Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w US lub ZUS ?

08.10.09, 19:49
    Jeśli sie uda bedę mogła odbyć staż w Urzędzie Skarbowym w moim
    mieście. Mam pytanie dotyczące pracy w Państwowych Urzędach. Czy
    ktoś z Was miał jakieś doświadczenia? Czy po takim stażu da sie
    załapać na stałe czy raczej trzeba miec znajomości? Jak ogólnie
    wyglada tam praca i czy rzeczywiście pije sie tylko kawke jak mówia
    inni ?
    Dzieki za info...
    Obserwuj wątek
      • pawko131 Re: Praca w US lub ZUS ? 08.10.09, 19:53
        Z tego co wiem w państwówkach jest proces taśmowy po zużytym
        stażyście- nowy następny...
        Ale mimo to powodzenia :-)
        • Gość: stażysta Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.net.stream.pl 08.10.09, 20:32
          i nic w tym dziwnego - bo niby ile taki stażysta może tej kawy pić i pić i pić......
          • Gość: krolik Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.tvk.torun.pl 08.10.09, 20:47
            nie jestes krewnym krolika to wylatujesz po stazu na zbity pysk:)
            Chyba ze:"zdobedziesz zaufanie"tych co sa odpowiedzialni za
            przyjmowanie do roboty i w koperte 20 000zl---tyle biora za
            zalatwienie roboty w US i ZUS...a potem do smierci pijesz kawy i
            jesz ciastka....Powiem jeszcze--prawie kazdy co ma mozliwosc roboty
            za te 20 000zl znajduje ta kwote...
            • Gość: vvvvv Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.chello.pl 08.10.09, 23:14
              znajomości nic cie nie dadzą . trzeba mieć krewnych
              • Gość: roki Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:12
                Moge odpowiedziec na swoim przykladzie. Kilka lat temu tez
                zaczynalem od stazu w US. Po skonczonym stazu zaproponowali mi etat
                jednakze jest to mozliwe tylko wtedy gdy jest wakat (uprzedzam
                wszystkich krytykujacych - mialem zero znajomosci!!). Z tego co sie
                orientuje teraz w administarcji ciezko o prace gdyz brak waktow.
                Sposobem zaczepienia sie jest przyjecie chociaz umowy na
                zastepstwo...jezeli beda mieli taka mozliwosc. Co do pracy. Wszystko
                zalezy w jakim Urzedzie sie znajdziesz. Wiem ze faktycznie w malych
                Urzedach tej pracy nie ma za wiele jednakze swoje trzeba zrobic. Sa
                jednak duze Urzedy np. warszawskie gdzie naprawde jest co robic i
                bywa tak ze nie ma czasu by napic sie kawki:-)Wiem z doswiadczenia
                wiec prosze nie umieszczac zlosliwych komentarzy......Powodzenia
                • Gość: gość Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 09:22
                  No to miałeś szczęscie. Ja po odbyciu stazu odeszłem na bezrobocie.
                  Nic nie zaproponowali, wręcz przeciwnie mówiono tydzien przed moim
                  odejsciem ze przychodzi juz ktos nowy na moje miejsce. Co do kawy i
                  ciastek to oprocz tego urzedniczki przy okazji ogladaja katalogi z
                  kosmetykami i tak im schodzi caly boży dzien... Pozdrawiam
                • Gość: tomeczek Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:06
                  Gość portalu: roki napisał(a):

> zaczynalem od stazu w US. Po skonczonym stazu zaproponowali mi etat
                  > jednakze jest to mozliwe tylko wtedy gdy jest wakat (uprzedzam
                  > wszystkich krytykujacych - mialem zero znajomosci!!).

No to się przyznaj: co zrobiłeś poprzednikowi na tym stanowisku, że pojawił się
                  wakat? :)
      • Gość: Siemka Re: Praca w US lub ZUS ? IP: *.chello.pl 11.10.09, 18:06
        Hej, jak myślisz poważnie o pracy w administracji publicznej to zapomnij o piciu
        kawek na stażu, bo praca jest dla tych co coś potrafią. A co do ZUS-u to omijaj
        wielkim łukiem (pracownika traktują jak śmiecia do czarnej roboty).
        Powodzenia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka