Dodaj do ulubionych

Piechowice a gminy ościenne

06.07.05, 09:21
Jak wypadają Piechowice na tle sąsiednich miast i gmin?Co jest na in plus a
co na in minus?Porównajmy czy Piechowic wyprzedzają inne samorządy czy
niczym szczególnym się nie wyróżniają.Będzie to moim zdaniem sprawiedliwa
ocena pracy władz miasta i radnych.
Pisano juz na forum,że piechowicki BIP w porównaniu do pobliskich miast
wypada źle.Sprawdźmy, czy tak jest naprawdę.Wystarczy obejrzeć
np.BIP:Karpacza ,Szklarskiej Poręby,Kowar,Podgórzyna,Starej Kamienicy i
porównać z naszym.Wnioski to odpowiedzieć na pytanie czy krytyka naszego
urzędu jest zasadna i nikt nie zarzuci np plotkowania i czepiania się.
Jeździmy po okolicy,mamy znajomych w innych gminach,pewne informacje możemy
znaleźć w internecie.porównwie nie powinno byc więc trudne.
Obserwuj wątek
    • queenfan1 Piechowice a POMOC MEDYCZNA 06.07.05, 10:55
      racja - czasem niewystarczą myśli inferna - a przy okazji warto powiedzieć, o
      dostępności służb medycznych, pogotowie ratunkowe przyjechało do Piechowic we
      Wtorek do nagłego zawału w centrum piechowic po 30 minutach !! panowie
      pozostawili ciało w jakiejś foli i czekali na przyjazd zakładu pogrzebowego
      [niepisze jakiego bo znowu ktoś sie przyczepi] ale potem zostawili je samym
      sobie. Panowie z zakładu pogrzebowego zupełnie bez żadnych noszy próbowali
      umieścić ofiare w samochodzie, próbowali bo w miedzy czasie folia sie otworzyła
      albo oderwała i mieli problem z głową. Totalny skandal - najlepiej niechorować
      w tym kraju.
      To ja sie pytam czemu takie grono 20 gapiów w różnym wieku niepotrafi
      człowiekowi udzielić podstawowej pomocy jaką jest reanimacja. Temat jakże
      wałkowany w szkołach średnich i nawet - niestety ogólnie ale jednak, omawiany
      podczas zajęć na prawo jazdy. i żeby niebyło komentarzy typu "mogłes udzielic
      pomocy skoro umiesz" dodam ze widzialem to zdarzenie po fakcie [wiecej niż 10 min.]
      • inferno_m Re: Piechowice 06.07.05, 15:09
        Coz wystarczy zajrzec na serwisy internetowe w innych gminach naszego powiatu,
        stad moja ocena taka a nie inna.
      • z.michalek Re: gmina Stara Kamienica 06.07.05, 15:12
        Gdy w Piechowicach toczą się dyskusje nad zgubnymi dla gminy skutkami udziału w
        KSKS,gmina Stara Kamienica nie bawi się w dyskusje tylko sama przystępuje
        do "Budowy kanalizacji sanitarnej,oczyszczalni ścieków i sieci wodociągowej
        wraz z urządzeniami towarzyszącymi "w całej gminie.Wszczęte są już postępowania
        w sprawie decyzji i pozwoleń na w/w budowę.Informację w tej sprawie otrzymał
        każdy mieszkaniec na adres domowy. W Piechowicach ludzie w dalszym ciągu są na
        ten temat niedoinformowani.Podobno nasi radni głosowali przeciwko przystąpieniu
        do KSKS dlatego,że trzeba było przekazać spółce realizującej to zadanie majątek
        Piechowic,tj.oczyszczalnię ścieków oraz ZUK.
        Czy mieszkańcom nie należy się wytłumaczenie dlaczego to tak przeraziło
        burmistrza i radnych?Bo mnie mieszkańca jakos nie.
        • urzednik13 Re:ceny wody 07.07.05, 10:35
          Ceny wody (z początku roku 2005):
          kowary-1,48
          podgórzyn-1,69
          mysłakowice-1,70
          szklarska poręba-1,80
          karpacz-1,90
          piechowice-2,18
          W Piechowicach woda najlepsza?
          • inferno_m Re:ceny wody 07.07.05, 14:28
            Przekazujac ZUK i Ujecie i Oczyszczalnie nie bedzie sie mialo wplywu zapewne na
            sklad zalogi wiec ubedzie toru.
            • koott2 Re:gmina Mysłakowice 16.07.05, 19:22
              Gmina Mysłakowice on-line a tam:informacja o
              gminie,noclegi,komunikacja,adresy,foto galeria,historia gminy,legendy,co
              zwiedzać,GOK,sport,szkoły,gimnazja,forum
              gminne,download,czytelnia,oferta,nwości w serwisie:aktualizacja imprez
              GOK,galeria zdjęć dni promocji gminy,gazeta Mysłakowice i okolice i tp.
              Inaczej, więcej ,lepiej jak w Piechowcach?Osądźmy sami.
              www.myslakowice.lh.pl
              • 1111x Re:gmina Mysłakowice 18.07.05, 10:39
                Rzeczywiście bardzo bogata informacja o gminie Mysłakowice.Jest to serwis
                nieoficjalny.A Piechowicom na takiej promocji widocznie nie zależy,chociaż tak
                dużo krytycznych głosów na forum w końcu zmusi odpowiedzialne osoby do
                działania.
                • inferno_m Re:gmina Mysłakowice 18.07.05, 13:29
                  Proponuje rowniez zalozyc taki serwis, niezaleznie od tego co porabia urzad.
                  • osa50 Re:gmina Mysłakowice 01.08.05, 08:21
                    Piechowice górą bo Jeżów Sudecki w ogóle nie ma strony internetowej a Podgórzyn
                    ma stronę w przebudowie(BIP jest).Z tego wynika,że "w Polsce jak kto chce"prawa
                    przestrzegać nie trzeba,a sprawujący władzę czują się bezkarnie.
                    • 555jmf Re:gmina Podgórzyn 05.08.05, 11:26
                      Strona Podgórzyna jest już dostępna i zawiera sporo aktualnych
                      informacji,znacznie bogatsza od strony Piechowic
                      • megga7 Re:czy strony żyją 15.08.05, 13:49
                        Wcieliłam sie w postać turysty,ktory gdzieś w Polsce szuka w internecie
                        ciekawych miejsc,teraz tak zdarza się coraz częściej.
                        Znalazłam powiat jeleniogórski 8 gmin,wchodze na strone każdej z nich.Jeżów
                        odpada,bo w ogole tam mnie nie zapraszają,Janowice ma wprawdzie strone
                        porzadnie prowadzonego BIP-u,ale mnie turysty nie zachęca do
                        przyjazdu,Piechowice może i ładne krajobrazy,ale tam nic się nie dzieje,żadnej
                        wzmianki chocby o najskromniejszej imprezie,"martwą" stroną www też mnie nie
                        skuszą.Pozostałe gminy zaczynaja mnie zanteresowywać.Stara Kamienica-promocja
                        gmniny w Amsterdamie,może warto pojechać i zobaczyć jak to zrobili?Podgórzyn
                        sporo imprez plenerowych,700-lecie,zapowiedź Bike maratonu w Przesiece,po
                        festiwalu gitarą i piórem,sporo wydarzen,Mysłakowice zapowiedź nowej strony www
                        gminy ale z nieoficjalnej strony dowiaduje sie tyle o tej miejscowości,że może
                        zachęci mnie zapowiedź wycieczki do nocnej Pragi organizowanej prze Gminny
                        Ośrodek kultury?Kowary to dobre miejsce na przyjazd z rowerem był maraton MTB
                        dzisiaj VIII wjazd kolarki na Okraj,bardzo ciekawa relacja z obchodów dni
                        Kowar,skąd oni wzięli pieniądze na takie imprezy?.Karpacz i Szklarska Poręba to
                        profesjonalne działania osób zajmujących się promocją miasta,zapowiedź bardzo
                        wielu i bardzo interesujących imprez,bieżąca informacja o wszystkim co
                        trzeba.Chyba jednak pojadę do Szklarskiej Poręby bo tam zorganizowali konkurs
                        dla turystów z bardzo fajnymi nagrodami.
                        • megga7 Re:czy strony żyją 23.08.05, 23:21
                          A oficjalna strona Piechowic w dalszym ciągu martwa.Szkoda słów...
                          Honoru miasta bronia 2 niezależne strony:piechowiczanin i stowarzyszenie
                          piechowice.Warto przejrzeć!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka