Dodaj do ulubionych

Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL

06.01.06, 11:44
Ponieważ wyraźnie widać, jak bardzo trudno przychodzi WŁADZOM uporanie się ze
śniegiem na ulicach, placach i chodnikach naszego grodu, wobec tego -
wiedziony obywatelskim obowiązkiem - informuję uprzejmie (i bezinteresownie),
że w dzisiejszym - tj. z dnia 6 stycznia 2005 roku - wydaniu "Gazety
Stołecznej" , na str. 21 znajduje się artykuł Magdy Kłodeckiej "Potrzebna od
zaraz", w którym znajdą SZANOWNE WŁADZE przegląd sprzętu do odśnieżania, wraz
z cenami i informacją, gdzie nabyć poszczególne urządzenia.

Nabywszy już stosowny sprzęt, zechciej SZANOWNA WŁADZO zorganizować
przyzwoite odśnieżanie - najlepiej pod światłym przewodnictwem NIEZWYKLE
UZDOLNIONEGO PANA vburmistrza do (jakby nie było) SPRAW SPOŁECZNYCH
GRĄDZKIEGO.
W ten sposób Pan Vburmistrz zapracuje wreszcie na swoją pensję, to po
pierwsze, po drugie - pracą konkretną zajęty nie będzie miał czasu na
podejrzewanie mieszkańców o wrogie zamysły, po trzecie - sprzątanie we
własnym zakresie kosztować będzie znacznie taniej niż organizowanie
przetargów o wątpliwych efektach.
O co uprzejmie wnosi i kornie WŁĄDZĘ uprasza mieszkaniec, przyduszony już
nadmiarem śniegu.
NAJZNAKOMITSZY zaś nasz PAN BURMISTRZ Ł. SOKOŁOWSKI miałby zaś kolejną okazję
do promocji SWEJ OSOBY, śpiewając pracującym np. historyczną pieśń masową "DO
ROBOTY, DO ROBOTY!"
Obserwuj wątek
    • mwsylwia Re: Kwota na odśnieżanie 06.01.06, 11:52
      To ja coś dodam.
      Polecam do przeczytania Ogłoszenie o zamówieniu usługi w Biuletynie Zamówień
      Publicznych:
      www.uzp.gov.pl/biulety/2005/205/205_8599.html
      Nasze miasto przeznaczyło na odśniezanie w sezonie zimowym - od 15 listopada
      2005 do 30 marca 2006 r. kwotę 438.000 zł (tj. 108.233,66 EUR ). To oczywiście
      maksymalna kwota, którą planują za to zapłacić. Pewnie wyjdzie mniej ale kwota
      zaplanowana jest szokująca. Jeśli to jest PRAWDA to czy nie lepiej robić to
      samemu?? Nie wiem, ale kwota szokująca - w dodatku biorąc pod uwagę jakośc tego
      odsniezania to...
      • daisy32 Re: Kwota na odśnieżanie 06.01.06, 11:53
        kwota jest porażająca, ktoś za to musi beknąć
        • papirus22 Re: Kwota na odśnieżanie 06.01.06, 11:55
          generlanie przetargi sa po to aby zaoszczędzić, ale nie w łomiankach, tutaj sa
          aby wzmocnic sie politycznie, wybiore sobie firme a ta będzie ze mną
          wspólpracować, np. bajm i jeszcze parę innych.
      • red68 Re: Kwota na odśnieżanie 10.01.06, 08:51
        Gmina przeznaczyła 438.000 zł na okres: do data rozpoczęcia: 15.11.2005; data
        zakończenia: 30.03.2008; i wydaje mi się że to za mało na utrzymanie całej gminy.
        • papirus22 Re: Kwota na odśnieżanie 10.01.06, 09:14
          za duzo, bo jenda firma startowała, a stan dróg to mamy jaki mamy, a może
          chodzi o to aby wykazać, że firma z przetragu sobie nie radzi i powołać NOWĄ
          SPÓŁKĘ ODSNIEŻANIA MIASTA
        • papirus22 o co tu chodzi. 10.01.06, 09:16
          a może chodzi o to aby pokazac nieudolnośc firmy odśnieżającej i powołać NOWĄ
          SPOŁKĘ ODŻSNIEŻANIA MIASTA, oczywiście obsadzić ich swoimi ludzmi. Stra Sokola
          startegia
          • mwsylwia Re: o co tu chodzi. 10.01.06, 09:20
            Poprawcie mnie jesli źle myślę - ale za taką kasę to można i samochód do
            odśnieżania kupić i człowieka zatrudnić. A spółka z Wieliszewa to nigdy na czas
            nie dojedzie (spóźnienia bywają zawsze około dwudniowe) i jak wszyscy wiemy po
            łebkach robi, ludziom totalnie wjazdy odwalonym śniegiem zawala. A jakby był to
            nasz samochód i nasz pan kierowca to i podejście by miał inne i wiadomo by było
            kto odśnieża wiec można zwrócić uwagę. I miasto by miało na to wpływ.
            • papirus22 Re: o co tu chodzi. 10.01.06, 09:22
              poprawię Ciebie, no nie wiem czy akurat samochód, może i tak, ale przetarg sie
              orgniazuje po to aby byo taniej, tylko trzeba zebrać 5 firm, i konkurencja
              robie swoje, wiesz to tak jak z tymi studentkami.
              • mwsylwia Re: o co tu chodzi. 10.01.06, 09:26
                No tak ale jak się okaze że co roku jest tylko jedna firma z Wieliszewa?
                Albo z Płońska??
                • papirus22 Re: o co tu chodzi. 10.01.06, 10:07
                  trzeba obserwowac, przetargi jak będzie o odsnieżaniu to trzeba poszukac 10
                  firm i im donieśc, jak władze nie potrafia uczciwie to im pomożemy:(
    • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 06.01.06, 11:54
      nie poradza sobie z takim nadmiarem pracy, ale ze śpiewaniem jak najbardziej,
      • mazowianka Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 06.01.06, 12:07
        Brawo!,drabbu podpisuję się dwoma rękami
        pod tym co napisałeś,a może już najwyższy
        czas aby każdy zaczął robić to umie najlepiej,
        tzn,P.Sokołowski niech założy chór i weżmie sobie
        do pomocy P.Mazana,a z całym szacunkiem P.Grądzki
        niech wraca do szkoły uczyć,chociaż może lepiej nie,
        bo szkoda tej młodzieży!niech się wynosi,aby dalej
        od nas!!!!!!!
    • j46 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 09.01.06, 16:04
      A oni i tak nadal śpią i śpią. Czyżby chorowali jeszcze po sylwestrze. Słoneczko
      przepięknie przetapia śnieg na lód i za chwile pieszo będzie można chodzić tylko
      w rakach. Tak apropo raków, doskonałe są gotowane, a na nogach zawsze będą mnie
      przypominać góry. Więć może sokół niech uczyni nas miastems łynącym z raków.
      • mwsylwia Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 09:16
        A po mojej wczorajszej forumowej skardze dziś Długa troszkę piachem posypana.
        • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 09:17
          no to co czytają, czy nie, a Sylwia gdzie jest dzień dobry:)
          • mwsylwia Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 09:21
            jak to gdzie jest - w odpowiednim referacie forumowym. Tylko czytać trzeba :)
            • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 09:23
              no dobra:)
              • mortimerr Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:19
                a propos sniegu i lodu. wczoraj wieczorem psioczylismy z mezem ze ul. Fabryczna
                jest cala oblodzona i strach po niej jezdzic i chodzic zeby zebow nie zgubic.
                a tu dzisiaj rano prosze: posypana cala piaseczkiem.
                czyzbysmy mieli podsluch w domu?? :))
    • drabbu Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:36
      Czyli jednak powoli, bo powoli, z oporami, ale nasze Forum jednak przemawia
      WŁADZY do rozumu (mam nadzieję). Posypane piachem były też Przeskok i Majowa.
      • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:42
        Juz pisałem, rok wyborczy nie moga nas ocenzurować to sie słuchaja by wybić nam
        argumenty!!!
        • drabbu Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:51
          papirus22 napisał: rok wyborczy nie moga nas ocenzurować to sie słuchaja by
          wybić nam
          >
          > argumenty!!!

Ale zasadniczy nasz kontrargument - że WŁADZA powinna organizować takie akcje
          sama, szybko i z własnej inicjatywy (bo za to, w gruncie rzeczy, się WŁADZY
          płaci) - a nie ściągać z forum, jak dzieciaki w pierwszej klasie - będzie
          ciągle ważny.

• krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:51
          Nas z fragsem na Jeziornej ten zaszczyt nie spotkał.
          O piasek oczywiście chodzi..
          • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:54
            Ale krzysiom, co za poślizzzzzzgiiiiiiii - nie zapomnę jamnikowego poślizgu,
            gdy postanowiłem ratować życie tłustej, szczeciniastej baryłce na pokręconych
            łapkach. A jaka radość z wymijania.... Moja Mama twierdzi, że naderwała na
            Jeziornej jakąś listwę osłonową, jak Jej dzisiaj odpadnie, wzywa policję, a
            potem mojego zaprzyjaźnionego prawnika. Panie Burmistrzu, akuku!!!
            • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 10:58
              No to nic nie da, bo o odszkodwaniu decyduje Rada gminy, juz kiedys ktos urwał
              zawieszenie. No niestety ta Pani przegrała zgadnij jakim stosunkiem głosów...
              • krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:02
                Jak wygra w sądzie to rada nie ma nic do gadania.
                • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:06
                  No to duzy wysiłek, i koszty ale próbowac trzeba jak ktoś ma siły. Sokól będzie
                  się odwoływał do samego sądu najwyższego a póżniej zaskarży ustawę do TK. Tak
                  zrobił z wypłata odszkodowań za ziemie wpłynęło ok. 200 wniosków więc zaskarżył
                  ustawę do trybunału i stwierdził, póki TK nie osądzi. A ten juz dawno to
                  zrobił, jemu to nie przeszkadza, on ma czas i jeszcze walczy o społeczne
                  pieniądze superczłowiek.
            • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:04
              Swoją drogą Fraggsie co sądzisz o naszym burmistrzu,
              a może stworzymy wątek Opinie na temat Sokoła.
              No czekam na twój komentarz
              • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:34
                Dear Daisy! Od czasy kłótni z Panem Brycezionem nie wypowiadam się na temat
                burmistrza, spraw związanych z łomiankowską polityka, finansowaniem gminy,
                przekrętami (domniemanymi - ust. "Prawo Prasowe" i tym podobnymi sprawami. Nie
                uczestniczę w sporach, koalicjach, grupach nacisku itp. Jestem osobą
                apolityczną, nie mam ochoty na angażowanie się. Nie wyrażam swoich opinii, nie
                wspieram komitetów wyborczych, partii politycznych. Porozmawiajmy o
                kulinariach, imprezach...
                • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:35
                  To co robisz na forum?
                  nie ściemniaj
                  • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:38
                    czyzbyś się troszkę zdenerwował?
                  • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:40
                    Jestem tutaj, bo polubiłem Forumowiczów. Lubię czytać posty, pisać i rozmawiać.
                    Może masz rację, że rzadko się uśmiecham, jednak świetnie się bawiłem na
                    Sylwestrze, podobało mi się jego przygotowywanie - odśnieżanie z krzysiomem i
                    randolffem, gotowanie bigosu itp. Szkoda, że tak krótko mogłem być w Wernisażu,
                    ale było tam bardzo fajnie Was wszystkich zobaczyć. Miło mi idąc z wózkiem na
                    spacer mijać dom krzysioma, czy randolffa, wiedząc, że mieszkam wśród
                    znajomych, a nie na bezimiennej wyspie. Polityka samorządowa przestała mnie
                    interesować, bo mieszkam w Łomiankach nie po to, aby drzeć koty i wchodzić w
                    mikrospory, ale dlatego, że jest mi tutaj dobrze. Dobrze - bo poznałem mnóstwo
                    ciekawych i fajnych ludzi.

Wiem, że za długie - no, ale sama zapytałaś to staram się rzetelnie
                    odpowiedzieć.
                    • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:41
                    • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:44
                      dzięki za wyjaśnienie...
                      jeśli los tego miasta nie jest ci obojętny to warto pomyśleć również o innych
                      rzeczach, po to jest właśnie to Forum...
                      • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:49
                        Forum ma wielką siłę konsolidującą. Panuje na nim wolność słowa i poglądów.
                        Wolność woli też - kto chce opisuje swój stosunek do władz miasta, kto chce
                        pisze o ulubionej potrawie, jeszcze inny szuka kosmetyczki. Każda sprawa
                        lokalnej łomiankowskiej społeczności znajduje tutaj oddźwięk. Łączy nas nie
                        tylko kontestacja stanu miasta - chociaż zdecydowana większość forumowiczów
                        wyraża swoją opinię w tej sprawie, ale także to, że mamy sobie sporo do
                        przekazania w róznych innych dziedzinach. Mi daisy w pewnym momencie przestała
                        odpowiadać stylistyka jednej z dyskusji samorządowych i zakończyłem swój udział
                        w sprawach miejskich.
                        Przepraszam za takie długie posty - grafomania i zboczenie zawodowe.
                        • kmsanczia Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:59
                          Ale Fragsiu czy wobec takiego oświadczenia możemy jeszcze liczyc na wypożyczenie
                          TV na jakąś ciekawą sesję? :)
                          p.s. Podziwiam że potrafisz się nie wtrącac w dyskusje polityczne, ja się nie
                          zanm ale powstrzymac się nie umiem. ;)
                • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:39
                  nigdy nie wypowiadałeś się na jego temat... tak naprawdę
                  może po prostu masz inne cele, niekonieczne zgodne z celami pozostałych
                  forumowiczów
                  Tylko jakie?
                  • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:42
                    Deklaracja fragsa (pod wpływem daisy złożona):

Niniejszym deklaruję, że mieszkam w Łomiankach, nie jestem zaangażowany w walkę
                    wyborczą, działalność samorządową, wspieranie, albo zwalczanie jakichkolwiek
                    grup lobbingowych. Nie kandyduję i nie zamierzam kandydować w wyborach
                    samorządowych 2006. Nie jestem burmistrzem obecnej kadencji, ani jego rodziną,
                    poplecznikiem, pracownikiem.

Podpisano:
                    frags
                    • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:45
                      ciekawe, poproszę o własnoręczny podpis na najbliższym spotkaniu
                      • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:49
                        Oburącz!!!! jeśli chcesz.
                        • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:50
                          tak proszę, nie przekonałeś mnie...
                          • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:51
                            Jeśli chcesz to mieć szybciej, podaj numer faksu - zaraz wydrukuję i wyślę. Nie
                            czujesz się nieco operetkowo?
                    • krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:46
                      frags napisał:

> Niniejszym deklaruję, że mieszkam w Łomiankach,
                      Nie jestem burmistrzem obecnej kadencji, ani jego rodziną,
                      > poplecznikiem, pracownikiem.
                      >
                      Za powyższe słowa fragsa mogę zaręczyć.
                      • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:47
                        pozostanę przy własnoręcznym podpisie
                      • krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:47
                        Zapomniałem wyrzucić "rodziny i poplecznika"
                        • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:51
                          Oby twoje słowa okazały się prorocze...
                          niedowierzająca Daisy
                          • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:54
                            napisz mi daisy na priv numer faksu - mam już pięknie dla Ciebie opracowany
                            tekst.
                            • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:56
                              faks to nie oryginał nie może być dokumentem w razie czego, powstrzymam
                              się do spotkania
                              • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:58
                                O.K. przypomnij mi przed spotkaniem, żebym zabrał. Mogę też wysłać listem
                                poleconym. Faks nawet w negocjacjach bankowych jest uznawany za dokument pod
                                warunkiem uzupełnienia dokumentu orginalnego. A ja już jestem zmęczony
                                udowadnianiem, że nie jestem wielbłądem.
                                • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:00
                                  to przestań udowadniać, a właściwie dlaczego tak chcesz to udowadniać?
                                  dziwne
                                  • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:04
                                    Jeeezuuu, daisy błagam o litość. Sama od wczoraj ciśniesz mnie i podejrzewasz,
                                    mam wrażenie, o jakąś partyzancką działalność. No, to staram się Ci odpowiadać.
                                    Kiedy to robię zarzucasz mi, że się tłumaczę i w dodatku za długie piszę posty.
                                    Kiedy Ci wyjaśniam dlaczego, podejrzewasz mnie, że co innego piszę, co innego
                                    robię. Kiedy przedstawiam deklarację, nie wierzysz w nią. Kiedy chcę Ci ją
                                    przesłać odkładasz sprawę.
                                    dziwne, masz rację.
                                    • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:14
                                      po co używasz prafrazy? przez to nie zbudujesz swojej wiarygodności
                                      • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:16
                                        No, dobrze, ale ja nie staram się budować swojej wiarygodności za pomocą
                                        środków stylistycznych. Odpowiadam na Twoje listy. Sądzisz, że jestem
                                        niewiarygodny? po czym wnosisz?
                                        • randolff Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:26
                                          Nie wiem jakie sa intencje Daisy w stosunku do Fragsa ale w tej chwili wygląda
                                          to na "trollowanie". Każda odpowiedź Fragsa jest wodą na młyn dla Daisy.

Fragment z "Netykiety": Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem
                                          jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą
                                          do dalszej działalności.
                                          • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:28
                                            Mam podobne wrażenie, ale ponieważ znam daisy osobiście, nie mogę uwierzyć, że
                                            naprawdę ma złe intencje.

• daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:31
                                              Cóż przykro mi, ze wyciągasz takie wnioski randolfie, a co do ciebie
                                              fraggs, to nie przypominam sobie abyśmy się znali, z widzenia owszem tak.
                                              "jestem jaka jestem"
                                              • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:32
                                                miałem na myśli znajomość z widzenia, oczywiście.
                                              • mwsylwia Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:40
                                                No już dobrze. Już wiemy o co Daisy podejrzewa Fragsa i co Frags mysli o tych
                                                podejrzeniach więc zakończcie te swary pliiiis.
                                                • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 12:44
                                                  licznik podgonilismy.
                                                  • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 13:04
                                                    i nudno nie jest
                                          • drabbu Re: Do Daisy i Fraggsa 10.01.06, 12:43

-randolff napisał:
                                            > Nie wiem jakie sa intencje Daisy w stosunku do Fragsa.

Nawiązując do postu Randolffa, chciałbym tylko napisać - zwłaszcza Daisy - o
                                            tym, że taka wymiana wypowiedzi tylko utrudnia naszym WŁADZOM czerpanie
                                            podpowiedzi z forum. Daisy, razem z Tobą skupią się one na dociekaniu, kim jest
                                            Fraggs, więc nie zwrócą uwagi na wzmiankę o kolejnych ulicach do odśnieżania,
                                            czy dziurze do naprawienia. W ten sposób przeszkadza się WŁADZY w możliwym
                                            wykazywaniu się osiągnięciami. Daisy, nie jest to chyba Twoim zamierzeniem?

Forum Łomianki
                      • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 11:50
                        Dzieki, krzysiom
                        • mazowianka Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:22
                          Jezu,pół dnia mnie nie było i się narobiło bigosu,
                          Was na chwilę nie można zostawić.
                          Od tej chwili proszę o zachowanie spokoju,bo jak
                          to ładnie napisał drabbu,nie pozwalamy Panu urzędnikowi
                          z Gminy pracować i nowe ulice do sypania piachem szykować!
                          • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:27
                            mazowianka, przecież mnie znasz, ale od teraz spokój, chyba,
                            że coś mnie zaniepokoi...
                          • robert_58 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:28
                            Oooooo,
                            szkoda że już kończycie tą dyskusje ;(
                            U siebie po przeczytaniu tekstu również znalazłem ziarno niepewności Fragsiu ;)
                            • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:28
                              oooooooo, a ktoś ty?
                              • esscort Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:33
                                ale się wpakował :))
                                • robert_58 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:34
                                  daisy32 napisała:

> oooooooo, a ktoś ty?

cichy obserwator forum
                                  • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:35
                                    Robert lepiej zajmij sie pracą, ledwo to wyciszylismy, nawet ja juz nie
                                    atakuję, na razie:)
                                    • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:36
                                      Papi nie przesadzaj
                              • drabbu Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:36
                                daisy32 napisała:

> oooooooo, a ktoś ty?

Ooooooo, i tak oto szykuje się kolejna dyskusja. A może lepiej je prowadzić w
                                wątku "poznajmy się"?
                                • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:36
                                  dobry pomysł
                                • robert_58 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:38
                                  no już już
                                  cicho będę ... choć troche mi nostalgią za wcześniejszym forum zapachniało
                                  Kończę
                                  • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 15:40
                                    no jeszcze prowokuje
                            • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 16:01
                              Dzięki, robert. I Ty Brutusie???
                              • krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 16:14
                                Dzisiaj Daisy lepiej niewchodzić w drogę.
                                • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 16:19
                                  wczoraj też
                                  • mazowianka Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 17:26
                                    frags nie martw się,przejdzie jej:))
                                    • papirus22 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 19:51
                                      Zacznijcie lubić kontrowersję to zawsze przyciąga, nie nalezy się tego bać.
                                      Mało tego przyciąga i bardzo wciąga.
                                      pozdrawiam
                                      • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 19:52
                                        ja tam lubie kontrowersje, nawet te męczące. Pamiętasz, jak sie pieknie
                                        kłóciliśmy jak się tutaj pojawiłem? Aleś się wtedy pienił kontrowersyjnie ))))
                                        • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:02
                                          tak jak ty dzisiaj? nawet faksy chciałeś wysyłać :)))
                                          • krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:08
                                            Daisy.
                                            Nieeeee...
                                            Proszę bardzo ładnie.
                                          • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:11
                                            Chciałem bo jestem uczciwy, jak prawdziwy czekista...
                                            • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:13
                                              nie martwcie się jestem w dobrym nastroju i nie zamierzam nikogo atakować,
                                              wieczorem trzeba myśleć pozytywnie.
                                              • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:23
                                                wooooow. Ale jutro znów będziesz podejrzliwą czarownicą, prawda?
                                                • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:24
                                                  nie zgadłeś, będę zieloną ropuchą
                                                  • krzysiom1 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:30
                                                    Frags wymyśl jak jej dać całusa to się zamieni w księżniczkę.
                                                  • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:32
                                                    taaa, aha, nie wisz czasem. Całusa. A potem nowy burmistrz mnie wygna poza
                                                    rogatki i zamknie przede mną bramy. Będę miał wilczy bilet - do granicy Auchana
                                                    i ani kroku dalej.
                                                  • daisy32 Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:35
                                                    bardzo proszę o porzucenie tego tematu i zajęcie się poważniejszymi kwestiami
                                                  • frags Re: Do wiadomości P.T. WŁADZ MIASTA - APEL 10.01.06, 20:36
                                                    jakie mogą być poważniejsze kwestie od ewentualnego wygnania mnie poza bramy
                                                    miasta. Powiedz to Temistooklesowi, jak go wygano z Aten to mu fajowo raczej
                                                    nie było!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka