Dodaj do ulubionych

do LPR - węzeł w Burakowie - referendm

30.10.06, 11:35
Ze zdziwieniem przeczytałam o koalicji lpr z komitetem sokoła. Pamiętam, że
byliście (lpr) wobec nich bardzo krytyczni.
Z tym większym zdziwieniem przeczytałam na Waszej stronie tekst w sprawie
referendum:
"Przeprowadzimy referendum w sprawie przebiegu tras komunikacyjnych oparte na
przedstawieniu miszkańcom rzetelnych informacji. Obecnie jedyną szansą dla
obwodnicy jest jej budowa biegnącej od Pieńkowa do obecnej trasy E 7 gdzie
powstałby węzeł komunikacyjny. Odpowiemy sobie na pytanie czego chcemy trasy
pod Puszczą i węzła w Kiełpinie czy trasy z drugiej strony Dąbrowy i węzła w
Burakowie. Jakikolwiek inny przebieg obwodnicy jest sprzeczny z intresami
Warszawy .."
Ciesze się, że w tej części nie przyłączacie się do obłudy sokoła i
dostrzegacie, ze jedyną opcją jaką możemy sobie wywalczyć to sierp z
wyburzeniami w Burakowie ale jak to widziecie, przecież sokół udaje, że jezli
trasa nie będzie przebiegała pod Puszczą to będzie wzdłuż Wisły do
Wisłostrady?
Który Waszym zdaniem punkt referendum optuje "za węzłem w Burakowie" i jak
zamierzacie uświadomic to wyborcom? Nawołując do głosowania przeciwko Waszemu
koalicjantowi?
A może zachęcicie sokoła do szczerości i zmiany treści referendum?
Nie bardzo to sobie wszystko wyobrażam.
Proszę o komentarz.

Obserwuj wątek
    • amerek1 sierp albo życie? 30.10.06, 12:00
      Miałem okazję rozmawiać z jednym z prominentnych przeciwników trasy pod
      puszczą. Konkluzja była taka:
      - Wiadomo, że przedłużenie wisłostrady nie wchodzi w grę. Konkurs na projekt
      mostu północnego będzie rozstrzygnięty w grudniu. W warunkach konkursu w węźle
      za mostem nie jest brana pod uwagę żadna trasa nadwiślańska. Nikt nie będzie
      organizował konkursu od nowa, bo to już się zrobiła sprawa polityczna i liczy
      się każdy tydzień.
      - wylot S7 z warszawy jest ustalony, Warszawa nie odstąpi od sprawy
      alternatywnego wylotu na północ.
      - Obecnie walka idzie o to, by z radiowa przeprowadzic trasę nad wisłę i w ten
      sposób uwolnić działki przy starej rezerwie pod puszczą. Jedynym realnym
      wyjściem jest wariant sierp wzdłuż ul. Brukowej. Ostre lobbowanie w ważnych
      gabinetach już się zaczęło. Po wyborach będą publicznie przedstawiane "zalety"
      tego pomysłu (m.in. powiązanie węzła w burakowie z hipermarketem, dostępność
      trasy dla mieszkańców Łomianek)
      • lomek2 Re: sierp albo życie? 30.10.06, 12:46
        HA, HA, HAAAAAA!
        A jednak!!!
        I co teraz powiedzą naiwniacy z Dąbrowy??? Wolicie traskę od zachodu czy od
        południa?
        I co z referendum? Wychodzi na to, że będzie jak pisałem: pojawi się koncepcja
        inna niż przewidziana w referendum i całe referendum pójdzie do kosza. Ale smród
        po nim pozostanie i wzajemne niechęci.
        Sokół to sprawny gracz, a ludzie z Dąbrowy to dla niego pionki - mięso wyborcze.
        Będzie sobie popijał soczek na werandzie w Markach i guzik będzie go
        obchhodziło, że w Łomiankach jakaś trasa gdzies przebiega...
        :)
        • lolaxyz Re: sierp albo życie? 30.10.06, 12:53
          lomek2 napisał:

> I co teraz powiedzą naiwniacy z Dąbrowy??? Wolicie traskę od zachodu czy od
          > południa?
          > I co z referendum?

Co za pytania Lomku, niech sobie idzie którędy chce, choćby miała całe Łomianki
          rozpruć byle nie w starej niezabudowanej rezerwie od Zachodu.
      • lolaxyz Re: sierp albo życie? 30.10.06, 12:49
        Więc oni są aż tak cyniczni? Myślałam, że są po prostu naiwni i szczerze wierzą
        w te bajki o drodze po wale.
        Ale jak się ma do tego "Zgoda" i "Razem"? (na marginesie niezłe hasełka jak na
        te okoliczności he he)
        Mimo wszysko pokładam jeszce jakąś nadzieje w uczciwość Zgody bo ci co się
        trzymają razem to juz są zepsuci do cna.
        • ptasznik11 Re: sierp albo życie? 30.10.06, 14:01
          Trasa po wale to idiotyzm, wie o tym każdym kto spojrzy na mapę. Cały czas
          mówiłem kurz wyborczy opadnie i pokaże się właściwa koncepcja. Oto moje
          podejrzenia: kto kupował tereny wokół starej rezerwy przy puszczy po kilka
          dołków nie odpuści zysku liczonego być może w miliony dolarów. To gra bez zasad
          o dużą kasę. Ci biedacy chodzący po trasie w strachu przed legionowską i
          wyburzeniami na Kolejowej przetrą ze zdziwienia oczy. Przetrą też ze zdziwienia
          oczy mieszkańcy Dąbrowy kiedy powstanie w ich sąsiedztwie apartamentowiec z
          widokiem na Puszczę. Takiego dostępu do puszczy chcieliście ?
          • lomek2 Re: sierp albo życie? 30.10.06, 18:52
            Na tym polegają rewolucje. Cwaniacy dla osiągniecia celów wymyślają społeczne
            hasła, plebs idzie na barykady i pada gęstym trupem a po całej zadymie
            (niezależnie od wyniku rozgrywki) cwaniacy spijają śmietankę a plebs liże rany i
            nie może się nadziwić, że po raz kolejny dał się wykorzystać.
        • lomek2 Re: sierp albo życie? 30.10.06, 18:55
          Jeden ma nawet napisane w programie że Buraków jest odcięty od reszty Łomianek i
          trzeba to zmienić :)
          Ech, naiwności dziecięca. Co może wiedzieć o życiu chłoptaś, co to ma dopiero 24
          lata?
    • lolaxyz co na to premier Roman 31.10.06, 10:21
      Nadal brak komentarza LPR.
      Przy okazji naszła mnię refleksja co na to wszystko Roman. Podobno z obawy
      przed trasą pod puszczą sprzedał chatę w Dąbrowie zachodniej i zakupił dom w
      Dąbrowie południowej a teraz sokól (z którym bratają się jego ludzie) usiłuje
      mu wcisnąć tę trase pod nowy dom :))
      • esscort Re: co na to premier Roman 31.10.06, 11:12
        Giertych mieszkał gdzieś przy Zielonej. Uciekł w okolice Graniczna/Akacjowa i
        jest teraz dosyć blisko sierpa.
        • ptasznik11 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 11:31
          To premier co ściątga autostrady. Budowa czegokolwiek w Łomiankach jest
          ryzykowna. Za 4 lata (oby nie) może znów będą potrzebne wielkie wyborcze plany,
          budowy. Ne bądźcie pewni dania ani godziny.
      • elpr1 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 17:40

Waśniewski odpowie na to pytanie. Wyjdzie też ulotka o kłamstwach
        rozpowszenianych przez niektórych ludzi, nigdy nie wisieliśmy na pasku
        Sokołowskiego, Wśniewski w ulotce wyborczej napisał "Sytuacja Łomianek jest
        trudna. Bilans ostatnich ośmiu lat jest ujemny. Potrzeba wielu reform i
        pozytywnego działania. Powołanie naszego Komitetu nie wynika z jakiegoś ślepego
        biegu po władzę a jedynie z poczucia odpowiedzialności za Łomianki. Nie bez
        wpływu na tą decyzję jest fakt, że nasze środowisko w czasie poprzednich
        wyborów samorządowych głosowało na obecną ekipę. Głosowaliśmy na ludzi o tym
        samym nastawieniu do życia i prezentujących podobny system wartości. Niestety
        efekty działalności obecnej Rady i Burmistrza budzą różne kontrowersje. W tym
        czasie staraliśmy się kilkakrotnie podjąć rozmowy mające na celu wsparcie
        dobrych inicjatyw, zmianę niekorzystnych decyzji i próbę zmiany stylu
        zarządzania gminą. Pozostały one jednak bez większych efektów. Pomimo całej
        personalnej sympatii i życzliwości dla liderów naszego samorządu, nie możemy
        na „czarne” mówić „białe”. Niestety w szczelnym do tej pory środowisku powstała
        rysa. Bolejemy nad tym, ale odpowiedzialność nakazuje jednak mówić prawdę o
        faktach. W imię ratowania przyszłości zrobić trzeba wszystko, aby czas błędów
        się nie powtórzył. Łomiankom potrzeba zmian, które zapewnić może nowa ekipa" i
        od tej pory nic się nie zmieniło - pozdrawiam.
        • brycezion Re: co na to premier Roman 31.10.06, 18:39
          Zgadzam się.
        • lomek2 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 21:07
          A kiedy odpowie?
          Poprosiłbym o konkrety w tej ulotce, bo to co jest cytowane w powyższym poscie
          to "chmurne bleblanie" z asekuracją. Kilkanaście wierszy lania wody. A wniosek
          żaden i wnioski też.
          O ile sobie przypominam przedwyborcze teksty Wiśniewskiego ze strony
          internetowej LPR, to były dużo bardziej konkretne. Szkoda że zniknęły ;) Ale jak
          widać, za bardzo były konkretne. Nie można atakować koalicjanta bo jeszcze się
          wypnie. Więc teraz "standardowy gniew LPR" już nie jest tak ukierunkowany jak
          kiedyś.
          Obawiam się że zapowiadana ulotka skoncentruje się na kłamstwach rzeczywistych,
          domniemanych i urojonych a reszta to będzie woda, jak zwykle w wykonaniu LPR. A
          jeśli nawet nie woda, to na deklaracjach się skończy (patrz obietnice ministra G
          i ich realizacja), bo przyjdzie kolejny ciekawy medialnie temat i się ludziom
          oczy zamydli.
        • robert_58 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:07
          Elpr1 napisał:

>
          > Waśniewski odpowie na to pytanie. Wyjdzie też ulotka o kłamstwach
          > rozpowszenianych przez niektórych ludzi, nigdy nie wisieliśmy na pasku
          > Sokołowskiego.................

a potem:

Lomek2 napisał:

> A kiedy odpowie?
          > Poprosiłbym o konkrety w tej ulotce, bo to co jest cytowane w powyższym poscie
          > to "chmurne bleblanie" z asekuracją. Kilkanaście wierszy lania wody. A wniosek
          > żaden i wnioski też.
          > O ile sobie przypominam przedwyborcze teksty Wiśniewskiego ze strony
          > internetowej LPR, to były dużo bardziej konkretne. Szkoda że zniknęły ;) Ale ja
          > k
          > widać, za bardzo były konkretne. Nie można atakować koalicjanta bo jeszcze się
          > wypnie. Więc teraz "standardowy gniew LPR" już nie jest tak ukierunkowany jak
          > kiedyś.
          > Obawiam się że zapowiadana ulotka skoncentruje się na kłamstwach rzeczywistych,
          > domniemanych i urojonych a reszta to będzie woda, jak zwykle w wykonaniu LPR. A
          > jeśli nawet nie woda, to na deklaracjach się skończy (patrz obietnice ministra
          > G
          > i ich realizacja), bo przyjdzie kolejny ciekawy medialnie temat i się ludziom
          > oczy zamydli.

proszę pogratulować P. Waśniewskiemu jeżeli jednak odpowie. "Łobiektywizm" na
          forumie to ważna cecha :)
          • papirus22 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:19
            rob piszesz jak bargiel, nawer zacząłeś cytować całe wątki jak bargiel:)
            Podoba i się zamiast czegoś nowego stare metody:)
          • lomek2 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:22
            Po pierwsze jeśli cytujesz post, rób to pod postem cytowanym.

Po drugie - już tu komuś raz niedawno tłumaczyłem (ze skutkiem mi nieznanym,
            zapewne znikomym), ze nie należy utożsamiać treści na stronie ze stopki z moimi
            osobistymi poglądami i SYMPATIAMI widocznymi na forum.
            Osoby zbyt tępe zeby to pojąć niech albo nie czytają tego co piszę na forum,
            albo nie czytają tego co piszę na stronie. A jeszcze lepiej ani jednego ani
            drugiego. Niech mUzg odpocznie.
            :)
            • robert_58 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:36
              Lomek,

oczywiście Lomku - gapcio jestem. Więcej się to nie powtórzy! Będę się starał
              cytować jak trza i tam gdzie trza! Inaczej może mnie jeszcze Brycezion wywalić
              ze "swego forum".

ps. wybacz ale popadam w już nastrój zadumy i nie zauważyłem subtelnej/rażącej
              różnicy pomiędzy opinią autora/jego pozą czy postacią/jego produktami - skreśl,
              co właściwe aby było niezmiennie potrzebne/cytowane.

Pozdrawiam Ciebie Lomku2 :)
              • lomek2 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:45
                Materiały na www pochodzą wprost z BiP (finansowe raporty Urzędu Gminy), PKW i
                WIELU RÓŻNYCH stron internetowych, nie tylko ZM.

Jeśli uparcie widzisz w nich manipulację, to potwierdza to moje przypuszczenia o
                mUzgu.
                • robert_58 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:52
                  ależ Lomku2 nie neguję źródeł, na których Lomku2 się opierasz - jeżeli
                  podważyłem owe źródła zapewne niebawem mi wskażesz gdziesz to poczyniłem. Co
                  więcej - oceniłem jako maniupulację.
                  • lomek2 Re: co na to premier Roman 31.10.06, 22:55
                    A więc strona jest tendencyjna, czy nie jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka