Dodaj do ulubionych

lecsokole na pikniku

17.09.06, 20:57
Zapraszamy do obejrzenia zdjęcia świetnego zespołu Elektycne Gitary w
koszulkach lecsokole.pl
Symbol lecsokole staje się powoli symbolem walki z obłudą obecnej władzy, z
czego jesteśmy bardzo, bardzo dumni:)
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: lecsokole na pikniku 17.09.06, 21:26
      a nie ma wyraźniejszych zdjęć:)
      • zenia13 Re: lecsokole na pikniku 17.09.06, 22:39
        Może się Państwu przedstawię, jestem mieszkanką osiedla Tęcza
        od dwóch lat i bardzo mi zalezało na tym aby poznać obyczaje
        panujace w Łomiankach i jak to powiada Pan Burmistrz zintegrować
        się z sasiadami, na moim osiedlu owszem nie mam problemów,ale aby
        dowiedzieć się czegoś wiecej zaczełam czytac Gazetę Łomiankowską i
        oczywiście Nasze Łomianki i po dwuletniej lekturze obu gazet zaczełam
        się zastanawiać dlaczego gazeta łomiankowska wydawana za pieniądze wszystkich
        podatników została tubą Pana Burmistrza,a może jestem w błędzie i to Pan
        Burmistrz wydaje za własne pieniądze jeśli tak jestem gotowa posypać głowę
        popiołem i uroczyście przeprosić jeśli mam rację to niech Pan Burmistrz zacznie
        zwracać nam mieszkańcom pieniądze bo nie mam zamiaru w tym uczestniczyć.
        Słowa uznania dla wydawców Naszych Łomianek za bardzo ciekawe artykuły, fajne
        zdjęcia sprawozdania z sesji rady miejskiej, szczyptę humoru,oraz wspomnienia
        dawnych czasów pisane przez jeszcze żyjących mieszkańców.
        Owszem byłam na festynie podobno Dni Łomianek tylko dlaczego nie widziałam
        tam przedstawicieli stowarzyszeń ( KOŁ,SODW) i jak to baba przeprowadziłam
        dochodzenie okazało się że w/w stowarzyszenia dostały odmowę postawienia swoich
        stoliczków przy kórych planowali rozdawać gazetę i po prostu czysto po ludzku
        porozmawiać na tematy bolace nas wszystkich,więc pytam czy za dużo chcieli
        przecież to święto powinno być świętem nas wszystkich a może mi się tylko wydaje.
        Więc zmuszeni przez Pana Burmistrza do obrony swoich praw załatwili sobie
        miejsce na prywatnym parkingu i tam współnie z Komitetem Wyborczym
        POTRZEBA ZMIAN rozdawali swoje wydawnictwa Panie dostawały śliczne kwiatki,od
        sympatycznych Panów, było miło i elegancko takich Dni Łomianek nam POtrzeba.
        Teraz do lecsokole dzięki Wam za wasze zaangażowanie i dotarcie do ludzi z wasza
        gazetą Łomianki bez Cenzora trzymajcie tak dalej.
        Koszulki na koncercie bombowe ciekawe czy Pan Burmistrz był zadowolony teraz
        pytanie czy te koszulki mozna gdzieś kupić.Pozdrawiam wszystkich na odpowiedż
        Pana Burmistrza nie liczę bo podobno nie odpowiada na pisma.

• krzysiom1 Re: lecsokole na pikniku 17.09.06, 23:01
          Zeniu.
          Dzięki za fajną wypowiedź!
          Myślę,że nasz Sokól zapomniał, iż w ciągu jego dwóch kadencji lud łomiankowski
          bardzo się zmienił.
          To już nie są "małorolni"(przepraszam małorolnych!)którym mozna wcisnąc każdy
          kit ale jest coraz więcej nowych myślących mieszkańców, niedających się złapać
          na lep propagandy Sokoła.

• margolcia1984 Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 10:32
            Bardzo dziękujemy za kolejny głos poparcia. Tak, burmistrz odmówił prawa
            wystawienia się komitetom, więc trzeba było szukać innej drogi dotarcia do ludzi.
            • redakcja.lomianki.info Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 10:48
              margolcia1984 napisała:
              burmistrz odmówił prawa wystawienia się komitetom,

Jakie bylo uzasadnienie odmowy prawa wystawienia sie komitetom na "Festynie
              pierwszej kategorii" :)?
              • kmsanczia Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 10:56
                Wiadomo jakie, "piknik apolityczny". ;)
                Ale tak prawdę mówiąc to nikt nikogo pod pistoletem do tego kramiku chyba nie
                ciągnął, skoro ludzi interesował kandydat na burmistrza to czego tu zabraniać?
                Cenzura nie zna granic, dobrze że chociaż saksofonista Elektrycznych nie musiał
                występować topless. ;-)
                • krzysiom1 Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 11:18
                  Wyobraźcie sobie Grądka lub Sokoła zdzierającego saksofoniście koszulkę na
                  scenie............
                  • lolaxyz Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 11:21
                    Czy oby chłopakom wypłacili kasę? :((
                    • esscort Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 11:24
                      Na pewno wyplacili, bo bali się, że Kuba Sienkiewicz w koszulce Leć sokole
                      będzie siedział pod urzędem grając jakieś antysokołowe pieśni.
                      • ptasznik11 Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 12:01
                        Zenia zwróciła uwagę na rzecz bardzo istotną, a dotyczącą Gazłomu. Gazłom
                        rzeczywiście jest wydawany za nasze pieniądze , a ślepo służy tracącemu resztki
                        poparcia społecznego Sokołowi. Fantastyczne były te tekstu o drodze po wale.
                        Tam nawet argumenty przeciw tej drodze były jak najbardziej za tą drogą.
                        Orkietra gra do końca.
                        • obywatel22 Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 17:13
                          Swojego czasu pozwoliłem sobie napisać do Gazety Łomiankowskiej sprostowanie.
                          Oczywiści odmówiono jego druku. Nadzal walczę z nimi w tej sprawie, bo w swej
                          nadgorliwości popelnili bład. A sprostowanie dotyczzyło sławetnego 80 miejsca
                          gminy w rankingu. Oto one:
                          Sprostowanie
                          Gazeta Rzeczpospolita przeprowadzając ranking gmin, podzieliła oceniane gminy na
                          trzy grupy, według ich podstawowych cech charakterystycznych. Stwarzając tym
                          samym trzy odrębne rankingi /są one na stronach: 8, 16 i 32 dodatku /. W każdym
                          z nich występują gminy zajmujące kolejno pierwsze i następne miejsca. Łomianki
                          zajęły 80 miejsce w jednym z tych rankingów, który dotyczył gmin
                          miejsko-wiejskich. Tak, więc pisanie, że gmina zajęła 80 miejsce w rankingu
                          gmin, bez określenia w kategorii, jakich gmin, mija się z prawdą.
                          W dalszej części artykuł Gazety Łomiankowskiej autor koncentruje się na zajęciu
                          przez Łomianki najwyżej punktowanego miejsca /10 pkt/ z tytułu kryterium wzrostu
                          zadłużenia w latach 2002-2005. Zgodnie z prawem gmina wykazała takie, a nie inne
                          zadłużenie. Trzeba jednak pamiętać o milionach złotych długu gminy, które nie
                          zostały objęte sprawozdaniem finasowym. Obciążą one w przyszłości budżet gminy.
                          Podam tylko dwa przykłady:
                          1)Zadłużenie w stosunku do mieszkańców, którzy wpłacili na komitet
                          wodno-kanalizacyjny, a nie otrzymali zwrotu pieniędzy, ani nie zostali
                          podłączeni do sieci, wynosi kilka milionów.
                          2) Zbyt nisko określane koszty przejazdów, które gmina jest zobowiązana dotować,
                          spowodowało, że spółka Komunikacja Miejska w Łomiankach wszystkie pieniądze z
                          amortyzacji przeznaczała na bieżącą działalność. W efekcie gmina musi kupować
                          spółce kolejne autobusy. I będzie musiała kupować dalsze o łącznej szacunkowej
                          wartości 8 000 000 zł.
                          Takich spraw jest więcej. Nie będę pisał szczegółowo o ICDS. Każdego roku w
                          planach inwestycyjnych ICDS figuruje jako wielomilionowy wydatek. Faktycznie nie
                          jest to żadna inwestycja, jedynie spłata kolejnej raty kredytu kupieckiego za
                          ten budynek.
                          Wracając do meritum. Ekonomicznie rzecz analizując, zgodnie ze słowami
                          burmistrza, kredyty te winny zostać przeznaczone na inwestycje, czyli na rozwój
                          gminy. W przeciwnym przypadku kredyty te zostały by „przejedzone” przez gminę. W
                          rankingu jest kryterium pozwalające na ocenę przyrostu inwestycji, nazywa się
                          ono „przyrostem zadłużenia w do nakładów inwestycyjnych w latach 2002-2005”.
                          Gmina z tego tytułu otrzymuje jedną z niższych ocen - 1,7 pkt, ponad dwa razy
                          mniej niż gminy przodujące /najgorsi otrzymali 0,6 pkt, najlepsi 3,9 pkt/.
                          Burmistrz oświadcza, że gmina korzysta z kredytów inwestycyjnych dość odważnie.
                          Powstaje pytanie, dlaczego owe kredyty nie przekładają się na nowe inwestycje. W
                          dodatku zaniepokojenie budzi bardzo niskie tempo wzrostu dochodów własnych
                          wynoszące 2,9 pkt. /najgorsi otrzymali 2,2 pkt, najlepsi 8,5 pkt./ Wskaźnik ten
                          decydować będzie o wzroście możliwości płatniczych gminy, a więc o spłacie i
                          możliwości zaciągania dalszych kredytów. Nie będę analizował pozostałych
                          wskaźników o charakterze ekonomicznym, ponieważ wykazują one podobne tendencje
                          jak omawiany powyżej.
                          Niezrozumiały jest w tej sytuacji wielki optymizm burmistrza w sytuacji, gdy
                          finanse gminy mają tak kruchą podstawę, a zadłużenie niebezpieczne zbliża się do
                          dozwolonej granicy kredytowania wynoszącej 60 % budżetu gminy.
                          Sekretarz KOŁ

• j46 Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 17:36
                            Dziękuje za najnowszy numer Łomianek bez cenzury.
                            A burmistrza stać jedynie na świstki firmatu a-5 na słupach, z czarną ramką, jak
                            na klepsydrach, z opisem wielkich własnych dokonań.
                            • po.prostu.kobieta Re: lecsokole na pikniku 18.09.06, 21:56
                              Dziś znalazłam w skrzynce Białą Gazetkę :) Jeszcze nie czytałam, ale niebawem
                              nadrobię. Ale tych swistków a5 nie widziałam a chciałabym, chciaaaała...
    • weki Re: lecsokole na pikniku 19.09.06, 08:41
      Na koncercie byłem, koszulki - bomba.
      Jednak najfajniejsza (czyt. żenująca) była reakcja Sokoła na niedzielnej mszy na
      cmentarzu. Przemówienie było zdominowane skargami na brudną kampanię w czasie
      "święta mieszkańców naszej gminy".
      Biedactwo, musiał się poskarżyć.
      • mazowianka Re: lecsokole na pikniku 19.09.06, 09:36
        weki napisał:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka