Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

K & R MAX Gdynia

IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.10, 15:54
    Ponieważ mało jest informacji w sieci odnośnie tej firmy, pragnę przyszłych pracowników uprzedzić. Przede wszystkim firma jest niewypłacalna. Wszystko jest owiane tajemnicą. Umowy, w normalnym przypadku przy zatrudnieniu podpisuje się dwa egzemplarze, dostaje się wtedy kiedy pseudo kierowniczce się zachce. Najpierw podpisuje się jedną dla firmy, a potem jak się wyprosi, dostaje się drugą, nawet po miesiącu oczekiwań. Pieniądze nie wpływają na konto w terminie a stawka obliczana jest wg tylko im znanych reguł. Nagminnie łamane są prawa pracownika. Chociażby 5min. przerwy po każdej godzinie pracy przy komputerze. Takiej przerwy kierowniczka nie uznaje twierdząc "że tu panuję inne zasady a jak się nam nie podoba to do widzenia". Nie wspomnę już o karygodnych warunkach na stanowisku pracy. Nie raz bywało tak, że w biurze przekrzykiwaliśmy się rozmawiając z klientami (pomieszczenie małe, 5 stanowisk nie oddzielonych od siebie). Co do samej kierowniczki : jest ona osobą niekompetentną, nie udzielała nam odpowiedzi na ważne pytania, jedyne co była w stanie powiedzieć to "bo tak". Zjawia się kiedy chce, godzinami siedzi na youtube i allegro a w chwilach zdenerwowania tupie nogami jak niezadowolony trzylatek. Bazy które nam wysyłała okazywały się być takie same. Nie raz dzwoniliśmy po kilka razy to tego samego klienta, gdy jej to zgłosiliśmy urządziła awanturę, starając się nam udowodnić, że to my się mylimy. A nawet nie raczyła tego sprawdzić. Reasumując drogi przyszły pracowniku, wiem, że sytuacja na rynku pracy jest trudna, ale zastanów się czy za 400 zł chcesz być traktowany jak troglodyta. Z poważaniem, były pracownik.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gość Re: K & R MAX Gdynia IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.10, 20:22
        Też tam pracowałem przez miesiąc i że tak powiem cała ta firma jest podejrzana.
        Bazy danych powtarzają się, klienci już mają produkt który sprzedajemy.
        Kierowniczka niekompetentna, nawet się nie przedstawiła, nikt nie znał jej
        nazwiska, traktuje pracowników bez szacunku, nie udziela żadnych informacji
        związanych z naszą pracą. Wypłaty po terminie i po długim wykłócaniu się w
        dodatku tak jak koleżanka napisała liczone wg jej systemu. Skopiowałem swoje
        raporty i teoretycznie przekroczyłem próg do wyrobienia a wypłata niższa niż być
        powinna. Po pytaniu czy mogę zobaczyć raport usłyszałem że kierowniczka go nie
        ma. Warunki tak jak wyżej napisane-żadne. Biuro to klitka na jakimś poddaszu z
        obdrapanymi ścianami.Kierowniczka nie było a jak była to ciągle mówiła że nic
        nie robimy mimo iż wszyscy pracowali. Dołączam się do koleżanki i ostrzegam,
        naprawdę nie warto iść tam pracować to wyścig szczurów za który dostaje się
        grosze i to pod warunkiem że się o nie wykłócisz.
      • Gość: Neo Re: K & R MAX Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 20:34
        Już jakiś czas temu mialam do czynienia z ta firma i zgadzam się z
        poprzednikiem w 100%..jeżeli ktoś z was chce podjąć pracę w k&r maxie
        to proponuje dać sobie spokój bo szkoda waszego cennego czasu..W tej
        firmie nie da się zarobić..nawet 800 proponowanych złotych nie jest
        osiągalne.
      • Gość: :))))) Re: K & R MAX Gdynia IP: *.static.maxnet.net.pl 08.04.10, 08:30
        To jest jedna wielka bzdura, są wypłacalni i to wszystko co jest tam
        napisane to bzdura.
        • Gość: Gość Re: K & R MAX Gdynia IP: *.gdynia.mm.pl 21.04.10, 20:35

Jakoś nie przekonują mnie argumenty poprzedniczki. A zwłaszcza ich brak... Trzy
          pierwsze osoby mają racje. Pozdrawiam.
      • Gość: Ka... Re: K & R MAX Gdynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:31
        Firma OK.Byłam tam pracownikiem i nie mam żadnych zarzutów do
        kierownictwa.Jeżeli ktoś godzinami odpoczywa i jeszcze żąda pięć
        minut przerwy po każdej godzinie to nie dziwię sie , że kierowniczka
        się wkurza.Ja byłam bardzo zadowolona z tej pracy,pracowało mi się
        bardzo przyjemnie, a pensja zawsze była na koncie w umówionym
        terminie.Rozumiem,że te 400 zł to za tydzień pracy, ja bynajmniej
        tak zarabiałam. Tylko ze względu na studia w Krakowie musiałam
        wyprowadzić się z Gdyni.
        • Gość: Ilonka Re: K & R MAX Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 09:53
          Jak najbardziej się z Tobą zgadzam.Firma OK , a tamci, którzy
          wypisuja te bzdury, to frustraci, którym się nie chce pracować.
      • Gość: Julka Re: K & R MAX Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 09:41
        Chyba masz coś z głową nie tak. Za siedzenie w pracy zarabiasz 400
        zł, to daj mi namiary na ta firmę od razu tam pójdę. Bo ja haruję
        jak wól w sklepie,świątek, piątek i niedziela, mam tylko 15 minut
        przerwy w ciągu 9 godzin pracy i dostaję 800 zł. Chyba nigdy nie
        pracowałeś, albo ci się nie chce pracować, kiedy wypisujesz takie
        farmazony.Bardzo bym chciała za siedzenie w biurze dostawać 400zł.
        • Gość: er Re: K & R MAX Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 22:54
          K&R ma takze siedzibe w legionowie pod wrszawa. banda oszustow i
          zlodzieji! bazy sie powtarzaja, kaza podszywac sie na infolinni jako
          inne osoby! i tylko wkolko powtarzaja zey uwazac zeb na infolinni
          sie nie kapneli sie podajemy za kogos innego. widze ze 400zl to
          standard w tej firmie... chociaz moja kolezanka dostala 120....
        • Gość: ert Re: K & R MAX Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 23:22
          a co do wypowiedzi "julki" to na bank kierowniczka! jednej z
          dziewczyn ktora ze mna pracowala powiedziala "idz do mc donaldu, dam
          daja 4zl na godzine" dodam tylko ze dziewczyna w pracy plakala bho
          juz miala dosc ciagle powtarzajacych sie list i siedzenia za darmo
          caly dzien!
      • Gość: były pracownik Re: K & R MAX Gdynia IP: 82.160.111.* 12.05.10, 12:48
        To prawda! zgodze sie z tą osobą. Ja pracowałam też w tej "firmie" i nie będę
        tego komentować.Wypowiem się jednym zdaniem: " K&R MAX= KRZAK" !
      • Gość: oszukani K & R MAX Gdynia/ Legionowo IP: 82.160.111.* 12.05.10, 22:01
        teraz ciągle są ogłoszenia o tej pracy w infoPraca, JobRapido itd. Nikt nie chce
        tam pracować. wszystkie wpisy sa negatywne, zaledwie jeden góra dwa są
        pozytywne- oczywiscie sa one napisane przez kierowniczkę tej firmy. No bo przez
        kogo by inaczej. to jest łamanie wszystkich praw, zgłaszanie na infolinie pod
        tożsamością innej osoby-jej numeru ID, POS,telefonu itd., te same bazy
        wielokrotnie przezyłane kazdemu z pracowników, brak wglądu do ilości osób które
        przyjęły przesyłkę, kasa wypłacana z opóźniueniem, albo i wcale.... aha i ta
        kasa nie musiala być adekwatna to ilosci przyjetych przesylek. K&R wypłacało
        tyle kasy ile sami chcieli, poniewaz nie chcieli dac zobaczyc pracownikom listy
        osób ktore przyjely przesylke. Niby dlaczego?? Gdyby byli w porządku i nie
        mieliby nic do ukrycia to spokojnie nie byloby z tym problemu.... za miesiąc
        pracy dostałam 182 zł! Gdy spytałam o wgląd to "zbyli" mnie z tematu!!
        • Gość: Gość Re: K & R MAX Gdynia/ Legionowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 14:41
          To prawda!! Zgadzam sie 100% z tą opinią. Brak profesjonalizmu w tej firmie,
          jeżeli w ogóle można nazwać to coś FIRMĄ!!! To jest naciąganie nie dość co
          pracowników to jeszcze tych biednych klientów do których ciągle ktoś
          wydzwania,po prostu masakra...! Na dodatek właśnie nie wiemy ile weszło umów a
          ile nie... i tego sie pewnie nigdy nie dowiemy... co prawda wpadłyśmy z
          koleżanką na pomysł żeby w czasie pracy zacząć dzwonić do tych poprzednich co
          zgodzili sie na to co proponowaliśmy i wiekszość klientów powiedziała że
          przyjeli i podpisali umowy! A nam wmówiono że weszło tylko kilka z pośród kilku
          dziesieciu umów! To jakaś paranoja.. Przydało by sie to zgłosić to inspekcji
          pracy o naruszanie prawa żeby w przyszłości ktoś inny nie musiał pracować za
          darmo i nie legalnie! Szczyt wszystkiego...A o bazach które dostawaliśmy
          powtarzały sie monotonnie.. To prawda na początku naszej pracy były nowiutkie
          bazy gdzie jeszcze nikt o tym nie słyszał i szło jak świeże bułeczki ale po
          jakimś czasie klienci zaczęli nas spławiać za każdym razem ponieważ już o tym
          słyszeli... Więc kochani nie dajcie sie nabrać na tą firme bo są po prostu
          oszustami, obiecana podstawa to jest kłamstwo. Stracicie tylko czas i swoje
          cenne nerwy.
          • Gość: ja Re: K & R MAX Gdynia/ Legionowo IP: *.centertel.pl 19.05.10, 10:32
            uff przypadiem to znalazlam, dzieeeekii, mialam dzis tam jechac hahahah
            • Gość: beata Re: K & R MAX Gdynia/ Legionowo IP: *.wejherowo.vectranet.pl 06.10.10, 15:53
              ja również dziękuję !!! tak właśnie wydawało mi się to wszystko podejrzane bo stanowiska są 5 a oni przyjmowali aż 4 osoby na raz wiec dziwne żeby tyle osób im się zwolniło
              Niestety nie dowiedziałam się co i jak bo laska z która pracowałam była tylko 2 tygodnie
              Ogólnie wciskanie i zwykła akwizycja w formie telefonicznej Warunki spartańskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka