Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podsluch w pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 11:48
    mam pytanie, ostatnio zauwazylismy ze pracodawca nas podsluchuje, tzn
    nagrywa rozmowy w naszym pokoju i ma drugi podsluch i siebie w gabinecie o
    pozostalych jeszcze nie wiemy ale napewno sa, czy to jest dozwolone?? sa
    jakies akty prawne?? mozna to gdzies zgloscic?? czy ktos moze tutaj podac
    jakies linki o takiej sprawie lub przepisach?? z gory dziekuje
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gaweł Re: podsluch w pracy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.01.04, 20:59
        o ile wiem podsłuchiwanie kogo kolwiek i gdzie kolwiek bez czyjeś zgody jest
        niezgodne z prawem i jest karalne tak mówi kodeks karny niestety szczegułów nie
        znam
        • Gość: Przemek Re: podsluch w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:28
          Dzieki za tyle
          • Gość: radek Re: podsluch w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 14:31
            Pracodawca zgodnie z prawem może Was podsłuchiwać (ze względów
            bezpieczeństwa /Waszego/), ale musi Was o tym wcześniej oficjalnie powiadomić.
            Jeśli Was nie powiadomił, to łamie prawo.
      • Gość: michelle Re: podsluch w pracy IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 20:59
        Przemku, prawo prawem ale cóż wy zdziałacie? Ja mam podobnie. Podsłuchy w
        telefonach, pluskwy w pokojach, kamery, przeszukiwanie biurek pod naszą
        nieobecność. I nie ma u mnie w firmie ani jednej osoby, która odważyłaby się
        egzekwować swoje prawa w tym zakresie..Pomimo tego, że każdemu to przeszkadza,
        każdego irytuje, kazdego poniża.Bo wszyscy wiedzą, że nie chodzi tu o nasze
        bezpieczeństwo
        Nie ulega wątpliwości że szef, który robi takie rzeczy nie ma dobrego kontaktu
        z pracownikami...
      • Gość: USA Re: podsluch w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 17:35
        Podoba mi się , nareszcie mamy amerykę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka