Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wojna ze stresem

15.10.10, 17:23
    Stres jest dobry. Stres oznacza, że to co robisz ma jakieś znaczenie i zależy Ci na tym, żeby to zrobić dobrze. Praca bez stresu, to często praca nikomu niepotrzebna
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gość Re: Wojna ze stresem IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 19:11
        Nie. Stres jest dobry dla mr. bungle'a. Gdy mr.bungle wykonuje jakąś pracę pod wpływem stresu, to mu na niej zależy. Natomiast gdy stresu nie ma, to taka praca jest mr.bungle'owi często niepotrzebna. Mr.bungle nie wie jeszcze, że można się pracą (albo jakimś innym zajęciem) np. cieszyć.
      • Gość: też gość Wojna ze stresem IP: *.chello.pl 15.10.10, 19:57
        Polacy zapominają, że umowa o pracę na czas określony może być wypowiedziana w każdym momencie.
        Na czas nieokreślony też może być.

Prawo reguluje te kwestie, natomiast niechlujstwo wielu pracodawców powoduje, że człowiek na początku swojej drogi więcej się dowie od kolegów albo dzięki spostrzegawczości niż od pracodawcy. [...] Ten stres potęguje również rywalizacja.
        Z powyższego wynika, że raczej będzie zdany na własną spostrzegawczość.
      • sselrats W Polsce ze stresem jest czesciowo mylony 15.10.10, 19:59
        brak dojrzalosci emocjonalnej i oglady u Polakow, ktore to utrudniaja codzienne kontakty z innymi ludzmi i ograniczaja zdolnosc negocjacji i rozwiazywania konfliktow. Wystarczy popatrzec na fora Gazety.
      • Gość: andzia Re: Wojna ze stresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 20:31
        Stres może być pozytywny, gdy mobilizuje do działania, ale stres negatywny tzw. dystres jest przyczyną wielu poważnych chorób i dyskomfortu.

Ja nie pracuję już w firmie gdzie był mobbing maksymalny. Przez kilka lat parę razy widziałam ludzi z PIpu, ale.. na kawce u prezesa. Do pracowników pracujących w warunkach, jakie mają szprotki w puszcze nie zajrzeli.
        Komu potrzebny jest PIP?
      • najlepszy.jozek Re: Wojna ze stresem 15.10.10, 21:11
        cyt.:
        > Stres jest dobry. Stres oznacza, że to co robisz ma jakieś znaczenie i zależy C i na tym, żeby to zrobić dobrze. Praca bez stresu, to często praca nikomu niepo trzebna

Pieprzenie. Praca powinna łączyć się co najmniej z pasją. Jeżeli w pracy pojawia się stres, to pojawiają się też pomyłki i błędy

• Gość: manager Wojna ze stresem IP: *.jmdi.pl 15.10.10, 22:12
        bez sensu, manager wysokiego szczebla na nie korzystnym kontrakcie to kiepski manager - nie potrafi wynegocjowac dorych warunkow, to sie "nie trzyma kupy"...
        zgadzam sie tylko z tym ze polacy nie potrafia sie zrelaksowac i sa spieci jak gumka w majtkach, ale to wszytko przez to ze mamy w korporacjach osoby o ktorych mozna mowic ze maja silna osobowosc, bo dlaczego na najwyzszych stanowskach w duzych korporacjach nadal sa ekspaci ktorym placimy za wszystko a pensja jest nieporywnalnie wyzsza od wynagrodzen dla mgr z poslkim pochodzeniem? no nic tak to juz tu jest w kraju nad wisla,
        • sokolasty Re: Wojna ze stresem 15.10.10, 23:21
          Nie wiem, jak to u Ciebie z szefami, ale ja wolę ekspatów.
      • sselrats Ze stresem trzeba pokojowo 15.10.10, 22:30
        wojna sie nie wygra.
      • mariusz2010 Wojna ze stresem 15.10.10, 23:14
        Dodać do tego stres na bezrobociu...niewesoło...
        Myślę jednak, że nie o zwykły codzienny stres chodzi, związany z wykonywaniem bardziej odpowiedzialnych zadań, często w pośpiechu, bez możliwości przygotowania.
        Niebezpieczny jest przedłużający się silny stres, powiązany z bezsilnością. Ktoś podejmujący wysiłki, by wykonać coś dobrze, nie mający jednak z różnych powodów tej możliwości, będący jednocześnie pod silną presją wykazania się, ma wszelkie warunki do popadnięcia w depresję, która jest już chorobą. Dobra organizacja pracy i wyznaczanie realnych celów, zmniejszyłyby wyraźnie kolejki do psychologów. Ja z kolei wpadłem w depresję po przymusowym zapłaceniu podatków od poniesionej straty. Przestałem wierzyć w rzetelność prawa i zacząłem bać się państwa.
      • Gość: zxcv Re: Wojna ze stresem IP: *.gorzow.hypnet.pl 16.10.10, 00:24
        nie rozumiem po co dalej pracują, skoro tak tej pracy nie lubią. Gdybym zarabiał kilkukrotność średniej krajowej to w wieku 35 lat bym zafundował sobie emeryturę. Chyba, że ktoś tak przywykł do zarabiania 20tyś miesięcznie, że 5tyś "emerytury" mu nie starczy
      • Gość: twoja_stara Wojna ze stresem IP: *.nyc.res.rr.com 16.10.10, 06:36
        Ludzie są głupi i chcą mieć coś za nic. Tracimy czas i zdrowie zarabiając pieniądze. Dostajemy martwe pieniądze za to co jest żywe. Z to co nigdy się nie odnowi i nigdy do nas nie wróci. Tak było zawsze i będzie tak długo aż ludzie nie będą kierować się rozumem. Czyli do końca świata.
        • Gość: gosc Re: Wojna ze stresem IP: *.lsanca.fios.verizon.net 16.10.10, 07:25
          prawda jest ze Polacy nie chca dzielc sie swoja wiedza z podwladnymi lub rowniesnikami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka