworów" wyborczych.

Zainteresowanych prosimy o przesyłanie ofert z podaną ceną na adres redakcji
                                      "Gazety Sokołowskiej". Cena wywoławcza to tylko 122 tys. zł brutto."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka