Dodaj do ulubionych

CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!!

03.02.07, 23:15
Niedawno powstal temat quadow w salonie BUSHPIG w łomiankach. interesowalo
mnie jak dalej wyglada sprawa tego tematu, wchodze a watek zniknął... temat
powstal niedawno a juz go nie ma. skoro jest to forum, i mamy prawo
wypowiadac swoje zdanie dobre badz dla nie ktorych moze i zle to dlaczego
WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!???? Dziwna sprawa, pewnie wlasciciel ze wstydu sie
spalil i zrobil wszystko zeby nikt wiecej nie mogl na niego powiedziec zlego
zdania... intersujace
Obserwuj wątek
    • exo6 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 03.02.07, 23:25
      może potraktowano jako kryptoreklamę?..
      • lomek2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 01:11
        Taki jednostronny wątek może być mało obiektywny i pewnie dlatego został skasowany.
        Mnie osobiscie nie dziwi, że quad za 11tys złotych szybko się rozpadł.
        Przyzwoitej jakości skuter kosztuje więcej. Nie umniejsza to winy sklepu, który
        wciska ludziom gównianej jakosci sprzęt. Choć ludzie łaszczący się na najtańszy
        produkt sami są sobie winni. Taki w sklepach towar, jaki się dobrze sprzedaje.
        • pencroff Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:06
          Ale w tamtym usuniętym wątku była mowa przede wszystkim o sposobie załatwiania
          reklamacji przez ten sklep, o sposobie co najmniej niechętnym. Nic dziwnego, że
          ktoś, kto wydał 11 tysięcy i nie ma pożytku z kupionego produktu jest "mało
          obiektywny".
          • bossu2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:15
            ale forum nie jest tylko od tego zeby chwalic i polecac ale rowniez
            ostrzegac !!! w tym wypadku ktos ostrzega nastepnych klientow salonow BUSHPIG
            zeby uwazal w co sie pakuje, przy zakupie quada. Jesli ktos by ten salon
            zachwalal z pewnoscia nie byl by watek usuniety !!! ja mysle ze to i tak sie
            rozejdzie czy watek bedzie usuwany czy nie ktos kto wpakowal sie na taka mine
            tego tak nie zostawi
            • pencroff Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:25
              Być może wątek usunęła administracja forum "sama z siebie", być może, że
              zwrócił się o to właściciel tego salonu czy sprzedawca quadów. Gdyby to on
              właśnie, to nie rozumiem takiego podejścia. Mógł przecież sam zabrać głos
              w tamtym wątku, wyjaśnić sprawę, poinformować o sposobie załatwienia (np.
              przez zwrot pieniędzy) i przeprosić nie zaszkodziłoby.

• gwiazdeczka245 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 13:02
                ale po co on ma cos pisac na temat quadqów ?
                jak by zaczoł to by sie przyznał do winy a tak to sie wcale nie odezwie napisze
                tylko do administratora i usunie te forum i tak ma po problemie .
                ale jak tylko bedzie usównane te forum to ja załoze nastepne bo jak mnie to
                oszukał a jak chodzi o reputaje firmy to odrazu kaze usówac forum napewno nie .
                a co do pieniedzy to nie zwruci napewno , jak czesci wymieniac nie chce to jak
                moze zwrucic kase
                • lomek2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 21:35
                  Słuchaj, gwiazdeczka. A może serwis po prostu nie potrafił rozczytać tego co tam
                  napisałeś w opisie reklamacji?
                  ;)
                  Wybacz, ale mógłbyś się nieco bardziej starać, pisząc w miejcu publicznym.
        • bossu2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:09
          to ze quad kosztowal 11 tys a nie 30 tys nie ma podstawy zeby tak sie rozwalał.
          nie mowimy tu o sprzecie za 5 tys bo i takie sa a 11 to nie jest mała kwota.
          widzialem ze ktos u tego goscia kupil 2 quady to razem wydal 23 tys i teraz co
          ma to oddac na zlom ?
          • gwiazdeczka245 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:20
            NAPEWNO TEGO NIE ZOSTAWIE !!!!!!
            QUAD JEST NA GWARANCJI WIEC MUSI GO ROBIC I WYMIENIAC CZESCI A NIE !!!!!!
            • lomek2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 21:26
              Jesli uszkodzeniu uległy jedynie części, które podlegaja normalnemu zuzyciu
              eksploatacyjnemu, o nic nie zdziałasz. Bo pojazd silnikowy można przy
              "odpowiednim" użtkowaniu zajeżdzić w tydzień a nie w miesiąc. Zresztą w
              gwarancji powinno być napisane co podlega a co nie podlega gwarancji.

Pamiętam kiedyś kazałem sysłać do serwisu kosiarkę, w której był nieszczelny
              zbiornik paliwa, i nawet w takim ewidentnym przypadku gwarant bronił się, że
              zbiornik "został uszkodzony" co było ewidentną bzdurą (nieszczelny zgrzew). W
              końcu wymienili zbiornik, ale nie od razu...
        • gwiazdeczka245 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:18
          TO JA ZAŁOZYŁAM TEN TEMAT NA FORUM !!!
          BO KUPIŁAM QUADY U TEGO GOSCIA A PO TRZECH MIESIĄCACH SIE SYPAC ZACZEŁY A
          SPRZDAJĄCY MA TO W DUP... KASE WZIOŁ A MNIE ODSYŁA DO SERWISU ?
          • esscort Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 11:21
            Myślę, że poszło jakieś zażalenie od krytykowanej firmy i administratorzy
            uznali, iż lepiej sksować wątek niż wdawać sie w procesy o zniesławienie lub
            coś w tym rodzaju. Ale to tylko moje przypuszczenie (nie mam żadnych
            informacji).
          • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 13:44
            gwiazdeczka245 napisała:

> TO JA ZAŁOZYŁAM TEN TEMAT NA FORUM !!!
            > BO KUPIŁAM QUADY U TEGO GOSCIA A PO TRZECH MIESIĄCACH SIE SYPAC ZACZEŁY A
            > SPRZDAJĄCY MA TO W DUP... KASE WZIOŁ A MNIE ODSYŁA DO SERWISU ?

przy zalozonym temacie był tylko jeden Quad ??
    • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 13:43
      Witam ponownie.
      Temat został skasownay przez Moderatora.
      Był on poprostu niezgodny z Regulaminem Forum, wytoczono bardzo mocne oskarżenia
      w naszym kierunku, twierdząc, że jesteśmy oszustami i oszukujemy wszystkich i
      tylko na tym sie bogaci nasza firma. Jest to jawne kłamstwo i pomówienie, a
      takie tresci w żaden sposób, niemogą sie znajdować na publicznych forach.
      Firma działa juz ponad 3 lata i naprawde staramy sie dbać o klijenta.
      Jezeli chodzi o jakość sprzedawanych przez nas Quadów, to są to quady sprawdzone
      i ich jakość w żaden sposób nieodbiega od ceny. Mamy w naszej ofercie wiele
      quadów w bardzo dużym przedziale cenowym, sprzedajemy quady marki Linhai,
      Loncin, są to quady Chinskich marek i są to najtańsze quady w naszej ofercie,
      ale mamy też Quady marek Japońskich takie jak Yamaha, Honda, czy Suzuki.
      Co do samych serwisów i uznawania gwarancji, to takie części jak sprzęgło są
      częsciami eksploatacyjnymi i nie są wymieniane w ramach gwarancji, (chyba ze
      swierdzona zostaje wada konstrukcyjna silnika, wtedy wymieniamy całą jednostkę)
      Pisałem o tym już wcześniej w usuniętym temacie.
      Kazdy klijent wstawiający pojazd do Serwisu jest proszony o liste rzeczy do
      których ma zastrzeżenia, wszystko co jest możliwe do naprawienia naprawiamy, sam
      klijent ma prawo sprawdzić pojazd zaraz jeszcze przed samym jego odebraniem.
      Wracając do jakości sprzedawanych przez nas Quadów, to od 2 lat zaopatrujemy
      ponad 10 wypożyczalni działających na terenie całego kraju, quady te są tam
      eksploatowane w przeróżne sposoby i nie zdaża sie żeby któryś quad działał
      tydzien i przestawał :/

• lomiankowicz1 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 15:48
        a po co komu quad ? I bardzo dobrze niech zepsują się wszystkie te graty. Zabawka dla bogaczy.
        Zasmradzają tylko puszczę, bawiące się na nich bachory nowobogackich. Niech ujezdzają własne
        podworka. Brawo bushpig, lepszych nie sprzedawejcie.
        • kmsanczia Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 17:13
          Lomiankowicz1 ale się uśmiałam. ;-)))
        • i_bella Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 17:59
          myślę, że bogacze mają inne zabawki...ale to "quadem po puszczy" nawet mi się
          podoba ;)
          Przypomniała mi się Kreta, pomyślałam sobie, co tacy Grecy o turystach, którzy
          rozjeżdżają ich małe miasteczka myśleć muszą. Co sezon. Albo nic nie myślą
          tylko zarabiają. I jak bardzo turyści (quadami głównie Anglicy lubili szaleć)
          mają to w....co o nich Grecy myślą.
          No i tyle. Każdy mysli/robi/ co chce. Mnie jakoś bardzo nie kusi, może dodam.
          quad oczywiście.
      • lomek2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 21:52
        > Jezeli chodzi o jakość sprzedawanych przez nas Quadów, to są to quady rawdzone
        > i ich jakość w żaden sposób nieodbiega od ceny.

Mógłbyś przybliżyć potencjalnym KLIENTOM co to znaczy, że "jakość nie odbiega od
        ceny"? Jaki jest czas zycia czy też realny przebieg quada za 11tys zł? Czy
        informujecie klientów, jak długo cieszyć się będą chińskim quadem jeśli poruszać
        się będą po wertepach?

> chyba ze swierdzona zostaje wada konstrukcyjna silnika, wtedy wymieniamy całą
        jednostkę

Jesli stwierdzona jest wada konstrukcyjna to wycofuje się całą wadliwą serię.
        Jednostkowo wymienia się w przypadku wad materiałowych. Wyrób ze stwierdzonymi
        wadami KONSTRUKCYJNYMI obnizającymi trwałośc lub bezpieczeństwo nie może mieć
        naniesionego znaku CE. A nieprawne naniesienie znaku CE lub nienaniesienie znaku
        CE z kolei grodzi znacznymi karami finansowymi.
        Pomyślałby kto, że handlujecie pojazdami z wadami konstrukcyjnymi...

> Pisałem o tym już wcześniej w usuniętym temacie.
        > Kazdy klijent wstawiający pojazd do Serwisu jest proszony o liste rzeczy do
        > których ma zastrzeżenia, wszystko co jest możliwe do naprawienia naprawiamy, sa
        > m
        > klijent ma prawo sprawdzić pojazd zaraz jeszcze przed samym jego odebraniem.
        > Wracając do jakości sprzedawanych przez nas Quadów, to od 2 lat zaopatrujemy
        > ponad 10 wypożyczalni działających na terenie całego kraju, quady te są tam
        > eksploatowane w przeróżne sposoby i nie zdaża sie żeby któryś quad działał
        > tydzien i przestawał :/

To akurat nie argument. Nieczęsto da się spotkać fachowca, producenta, zakładu
        usługowego, który nie promieniowałby przekonaniem o swojej fachowości
        ocierającej się o nadprzyrodzone zdolności :)

Jeszcze raz - jaki jest/powinien być czas/przebieg bezawaryjnej eksploatacji
        quada marki PRC, do kupienia w Polsce za 11 tys zł?
        • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 22:47
          quady ktore sprzedaja potrafia zrobic w wypozyczalniach po 500 kilometrow
          tygodniowo, a w sezonie ponad kilkanascie tysiecy. główne serwisy których sie
          dokonuje to systematyczna wymiana oleju, sprzęgła i koncówki drązków układu
          kierowniczego.
          Usterki wynikaja jednak z niewlasciwego uzytkowania, niedobrania odpowiedniego
          biegu do napodkanego terenu, bardz jazda "bokami" jak na sportowym quadzie,
          quadem ktory z zalozenia przeznaczony jest do jazdy przeprawowej (spokojnego
          pokonywania dlozszych odleglosci w terenie z niewielka predkoscią)
          Ludzie kupując quada do przeprawy traktują go jak Yamahe Raptora, zaczynają
          skakac, katowac krecac baczki i nawet niezdają sobie sprawy jak mocno w taki
          sposoob psója tego quada.
          Część osób mysli ze Quad to jest swego rodzaju "czołg", który przejedzie po
          wrzystkim, przez wszystko i niewazne czy ma olej w silniku czy nie.
          Quady w naszej ofercie posiadają wszystkie certyfikaty zgodnosci z CE i
          spelniaja Europejskie standarty homologacyjne przez co moga byc uzytkowane na
          drogach publicznych.

Quady ktore sprzedajemy sami testujemy, sprawdzamy je przez prawie rok przed
          zamowieniem dostawy, wiemy dobrze co moze sie popsuc, odrzocilismy wiele,
          naprawde wiele modeli które na pierwszy rzut oka wygladaly identycznie,
          okazywalo sie jednak ze ich jakosc jest naprawde slaba.

Firma Linhai w której sie teraz zaopatrujemy w "Chinczyki" jest to firma której
          dużą część udziałów posiada Yamaha, zaopatruje quady w Silniki i niektóre
          części, oni także dbają nad utrzymaniem jakości.

Inna forma to Cf-moto, główny dostawca silników dla taich marek jak Honda i
          Aprilia. (silniki do skuterów)

www.yamaha-motor.co.jp/global/news/2003/08/01/joint.html

• serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 22:49
            Ps. Firma Linhai istnieje na rynku od 50 lat.
          • krzysiom1 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 22:51
            Przydałyby się dwa słowa o serwisie i gwarancji...
            • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 23:12
              serwisem niezajmujemy sie my, zajmuje sie tym wyspecjalizowany w naprawie Quadów
              serwis w Radości. Jego własciciel od prawie 20 lat naprawia motocykle i tylko w
              tym sie specjalizuje, był jednym z organizatorów pogoni za lisem organizowanych
              rok rocznie wiec jest dobrze znany i ceniony w swiatku motocyklistów.

Jezeli chodzi o gwarancje to w 99% wypadków jezeli takowa jest uznana wymieniamy
              części na nasz koszt. Na części też nie czeka sie dlugo, mamy spory zapas
              najpotrzebniejszych rzeczy, jestesmy również w stanie zalatwic takie rzeczy jak
              całe nowe (a nie z rozbieranych dawców) ramy i inne podzespoły jezdne.
              Podstawą do uznania gwarancji jest opinia serwisu, dlatego zepsutego quada
              odsyłamy najpierw tam.
          • lomek2 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 23:01
            Czyli sprzęt raczej solidny, pod warunkiem rozsądnego użytkowania?
            • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 04.02.07, 23:14
              dokladnie. Sami mamy jeszcze pierwsze sztuki z partii które w tej chwili mają
              zrobione przez nas ponad 2000 kilometrów (a nieoszczedzalismy ich)
              • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 08.02.07, 16:07
                troche to dziwne skoro na forum pisza ludzie ze te quady z salonu z łonianek
                sypią sie po 3 miesiącach a wy przejechaliscie 2000km i nic i zescie je
                katowali ???????????????
                troche mnie to dziwi ze wasze quady sie nie psuja tylko psują sie quady tych co
                zescie im sprzedali i to po trzech miesiącach .
                dlaczego wiec jak sie psują te quady to je dalej sprzredajecie ? chyba ze
                poprostu poto zeby zarobic hajs bo tylko to mi przychodzi do głowy a Polak
                potrafi :)
                Nie ma mozliwosci pzry normalnej rozsądnej jezdzie ( nie mówie tu o jakis
                baczkach na asfalcie i jazdy na gumie raptor 700 to potrafi)zeby quady sypały
                sie pzrez pierwsze 3 miesiące nik mi takiej głupoty niech nie wciska jedząc po
                lesnych drogach czy nawet teraz w zime po ubitym sniegu nic sie nie bedzie
                działo z quadem . ludzie wescie sobie przykład motor mz 251 jest to stary motor
                ale dalej ludzie na nich jezdza i co sypie sie cos w nich nic wystarczy tylko
                olej wymieniac i dbac o sprzed jeszcze raz powtażam przez 3 miesiące nawet
                przez 1 rok nie powinno sie nic stac . Jezeli cos sie dzieje to albo nie ma
                oleju w silniku i sie go zaciera albo jest wada fabryczna i sie sprzedaje
                gówno poto zeby nabic kasiore .

a co do serwisu w RADOSCI to pierwszy raz słyszałem otym ?
                co to za serwis ?
                mam nadzieje ze nie w gazażu a jak go polecacie to wiadomo reka reke myje i
                wina zawsze bedzie na własciciela quada ze to przez niego sie tak stało i
                zawsze bedzie NIEPRAWIDŁOWA EKSPLOATACJA QUADA a wiadomo jak jest w serwiscie
                płacisz za rzeczy za które serwis i tak ci nie wymieni a wpisza ze wymiana była

MIREK ATV POLSKA.
                • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 08.02.07, 23:51
                  Najprosciej zeby obalic słowa serwisu który bedzie zawsze polecał sprzedający
                  quadów bo niby jest to autoryzowany serwis a tak naprawde jest to g.... prawda .
                  wchodilem na strone www.buschpig.pl zeczywiscie gosc ma quady ok ale co z tego
                  jak on jest importerem quadów zawsze u takiej osoby bedzie trudno co kolwiek
                  załatwic bo on za wszystkie czesc które bedzie dawał na gwarancji musi wybulic
                  z własnej kieszeni , a co to dla niego za interes jak zacznie sie sypac cos w
                  quadzie to on ma po kieszeni i zawsze bedzie miał gdzies to czy cos sie sypie.
                  Jest pełno oszustów kazdy naciągnie po to zeby zarobic kasiore potem maja ludzi
                  w d.... zaczną sie dziac dziwne zeczy z quadem to bedą tak przeciagac zeby
                  tylko gwarancja mineła a spewnoscią jest na rok wiec im mniej czesci da
                  sprzedający tym wiecej zarobi . a co do serwisu to szczeze mówie nie znam
                  goscia nie wiem kto to jest ale z mojego doswiadczenia to pewnie sprzedający
                  sam sobie znalazł niby serwis a i tak wiadomo ze razem trzymają . A od kiedy to
                  niby salon jest w jednym miejscu a serwis w drugim jezeli dobrze sie orjetuje
                  to sa dwa różne konce Warszawy . to jak kupie quada w salonie włomiankach to
                  mam jechac z nim do RADOSCI !!!! to tak zakładam ze jestem z łomianek cos sie
                  dzieje z quadem dzwonie do sprzedającego który ma salon w łomiankach i mówie
                  ze quad sie rozwala on mi mówi prosze jechac do serwisu do RADOSCI to tak jade
                  do Radosci z łomianek chyba nie ma wiecej niz 60km zostawiam quada bo wiadomo
                  nikt nie zrobi w ciagu dnia quada (chyba ze naciaga serwisant linke od
                  chamulca ale to kazdy potrafi wiec z takimi rzeczami sie nie jezdzi do serwisu)
                  wracam robie juz 120 km nastepnego dnia albo za dwa dni jade odebrac quada i
                  znowu 60 km w jedną strone i 60 km w drugą strone razem 240 km ludzie
                  normalnie paranoja od kiedy tak jest ? zeby serwis byl oddalony niby salonu
                  sprzedazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! dlamnie to jest wielki kit
                  prosze sobie pojechac do salonu yamahy na połczynskiej tam nie ma czegos
                  takiego jedziecie panstwo stawiacie maszyne (quada, motor ) mówicie ze poszło
                  to i to i nie interesuje was co salon z tym zrobi ma byc zrobione i tyle jest
                  gwarancja jest, salon sprzedał quada to salon sie martwi co z tym zrobic i
                  najwazniejsze jest to na miejscu a nie ten tu tamten tam a kupujacy gdzie
                  indziej jeszcze
                  ja sie bardziej przypatrze tej sprawie bo tu sie naciaga ludzi a tak nie
                  powinno byc
                  MIREK ATV POLSKA
                  • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 09.02.07, 00:09
                    a co do quadów które sie sypią przeciez mozna nimi pojechac do salonu yamaha
                    lub honda tom odrazu powiedzą co jest z nim nie tak i co poszło wiec wam nik
                    kitu nie wcisnie ze sami to popsuliscie napewno nie powiedzą ze po 3 miesiącach
                    miało prawo sie popsuc to lub to . Nie ma takiej Mozliwosci zapamietajcie to
                    jak sie cos dzieje z quadem po tak krutkim czasie to wiadomo jest jedno
                    sprzdający wie otym sprzedaje quady a potem jak czesto bywa bieze kase za
                    czesci bo powie wam ze to wasza wina , nie dac sie naciągnąc na takie zeczy .
                    Podam przykład kupuje bmw i poci mi sie amorek ale auto ma przejechane 1000km
                    kto za to zapłaci ja czy salon wymieni to odrazu i jeszcze przeprosi za
                    usterke kogo est wina moja ze przrejechałem autem 1000km i cos sie stalo i
                    jeszcze mam za to zapłacic tak ze jest wada fabryczna . nie ma takiej opcji
                    niech sie martwi sprzedający co sprzedaje wkoncu zarabia na tym a jak sprzedaje
                    swiadomie i wie ze cos sie dzieje z quadami wiec po co sprzedaje je poto zeby
                    zarabiac i nabijac ludzi w butelke ja osobiscie to takiego quada bym zostawił
                    sprzedającemu pod salonem i przyjechał wtedy jak go naprawi i bedzie to musial
                    zrobic

wrazie pytan prosze pisac na mirek9921@gazeta.pl odpowiem na kazde pytanie i
                    pomoge zwalczac oszustów
    • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 11.02.07, 18:06
      WIDZE ZE WŁASCICIEL NIBY SALONU BUSCHPIG NIE ODPISUJE NIC PRZEZ TYLE
      DNI ? ZNIECIERPLIWOSCIĄ CZEKAM KIEDY COKOLWIEK NAPISZE RACZEJ KIEDY
      COKOLWIEK SCIEMNI BO TO CO PISZE DO TEJ PORY TO JEST JEDEN WIELKI KIT .
      SZKODA ZE JA OD PANA NIE KUPIŁEM QUADA NAPEWNO NIE DAŁ BYM SIE TAK ZROBIC JAK
      CI LUDZIE CO TU PISZA NA FORUM . CZEKAM

MIREK ATV POLSKA
      • redakcja.lomianki.info Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 11.02.07, 18:25
        A może poprostu lepiej sie wybrać do sprzedawcy
        tych quadów (czy jak to tam sie nazywa)
        i wyjasnic kwestie sporne. przeciez istnieje
        prawo, które ogarnia stosunki sprzedawca - kupujący.

Moim zdaniem takie przepychanki nic nie załatwią
        a napewno sie nie dogadacie co do gwarancji - seriwsu itp.

No chyba że chodzi o załatwienie konkurencji? - to inna inszość :)
        • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 11.02.07, 20:16
          DO REDAKCJI : NIE JESTEM Z ZADNEJ KONKURECJI POPROSTU DOWIEDZIALEM SIE O TAKIEJ
          SYTUACJI KTÓRA MA MIEJSCE NA FORUM NA KTÓRYM JESTESMY :)
          A SKĄD WIEM ?
          NAPISAŁ DO MNIE PEWIEN CZŁOWIEK KTÓRY SIE MNIE ZAPYTAŁ CZY NIE ZNAM JAKIEGOS
          RZECZOZNAWCY BO ZAKUPIŁ QUADA OD PEWNEGO GOSCIA Z ŁOMIANEK I MA SAME Z NIM
          PROBLEMY I OPISAŁ MI TO WSZYSTKO .SZANOWNI PAMSTWO NIE MA MOZLIWOSCI ZEBY W
          QUADZIE PO PRZEJECHANIU OK 500KM ZACZEŁO SLIZGAC SIE SPRZEGŁO SKRZYNIA CIESZKO
          PRACOWAC BRAK CHAMULCY LUDZIE TO PARANOJA ZEBY SPRZEDAWAC TAKIE QUADY , JEZELI
          NAWET SPRZEDAJĄCY SPRZEDAJE TAKIE QUADY TO MUSI MIEC SWIADOMOSC ZE BEDA
          REKLAMACJE I ON MUSI WYMIENIAC CZESCI NA NOWE A NIE GADAC GŁUPOTY ZE TO ZE
          SPZREGŁO CIĄGNIE TO WINA JEST WŁASCICIELA QUADA OK MOZE SIĄGNĄC ALE NIE PO
          TAKIM MAŁYM PRZEBIEGU TYLE RAZY TO POWTAŻAM ZE TO JEST NIE MOZLIWE PZRECIEZ
          KUPUJĄCY NIE POTO KUPUJE QUADA I PALI SOBIE SPRZEGŁO ZEBY WSTAWIAC GO SERWISU I
          CZEKAC KIEDY GO ZROBIĄ QUADA KUPUJE SIE ZEBY ON JEZDZIŁ PRZECIEZ TO LOGICZNE
          W QUADACH KTÓRE SIE POKAZAŁY NA RYNKU CZYKI TAK ZWANE CHINCZYKI ZA 5 TYS TAM
          SIE NIC NIE DZIEJE PROSZE MI UWIEZYC POPROSTU SA KATOWANE I NIC A TU GOSC
          KUPIL QUADA A PO NIECAŁYCH 500 KM SYPNEŁO SIE SPZREGŁO I INNE ZRECZY JESZCZE
          RAZ POWTAZAM TO JEST OSZUSTWO SPRZEDAJĄCEGO QUADY ON WIE ZE TAK SIE DZIEJE ALE
          WIADOMO NIC NIE POWIE ODESLE DO SERWISU A TAM POWIEDZA ZEPSUŁES SPZREGŁO ZAPLAC
          400- 700 ZŁ MY SI NAPRAWIMY I TAK SIE ZARABIA PIENIĄDZE DLATEGO BEDE ONIM
          PISAŁ NIE TYLKO U WAS NA FORUM ALE TEZ NA STRONIE ATV POLSKA
          POZDRAWIAM MIREK ATV POLSKA
          • redakcja.lomianki.info Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 11.02.07, 22:06
            ok. spoko. tak tylko sugerowałem
            rozwiązania bardziej cywilizowane zarówno dla sprzedawcy jak i kupującego
            ale to wasza sprawa... :)

ps. wyłącz te wersaliki bo sie czytać nie da.
          • marasia Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 11.02.07, 23:27
            Mam nieodparte wrażenie że bossu, gwiazdeczka i mirek to ta sama wielonickowa
            osoba. Tak jakoś po stylu wypowiedzi i zaciętego caps locka. :) Aczkolwiek nie
            sądzę że jesteście konkurencją dla bushpiga, tylko klientem który kupił, chciał
            przyoszczędzić, nie doczytał instrukcji i przeszarżował....

Mirku, Twoje wypowiedzi zainteresowały mnie na tyle mocno, że pofatygowałem się
            na stronę ATV Polska i poczytałem sobie na tamtejszym forum o quadach marki
            Linhai. Jakoś nie zauważyłem żeby ich użytkownicy spodziewali się po nich
            cudów. Acha, i nie zauważyłem na ATV Twojego wpisu o serwisie w Łomiankach -
            czyżby na ATV Polska trzeba było potwierdzić zarzuty ?? :)
            • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 10:29
              w tej sprawie nawet niewiem czy chodzi o Linhaia, czy o ponad polowe tanszego
              quada... tak naprawde nic niewiemy, wiec jak mozna prowadzic dyskusje...

Prosze wiecej szczegółów !!!!
            • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 13:37
              a kto napisał ze ma sie spodziewac cudów po linhai ?
              a ja widze ze jestes znajomym buschpinga bo dziwnym trafem wiesz wszystko na
              temat quada nie doczyta ł instrukcji i przeszarżował dobry tekst ciekawe jak
              mozna to zrobic w ciągu 500km ta jak zostało to opisane na forum
              a co do odpowiedzi buschpig ze mozna to zrobic w ciągu 500 km wszystko mozna
              zrobic ale jak bys czytał wszystko to bys pomyslał ze kupujący nie po to
              kupuje sobie rzeczy zeby je sobie zniszczyc to chyba jasne ale widze ze dla
              ciebie jest to trudno pojąc wszystko mozna zniszczyc nawet twojego opisywanego
              maybaha wystarczy spuscic olej z silnika ale dla ciebie jest cos trudno
              zrozumiec co sie pisze na forum .
              do Marysi jak tak sprawdzasz to sprawdz jeszcze ten serwis buschpiga z chyba
              Radosci ciekawe co napiszesz :)

do buschping odpowiedz na wczesniejsze posty a nie na ostatni masz jeszcze 3
              inne ale cos je omineles dziwnym trafem :)
              • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 16:45
                Jezeli chodzi o zrozumienie co sie pisze na forum, to w twojej wypowiedzi
                nieużyłeś prawie żadnego znaku przystankowego w postaci przecinka, albo ktopki,
                cieżko wiec cokolwiek z tego zrozumiec :) niejestem bogiem ortografii ale takie
                rzeczy ulatwiają czytanie.

Powracając do poprzednich postów więc...

Katowanie, a nieoszczędzanie to dwie różne sprawy, nasze quady jezdziły
                regularnie i w miere duzo na różnych imprezach integracyjnych jak i ujezdzane
                przez nas.
                500 kilometrow to wbrew pozorob bardzo dużo (w terenie szczególnie), jeżeli w
                nieumiejętny sposób kozysta się z Quada, wystarczy nieogarniac skrzyni biegów
                (powiedzmy, że jest to przypadek z półautomatem) i wrzoocać biegi
                nieodpuszczając prawie gazu, albo trzymanie nogi na dzwigni zmiany biegów. Zdaża
                sie także, że ludzie którzy jeżdzą na quadach niedopinają biegu, przez co
                wskakuje on przez półbieg, mozna powyginać wodzik, albo wykosić zęby i skrzynia
                straci swoją precyzję (to samo bardzo dobrze moze zdażyć sie w Yamaszce).

Sprawa serwisu ma się tak jak sam napisałeś, cieżko o solidny i dobry serwis,
                który w niedługim czasie może naprawić Quada i masz pewnośc, że niepodmienił ci
                części.
                Do Waldka mamy zaufanie i tylko jemu zlecamy naprawy quadów, jezeli powie, że
                quad bedzie naprawiony na jutro to na jutro naprawiony jest. MotoWaldi, bo tak
                sie serwis nazywa istnieje juz 20 lat i nikt do niego zastrzezenie niemiał nigdy.

Pozatym do radości jest 25 kilometrów, co drastycznie zmniejsza twoje wyliczenia
                kilometrazowe, samochodem ładny dojazd (z Łomianek jak sie uprzec 20 minut)
                faktycznie może i niejest to w Łomiankach, ale serwis jest solidny i od jego
                decyzji zalezy wymiana części gwarancyjnych.

Mam jeszcze pytanie, podpisując sie adresem strony ATV-Polska, jakie stanowisko
                zajmujesz w tym portalu (bo po ilości błędów ortograficznych sądze, że raczej
                niezajmujesz sie redagowaniem artykułów) czy tylko jestes uzytkownikiem ich
                forum (kim moze byc miliard innych osób)

Nadal niemoge doczekac sie konkretów związanych z dokladnym opisem przypadku
                gwiazdeczki245, bo zarzoocane nam jest wiele rzeczy, a ja nadal niewiem nawet o
                jakim Quadzie rozmawiamy

serwis_bushpig.pl
                • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:15
                  widze ze potrafisz czepiac sie szczegółów a nie konkretów ale jak bys poprawiał
                  konkrety w waszych quadach to by nie było forum na wasz temat !!!!!

Ciekawe ktoredy jechałes z łomianek ze ci wyszlo 25 km chyba ze znasz mega
                  skrót ? i przejezdzasz ta droge w 20 min przez Warszawe to dobry jestes moze
                  wystąp w rajdzie Barbórki to zajmiesz 1-wsze miejsce bedziesz lepszy niz "KUZI".

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz ciągle odpisujesz jako serwis_bushpig.pl a
                  zarzuty sa kierowane do sprzedawcy z salonu bushping z łomianek a jak piszesz
                  to mówisz ze macie swietny serwis chyba motowaldi a wiec to nie serwis pisze
                  tylko sprzedający kryje sie za psełdonimem serwis_bushpig.pl tak to
                  wywnioskowałem .
                  A nie chce mi sie wierzyc ze sprzedający te quady nic o tym nie wie a moze
                  serwisant mu nic nie powiedzial ze cos takiego sie dzieje !!!!!!!! dobre ...

• serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:22
                    serwis_bushpig.pl , a SERWISANT to chyba dwie inne rzeczy. Pracuje dla Pawła od
                    prawie 2 lat, zajmuje się różnymi rzeczami, ale także dropnymi naprawami które
                    robimy odrazu na miejsci (wymiana oleju, drobne przeglądy, naciaganie linek,
                    odpowietrzanie hamulcy, skrecanie i regulacja zawieszenia) drobne rzeczy
                    jestesmy w stanie zrobic na miejscu i ja sie tym również zajmowałem, jako, że
                    drobne doswiadczenie mam w tej materji.
                    Reszte powazniejszych rzeczy wysyłamy do Radości... mam szybki samochód.
                    Wisłostrada, kawałek wałem i serwis znajduje sie zaraz przy Wale. niepamietam
                    teraz dokladnego adresu, jestem poza firmą, jak bede mógł to podam jutro.
            • janek365 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 16:29
              Marasia ciekawe jakim cudem wywnioskowałaś ,że te 3 osoby są jedną , skoro mogą
              mieć zmienne IP ??? Musisz również świetnie znać instrukcje obsługi tych quadów
              i wykorzystujesz swoją wiedzę do udzielenia pomocy sprzedawcy ,a nie
              zawiedzionemu i oszukanemu kosumentowi . Marasia chyba , ty też jesteś dwojakim
              użytkowniekim tegoż serwisu internetowego albo może zmieniałaś płeć jako
              dziewczyna piszesz ,, pofatygowałem się ,, :-D to chyba nieco dziwne ?
              nieprawdaż?
              • marasia Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:03
                :) po pierwsze: napisałem że mam nieodparte wrażenie. Nie napisałem że mam
                pewność. I napisałem że styl pisania jest bardzo podobny np - zażartowałem że
                im się zacina capslock :)
                Po drugie: nie wykorzystuję swojej wiedzy do pomocy sprzedawcy, bo takowej na
                temat quadów nie posiadam - odwiedziłem stronę z forum ATV Polska (które w
                swoim podpisie umieścił Mirek) i poszukałem sobie opinii o quadach, usterkach i
                sposobach radzenia sobie z nimi. Temat jako taki zainteresował mnie bo w
                niedalekiej przyszłości planuję zakup takiej zabawki.
                Po trzecie: pracując przez kilkanaście lat w różnych firmach handlowych
                niejednokrotnie spotkałem się z klientami którzy kupowali produkty, które były
                przez nich użytkowane w sposób niezgodny z ich przeznaczeniem, a później były
                reklamowane jako wadliwe :)
                Po czwarte: nie osądzaj sprzedawcy jeśli nie znasz sprawy. Póki co osoba która
                zaczęła wpisywać kalumnie na łomiankowskiego sprzedawcę ograniczyła się do
                rzucenia oskarżeń na konkretną firmę, sama bezpiecznie pozostając anonimową.
                Anonimy wyrzuca do kosza, co z poprzednim wątkiem uczynił Sibeliuss.
                Po piąte: denerwuje mnie podejście tzw. konsumentów do sprzedawców, które
                sprowadza się do traktowania sprzedawców jak szmat, żebraków i oszustów. Coś
                się chyba komuś pomyliło. Dotyczy zarówno małych firemek jak i dużych
                koncernów. Także kupujący ma sporo obowiązków.
                Po szóste: gdybyś zadał sobie nieco trudu to sprawdziłbyś w wątku poznawczym
                kim jestem. Nick można dobrać np wspólny z żoną - ale oczywiście to dla
                niektórych może być zbyt skomplikowane.
                i po siódme: zrobiliście tej firmie całkiem niezłą reklamę, bo facet w
                przeciwieństwie do adwersarzy wypowiadał się bardzo przejrzyście i rzeczowo.
                Jak będę już szukał quada, to napewno odwiedzę ten salon, choćby po to żeby się
                zorientować co i jak :)
                bardzo serdecznie pozdrawiam:)
                • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:24
                  super nie znasz dokładnie sprawy a piszesz ze zrobiłem facetowi niezłą reklame ?
                  skąd wiesz ze sprzedający to facet skoro nawet nie napisal nic na forum tylko
                  ciągle pisze serwis_bushpig czyli pisze to serwis z radosci a ty wiesz kto
                  sprzedaje quady w łomiankach w takim razie serwis-bushpig i marasia to ta sama
                  osoba .
                  • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:25
                    NIEZDĄŻYLEM :D
                  • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:36
                    drogi mirku

jezeli jestesmy juz tacy dokladni apropo naszych nicków, to prosze wyjasnij
                    swoją rolę w ATV Polska i jezeli tak bardzo znasz temat po kilku wiadomościach
                    otrzymanych od Gwiazdeczki245...

CZy jakby napisała, że przy okazji zabiłem jej psa, matke i połowe rodziny to
                    też próbowałbyś negować każde moje zdanie i posadził na krzesło elektryczne??
                    • mirek9921 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:50
                      Drogi Serwisie Bushpig nie wiem skąd przyszło ci do glowy ,że otrzymywałem od
                      gwiazdeczki 245 jakiekolwiek wiadomości ? Gwiazdeczka nie była jedynym
                      użytkowniek tego Forum wypowiadającym sie z dysaprobatą na temat sprzedawanego
                      przez Ciebie sprzętu sportowego.
                      • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 18:03
                        no dobrze, ale nawet i tych "innych" niema w dyskusji...

z kąd wiec mam wiedziec kim są i co naprawde chcą, a sądząc po ilości zarzutów i
                        po pewności ich racji musiałes dostać Baaardzo duzo, bardzo pewnych i
                        sprawdzonych informacji ze swoim imieniem i nazwą bardzo szanowanego forum ATV
                        umieszczasz tyle informacji na temat naszego salonu, serwisu i naszych
                        "szczerych chęci" oszukania klijentów, chcac zrobic ostrą antyreklama na całym
                        forum Łomianek.
                      • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 18:11
                        jak narazie to ja wyjasniam wyjasniam i wyjasniam...

Drogi Mirku, przedstaw mi proszę co cię łączy z portalem ATV Polska, tak z
                        czystej ciekawości.
                      • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 18:26
                        troche pogrzebalem i w redakcji ATV Polska niema żadnego Mirka.

:/
                • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:24
                  zaraz bede posądzony o wpłynięcie na marasie, albo że to Ja jestem marasia...

Nie niejestem marasią, ani niewplywalem zaden sposob na tego uzytkownika.

tak k woli wyjasnienia
          • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 10:26
            drogi Mirku

Niechce w tej chwili negowac niczyich kompetencji, ale jezeli chodzi o slizganie
            sie sprzegla i zajezdzenie skrzyni, to jak wezme nawet Yamahe Raptora to w
            stanie jestem doprowadzic go do takiego stanu w kilka dwa dni i nietrzeba
            przejechac 500 kilometrów.
            Jezeli chodzi o wymiane wszystkich części i jak wczesniej w podanym przykladzie
            wymiana amortyzatora w BMW:

"Podam przykład kupuje bmw i poci mi sie amorek ale auto ma przejechane 1000km
            kto za to zapłaci ja czy salon wymieni to odrazu i jeszcze przeprosi za
            usterke kogo est wina moja ze przrejechałem autem 1000km i cos sie stalo i
            jeszcze mam za to zapłacic tak ze jest wada fabryczna".

czy w przypadku quada jest to pocący sie amortyzator?

Pozatym porównajmy cene którą placisz za BMW, a to co płacisz za najtańszego w
            ofercie Quada.
            Jak sie niechce miec problemów to można kupić Maybaha, tam jak sie cos zepsuje w
            czasie dwuletniej gwarancji to jeszcze bedą po stopach całowali, ale tyle co
            kosztuje powiedzmy quad za niecale 10 tysi, to tam kosztują posrebrzane kapselki
            na sruby w kołach.

Kolejna sprawa.

"wina zawsze bedzie na własciciela quada ze to przez niego sie tak stało i
            zawsze bedzie NIEPRAWIDŁOWA EKSPLOATACJA QUADA a wiadomo jak jest w serwiscie
            płacisz za rzeczy za które serwis i tak ci nie wymieni a wpisza ze wymiana była"

Zarzucasz nam tutaj, że każemy klijentowi płacic za częsci których niewymienimy.
            Prosiłbym abyś niepisał rzeczy na nasz temat, które niesą prawdą, bo takich
            akcji nierobimy i robić niebedziemy, sami jesteśmy i byliśmy uzytkownikami
            Motocykli, tudzież innych Quadów, staramy się robić wszystko tak a żeby klijent
            był zadowolony z zakupu i został tak obsłuzony jak i my tego wymagaliśmy zawsze.

Ja również mam nadzieje, że i uzytkownik Gwiazdeczka245 włączy sie do dyskusji.

Ps. Nadal niewiem o jakim Quadzie rozmawiamy, czy jest to jeden quad, za
            dziesięc tysiecy jak to bylo napisane w oryginalnym temacie który rozpetał całą
            tą dyskusję, a został skasowany przez Moderatora, czy są to dwa quady jak to
            nagle sie okazało w wypowiedzi Gwiazdeczki w tym temacie. Niewiedzialem też do
            tej pory o jakich usterkach rozmawiamy.

Prosiłbym o wiecej info, albo kontakt telefoniczny ze sprzedawcą.

pozdrawiam
            Tomasz Bushpig.pl
            • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 10:27
              Ps. zapomnialem dodac ze w cudzyslowach cytowalem wczesniejsze wypowiedzi Mirka.

przepraszam ze niezaznaczylem
            • janek365 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 16:46
              Mirek o ile dobrze przeczytałem ( a zawsze dobrze czytam - bo nigdy sie nie
              mylę ) miał na mysli wymianę wadliwych części i podzespołów takiego quada. Nie
              jest ważna cena w/w sprzętu gdyż gwarancja obowiązuje każdego producenta /
              serwisanta w takim samym stopniu nie zależnie od ceny produktu i jego marki.
              Nikt chyba podczas zakupow takich quadów nie mówi : ,, Wiedzą Państwo jest to
              najtańszy z dostępnych w Naszej ofercie modeli , jednakże jego gwarancja i
              naprawa nie obejmuje bo jest ,,ZA TANI,, ;O . W takiej Sytuacji można
              zaobserwować różnicę między Państwa Serwisem , a tymi renomowanych producentów
              u których np. skutery( nie osiągają one zawrotnych cen kosztują nawet 3 - 4
              tyś. zł . ) sa bez najmniejszych problemów serwisowane i naprawiane.

A zatem Szanowny Dealerze jeżeli chcesz wyjsc z tej sytuacji z twarzą i chcesz
              pokazać ,że taka sytuacja jest tylko wynikiem nie domowienia między Tobą ,a
              zawiedzionym klientem, napraw wszystkie usterki i przeproś Wszystkich nie
              pocieszonych użytkowników w/w quadów. To jedyne rozsądne rozwiązanie
              takiej ,,PATOWEJ,, sytuacji . :D Pozdrawiam wszystkich użytkowników Serwisu i
              mam nadzieję na pomyślne załatwienie tej sprawy.

P.S.

Bede śledził te Forum !!! Czekam na informacje odnośnie rozwinięcia tej sprawy.
              • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 16:51
                oczywiscie, gwarancja jest i obowiazuje, jest w niej także napisane, że cześci
                eksploatacyjne takie jak np. sprzęgło takowej niepodlegają.

Niewiem czy zauważyłeś także, że Gwiazdeczka niekwapi się do kontynuowania
                rozmów na forum. Niedostalismy ostatnio żadnego telefonu, który mógłby do
                rozwiązania takiej sprawy doprowadzić (e-mailem sprzęgła niewymienie)

pozdrawiam
                serwis_bushpig.pl
                • janek365 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:45
                  Widzę , ręke wyciągnięta w geście pojednania ze strony seriwsu/salonu bushpig z
                  Łomianek. Może to jedynie świadczyć o chęci załagodzenia całej sytuacji i
                  zatarciu nie najlepszego wrażenia jakie ten temat mógł stworzyć w oczach
                  potencjalnych klientów. Dostrzegam ten Gest i wysoko cenię ,ale zauważam jednak
                  jedną bardzo poważną nie ścisłośc , a mianowicie ...

,, Serwis napisał : ,, Sprzęgło jako część eksploatacyjna nie podlega wymianie -
                  w takim razie prosiłbym o wyszczególnienie części eksploatacyjnych quada ,,

W poprzednich Państwa POST-ach było mówione ,że Państwa quady z powodzeniem są
                  wykorzystywane w różnego rodzaju wypożyczalniach sprzętu - Prosiłbym o ich
                  namiary , jeżeli tj.jak Pan mówi. Są one zadowolone z tego sprzętu z namiarami
                  na ich siedziby nie powinno być chyba najmniejszego problemu :) - Chyba sie nie
                  mylę :P

P.S.

Drogi użytkowniku forum o NICK-u ,, gwiazdeczka,,

Serwis tych motocykli , na drodze consensusu ( porozumienia :P ) chce dojść z
                  Tobą do Porozumienia. Zatem cała sprawa wymaga jedynie od Ciebie kontaktu
                  telefonicznego z Salonem w Lomiankach w celu uzgodnienia terminu realizacji
                  naprawy w/w sprzęgła.

P.S.2

Ale ze mnie Mediator :P Pozdrawiam .
                  • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 17:56
                    drogi janku

moją obecnościa na forum miałem wyjaśnić powstałą sytuację, ponieważ niemieliśmy
                    w ostatnim czasie quada którego nieudało by się naprawić. Oskarżono nas o bardzo
                    poważne zaniedbania i olewanie klijenta. Przy okazji okrzyknięto nas złodziejami.
                    Są to dośc poważne oskarżenia, a niebyły podparte nawet szczątkiem czegokolwiek
                    co mogło by sie nazywac dowodem. Niemożemy sobie pozwolić na takie pomówienia...
                    internet ma bardzo wielką siłę, a nasze niezareagowanie mogło by się wiązać z
                    przyznaniem do winy, której niemamy, bo wszystko co robimy robimy solidniei
                    uczciwie.
                    Sprzęgło jako takie wymienić możemy w każdej chwili, niestety trzeba będzie za
                    nie zapłacić i tak niema co płakać, bo np. sprzęgło do Polarisa kosztuje kilka
                    tysięcy, a zepsuć je jest tak samo łatwo.

Gwiazdeczke prosimy o kontakt bo oprócz zarzutów na Forum internetowym niebyło
                    zadnego telefonu do nas, a my w fakturach, albo danych niemam zadnej
                    Gwiazdeczki245, a tyle narazie wiem o osobie która nas zaczęła atakować.
    • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 12.02.07, 23:00
      szkoda, ze mirek9921 niema ochoty wyjasnic swoich powiązań z ATV Polska, ale tak
      to jest jak Internet daje swobote anonimowego wypowiadania się.
      Można kogoś wybluzgiwać, a potem sobie poprostu wylogować się i cześć.

:|
      • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 16:12
        Witam ponownie.

Mam nadzieje, że uda sie tą wiadomośc przeczytać wszystkim wcześniej
        odwiedzającym ten Temat na Forum Łomianek. W dniu dzisiejszym dostałem odpowiedz
        z ATV Polska, wkleje ją na koniec tego listu. Mam nadzieje, że osoby (osoba)
        która brała udział w tym pomówieniu zrobi chociaz mały kroczek w przeproszeniu
        naszego Sklepu.
        Staramy sie prowadzić nasz salon, jak i całą firmę jak najlepiej tylko
        potrafimy, każdy klijent może liczyć na porade i naprawde niestaramy sie nikogo
        oszukiwać, handlujemy sprzętem sprawdzonym i mamy bardzo duze zaplecze części.
        Sprawy Gwarancyjne od zawsze były rzeczą sporną, bo zdażają się klijenci którzy
        znają sie na wszystkim najlepiej i to zawsze oni bedą mieli rację nawet jak jej
        niemają.
        My potrafimy zawsze sie przyznać do błędu jeżeli takowy popełnimy, ale w
        wiekszości przypadków niemamy sobie nic do zarzócenia.

Domyślam się kto rozpoczął całą tą akcję (po przeanalizowaniu wypowiedzi i
        faktów z ostatnich miesięcy) mam nadzieje, że wykaże sie choć odrobiną rozsądku
        i godności i przeprosi chociaz za to że podszywa sie pod inne osoby i wypowiada
        głupoty podpisując nazwą portalu ATV Polska z którym nic go nie łączy, szkodząc
        również i jemu.

Pozdrawiam wszystkich którzy włączyli się do dyskusji i zapraszam do naszego
        salonu, zebyście moglo przekonać się czy naprawde sprzedajemy sam
        "Shit" i czy naprawde takie z nas nieprzyjemne chamy i prostaki.

Pozdrawiam
        Tomasz
        Serwis_buhpig.pl

Oto wiadomość z portalu ATV Polska która otrzymałem w dniu dzisiejszym:

"Witam.
        Na portalu ATVPolska nie ma użytkownika o nicku "Mirek9921", oczywiście jest
        możliwe, że osoba ta ma na naszym portalu inny nick niż na portalu gazeta.pl.
        Użytkownicy korzystający z różnych forów umieszczają na nich różne podpisy,
        często np. link do ulubionego portalu, i nie jest to nic niestosownego.
        Jednak używanie w podpisie nazwy portalu w takiej formie jak ma to miejsce pod
        podanym przez Pana linkiem uważamy za niewłaściwe. Do używania w podpisie nazwy
        "ATVPolska" w tej formie uprawnione są osoby z zarządu lub biura stowarzyszenia,
        redakcji portalu, i to wyłącznie w wypowiedziach w których reprezentują
        stowarzyszenie. Tutaj nie tylko nie mamy do czynienia z takimi wypowiedziami,
        ale przede wszystkim nie jest to osoba uprawniona do wypowiadania się w imieniu
        stowarzyszenia.
        pozdrawiam
        Krzysztof Syska
        Wiceprezes P.S.C. ATVPolska"
        • roch31 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 21:10
          No i jak tu udowodnić że się mówi prawdę jeżeli przeciwnik sypie pomówieniami.
        • marasia Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 21:48
          lomek2 napisał:
          > Taki jednostronny wątek może być mało obiektywny i pewnie dlatego został
          > skasowany.

C.N.U. :)
    • zaplotka Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 21:54
      Nie sądzę, by ktoś jeszcze czytał te wasze żale i by ktoś wnikał, o co chodzi i
      kto ma rację. Ja jestem pewna jednego: gdybym miała kupić to uzrądzenie na
      literę q, to na pewno bym poszła do opisywanego tutaj sprzedawcy. Skoro
      facetowi chce się odpowiadać tyle razy na jakieś anonimowe zarzuty, to musi
      kochać swoją pracę i te urządzenia na q
      • robert_58 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 22:06
        :-))

Pozdrawiam Zaplotko (na Z) Marasio/Marasiu (na M) i Serwis (na S)

ps. ostatniego z przyjemnością odwiedzę jak mnie najdzie ochota na to coś na q o
        czym mówiła Zaplotka na Z. Ostaniego na S tłumaczącego dlaczego nie jest
        wielbłądem na w.

Robert na R
        • marasia Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 22:12
          tak, tak, ale jakbyśmy się spotkali w kolejce to pamiętajcie że ja
          zadeklarowałem się pierwszy ;)
          • robert_58 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 22:18
            ojoj,
            trąbka gratis dla Marasi! Szczerze!

ps. jest opcja trąbki?
            • marasia Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 13.02.07, 22:23
              tia, Robert, nie rozdawaj tak gratisów bo dostaniesz kolejny nick w opiekę :)
              • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 14.02.07, 00:11
                :)

Motoryzacją zajmuje się odbardzo dawna, jest to moja pasja.
                Zzaczołem prace w Bushpig.pl bo właścicielem jest również wielki wielbiciel
                wszystkiego co ma silnik, warczy i pozwala poczóć troche wiatru we włosach :P

Liste zapisów otwieramy w przyszły poniedziałek, dla pierwszych klijentów
                czekają do każdego zakupionego Quada jakies niespodzianki napewno, moze byc i
                piękna lśniąca srebrna trąbeczka robiąca "Iuuu Iuuu" :D (ja sie o to postaram,
                proszę sie tylko o nią przypomnieć)

w razie czego można nas bedzie spodkać napewno na Targach w Warszawie i troszke
                pogadać, bedziemy się kręcili gdzies w Okolicy Linhaia i Cf-Moto.

A narazie zapraszam na strone i polecam nasze wewnętrzne produkcje filmowe
                przygotowane przezemnie... kolejna juz w drodze i do targów napewno bedzie
                przedpremierowa prezentacja na stronce.

Over and out idę spać po ciężkim dniu odwilży.

bushpig.pl
                • robert_58 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 14.02.07, 00:49
                  i nici z trąbki Marasia :)

Serwis poszedł już ... "luuu luuu"...

I ja też już pójdę ...
                  • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 15.02.07, 09:33
                    trabeczki robiące "iuuu iuuu" mozna zawsze zalatwić, niemam ich w stałej
                    sprzedaży, ale wiem gdzie takowe zdobyc (mam taką przy rowerze, bardzo dobrze
                    sprawdza sie w odganianiu niesfornych piechurów)

wiec od poniedziałku rusza akcja zapisowa na Quadziki :)
                    Zapraszam
                    • esscort Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 15.02.07, 10:00
                      A można tym urzadzeniem jeździć po publicznych drogach?
                      • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 15.02.07, 12:06
                        w tej chwili wiekszość Quadów które sprzedajemy ma Homologacje drogową.
                        Jest on rejestrowany jako pojazd Samochodowy, wieć niepotrzebne jest inne prawo
                        jazdy niz najzwyklejsze Kat. "B" (na samochod osobowy).
                        Problem jest z oponami, które w standarcie zazwtyczaj przeznaczone są do jazdy w
                        terenie i szybko się zuzywają, ale i ten problem udało nam sie rozwiązać.
                        Podpisalismy ostatnio umowę z firmą sprzedającą opony o przeznaczeniu
                        asfaltowym... więc można dokupic sobie fajny komplecik felg i niskoprofilowe
                        oponki na asfalt i wtedy to quad lata jak burza :)
    • j46 Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 15.02.07, 13:33
      Nad Wisłą widziale ślady, jakiegoś chyba jednośladu, o wielkich terenowych
      oponach. Czy to też wasz pojazd?
      • esscort Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 15.02.07, 13:38
        Ten pojazd na "q" ma chyba cztery koła, więc pewnie widziales coś innego :)
        • serwis_bushpig.pl Re: CIEKAWE CZEMU WATEK ZOSTAL SKASOWANY !!!!!! 15.02.07, 13:59
          z jednosladów mamy w ofercie mini Crossy i Bushpig-Wheelman, ale niestety zadne
          z nich niejest wielkie i na wielkich oponach :P

to pewnie slady jakiegos Enduro, duzo tego w okolicy, tymbardziej, że w
          Łomiankach miesci się jeden z wiekszych torów Motocrossowych w Polsce (niestety
          nieużytkowany za mocno, a szkoda)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka