Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop na 1/2 etatu

IP: *.pro-futuro.com 26.01.04, 14:53
    Od niedawna pracuje na 1/2 etatu. Przysługuje mi więc 1/2 urlopu czyli 13
    dni, gdzie 1 dzien = 8 godz. pracy. Pracuje codziennie po 4 godz. Czy jak
    biore 1 dzien urlopu, to mam wolne 2 dni??? A jak chce isc na 1 dzien to co ,
    wypisuje wniosek na pół dnia urlopowego? bardzo prosze o pomoc:))))
    Obserwuj wątek
      • beata_ Re: urlop na 1/2 etatu 26.01.04, 16:21
        Skoro urlop w tym wypadku liczy się "na godziny", to wypadałoby tak samo we
        wniosku pisać, tzn oznaczać dzień kalendarzowy i urlopowy (godzinowo) - tak mi
        się wydaje...

Ps
        Podejrzewam, że są albo wkrótce sie pojawią jakieś informatory, czy inne cuda
        dla kadrowców, które ten problem rozstrzygną
        • asia.su Re: urlop na 1/2 etatu 26.01.04, 21:18
          było cos niedawno na ten temat w Gazecie Prawnej - ale przyznam się że niewiele
          z tego zrozumiałam.
          pozdr
          • Gość: izzi Re: urlop na 1/2 etatu IP: *.pikonet.pl 27.01.04, 00:40
            Przysługuje CI 26 dni roboczych-jak wszystkim.Twoje dni są przecież 4-ro
            godzinne.Na 100% wiem,bo tak kilka lat pracowałam.Czyli możesz wyjechać na
            miesiąc na urlop.
            • beata_ Re: urlop na 1/2 etatu 27.01.04, 01:10
              Gość portalu: izzi napisał(a):

> Przysługuje CI 26 dni roboczych-jak wszystkim.Twoje dni są przecież 4-ro
              > godzinne.Na 100% wiem,bo tak kilka lat pracowałam.Czyli możesz wyjechać na
              > miesiąc na urlop.

Tylko, że teraz się to pozmieniało...obawiam się, że twoje doświadczenia są
              nieaktualne.
              • asia.su Re: urlop - wyp. eksp. w tv 27.01.04, 10:25
                słucham sobie właśnie ekspertów zaproszonych do programu "pytanie na
                śniadanie" - pan z Inspekcji Pracy, prof. Rączka i inni.
                Z ich wypowiedzi wynika, że przysługują Ci 104 godziny urlopu. (26:2x8).
                Idąc na urlop na 1 dzień wykorzystujesz 4 godz. na 2 dni 8 godz i tak dalej.
                Najwiecej na ten temat wypowiadał sie pan z IP - a to oni bedą kontrolować wiec
                to zdanie sie liczy.

Jeżeli ktoś pracuje na cały etat ale np. pn- 12, wt- 4, sr- 12, czw - nie
                prac , pt- 12,razem 40.
                To w tym samym wymiarze korzysta z urlopu : urlop od sr do pt - to 2x12 godz.
                urlop we wtorek to 4 godz urlopu.
                Pozdrawiam
                • Gość: asia.su Re: urlop - wyp. eksp. w tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 12:03
                  up - bo urlopy nadal interesują forumowiczów
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka