randolff 05.01.06, 18:24 Może to omamy wzrokowe, ale wydawało mi się że zniknęła słynna dziura na rogu Kolejowej i Brukowej. Czy ktoś z was też to zauważył? Dajcie znać bo nie wiem czy mam iść do lekarza od oczu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 19:06 no widzicie, kto siedzi cicho to nic nie ma, a tak ponarzekam, pokłócę się powyzywam, Wy dorzucicie swoje i już się biora do roboty, a na koniec powinni podac się do dymisji, to nasze fourm by zamarło Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 20:11 Echhh myślałem, że będę pierwszy, który o tym napisze. To jednak świństwo. Taka była swojska ta dziura, tylko miejscowi wiedzieli o niej, obca swołocz wpadała w nią i miała nauczkę. A teraz dziury nie ma. Nie ma też wielgaśnych kolein na Jeziornej, o które wdzięcznie podzwaniał mój naderwany już tłumik. Szanowni Sąsiedzi (krzysiom, nie chowaj się!) musieli oczywiście wszystko popsuć i rozjeździć ten śnieg, tak że się zrobiło płasko! A jeszcze wczoraj się na Jeziornej zakopałem. Co teraz? Nowego śniegu się domagam, a jak nie to precz z burmistrzem! (To żarty są, jakby co...). Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 20:18 No to ja jutro wrócę z roboty troche później, żeby nie przeszkadzać w podłączaniu wodociagu do chalupy. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 20:24 Panie Burmistrzu, a ja bym chciał kolejkę. Elektryczną na płycie 2m na 3m. No i z pięć pociągów, jakies stacje itp, co tam Panu wpadnie w rączki... Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Dziura zniknęła!!! 05.01.06, 21:33 Frags, a co to burmistrz to św. mikołaj prezenty rozdaje,to ja też chcę,chodnik na mojej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 08:43 frags napisał: > Panie Burmistrzu, a ja bym chciał kolejkę. Elektryczną na płycie 2m na 3m. No i > > z pięć pociągów, jakies stacje itp, co tam Panu wpadnie w rączki... A ja słyszałam, że to Grądkowi wszystko wpadało do rączki a on potem tylko przekazywał.... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:35 Możemy sobie pogratulować. Ja sobie w każdym razie gratulję: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=34277217&a=34279491 Ale wiecie co? Ja sądziłam, ze tym razem nasz B sie nie da na takie łatwe gierki. Myślałam, że powie "O nie - nie będziecie sie ze mnie naśmiewać, specjalnie, na złość nie naprawimy tej dziury". Jeżeli Randolff masz racje, to tu mnie nasz B zaskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:45 Ale kolejki nie dał. Cholera, ja tam wszysko mam, kanalizację, wodociąg, no, może mógłby Jeziorną wyasfaltować do Spokojnej przynajmniej. No i ta kolejka... Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:50 Dlaczego do Spokojnej? Jak już będzie leciał z asfaletem to niech skręci w Spokojną! 200 m go nie zbawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 21:52 Randolff - myślę, że spokojna spokojnie sie na asfalt łapie. Jest przecież na S, tak jak Staszica i (o ile sie nie mylę) Sierakowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 22:10 No nie! To ja myslałem że Was zaskoczę. O 15 jeszcze była o 22 jej nie ma. Cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 22:40 bedą jaja, jeżeli jutro okaże się, że znowu jest Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Ach ta kobieca intuicja 05.01.06, 22:54 nie ma jej, nie ma, właśnie wróćiłam z W-wy-. Niesamowite! To ja chciałam przypomnieć tylko o mojej lokalnej dziurze (nie wiem, może powinnam zdjęcie dołączyć, tylko nie wiem, czy dziury czy moje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:32 Jednej dziury mniej, ale nie martwcie się jest ich pełno w Łomiankach wystarczy na następne 20 lat. O ile Pan Burmistrz nam się nie zmieni i zamiast budować hotele nie wiadomo dla kogo zajmie się kanalizacją i dziurami w drogach. Swoją drogą osoby, których auta uległy zniszczeniu powinny otrzymywać odszkodowania. Tylko podwozie czołgu jest w stanie wytrzymać takie dziurska. Rozpacz! Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:51 Cześć Daisy :)) Dawno Cię nie było Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:54 Cześć, musiałam zniknąć na troszeczkę, ukoić skołatane nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:58 :) A co za niegodziwiec je skołatał? Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 08:58 Mam nadzieje, że to nie forum Ci je tak skołaatało? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Ach ta kobieca intuicja 06.01.06, 09:01 skradziono 5 laptopów z mojego biura, a co najgorsze gdy zaczełam prowadzić dochodzenie i pośpieszać policję, to facet powiedział mi, że to nie W11. Skandal!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 08:57 Cudem ocalałam wczoraj (i o dziwo moj samochód) zmierzając do swej posiadłosci ziemskiej ul. Wiejską na odcinku za Rolniczą, jadąc w kierunku Wisły. Czegoś podobnego nigdy nie widziałam. Doły na pół metra, jeden przy drugim. Naprawde, jeśli chcecie zobaczyć najgorszą ulicę Łomianek i wogóle osobliwość XXI wieku to namawiam - z praktycznych względów - na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:02 lolaxyz napisała: > Cudem ocalałam wczoraj (i o dziwo moj samochód) zmierzając do swej posiadłosci > ziemskiej ul. Wiejską na odcinku za Rolniczą, jadąc w kierunku Wisły. Czegoś > podobnego nigdy nie widziałam. Doły na pół metra, jeden przy drugim. Naprawde, > jeśli chcecie zobaczyć najgorszą ulicę Łomianek i wogóle osobliwość XXI wieku > to namawiam - z praktycznych względów - na spacer. Rozumiem, że ta informacja to dla tych co czytają w gminie. Wsyscy powinni zgłaszać potrzeby to gamonie się wezmą za robotę. Chociaż czy nie wyręczamy ich zbytnio. Słyszałam, że od 1 I nowego gamonia ustawili na patrzenie w forum. Nic nie robi tylko czyta i biega na górę. Mówią, że stracił stanowisko stary UBEK a teraz młodszy ten od patrzenia będzie działał na rzecz bezpiecznego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:04 Podobno w gminie powołali specjalną komisję ds.Forum. \czyli bandę półgłówków!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:06 a jakie są zadania specjalnej komisji ds. forum, codzienne czytanie??? Taki film kiedyś był, też niby się czytaniem tylko zajmowali... Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:08 daisy32 napisała: > Podobno w gminie powołali specjalną komisję ds.Forum. > \czyli bandę półgłówków!!!!! Na pewno przewodniczący to ten gamoń Grądek....więc i tak nic nie zdziałają, no chyba że w sprawie dziur... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:10 W SPRAWIE INNYCH DZIUR NA PEWNO. SŁYSZAŁAM, ŻE LUBIĄ SIĘ DOBRZE ZABAWIĆ.BAWILI SIĘ NIEŹLE W DZIEŃ POGRZEBU PAPIEŻA, CÓŻ ZA HIPOKRYZJA... Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:13 daisy32 napisała: > W SPRAWIE INNYCH DZIUR NA PEWNO. > SŁYSZAŁAM, ŻE LUBIĄ SIĘ DOBRZE ZABAWIĆ.BAWILI SIĘ NIEŹLE W DZIEŃ POGRZEBU > PAPIEŻA, CÓŻ ZA HIPOKRYZJA... Widziałam, tylko zdjęcia późniejsze z Rzymu gdzie gamoń Grądek się uśmiechał. Ale wracając do podwyżek i awansów to ciekawe kogo ten nowy gamoń od patrzenia w forum sprzedał lub sprzeda ???? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:19 Moi drodzy niech Was nie zdziwi, że nasz b, zaczął czytać forum i wyciągać wnioski, w końcu mamy rok wyborczy, więc musi. Należy dodać, że nie może nam zatkać ust, a więc może jedynie wyrwać argumenty robiąc to czego zarządamy, nie ma wyjścia, musimy tańczyć jak mu zagramy, dopóty się nie wyciszymy, nie ma innego wyjścia, musi i już. Jest to zwykła zagrywka polityczn, która nie rozwiązuję oczywiście żadnych powaznych problemów Łomianek, bo w rok kanalizaji nie wybuduje, w rok nie wyasfaltuje wszystkiego, może zatkac dziurę, na głównej ulicy i koniec bo na innych np., mojej jest ich 50, więc tu niczego nie zrobi, zamiedbania z 8 lat rządów nie usunie. Nie może cofnąc czasu, i uzyskać dotacji unijnej, bo termin rozpoczęcia budowy juz minął rok temu. Może natomiast przyjąć wszystkie uwagi mieszkańców do studium, może bo na to potrzebuje godziny, niech więc wykaze dobra wolę i to zrobi, abyśmy nie musieli z nim po sądach łazić, aby p. Korpanty nie musiał tracić swoich uprawnień zawodowych (rzecznik odpowiedzialności zawodowej-czeka). Aby odszedł z tej gminy z resztkami honoru, niech przestanie forsować swoją chorobę psychiczną(mam na myśli wizje) i paranoje jakimi nas faszeruje w każdej GŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:20 pisz krócej, bo nie każdemu chce się czytać te kolaboraty Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:25 nie chcesz nie czytaj, juz pisałem, jak ktoś nie lubi o polityce to niech nie wchodzi w moje wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:29 nuie mówię o temacie tylko o formie przekazania informacji, a to jest bardzo istotne Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:32 nie lubisz długich to nie czytaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:33 szybko wpadasz w złość:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:39 a Ty na forum Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:48 O, Daisy ukradli laptopa sprzed nosa, jużnie dokończy pisania... :( Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:33 daisy32 napisała: > pisz krócej, bo nie każdemu chce się czytać te kolaboraty ELABORATY Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Burmistrz Złotousty dotrzymuje słowa 06.01.06, 09:37 jesteś złotousta, dzięki za poprawkę, człowiek uczy się przec całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: DO PAPIRUSA 06.01.06, 10:56 Z Twojego listu wysnułam taki oto wniosek: Od dziś powinniśmy tylko pisac o przepisach na torty i umawiać się na spotkania towarzyskie. Bo niby dlaczego mamy być biurem do Wymyslania Inwestycji i Kreowania Dobrego Wizerunku UMiG Łomianki???? Nam nie płaca za pomysły więc nie powinniśmy im podpowiadać. A tak B. może zawsze powiedzieć "ależ my jesteśmy otwarci na głosy mieszkańców - proszę oto przykład - dziura była, mieszkańcy zaalarmowali - a my naprawiliśmy jak najszybciej się dało" Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: DO PAPIRUSA 06.01.06, 11:06 Problem jest ludzka pamięc (najczęściej krótka) i tu ubolewam, bo jak przez 7 lat mieszkńcy prosili, buduj pan ta kanalizację zrób nam ta ulicę czy postaw latarnię to Sokół nie reagował, a teraz jak juz wybory za pasem to nagle się wsłuchuje w głos mieszkańców. Około rok temu pisałem o roku 2006, że czeka nas zalew inwestycji w tym roku, i wsłuchiwania sie w głosy mieszkańców. Niestety moim zdniaem nalezy podsumowac obie kadencje Sokoła bardzo negatywnie, ale możesz miec inne zdanie. Sokół musi odejść, a najlpeij niech sam złozy rezygnację... Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:12 labes napisała: > Rozumiem, że ta informacja to dla tych co czytają w gminie. Wsyscy powinni > zgłaszać potrzeby to gamonie się wezmą za robotę. Chociaż czy nie wyręczamy ich zbytnio. Słyszałam, że od 1 I nowego gamonia ustawili na patrzenie w forum. Nic nie robi tylko czyta i biega na górę. Mówią, że stracił stanowisko stary UBEK a teraz młodszy ten od patrzenia będzie działał na rzecz bezpiecznego miasta Tych dziur to sie nie da tak po prostu, zalać z wiaderka, nawet nie pomysłałam, zeby moj post coś zmienił. A co do nowego "patrona" to witamy serdecznie Pana, gratulujemy ciekawej pracy, siedziec na forum i jeszce żeby za to płacili, pozazdrościc. Będziemy sie starali ciekawie pisać, żeby sie Panu nie nudziło i żeby Pan mógł czesto biegać na góre bo wiadomo, ze taka siedząca praca do źle na kręgosłóp wpływa. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:13 chyba kręgosłup miałam na mysli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:23 daisy32 napisała: > KRĘGOSŁUP Słyszałam, że ma ale z waty gdzie dmuchnie to ON ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 09:50 Są jak choragwie na wietrze gdzie powieje tam się zwracają. Słyszałam o facecie, który rezygnując z uczestnictwa w opozycji otrzymał w Gminie niezłą posadkę. Nasz Pan S.proponuje pracę w zamian za zamknięcie ust. Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:02 daisy32 napisała: > Są jak choragwie na wietrze gdzie powieje tam się zwracają. > Słyszałam o facecie, który rezygnując z uczestnictwa w opozycji otrzymał w > Gminie niezłą posadkę. Nasz Pan S.proponuje pracę w zamian za zamknięcie ust. Stara stalinowska metoda Pana B jak ktoś krzyczy to dać mu pracę i niech się zam.... Pan B tak robi nawet na spotkaniach z mieszkańcami. Znam przykłady Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:03 Jakie podaj...ciekawe, trzeba napisać jakiś artykulik na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:14 daisy32 napisała: > Jakie podaj...ciekawe, trzeba napisać jakiś artykulik na ten temat Muszę najpierw zapytać Tych osób. Ale tak było między innymi na spotkaniu w Łomiankach Starych, gdzie Pan B był mocno atakowany. po spotkaniu proponował prace żonie pewnego mądrze mówiącego Pana. Nie była zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:17 chyba wiem o kogo chodzi, temu Panu też proponował "dogadanie się", ale ten Pan chyba nie powiedział ani tak, ani nie. Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:22 nie po spotkaniu Łomianek starych tylko Łomianek Chopina, i widziałem wszystko bo stałem obok. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:28 Czy to istotne? najwazniejsze, że tak właśnie było Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:53 daisy32 napisała: > Czy to istotne? najwazniejsze, że tak właśnie było I już ktoś biegnie na górę.....tup, tup...Nie chybi!!! Będzie nowa metoDa przekonywania.. na bank. O już wiem.. Myślę, że w najliższej GŁ będzie informacja o zatrudnieniu 20 osób w Centrum Rowerowym.. Przecież wybory tuż, tuż..a tak było w ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 10:56 następny poroniony pomysł Burmistrzunia, nie spłacił jednego kredytu, a wziął następny. Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:03 daisy32 napisała: > następny poroniony pomysł Burmistrzunia, nie spłacił jednego kredytu, a wziął > następny. Słyszałam, że jeden z radnych domagał się Centrum Kosmicznego..ja tam bym chciała, nawet na balkon bym wyszła żeby tych kosmitów z urzędu zobaczyć jak lecą ....daleko bezpowrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:08 daisy32 napisała: > niezłe, czas to ukrócić No chyba sami sie złożymy na te centrum kosiczne,,, Kto jest za niech dopisze post Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Dziura zniknęła!!! 06.01.06, 11:11 labes napisała: > No chyba sami sie złożymy na te centrum kosiczne,,, Kto jest za niech dopisze > post Najpierw zastanówmy się, czy składamy sie na: "Gazeta Sokołowska na sprzedaż! Jedyna i niepowtarzalna okazja, aby mieć własną, dobrze prosperującą lokalną gazetę. A przecież wszyscy dobrze wiemy, że czwartą władzę w Polsce stanowi prasa. Dla kandydatów na polityków, czy to tych z wyższej półki (startujących do parlamentu), czy tych z niższej (startujących w wyborach samorządowych - na burmistrza) lokalna, licząca się na rynku gazeta, to 70% wygranej w wyborach. Gazeta taka jak nasza, której koszt zakupu zwraca się w ciągu pierwszego roku funkcjonowania na rynku! Nasza oferta jest skierowana właśnie do takich osób - mających duże ambicje i aspiracje polityczne, do lokalnych stowarzyszeń (tych z kasą) jak też do wszelkiego rodzaju "tworów" wyborczych. Zainteresowanych prosimy o przesyłanie ofert z podaną ceną na adres redakcji "Gazety Sokołowskiej". Cena wywoławcza to tylko 122 tys. zł brutto." Odpowiedz Link Zgłoś