Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rezygnacja ze stażu

27.10.10, 19:45
    Od dwóch tyg. jestem na stażu (bezpłatny, nie z UP).
    Noszę się z zamiarem rezygnacji, nie odpowiada mi atmosfera pacy. Nic się nie uczę. Umowy jeszcze nie podpisałam.
    Jak w stosowny sposób zakomunikować szefowi, że odchodzę?
    Dzięki.
    Obserwuj wątek
      • kol.3 Re: Rezygnacja ze stażu 27.10.10, 20:03
        Powiedz mu to wszystko co napisałaś.
        • swierszcz86 Re: Rezygnacja ze stażu 18.08.15, 21:20
          Ludzie pomóżcie miałam iść na staż dogadalam sie ze znajomą ze mnie przyjmie na ten staż ucieszyłam się i pobieglam do urzędu złożyłam dokumenty po paru dniach telefon urzędu otrzymałam staż ucieszyłam się pobiegłam do znajomej ona podpisałam skierowanie miłam je zanieść do urzędu ale się pokłóciłyśmy i teraz nie chce podejmować stażu poszłam do urzędu żebyś się wycofać a oni na to że że już wydali miss kierowanie i nie wiem co dalej nic mi nie powiedzieli jestem w pułapce co dalej robić nie chcę tego stażu w tym zakładzie i co
          • klawo.jak.cholewa Re: Rezygnacja ze stażu 19.08.15, 11:16
            Napisz to wszystko ponownie stosując interpunkcję zgodnie z zasadami, które panują w języku polskim. Twój wpis bez kropek i przecinków to bełkot.
      • ak-69 Re: Rezygnacja ze stażu 19.08.15, 14:13
        Ja odbywałem 3 miesięczny nisko, ale jednak płatny staż. Przez pierwszy miesiąc mój "opiekun" przynosił mi jedynie listę obecności do podpisania i szedł robić swoje. To czy ja gram gry, czy czytam internet, czy się uczę go nie obchodziło.
        Po miesiącu bez uprzedzania go sam poszedłem do jego kierownika. Powiedziałem mniej więcej:

"Przyszedłem do Państwa firmy uczyć się w praktyce i nabrać doświadczenia do wykorzystania w przyszłej pracy. Oglądać internet, grać w gry mogę w domu. Nawet wygodniej... Jeśli to się nie zmieni, to sam zrezygnuję. Wy już nie dostaniecie ŻADNEGO STAŻYSTY. Może nawet bardziej wymierne dolegliwości bo porozmawiam gdzie trzeba na temat niewywiązywania się z umowy o stażu".

Przez następne 2 miesiące już była praca niemal identyczna jak innych pracowników, a "opiekun" traktował mnie jak współpracownika.
        Później nawet dostawałem od tej firmy oferty pracy, ale tym razem ja ich olałem, bo niedługo po stażu już pracowałem gdzie indziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka