Dodaj do ulubionych

good night and good luck

02.03.06, 20:23
Właśnie wróciliśmy z tego filmu.
Wszystkim, absolutnie wszytkim go polecam!!
Kalka tego co u nas się dzieje, tylko oni przerobili to 50 lat temu i czegos
sie nauczyli. Świetne aktorstwo, bardzo dobra reżyseria - polecam gorąco.

I niezła rozgrzewka przed dzisiejszym "Co z ta Polską"

Good night and good luck...
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: good night and good luck 02.03.06, 23:14
      Obejrzałem "Co z tą Polską"!
      Słuchając Pana Kurskiego wyć się chce!
      Pomału zaczynam rozumieć terrorystów.
      • mazowianka Re: good night and good luck 03.03.06, 00:31
        Ja też.:)
        • mwsylwia Re: good night and good luck 03.03.06, 09:16
          Wczoraj byłam gotowa wyrzucić telewizor!! Tacy ludzie nami rządzą!
          Ale ok - miało nie być o polityce ogólnopolskiej.

Nadal polecam rewelacyjnego David'a Strathairn'a jako Eda Murrowa w filmie
          Clooney'a :)

• mateusz9934 Re: good night and good luck 06.03.06, 13:08
            nie kazdy lubi prosowieckie filmy
            • mwsylwia Re: good night and good luck 06.03.06, 13:10
              a to film prosowiecki jest???

Wow - chyba obejrzałam bez zrozumienia
              • papirus22 Re: good night and good luck 06.03.06, 21:59
                były oskary i cisza...
              • iod Re: good night and good luck 12.03.06, 01:22
                film jest prosowiecki tak jak prawie każdy amerykański obraz (no może
                wyłączywszy mój ukochany obraz: "lecą żurawie")
                ale...podziwiam go za pewną konsekwencję: kadr, muzyka, aktorstwo, reżyseria,
                czarno-biała tonacja, papierosy, zmęczone, suche twarze, ascetyzm...
                Zapaliłam papierosa po...po 10 latach...
                • elpr1 Re: good night and good luck 12.03.06, 01:58

Samotna iod uciekająca w świat filmu.
                  • iod Re: good night and good luck 12.03.06, 03:43
                    to tylko papieros - nic wielkiego
                    • kmsanczia Re: good night and good luck 12.03.06, 10:53
                      Iod co on z tą twoją samotnością, zwierzałaś mu się czy co? ;)
                      • mwsylwia Re: good night and good luck 12.03.06, 12:23
                        Kurcze - kompletnie nie rozumiem o co Wam chodzi z tą prospwieckością... ;)

A propos - idziecie dzis na koncert na Nowe Miasto? Polecam

• iod Re: good night and good luck 12.03.06, 12:23
                          jaki koncert?
                          • mwsylwia Re: good night and good luck 12.03.06, 12:31
                            dla Białorusi
                            zobacz:

wolnabialorus.org/
                            • kmsanczia Re: good night and good luck 12.03.06, 19:13
                              Widziałam kawałek w tv, jest nadzieja dla Białorusi. Tylko trzeba coś zrobić
                              Łukaszence. ;)
                              • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 19:20
                                Niestety, nie ma szans, to ludzie muszą sami zrozumieć że wolność jest im
                                potrzebna, inaczej Łukaszeka będzie wygrywał dozywotnio:(
                              • mwsylwia Re: good night and good luck 12.03.06, 19:25
                                Niestety chyba jeszcze nie ma nadziei. Może kolejne wybory...

Ale może zdarzy się cud..., w końcu cud jest zawsze i WSZĘDZIE możliwy...
                                • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 19:42
                                  Nic się nie zdarzy. Z tego, co wiem na Białorusi Łukaszenka ma realnie niezle
                                  poparcie elektoratu, który boi się wszelkich zmian i podporządkowuje się rządom
                                  twardej ręki. Białoruś nie ma praktycznie żadnych doświadczeń z demokracją,
                                  zatem zbudowanie zdolnego do pokonania w uczciwych - jeśli taie kiedykolwiek
                                  będą - wyborach Łukaszenki jest w tej chwili niemożliwe. Oczywiście może
                                  zdarzyć się cud i Łukaszenka może przegra, ale w tej sytuacji stawiałbym na to,
                                  że pokonać go ma szanse równie sprawny socjotechnik-populista, a nie uczciwy
                                  demokarata. Zatem nie Milinkiewicz, ale Kazulin, mówiąc językiem tych
                                  białoruskich wyborów.
                                  • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 20:03
                                    nie chodzi o demokrację, tylko o państwowość, nigdy nie było państwa białoruś,
                                    albo należeli do rosji, albo do polski. Tam nie ma patriotyzmu, tradycji,
                                    kultury, przywiązania do historii. Tylko młode pokolenie może to zmienić, ale
                                    na to trzeba pokolenia. Ludzie muszą wziąc sprawy w swoje ręce, ale nie
                                    zapowiada się na to, skoro w Łomiankach ludzie mają w nosie co sie tu dzieje,
                                    to co dopiero na Białorusi. Tak czy inaczej wygra Łukaszenko, niestety nawet
                                    głód nic nie pomoże, bo oni sa do tego przyzwyczajeni, oni sie cieszą, że nie
                                    ma wojny. Tam jest jeszcze jeden problem, brakuje tam również szczególnie na
                                    prowincji inteligencji, która jest siłą każdego narodu, która pokazuje, że
                                    mozna zyć inaczej, że wolność i niezaleznośc jest tak samo ważna jak potrzeby
                                    pierwszego rzędu.
                                    • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 20:11
                                      też racja, rozwinięcie tego, co pisalem. podoba mi się porówanie Białorusi i
                                      Łomianek. Ja też się cieszę, że nie ma wojny. Może moje wnuki doczekają wolnej
                                      Białorusi i wolnych Łomianek...
                                      • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 20:15
                                        ja bym wolał wolnej białorusi i normalnych Łomianek.
                                        • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 20:18
                                          Ale jak widzę zgadzamy się w kwestii wnuków? Mamy więc sporo czasu.
                                          • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 20:25
                                            zgadzamy w kilku sprawach i ciesze się, że przekonujesz się do innych spraw.
                                            • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 20:29
                                              Bo ja Cię lubię papi. Szanuję to, co robisz. Różni nas to, że ja, gdy mi się tu
                                              przestanie podobać - sprzedam hacjendę i odjadę na moim mustangu w promienie
                                              zachodzącego słońca, a Ty będziesz walczył o swoje.
                                              • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 20:31
                                                o ile wcześniej ktoś nie wybuduje koło ciebie blokowiska i wedy nic nie
                                                sprzedasz
                                                --
                                                Nasze Forum Łomianki
                                                OIOM-Leć Sokole
                                                Sokołowski musi odejść!
                                                • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 20:32
                                                  sprzedam, sprzedam. Łomianki będą zawsze w cenie bo lokalizacja świetna. poza
                                                  tym jedyny plan zagospodarowania przestrzennego, który przykuł moją uwagę
                                                  stanowczo, to plan zagospodarowania Jeziornej. Jest już zatwierdzony i nie ma
                                                  tam blokowiska.
                                                  • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 20:34
                                                    no ale mamy nowe studium i trzeba będzie uwzglęnić nowe rozwiązania w nim
                                                    zawarte, a więc nic nie wiesz. A warto poczytać:)
                                                  • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 20:36
                                                    tak, wiem. Ale plan zagospodarowania Jeziornej się nie zmienił i nowe studium
                                                    takich zmian w nim nie wymusza.
                                                  • papirus22 Re: good night and good luck 12.03.06, 20:39
                                                    poczytaj, bo sa zmiany, ale zostawie to Tobie, popracuj trochę...:)
                                                  • frags Re: good night and good luck 12.03.06, 20:41
                                                    ok, zajrzę w tygodniu do tego. Nie sądzę jednak, żeby te zmiany były
                                                    rewolucyjne w stosunku do poprzedniego.
                • iod Re: good night and good luck 12.03.06, 12:25
                  ups - tak napisałam, jakby "lecą żurawie" było amerykańskie - nie jest!!!
    • mama.restauracyjna Re: good night and good luck 12.03.06, 20:43
      Film jest fantastyczny, niestety po nim mozna wrocic do palenia papierosow..
      • ren07 Re: good night and good luck 15.03.06, 22:21
        Film świetny.
        Tylko powiedzcie mi, co myśli sobie wyborca PIS oglądający ten film???
        • mwsylwia Re: good night and good luck 16.03.06, 10:01
          ??? Moze wcale nie ogląda.

• mazowianka Re: good night and good luck 16.03.06, 10:07
            Wyborca PiS pewnie nie ogląda takich filmów,
            ogląda TV TRWAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka