Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WTA Madryt

IP: *.chello.pl 09.05.10, 01:10
    Za nami już kilka pojedynków pierwszej rundy więc czas na zabawę w typowanie ćwierćfinałów. Moja prognoza:

Serena Williams - Jelena Diemientiewa;
    Justine Henin - Ana Ivanović;
    Maria Jose Martinez Sanchez - Francesca Schiavone;
    Wiktoria Azarienka - Caroline Wozniacki.

Wraca Maria Szarapowa po dłuższej przerwie, ale z pewnością brakuje jej jeszcze ogrania by już w stolicy Hiszpanii odegrać poważniejszą rolę. Oby kontuzje się dobrze zagoiły bo w pełnej formie Rosjanka zawsze jest groźna i podnosi swym uczestnictwem poziom turniejów.
    Dinara już w drugiej rundzie ma w drzewku z rozstawieniami Justine i Belgijka jest zdecydowaną faworytką. Rosjanka sprawia wciąż wrażenie zagubionej na korcie a Belgijka w dobrej formie rozruszała swojego nowego Porsche.
    Flavia i Marion zagubione w tym sezonie. Ubiegłoroczne rywalki Agnieszki w rankingu WTA mogą skorzystać na zmęczeniu Janković rzymskim finałem (jak i całym turniejem), ale rozbudzona krajanka Jeleny prezentuje się ostatnio najlepiej. Już Agnieszka musiała się sporo natrudzić by odnieść wiktorię w Stuttgarcie.
    Martinez Sanchez na swej drodze może spotkać Sam, która wypoczęta (w przeciwieństwie do faworytki gospodarzy) powinna stawić opór Marii Jose swą siłą fizyczną. Czy Hiszpance pomoże fakt, że gra we własnym kraju?
    Droga Agnieszki usłana została cierniami. Kirilienko wydaje się mieć ostatnio patent na krakowiankę - grają jako deblistki razem i Rosjanka zdążyła poznać grę Isi i jej słabe strony. Druga runda teoretycznie łatwiejsza a w III ktoś z tercetu: Stosur, Dulko, Martinez Sanchez...
    Venus po upokarzającej porażce z Janković w Rzymie ma właściwie za najtrudniejszą rywalkę Schiavone (o ile się spotkają). Wiera Zwonariowa to jedno z największych rozczarowań tego roku.
    Swietłana już od dłuższego czasu "zbiera siły" przed Rolland Garrosem gdzie będzie bronić wielkiej puli punktów. Tutaj "pomogła" jej niezmordowana Shahar, która wciąż dopomina się o wyższą lokatę na światowych listach swą cierpliwą i skuteczną grą od jesieni ubiegłego roku.
    Wiktoria i Carolina ostatnio ledwo zipią, ale w końcu się przełamią - czy już tutaj?
    Obserwuj wątek
      • Gość: CUADRADO Y REDONDO Re: WTA Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 14:42
        Sharapova jak należało się z racji jej dłuższej przerwy spodziewać
        przegrała w pierszej rundzie z Safarovą. Zatem Maria kolejną
        ewentualną kandydatką do gry w Warszawie (17-22 maja turniej główny).
        • Gość: Abdul Re: WTA Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 15:42
          Maria już jest zgłoszona z dziką kartą do małego turnieiku we Francji w Strasbourgu.
          • Gość: CUADRADO Y REDONDO Re: WTA Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 16:08
            Faktycznie, na stronie się chwalą, że Maria u nich zagra. Skromna
            rzecz, ta sama ranga co wygrany przez nią Memphis w tym roku.
      • Gość: CUADRADO Y REDONDO Henin sobie w Madrycie "pograła". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 17:45
        Henin - Rezai 6-4, 5-7, 0-6.
        Jak to wyglądało to ja nie wiem, bo nie widziałęm zdarzenia, więc
        tylko przypuszczam, że Henin zasadniczo musiała wstać lewą nogą,
        gorzej niż fatalnie serwowała, ogólnie była do niczego, frunęło nad
        miarę, a Rezai porządnie serwowała, po swojemu się nie patyczkowała,
        tylko grzmociła z końca ile wlezie i nadspodziewanie celnie to
        robiła, w miarę upływu czasu coraz bardziej się nakręcając i
        rozkręcając, na co Henin coraz bardziej cholera brać musiała i stąd
        się wzięło żenujące 0-6 w trzecim.
        Myślę jednak, że dla Roland Garrosa Belgijki ta rzecz negatywnego
        znaczenia mieć nie będzie i nadal (Nadal?) za główną faworytkę tam
        robić będzie.
        W Madrycie zaś Safina już wesoło do góry podskakuje, na nowo swoje
        szanse turniejowe przelicza i za dwa dni czy coś takiego z kopyta
        przywoła Rezai do porządku.
        • Gość: Allez! Re: Henin sobie w Madrycie "pograła". IP: *.magma-net.pl 10.05.10, 14:42
          Justyna jest chora - ma grypę. Już w Stuttgarcie czuła się źle, no i niestety do
          Madrytu nie udało się jej wykurować. Mówiła, że podczas meczu z Reznai czuła się
          bardzo źle - pewnie wyglądało to tak, że odpuściła, gdy nie udało się wygrać 2.
          seta i uznała, że lepiej wrócić do domu i w spokoju się wyleczyć, zamiast
          próbować wygrać za wszelką cenę, a potem męczyć się w dalszych rundach. Jednak
          priorytetem są RG i Wimbledon.
          • Gość: MACIEJ Cwiercfinaly. IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.10, 22:07
            1-Serena-Safarova
            2-Jankovic-Rezai
            3-Venus-Martinez
            4-Peer-Wozniacki
            • Gość: j Re: Cwiercfinaly. IP: *.chello.pl 11.05.10, 01:52
              Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> 1-Serena-Diemientiewa
              > 2-Jankovic-Rezai
              > 3-Venus-Stosur
              > 4-Peer-Na Li

Proponuję, żeby manddia mógł zgłosić poprawki do swych typów, bo stawiał dużo wcześniej, na poczatku I rundy (a teraz już mamy za sobą trzy mecze drugiej), ale najpóźniej do wznowienia gier, czyli do jutra, godz. 11.00.
              • Gość: j Erratum IP: *.chello.pl 11.05.10, 01:54
                To były oczywiście moje typy:

1-Serena-Diemientiewa
                2-Jankovic-Rezai
                3-Venus-Stosur
                4-Peer-Na Li

Proponuję, żeby manddia mógł zgłosić poprawki do swych typów, bo stawiał dużo wcześniej, na poczatku I rundy (a teraz już mamy za sobą trzy mecze drugiej), ale najpóźniej do wznowienia gier, czyli do jutra, godz. 11.00
                • Gość: j o Jezu, IP: *.chello.pl 11.05.10, 02:35
                  co za gapiostwo permanentne dziś mię dręczy.

Gość portalu: j napisał(a):

> Proponuję, żeby manddia mógł zgłosić poprawki do swych typów, bo stawiał dużo wcześniej, na poczatku I rundy (a teraz już mamy za sobą trzy mecze drugiej), ale najpóźniej do wznowienia gier, czyli do jutra, godz. 11.00

"Jutro, godz. 11.00" oznacza 11 maja br, godz 11.00 czasu polskiego.

P.S. Skoro już mowa o czasie. "Czas polski" w tej chwili jest to środkowoeuropejski czas letni, a więc czas astronomiczny 30 południka na wschód od Greenwich. Ten sam czas obowiązuje w Madrycie, który leży prawie na 4 stopniu długości geograficznej zachodniej. Tak więc urzędowy czas madrycki to jest czas przyspieszony względem tamtejszego czasu prawdziwego (tzn astronomicznego) o 2 godz. 15 minut. Słońce stoi nad Madrytem w zenicie dopiero o godz. 14.15! Skąd wnoszę, ze największy zaduch i upały na kortach madryckich panują ok. godz. 17. Czy mam rację? Jest na forum ktos, kto ostatnimi laty był w Madrycie o tej porze roku??
      • Gość: manDdia Re: WTA Madryt - typy wersja "B" IP: *.chello.pl 11.05.10, 02:14
        To skorzystam z możliwości poprawienia, skoro głosowaliście z MACIEJem dopiero 2 dni po mnie - nowa wersja:

Serena Williams - Jelena Diemientiewa;
        Flavia Pennetta - Ana Ivanović;
        Maria Jose Martinez Sanchez - Francesca Schiavone;
        Shahar Peer - Caroline Wozniacki.

PS. Gdzie ta Dinara, gdzie:
        video.eurosport.pl/tenis/safina-wygrala-w-madrycie_vid104475/video.shtml ?
        • maksimum Cwiercfinaly. 11.05.10, 05:17
          Ja glosowalem gdy Zakopalova z Safina byla 4:4 w pierwszym secie,a
          Zvonareva prowadzila z Venus w pierwszym secie.
          Ale niech wam bedzie.
          • maksimum Nie masz racji Jedrek! 11.05.10, 05:38
            W Madrycie jest chlodno i ludzie w kurtkach chodza,a w srode bedzie
            padal deszcz.

www.weather.com/weather/tenday/SPXX0050
          • Gość: j. Re: Cwiercfinaly. IP: *.chello.pl 11.05.10, 07:55
            maksimum napisał:

> Ja glosowalem gdy Zakopalova z Safina byla 4:4 w pierwszym secie,a Zvonareva prowadzila z Venus w pierwszym secie.

Czy w związku z tym chciałbyś coś zmienić w swych typach? Do g. 11.00 czasu madryckiego - proszę bardzo.
        • Gość: manDdia Shahar ratuje honor! IP: *.chello.pl 13.05.10, 22:01
          1 - tyle z 8 moich typów jest zgodnych z rzeczywistością... Wstyd mi. Jedyna Peer uratowała mnie od całkowitej zagłady mych prognoz. Brawa Shahar!

Tą edycję naszej zabawy wygrywa minimalnie Jędrzej (6 typów) a MACIEJ ma o jedno trafienie mniej. Brawa za niezły wynik i wygraną dla zwycięzcy a ja tymczasem idę się spalić ze wstydu, chowając się głęboko przed WTA Warszawa jako że jest to turniej przedszlemowy, więc ciężko powiedzieć kto będzie w nim brał udział na poważnie, z pełnym zaangażowaniem i wolą walki.

PS. Kiedy się umawiamy na typowanie Rolland Garrosa? Po wylosowaniu pełnej drabinki czy po którejś z pierwszych rund?
          • Gość: Jędrzej Re: Shahar ratuje honor! IP: *.chello.pl 14.05.10, 00:37
            Gość portalu: manDdia napisał(a):

> 1 - tyle z 8 moich typów jest zgodnych z rzeczywistością... [...] idę się spalić ze wstydu

E tam. Pamiętasz niejakiego "tenisistę", awanturnika i samozwańczego tenisowego Superexperta? On wziął bodaj raz udział w takiej zabawie, przy okazji ubiegłorocznej edycji Indian Wells. Wytypował ćwierćfinalistki tak genialnie, że już po 1/16 finału nie została w turnieju ani jedna z jego faworytek. Myślisz, że spalił się ze wstydu? nawet się nie przyrumienił.

Z gratulacje dziękuję. Co do typów na Paryż, proponuję podawać je do niedzieli 23 maja włącznie.
            • Gość: MACIEJ Rezai Jedrek sciagnalde mnie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 14.05.10, 02:51
              Poza tym nie wiem co mnie podkusilo,zeby postawic na Wozniacki???
              Przy tak fortunnym losowaniu nie powinna seta oddac do
              cwiercfinalow,ale widac nadwaga ja przygniata za bardzo do kortu i
              biegac juz nie moze.
              • Gość: arthur Re: Rezai Jedrek sciagnalde mnie! IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.10, 10:33
                musisz sie jednak leczyc
                • Gość: optymist Re: Rezai Jedrek sciagnalde mnie! IP: *.24.117.171.generic-hostname.arrownet.dk 14.05.10, 11:28
                  Rowniez mysle,ze Maciej nie jest zupelnie zdrowy.Od kilku miesiecy
                  zauwazylem,ze ma uposledzenie umyslowe na tle Caroline.Nie wiem
                  tylko czy to jest do wyleczenia bo jak wiekszosc polskich emigrantow
                  w Ameryce nie ma ubezpieczenia!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka