Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Budownictwo a Garnitur

IP: 77.236.28.* 14.03.11, 21:39
    Witam,

mam pytanie czy po budownictwie jedynym wyjsciem jest praca na budowie w stroju roboczym lub w biurze projektowym?
    Obserwuj wątek
      • dystansownik Re: Budownictwo a Garnitur 14.03.11, 21:55
        > mam pytanie czy po budownictwie jedynym wyjsciem jest praca na budowie w stroju
        > roboczym lub w biurze projektowym?

Wtf? Na budowie w stroju roboczym? Owszem czasem trzeba się pobrudzić, więc lepiej stosownie się ubrać, ale codzienne ubranie jak najbardziej wystarcza (chyba, że się wozisz w markowych ciuchach i Ci ich szkoda).
        A biuro projektowe, to co? Wg Ciebie tylko garniak dzień w dzień? Ja ubrałem raz jak przyszedłem na rozmowę kwalifikacyjną. Wszyscy ubierają się jak chcą, nawet golić się można raz na tydzień lub dwa i nikt nie powie złego słowa. Póki nie ma się kontaktów z klientami na szczeblu wymagającym dbałości o ubiór, wszystko jest ok. Zresztą nawet jak się ma, to nie problem, bo sam znam przypadki ludzi, którzy trzymają garniak w pracy i na 5 min przed spotkaniem z "ważnym" człowiekiem potrafią się przebrać.
      • Gość: Lab.. Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.03.11, 22:29
        W stroju roboczym to raczej ekipy czysto fizyczne( chyba , ze wolisz zamiast nadzoru tynkowac albo bawic sie mlotem pneum. 10 h dziennie ), wyzsza kadra sie nie brudzi bo nie od fizycznych rzeczy jest, nalezy miec kask na wszelki wypadek (BHP) i lepsze buty, to z reguly wystarcza,( czasem kamizelka odblask i firmowy ciuch.....przez rok kilka razy z samochodu wyciagasz na odbiory albo jak TV przyjezdza) wiekszosc pracy na budowie to narady, opie...nie ekip i majstrów, koordynowanie, załatwianie, planowanie, aktualizacje/zmiany planow/projektow. Co do biura proj........kto Ci tam w gajerze chodzi, moze Ci którzy te proj przedstawiaja do akceptacji i gadaja z inwestorem o pieniadzach/kontraktach/przetargach .
      • Gość: a Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 10:30
        Możesz zostać PH, wówczas garnitur przydaje się, ale nie jest konieczny, czasem lepiej ubrać się po prostu wygodnie
        :-P
        • Gość: lolek Re: Budownictwo a Garnitur IP: 77.236.28.* 16.03.11, 08:30
          Co to PH??
          • jestem_zerem Re: Budownictwo a Garnitur 16.03.11, 08:37
            Przedstawiciel handlowy, czyli inaczej mówiąc "akwizytor"
        • Gość: hmmm Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 09:40
          Znacie może inne stanowisko niż PH w branży budowlanej które nie wymaga jeżdżenia po budowach?

pozdrawiam
          • Gość: hmmm Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 09:40
            Oczywiści pomijając projektanta
            • Gość: Lab.. Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.03.11, 13:08
              Tacy projektanci którzy nie wiedza co projektuja, nie konsultuja, nie interesuja sie gdzie to bedzie albo jada po szablonach sa zmora wykonawców....później poprawki do poprawek a potem.....ze tramwaj zachacza o slup trakcji... nie ma wyjscia na dach ......przez takich czasem dodatkowo ciecie zelbetowych scian o grubosci metra o drobnostkach nie wspominajac.
          • Gość: lab.. Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.03.11, 12:53
            Kosztorysant pod warunkiem, ze ma dobre projekty obmiary.
            • Gość: budmaaaa Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 13:59
              A ktoś kto negocjuje te wszystki kontrakty na budowe itd. na pewno musi mieć wykształcenie budowlane + jakaś podyplomówka + doświadczenie co wy o tym myślicie? To też raczej praca na budowie nie jest
              • Gość: Lab.. Re: Budownictwo a Garnitur IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.03.11, 12:31
                Nie wiem czemu masz taka awersje do budowy i "chcesz koniecznie " cos w budowlance robic... to tak jak byc chirurgiem i bac sie widoku krwi, pilotem z lekiem przestrzeni czy przedszkolanka nie cierpiaca dzieci....jaki to ma sens ?
          • rraaddeekk Re: Budownictwo a Garnitur 20.03.11, 10:46
            Nie ma takich.
            Nawet inwestor musi od czasu do czasu wejść na plac budowy, aby wiedział za co płaci.
            • Gość: budmaaaa Re: Budownictwo a Garnitur IP: 77.236.28.* 21.03.11, 10:28
              Nie chodzi o wstręt ;) po prostu ciekawi mnie to, ale także lubię zajmować się kontraktami itd szukam jakiegoś połączenia moich upodobań tak jak każdy.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka